'TAM KAPANMA' DÜNYADA YANKI BULDU: BAŞARI ŞANSI AZALIYOR
Son aylarda Türkiye'de corona virüsü vakalarının ve ölüm sayılarının artış göstermesi üzerine başlatılan sokağa çıkma yasağı uluslararası basınının gündemine oturdu. Reuters, "Başarı şansı azalırken Türkiye tam ka
Türkiye’nin turizmde başarıya ulaşmak için başlattığı corona virüsü yasakları ve sıkı önlemler uluslararası basının gündemine oturdu. İngiltere merkezli haber ajansı Reuters, “Başarı şansı azalırken Türkiye tam kapanma ile turizm dönemini kurtarmayı umut ediyor” başlığını kullandığı kapsamlı analizde Türkiye’de turizmin çok sert bir darbe aldığını yazdı.
Ajans, “Erken rezervasyon büyük darbe aldı. Sezonu kurtarmak için Mayıs’ın ortasına kadar tam kapanma geldi. En çok turistin geldiği Rusya, uçuş yasağını genişletebilir” yorumunu yaptı. Reuters, “Türkiye’de turizm sektörü, birçok yabancı turist rezervasyonunu, vakaların hızla artmasıyla birlikte kaybederek bir kayıp sezonla daha karşı karşıya. Yaz dönemini kurtarmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan son çare olarak Mayıs ayının ortasına kadar tam kapanma getirdi” ifadesine yer verdi.
Türkiye’de tam kapanma devam ederken Marmaris’te bulunan turistler denizin ve güneşin tadını çıkardı.
“TEMMUZU DA KAYBETME İHTİMALİ VAR”
Yabancı turistten gelecek nakit paranın Türkiye için kritik bir öneme sahip olduğu hatırlatılırken, Avrupa’da plaj, seyahat ve restoranların tekrar açıldığına dikkat çekildi.
Reuters’a konuşan seyahat acentaları da bu yılın geçen yıldan daha iyi olmayacağından endişelendiklerini söyledi. Özellikle Türk ve Rus turizm acentelerinin Ağustos ayına kadar zor zamanlar geçireceğine dikkat çekilirken, ajansa konuşan bir turizmci, “Tam kapanma kararı muhtemelen yaz sezonunu kurtarmaya yetmeyecek. Eğer hükümetin umut ettiği gibi Mayıs sonuna kadar 5.000 vakanın altına düşerse, ülkelerin Türkiye’ye karşı seyahat yasaklarını kaldırması bir süre alır. Temmuz ayını da kaybetme ihtimali var” dedi.
“BAKANIN AÇIKLAMASI İYİMSER”
Reuters’a açıklama yapan Moskova’daki bir turizm acentasında yönetici olarak çalışan Yan Starostina da, “Moskova’daki müşteriler halen Türkiye’ye gitmek istiyor fakat bunun Ağustos’a kadar mümkün olacağını sanmıyorum” dedi. Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un 30 milyon turist açıklamasını yorumlayan Türk turizmciler, “Bu çok iyimser bir tahmin. Şu an yaklaşık Türkiye’deki 12.000 tur acentesinin yarısı kapandı, birçoğu borçlarını ödeyemiyor” yorumunu yaptı.
Antalya’daki bir otelde satış müdürü olarak görev yapan bir yetkili ise, tam kapanmanın geç geldiğini fakat iyi olacağını söyleyerek, “Eğer Rus turistler gelmezse çok ciddi batanlar olacak ve işten çıkarmalar olacak” dedi.
-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
SIRMA HALI KONUŞMASI SONRASI OPERASYON: SENDİKA BAŞKANI TÜRKMEN GÖZALTINA ALINDI
HAVA SAHASINDA İRAN VETOSU: İSVİÇRE FEDERAL KONSEYİ ABD’NİN ASKERİ TALEPLERİNİ GERİ ÇEVİRDİ
MARKA YATIRIM HOLDİNG’E OPERASYON: BAŞKAN MİNE TOZLU BİÇER GÖZALTINDA
NETANYAHU’NUN ÖLDÜĞÜ İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI! İSRAİL VE İRAN'DAN AÇIKLAMA
İSKENDERUN’DA AİLE İÇİ TARTIŞMA ÖLÜMLE BİTTİ:EŞİNİ ÖLDÜREN KADIN TUTUKLANDI
50 BİN LİRAYA SATILMIŞ: ŞAMPİYON AT SMART LATCH’İN KAVURMA YAPILDIĞI SKANDALDA YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI
TÜRKİYE’YE YÖNELEN FÜZELER FARKLI PATERN GÖSTERDİ
ÖĞRENCİLER İÇİN TATİL ZAMANI: OKULLARDA İKİNCİ ARA TATİL BAŞLADI
TARİHİN HOCASI İLBER ORTAYLI HAYATINI KAYBETTİ
TCMB ANKETİ EKONOMİNİN YÖNÜNÜ GÖSTERDİ: ENFLASYON ARTIYOR, DOLAR YÜKSEK KALACAK
İSTİKLAL MARŞI’NI ARAPÇA OKUTTULAR: KARAMAN’DAKİ TÖREN TARTIŞMA YARATTI
“İŞTE BENİM STİLİM” YARIŞMACISI AYŞEGÜL ERASLAN EVİNDE ÖLÜ BULUNDU
TOKAT NİKSAR’DA KORKUTAN DEPREM: 5.5 İLE SALLANDIK, EĞİTİME ARA VERİLDİ!
ABD’DE HALKBANK DAVASI DURDURULDU: ADALET BAKANI GÜRLEK’TEN AÇIKLAMA
DİPLOMA İPTALİ DÜNYAYA TAŞINDI: AVRUPA’DAN İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İÇİN İNCELEME
Yükleniyor
SIRMA HALI KONUŞMASI SONRASI OPERASYON: SENDİKA BAŞKANI TÜRKMEN GÖZALTINA ALINDI
İMAMOĞLU’NDAN ERDOĞAN’A AÇIK ÇAĞRI: “İSTANBUL’DA DA TÜRKİYE’DE DE YARIŞALIM”
MARKA YATIRIM HOLDİNG’E OPERASYON: BAŞKAN MİNE TOZLU BİÇER GÖZALTINDA
NETANYAHU’NUN ÖLDÜĞÜ İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI! İSRAİL VE İRAN'DAN AÇIKLAMA
ÖĞRENCİLERE ARAPÇA İSTİKLAL MARŞI VERİLDİ! KAYMAKAMIN HEDİYESİ TARTIŞMA YARATTI
YARGI BAĞIMSIZLIĞI İÇİN TARİHİ KARAR: DANIŞTAY, AKIN GÜRLEK DAVASINI ESASTAN İNCELEYECEK!
MEYDANLAR ADALET ARIYOR: ÖZGÜR ÖZEL’DEN "UTANMAZ ADAMLAR" ÇIKIŞI VE İMAMOĞLU’NDAN TARİHİ MESAJ!
- Pazar 14.5 ° / 9.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazartesi 13.5 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Salı 17.4 ° / 8.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı


