'TANK PALET FABRİKASI'NIN; KATAR ORDUSUNA PEŞKEŞ ÇEKİLMESİ DEVLETE VE ORDUYA İHANETTİR'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ı parti genel merkezinde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu ve Uysal, ziyaret sonrası basın açıklaması yaptı. Kılıçdaroğlu, "Tank Palet fabrikasın

GÜNDEM 3.12.2020 15:08:03 0

Tank palet fabrikasıyla ilgili iktidarı eleştiren ana muhalefet lideri, fabrikanın Katar'a 'peşkeş' çekildiğini belirterek, bunu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne 'bir ihanet' olarak gördüklerini söyledi.
Katar Ordusu'na Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) 20 milyar dolarlık en büyük fabrikasının sıfır bedelle verildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, 'Arkasında isterse kim olursa olsun. Hangi güç olursa olsun. Siyaseten ve başka amaçlarla kimi arkalarına alırlarsa alsınlar, tank palet fabrikasının Katar Orudusu'na peşkeş çekilmesi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne de ordusuna da açıkça söylüyorum bir ihanettir. Bu kadar açık, bu kadar net söylüyorum. Bir lira almadılar. Bir dolar almadılar. Bunu gündeme getirmemizden rahatsız oluyorlar' ifadelerini kullandı.
'NE ZAMANDAN BERİ TÜRKİYE KATAR'IN BESLEMESİ OLDU?'
Dün bir haber kanalındaki televizyon programında AKP'li eski bir  milletvekilinin Katar hakkında demeçlerini de eleştiren Kılıçdaroğlu, 'Milletvekili Katar için, ekonomik olarak Türkiye'yi neredeyse en kritik dönmelerde besliyor para aktarıyorlar' diyor. Yav ne zamandan beri TC Devleti Katar'ın beslemesi oldu? Buna itiraz eden var mı? Bunu sorgulayan var mı? Bunu konuşan var mı? Yanlıştır diyen var mı? 'TC Devleti Katar'ın beslemesi olamaz' deyip 'bunu düzelt' diyen var mı? RTÜK var mı? Yok, yok. Neden? Kanal yandaş kanal, söyleyen de AK Partili de onun için. Bundan daha ağır bir cümle olabilir mi? Katar Türkiye'yi besleyebilir mi? Biz aç mıyız yav? Biz, el avuç açan bir devlet miyiz? Biz Katar'ın beslemesi miyiz? Tank palet fabrikasını bedava verdi. Neden? Besleme olduğun için mi? Bunların tartışılması lazım.' diyerek ortak basın toplantısını noktaladı.
Kılıçdaroğlu, 'Sözünü ettikleri hukuk reformu bu galiba. Yasaları beğenmedikleri medya organları üzerinde acımasızca uygulamak, söylemek istedikleri hukuk reformu bu galiba. Türkiye'yi biraz daha geriye götürmek' diye konuştu.
Açıklamalardan satır başları:
RTÜK'ÜN HABERTÜRK'E VERDİĞİ CEZA
Kılıçdaroğlu: Medyanın özgür olması lazım. Yandaş medya diye bir kavramın olmaması lazım. Ahlaki olarak da demokratik olarak da bu tür kavramlardan Türkiye'nin kurtulması lazım. Sözünü ettikleri hukuk reformu bu galiba. Yasaları, beğenmedikleri medya organları üzerinde acımasızca uygulamak, söylemek istedikleri hukuk reformu bu galiba. Türkiye'yi biraz daha geriye götürmek... Ne yaparlarsa yapsınlar Türkiye'ye demokrasiyi, hukuku getirmeye kararlıyız dostlarımızla beraber.
TANK PALET FABRİKASI
Kılıçdaroğlu: Katar ordusuna TSK'nın en önemli fabrikasının sıfır bedelle verilmesini asla kabul edemeyiz. Arkasında kim olursa olsun, kimi arkalarına alırlarsa alsınlar, Tank Palet Fabrikasının Katar ordusuna peşkeş çekilmesi Türkiye Cumhuriyeti devletine ve ordusuna ihanettir. 1 dolar almadılar... Bunu gündeme getirmemizden rahatsız oluyorlar.
Kılıçdaroğlu: Sorun yok diyor... Ne sorunu yok? Erdoğan'ın sorundan haberi yok. Emin olun Erdoğan'ın ve arkadaşlarının sorundan haberi yok. Gemimizde arama yapılmadan önce 5 saat Türkiye Cumhuriyeti'nden haber alınamıyor. Her şey 1 kişiye bağlanmış, ona ulaşabilirsen karar alabiliyorsun.
'TÜRKİYE DÖRT NALA FELAKETE SÜRÜKLENİYOR'
Gültekin Uysal: Bir tarafta 200 milyon dolara Borsa'nın yüzde 10'u satılırken bu ülke 750 milyon dolarını bir lunaparkta kaybetti. Sayın Cumhurbaşkanı MB'nin döviz rezervinin eksi 46 milyar dolara geldiğini Naci Ağbal'ın sunumuyla öğreniyorsa bu ülkede bir felaket vardır. Dört nala felakete doğru sürüklenen bir Türkiye var.
Kılıçdaroğlu: Dün bir TV programında iktidar partisine destek veren bir kişi şu açıklamayı yapıyor: 'Ekonomik olarak Türkiye'yi neredeyse en kritik dönemlerde besliyorlar, para aktarıyorlar.' Katar en kritik dönemlerde Türkiye'yi besliyor. Ne zamandan beri Türkiye Katar'ın beslemesi oldu? RTÜK var mı? Yok. Neden kanal yandaş kanal da onun için. Bundan daha ağır bir cümle olabilir mi? Biz aç mıyız, biz el avuç açan bir devlet miyiz?

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    16440,46%-1,27
  • DOLAR

    43,46% 0,00
  • EURO

    51,28% 0,01
  • GRAM ALTIN

    6540,37% 0,59
  • Ç. ALTIN

    11372,06% 0,00

TOPUK SELAMIYLA GİRDİ, 26 GÜNDE ERDOĞAN’I RAHATSIZ ETTİ

EPSTEIN BELGELERİNDE TÜRK MEDYA PATRONU: “YARAMAZ AHMET” YAZIŞMALARI

İRAN GERİLİMİ DÜŞTÜ, MOTORİN ZAMMI RAFA KALKTI

KALE SİYASETİ BİTTİ: ÇORUM’DAN İKTİDARA TARİHİ MEYDAN OKUMA

 EMEKLİYE “İSVİÇRE’DE YAŞAMIYORSUN” DİYEN VEKİL, AYNI EMEKLİLER İÇİN 7 KEZ İMZA ATMIŞ

İMAMOĞLU İLE AYNI DOSYADAYDI: SORBONNE DİPLOMA İPTALİNİ KABUL ETMEDİ

ABD ADALETİ EPSTEIN DOSYALARINI AÇTI: TRUMP JÜRİ KOLTUĞUNDA GÖRÜLDÜ

MHP’Lİ İSİMDEN EMEKLİ ÇIKIŞI: “ANAM BİLE İSYAN EDİYOR”

HATAY İSKENDERUN VE İSTANBUL HAVALİMANI’NDA DEV UYUŞTURUCU OPERASYONU

YAĞIŞIN ARDINDAN GELEN GÖÇÜK: PAYAS’TA ALTYAPI ALARMI

AKARYAKITTA ZAM TSUNAMİSİ: ÜÇ GÜN, ÜÇ ZAM...

EKRAN YÜZLERİ DOSYADA: UYUŞTURUCU SORUŞTURMASI ÜNLÜLER DÜNYASINA UZANDI

BEBEK OTEL SORUŞTURMASINDA SAVCILIK DOSYASINA GİREN İFADE: POKER MASASI, DEFTER, OYUN TAKVİMİ VE ÜNLÜ İSİMLERE DAİR İDDİALAR

ŞARKICI FATİH ÜREK’İN HAYATINI KAYBETTİĞİ BİLDİRİLDİ: 3,5 AYLIK YOĞUN BAKIM SÜRECİ VE HASTANE AÇIKLAMASI

AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASINDA SAVUNMALAR SÜRÜYOR

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NİN İMAMOĞLU KARARI PAHALIYA PATLAYABİLİR: DÜNYA DEVİ AKREDİTASYON BİRLİĞİ İNCELEME BAŞLATTI

DEVLET ZİRVESİNDE SEKS KASETİ DEPREMİ!

·  BİR VEKİLİN GEÇİM DERDİ: "MAAŞIMI SANA VEREYİM BİR AY SEN GEÇİN" DEDİ, GAZETECİDEN "YARDIM TOPLAYALIM" AYARI GELDİ!

KÜRESEL EKONOMİDE "FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİK": FED FAİZİ SABİT TUTTU, PİYASALAR NEFESİNİ TUTTU!

KURA ÇEKİLDİ, KARARNAME ÇIKTI: SULH CEZA VE VERGİ MAHKEMELERİNDE YENİ DÖNEM!

SAÇ ÖRGÜSÜ PANKARTI SORUŞTURMA KONUSU OLDU: SEÇİLMİŞ BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI GÖZALTINDA

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SİYASETİ BIRAKMA RESTİ: "CESARETİN VARSA 29 MART’TA SANDIĞI KOY!"

BEŞTEPE'DE KRİTİK 3 SAAT: 2026’NIN İLK MGK’SINDA 9 MADDELİK "BEKA" MUHTIRASI!

BELEDİYE BAŞKANLARI SAVUNMA YAPTI, SKANDALLAR ZİNCİRİ ORTAYA SAÇILDI!

DEMİRTAŞ’IN AVUKATI RAMAZAN DEMİR’E 11 YIL 3 AY HAPİS CEZASI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN SİLİVRİ’DE TARİHİ ÇIKIŞ: İKİ ELİMİZ YAKANIZDA, HESAP VERECEKSİNİZ

MAHKEME SALONUNDA İLK GÜN: TUTUKSUZ AKTAŞ, TUTUKLU SEÇİLMİŞ BAŞKANLAR

ÜST DÜZEY TEMAS ORTAYA ÇIKTI: İSRAİL–TÜRKİYE HATTINDA SESSİZ TRAFİK

MUHALEFETTEN SURİYE ZİRVESİ: "HALEP ÜZERİNDEN TEHLİKELİ BİR OYUN KURULUYOR!"

NİJERYA CUMHURBAŞKANI TİNUBU, ERDOĞAN İLE YÜRÜRKEN DÜŞTÜ

Yükleniyor


EPSTEIN BELGELERİNDE TÜRK MEDYA PATRONU: “YARAMAZ AHMET” YAZIŞMALARI

KALE SİYASETİ BİTTİ: ÇORUM’DAN İKTİDARA TARİHİ MEYDAN OKUMA

 EMEKLİYE “İSVİÇRE’DE YAŞAMIYORSUN” DİYEN VEKİL, AYNI EMEKLİLER İÇİN 7 KEZ İMZA ATMIŞ

İMAMOĞLU İLE AYNI DOSYADAYDI: SORBONNE DİPLOMA İPTALİNİ KABUL ETMEDİ

ABD ADALETİ EPSTEIN DOSYALARINI AÇTI: TRUMP JÜRİ KOLTUĞUNDA GÖRÜLDÜ

MHP’Lİ İSİMDEN EMEKLİ ÇIKIŞI: “ANAM BİLE İSYAN EDİYOR”

AKARYAKITTA ZAM TSUNAMİSİ: ÜÇ GÜN, ÜÇ ZAM...

  • Salı 12.8 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 16 ° / 4.5 ° Güneşli
  • Perşembe 15.2 ° / 5 ° false

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 20 15 1 4 33 49
2.FENERBAHÇE A.Ş. 20 13 0 7 28 46
3.TRABZONSPOR A.Ş. 20 12 2 6 15 42
4.GÖZTEPE A.Ş. 20 11 3 6 15 39
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 20 10 4 6 10 36
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 20 8 6 6 13 30
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 20 7 4 9 3 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 20 6 7 7 -7 25
9.KOCAELİSPOR 20 6 8 6 -5 24
10.CORENDON ALANYASPOR 20 4 6 10 -2 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 20 6 10 4 -3 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 20 4 8 8 -6 20
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 20 5 10 5 -14 20
14.TÜMOSAN KONYASPOR 20 4 9 7 -9 19
15.İKAS EYÜPSPOR 20 4 10 6 -12 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 20 2 9 9 -25 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 20 2 15 3 -22 9