TİCARET BAKANI'NA MECLİS'TE PROTESTO
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bakanlığının 2021 yılı bütçesi için geldiği TBMM’de CHP Milletvekillerinin “Esnaf tükendi” dövizleriyle karşılayınca tartışma yaşandı.
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bakanlığının 2021 yılı bütçesi için geldiği TBMM’de CHP Milletvekillerinin “Esnaf tükendi” dövizleriyle karşılayınca tartışma yaşandı. Bakan Pekcan’ın korumalarının kameralarının önünü kapatmasına sinirlenen CHP’li Mehmet Bekaroğlu, “Bir bakanı benden kim koruyor? Polis kim oluyor, burada ben düşüncemi ifade edeceğim, polis orada adama çektirmeyecek, susturacak? Böyle bir şey olmaz. Polisin burada ne işi var, yapmayın” diye tepki gösterdi.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Ticaret Bakanlığı ile bağlı kuruluşların 2021 yılı bütçe görüşmeleri tartışmalı başladı.
BAKAN KORUMALARI ÇEKİMİ ENGELLEMEYE ÇALIŞTI
CHP sıralarında; “Esnaf tükendi”, “Esnafı virüs değil, tükenmişlik öldürecek” ve “veresiye satan-peşin satan” tablosundan esinlenerek “küçük esnaf-yandaş müteahhit” dövizleri yer aldı. Bakan Ruhsar Pekcan’ın salona girişinde CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, “Dükkanları kapandı, esnaf destek bekliyor. Esnafa sahip çıkacağız, söke söke alacağız. Esnaf bir kere dara düştü sahip çıkmıyorsunuz” diye seslendi. Bakan Pekcan ise gülümseyerek baş selamı vermekle yetindi.
BAKANI BENDEN KİM KORUYOR?
AKP sıralarından “Başsağlığı bile dilemediniz” diyerek dövizlere itiraz edilmesi üzerine bakan korumaları önlerine geçerek kameraların çekim yapmasını engellemeye çalıştı. Bunun üzerine CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, “Burası TBMM, burası Plan ve Bütçe Komisyonu. Evet, devlet görevlileri, bakanlar korunacaktır, korumaları olacaktır ama düşüncemizi ifade etmemizi engellemeye kalkamazlar. Bir bakanı benden kim koruyor? Polis kim oluyor, burada ben düşüncemi ifade edeceğim, polis orada adama çektirmeyecek, susturacak? Böyle bir şey olmaz. Polisin burada ne işi var, yapmayın” sözleriyle tepki gösterdi.
-
BIST 100
16050,09%-1,29
-
DOLAR
44,34% 0,03
-
EURO
51,37% -0,10
-
GRAM ALTIN
6494,84% 1,87
-
Ç. ALTIN
10740,95% 0,00
İlgili Haberler
GÜRLEK’İN KAYITLARINI SORGULAYAN BİR MEMUR DAHA GÖZALTINA ALINDI
MAGAZİN DÜNYASINDA ŞOK! EROL KÖSE’NİN 16. KATTAN GELEN TRAJİK VEDASI
OYAK Çimento’ya Küresel Sürdürülebilirlik Onayı
ŞARJ ÜCRETLERİNDE YENİ DÖNEM: EK ÜCRETLER KALDIRILDI, SİSTEM DEĞİŞTİ
İBB DAVASINDA GAZETECİLERDEN ANLAMLI PROTESTO! "İSMAİL ARI VE ALİCAN ULUDAĞ'A ÖZGÜRLÜK"
İBB DAVASI'NDA SEKİZİNCİ CELSE: MURAT ÇALIK VE RESUL EMRAH ŞAHAN SAVUNMALARINI YAPACAK
ABD BASINI ACIMADI: İSRAİL'İN İRAN AYAKLANMASI PLANI ÇÖKTÜ, TRUMP DA BU YANILGIYA KATILDI
İSTANBUL’DA BİNA FACİASI: 9 KİŞİ ENKAZ ALTINDA KALDI
YARGITAY ONADI: WHATSAPP DELİL SAYILDI, İSPATLANAMAYAN ALTIN TALEBİ REDDEDİLDİ
BODRUM’DA KORKU DOLU SABAH: MARİNADA YANGIN, 8 YAT KÜL OLDU
Acılı babadan yürek yakan sözler: “Oğlum iyilik yaparken öldürüldü”
GENÇ FUTBOLCU CİNAYETİNDE DİKKAT ÇEKEN İSİM: SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR
TRUMP’TAN AVRUPA’YA SERT SÖZLER: “KORKAKLAR, ABD’SİZ NATO KAĞITTAN KAPLAN”
Yükleniyor
GÜRLEK’İN KAYITLARINI SORGULAYAN BİR MEMUR DAHA GÖZALTINA ALINDI
BENZİN VE MOTORİNDE DALGA: POMPA FİYATLARI ALTÜST
GÜRLEK TARTIŞMASINA MHP MÜDAHİL OLDU: “KAPSAMLI AÇIKLAMA ŞART”
ADLİYEDE GERGİN SABAH: VEKİLLERE YASAK, 402 SANIKLI DAVADA KRİTİK 9. CELSE
MAGAZİN DÜNYASINDA ŞOK! EROL KÖSE’NİN 16. KATTAN GELEN TRAJİK VEDASI
OYAK Çimento’ya Küresel Sürdürülebilirlik Onayı
- Çarşamba 15.2 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Perşembe 13.2 ° / 6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Cuma 17.1 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı




