SOYLU’DAN,KOBANİ OLAYLARINA KERBELA BENZETMESİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 6 yıl sonra gerçekleşen Kobani operasyonunda tutuklanan siyasilerle ilgili HDP’nin 3 siyasi parti tarafından telefon ile aranmasına tepki gösterdi.

GÜNDEM 7.10.2020 09:21:28 0
SOYLU’DAN,KOBANİ OLAYLARINA KERBELA BENZETMESİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 6 yıl sonra gerçekleşen Kobani operasyonunda tutuklanan siyasilerle ilgili HDP’nin 3 siyasi parti tarafından telefon ile aranmasına tepki göstererek, “HDP’ye ‘37 kişiyi öldürdünüz. Daha fazla öldüreydiniz’ mi dediler? Öldürülen teröristler için Fatiha mı okudular. 29 adam öldürmeye tam teşebbüs için ‘Az yaptınız, biraz daha fazla yapsaydınız’ mı dediler” eleştirisini yöneltti. Bakan Soylu operasyonun 6 yılın ardından gerçekleşmesini eleştirenlere de “6 yıl geçmişmiş de, neden yargı bugün bakıyormuşmuş da, neden böyle yapıyormuş da. Yüzlerce yıl geçti Kerbela’yı unuttuk mu?” diye sordu.  

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Töreni'ne katıldı. Burada konuşan Soylu, Türkiye’nin artık operasyon gerçekleştirdiğinde hiçbir ülkenin sözüne bakmadığını ifade ederek, “Klişe söylemdir. Bir terör olayı olduğu zaman ‘Faillerin yakalanması için çalışmalar başlatıldı’. Hayır, artık öyle yapmıyoruz. İstisnasız tüm terör örgütlerine karşı operasyon halindeyiz” dedi.

İlkbahar ve yaz operasyonlarında hedeflerin aşıldığını kaydeden Bakan Soylu, “Yüzde 143 gerçekleşme oranıyla 8 bin 523 operasyon yapmış olduk. Salgına ve pandemiye rağmen. Bu operasyonlarda 346 teröristi etkisiz hale getirdik. 442 mağara ve sığınak imha ettik” ifadelerini kullandı. Bakan Soylu, bu sonbahar ve kışın da 7 bin 424 operasyon gerçekleştireceklerini vurgulayarak, “1 Ekim’den itibaren başladık. Gerçekleşmesini hedeften yüksek seviyede bekliyoruz” dedi.

“Örgüt mensubu için köprüden önce son çıkıştır. Açık söyleyeyim, fırsatını bulan bu çağrıya uysun, teslim olsun. Kaçabilen varsa, kaçsın” diyen Bakan Soylu, yılbaşından bu yana 15’i kendi teslim olan 187 kişinin dağdan indiği bilgisini paylaştı. Soylu, “Bu bizim terörle mücadelede yeni yöntemimiz. 700’ün üzerinde ikna yöntemiyle teslim olan terörist var. Silahla etkisiz hale getirdiğimizin yarısı kadar ikna yöntemiyle teslim olan var. Örgüt ikna kabiliyetini kaybetti” diye konuştu.

Bakan Soylu 6-8 Ekim Kobani olaylarını hatırlatarak, “Egemenliğimize kastettiler, devletin bütünlüğüne kastettiler. Yaktılar, yıktılar, öldürdüler. Talimatları kim verdi? Masum İdlip’te yaşayan çocuklar mı verdi? PKK’nın uşağı olanlar verdi. Aklımızı ve hafızamızı yediğimizi ve unuttuğumuz sananlara sesleniyorum. Hatırlıyor musunuz? Sözde eş başkanlardı. Sokağa çıkın diye talimat verdi. Hadlerini bildirin diye talimat verdi” ifadelerini kullandı.
KERBELA BENZETMESİ
Kobani olaylarının üzerinden geçen 6 yılın ardından 17 HDP’li ismin tutuklanmasıyla ilgili gelen eleştirilere “Kerbela” benzetmesi ile yanıt veren Soylu, “6 yıl geçmişmiş de, neden yargı bugün bakıyormuşmuş da, neden böyle yapıyormuş da. Yüzlerce yıl geçti. Kerbela’yı unuttuk mu? 6 yıl önce bunun talimatlarını verenleri mağdur edebiyatıyla aklamaya çalışanlara tek sözümüz var. Bu dünyanın öteki dünyası da var” diye konuştu.
Bakan Soylu, Kobani olayları öncesinde HDP’nin resmi Twitter hesabından atılan tweeti anımsatarak, “PKK’nın talimatıyla merkez karar yönetim kurulunda bu kararı alıp, ondan sonra sokaklara insanları davet edip, yakmayı, yıkmayı terör örgütünün talimatını yerine getirenleri telefonla aramak nedir? Bunu kabul edeceğimizi mi zannediyorsunuz. 3 tane siyasi partinin genel başkanı HDP’nin genel merkezini arayıp, bu talimatları verenin hukuk çerçevesinde gözaltına alındığı için geçmiş olsun dileği iletmeleri ne demektir? Ya ben yanlış biliyorum ya da birileri zıvanadan çıkmış demektir” yorumunu yaptı.
'FATİHA MI OKUDULAR?'
Bakan Soylu HDP’ye geçmiş olsun telefonu açan siyasi partilere eleştirilerini sürdürürken, “Ne dediler HDP’ye ‘37 kişiyi öldürdünüz. Daha fazla öldüreydiniz’ mi dediler? Öldürülen teröristler için Fatiha mı okudular. 29 adam öldürmeye tam teşebbüs için ‘Az yaptınız, biraz daha fazla yapsaydınız’ mı dediler.” ifadelerini kullandı.

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    16001,32%1,2
  • DOLAR

    43,38% 0,10
  • EURO

    51,55% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7090,54% 0,64
  • Ç. ALTIN

    11647,77% 0,00

4 BİN 500 POLİSLE YAPILAN OPERASYONA FİRAR SKANDALI DAMGA VURDU

ŞARA “KÜRTÇE EĞİTİM” KARARINI VERDİ: SURİYE’DE DEVLET OKULLARINDA KÜRTÇE SEÇMELİ DERS OLARAK OKUTULACAK

MHP’DEN AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASI ÖNCESİ DİKKAT ÇEKEN ÇAĞRI…

ADALETİN AĞIR SINAVI: AZİZ İHSAN AKTAŞ DOSYASI MAHKEMEDE

GAZETECİ SEDEF KABAŞ GÖZALTINA ALINDI: PAYLAŞIMLARI GEREKÇE GÖSTERİLDİ, ADLİYEYE SEVK EDİLİYOR

ZİNDANLA YÖNETİLEN ÜLKE: HAPİSHANELERLE AYAKTA TUTULAN İKTİDAR VE SUSTURULAMAYAN GAZETECİLİK

BAĞCILAR’DA ŞÜPHELİ ÖLÜM ZİNCİRİ: AYNI DAİREDE 3 CAN KAYBI, 1 AĞIR YARALI

DEM PARTİ: TÜM KESİMLERİ SAĞDUYUYLA HAREKET ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ

“VEDALAŞMA FIRSATIM BİLE OLMADI”: FATİH ALTAYLI TUTUKLANDIĞI GÜNÜ ANLATTI

DİYARBAKIR'DA EMNİYET'E PATLAYICI ATILDI, 13 KİŞİ GÖZALTINDA

YENİDEN REFAH’TA BELEDİYE BAŞKANI KRİZİ: İHRAÇ EDİLDİ, AKP İDDİASI GÜNDEME GELDİ

OKAN BURUK İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI: GALATASARAY’DAN ALİ KOÇ’A ÇOK SERT TEPKİ

DEM PARTİ HEYETİ, ABDULLAH ÖCALAN’IN DOKUTTUĞU KİLİMİ HEDİYE ETTİ

15–18 YAŞ İÇİN YENİ DÖNEM: AĞIR SUÇTA 27 YILA KADAR HAPİS GÜNDEMDE

BENZİN YİNE ZAMLANIYOR: YENİ HAFTAYA YİNE ZAMLA UYANIYORUZ

DEVLET BAHÇELİ'DEN ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

5 GÜNLÜK BEBEĞİ SAKAT BIRAKAN HEMŞİRE TESLİM OLDU

EMİR’DEN KURUM’A AĞIR SÖZLER: HALKIN AVUKATI OL, MÜTEAHHİT GİBİ KONUŞMA

BOŞANMA AŞAMASINDAKİ KADINA KEZZAPLI İŞKENCE GAZİANTEP’İ SARSTI

YALOVA'DA TARİHİ MİTİNG: ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A İSTANBUL İÇİN "HODRİ MEYDAN" ÇAĞRISI

"MUSTAFA KEMAL’İN ASKERLERİNE" YARGI KALKANI! İHRAÇ KARARI ÇÖKTÜ!

HATAY KARA TESLİM: 11 İLÇEDE "BEYAZ ALARM" VERİLDİ!

ANTAKYA’DA "YERİNDE" DÖNÜŞÜM: VALİ MASATLI 4 BİN 320 KONUTUN ŞANTİYESİNDE!

HATAY ÜZERİNDEN SİYASİ GERİLİM: ERDOĞAN’DAN ÖZEL’E AĞIR SÖZLER

EMEKLİNİN KADERİNİ BELİRLEYEN OYLAMA: TBMM’DE 168 MİLLETVEKİLİ YERİNDE YOKTU

ODTÜ’DE “UMRE” ÖDÜLLÜ YARIŞMA DUYURUSU: REKTÖRLÜKTEN FAKÜLTELERE RESMİ YAZI

KONTAK KAPATTIRAN REKOR: 10 GÜNDE 5 ZAM! DEPOYU DOLDURMAK ARTIK SERVET DEĞERİNDE!

MARMARA VE EGE’DE KORKU DOLU GECE: BALIKESİR 5.2 İLE SALLANDI, İSTANBUL AYAKTA!

MECLİS’TE TABUT GERGİNLİĞİ: EMEKLİ TARTIŞMASI GENEL KURUL’U KARIŞTIRDI

ÇADIR SATIŞI SUÇ SAYILMADI: DEPREM DOSYASINDA TAKİPSİZLİK KARARI

Yükleniyor


ŞARA “KÜRTÇE EĞİTİM” KARARINI VERDİ: SURİYE’DE DEVLET OKULLARINDA KÜRTÇE SEÇMELİ DERS OLARAK OKUTULACAK

MHP’DEN AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASI ÖNCESİ DİKKAT ÇEKEN ÇAĞRI…

ADALETİN AĞIR SINAVI: AZİZ İHSAN AKTAŞ DOSYASI MAHKEMEDE

GAZETECİ SEDEF KABAŞ GÖZALTINA ALINDI: PAYLAŞIMLARI GEREKÇE GÖSTERİLDİ, ADLİYEYE SEVK EDİLİYOR

ZİNDANLA YÖNETİLEN ÜLKE: HAPİSHANELERLE AYAKTA TUTULAN İKTİDAR VE SUSTURULAMAYAN GAZETECİLİK

BAĞCILAR’DA ŞÜPHELİ ÖLÜM ZİNCİRİ: AYNI DAİREDE 3 CAN KAYBI, 1 AĞIR YARALI

  • Salı 13 ° / 3.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 9.7 ° / 3.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 13.1 ° / 3.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 19 9 4 6 9 33
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 19 6 4 9 2 27
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
13.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 19 5 10 4 -14 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
16.İKAS EYÜPSPOR 19 3 10 6 -14 15
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9