SOYLU: 15 TEMMUZ'DAN SONRA BİR KARAR ALDIK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, moderatörlüğünü Cem Küçük'ün üstlendiği, Yücel Koç ve Süleyman Özışık'ın da katıldığı 'Gündem Özel' programında soruları cevapladı...

GÜNDEM 24.09.2020 10:38:01 0
SOYLU: 15 TEMMUZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarından satır başları:
Bu yıl ikna metoduyla 162 kişi terör örgütünden ayrılarak ailesine kavuştu. Bu rakam 3 yılda 700'ü aştı. Sadece ikna metoduyla, ailesiyle temasa giriyoruz. Orada onun nasıl bu tarafa getirilebileceği konusunda çabayı gerçekleştiriyoruz. Sonra da onu getiriyoruz. 2013-2014-2015 yılında 11 bin 900 kişi çıkmış. Kaç kişi gelmiş 156 kişi gelmiş.Terör örgütünün içerisine daha fazla giriyoruz ve ikna ediyoruz. Terör örgütünün gençleri ikna etme kabiliyeti onun devşirmeye çalıştıklarını alıp Türkiye'ye getirme kabiliyetimizden daha az. Türkiye dünyaya örnek bir metot geliştirdi.
'ŞIRNAK'TA 4 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ'
Bu gün buraya girerken Şırnak'ta 4 terörist daha etkisiz hale getirildi. İstihbari olarak biliyoruz. Biz görmeden insansız hava aracıyla takip edip, ondan sonra gerekli operasyonu yapıyoruz. Hangi teröristin nerede yaşadığını nerede bulunduğunu biliyoruz. Doğu ve Güneydoğu'yu biraz bilseler, bize neden yakalamadınız diye sormazlar. Tendürek'te 4'ümüz yan yana duralım birbirimizi göremeyiz. Kars bölgesinde olağanüstü bir mücadele ortaya koyuldu. İran'dan gelme olasılığı var ama Iğdır'da terörist kalmadı.
'PAŞALARIMIZIN TAMAMI TERÖRÜ BİTİRMEYE GİTTİ'
(Terör örgütüne yapılan operasyonlara katılan paşalar) Şu anda orada görev yapan paşalarımızın tamamı gönüllü olarak gitti. Bir tayinle gitmedi. Kiminin 5., kiminin 6. şarkı bitirmeye gittiler.
'BİR DÖNÜŞÜM HİKAYESİ YAŞANIYOR DOĞU VE GÜNEYDOĞUDA'
Çizre'de bir iş adamı geliyor 500 kişilik tekstil fabrikası kurmak istiyor. Bunu bin 500 yapar mısınız, diyoruz. Orada istikrarsızlık görse yaparım der mi, demez. Terörü görse yaparım demez. Ayakkabı, diğer sektörler, madenler başladı. Terör örgütünden çıktı. Madenler enerjisine ekonomiye katkı sağlamaya başladı. Kömür çinko, bakır, doğu ve güneydoğu her tarafı sahalar gençlik spor, kayak, atletizm gibi başarılar var. Bir dönüşüm hikayesi yaşanıyor doğu ve güneydoğuda. Bunu gören insanlar sokaklarda yatırımlar geliyor. Bütün bunlar moralleri yükseltiyor. Çocukların hayalleri yükseliyor. Bambaşka bir Türkiye'ye doğru orası evriliyor.
'İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI İLE BİRLİKTE TÜRKİYE ÇOK İYİ BİR NOKTAYA GELDİ'
Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen insansız hava araçları ile birlikte Türkiye'nin çok iyi bir noktaya geldiğini belirterek, “Başlangıcından itibarin çok farklı bir noktaya geldi.. Gözetleme daha fazla olacak. Terör örgütünün kırsalda etkinliği azalacak. Şehirlerde çok ciddi engellemeler yapılıyor. Onları zamanı gelince söylerim. Şehirde terör olayı engellemişiz bomba yakalamışız hepsini paylaşıyor değiliz. Terör örgütü sürekli tavan tutabilmek için eylemleri kendi adına önemli bir süreç olarak görüyor. Bu konuda Allah nazardan korusun, Allah yardımcıları olsun dualarımız onlarla olsun. İstihbaratımız her yönüyle güzel çalışıyor. Türkiye'yi sarsacak bir çok olayı ses çıkarmadan kahramanlıklarını yapmadın, bizim ortaya koyacağımız sonuç şudur. Milletimiz huzur içiresinde ve özgürlükle evine işine gitsin ailesiyle bir araya gelsin. Seyahat hürriyetini ortaya koysun. Bunu sağlayabilsin.
(Kimlik kartı ile ehliyetin birleştirilmesi) “Bir araya getirdik. Burada benim de var. Burada onu söyleyeceğim. Bu ehliyeti ikisi bir arada. Nüfus İdaresine gidiyor, bunu yükletmek istiyoruz. Çip var, boş 5 hanesi var, bunu yükletiyor ücretsiz. Bir daha bunu kullanmıyor. Süresi bitene kadar kullanmıyor. Niçin uluslararası anlaşmalar, yurtdışına çıkarsa buna ihtiyacı var. Buna bir kolaylık daha sağladık. Yeni kimlik alacak, gidecekler bir kağıt imzalatacağız. Ehliyetimi yükletmesini istiyoruz Ankara'ya basıma gittikten itibaren en fazla 4 günde veriyoruz. Orada yükleniyor olacak ve adrese gidecek. Yeni kimlik alacaklar için nüfus idaresine gitmeyi ortadan kaldırdık. TÜBİTAK'la görüşüyorlar. E imza yüklenecek. SGK sağlık gibi yüklemek için görüşmeler yapıyoruz. Hastaneye gittik bunu verdik olup bitiyor. Ocak ayından sonraki ilk zaman dilimlerine yetiştirmeye çalışıyoruz. Notere nüfus cüzdanımızı veriyoruz, malımı buradan devret diyorlar çok sahtecilik işi çıkıyor. Şuna bir elektronik kimlik doğrulama sistemi var. Devlet bundan para kazanacak vatandaştan değil. Noterler bunu bekliyor.” 
'15 TEMMUZ'DAN SONRA BİR KARAR ALDIK'
Bu ülkede 15 Temmuz oldu mu? 15 Temmuz'u fabrikadaki işçi mi yaptı? Alibeyköy Spor Kulübündeki sporcular mı yaptı? Kamu yaptı, yargı darbesi değil mi? Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine girmiş hainler değil mi? Jandarma ve polisten ayıkladıklarımız değil mi? Bunlar devlete girmiş ve sızmışlar. Orada konuşlanmış ve akıllarını kiraya vermişler. Biz 15 Temmuz'dan sonra bir karar aldık. Dünyanın bütün ülkelerinden güvenlik tahkikatıyla devlet adamı alalım. Bundan masum bir istek yok. Af edersiniz markete adam alırken de kimin ne olduğuna bakıyorsunuz. Kimdir nedir diye bakıyorsunuz.”
'ANAYASAYA MAHKEMESİ İLE KİŞİSEL BİR SORUNUMUZUN OLMASI MÜMKÜN DEĞİL!'
Bizim Anayasa Mahkemesiyle kişisel bir sorunumuzun olması mümkün değil. Elbette ki devletin tepesinde böyle bir sorunu kabul edebilmesi doğru değil. Hepimiz ülke için çalışıyoruz. Karşı karşıya kaldığımız noktayı ifade etmeliyiz. Ben de kendi üslubumla bunu ifade etmeye çalıştım. Benim dilim düşünceyi saklamaz. Ne varsa onu ifade etmeye çalışır.
CAN DÜNDAR'I KİM BIRAKTI
“15 Temmuz'da bu Anayasa yok muydu? Nasıl darbe yaptılar? Daha yeni Şırnak Adliyesi'nde bomba yakalandı. Karlov'u kim öldürdü? FETÖ'cü polis öldürdü. Bütün bunlar varken biz devlete adam alırken kılı kırk yarmayalım mı? AYM'nin aldığı bir kararı eleştirmek benim hakkım. Bir de Can Dündar var. Can Dündar'ı kim bıraktı? Kaçtı gitti.”
'ANKARA SINIRLARI İÇİNDE BU YIL TESPİT ETTİĞİMİZ FETÖ'CÜ 1600 KİŞİ'
Türkiye'de 247 bin FETÖ soruşturması yapmışız. 125 bin kişi kamudan ihraç edildi. Bunların 44 bin kişisi İçişleri Bakanlığından. Ankara sınırları içerisinde bu yıl tespit ettiğimiz FETÖ'cü 1600 kişi. Bunları mahrem imamlarla, ifadelerle, gaygubet evleri, çalışma evlerinden, ardışık arama soruşturmaları diye kompartımanımız var. Hepsinden bir şey çıkıyor. Ankesörde 19 bin 189 kişiye soruşturma açıldı. Bunun 7 bin 54'ü yani yüzde 39 oranında etkin pişman olduğunu söyledi. Demek ki biz doğru soruşturma yürütüyoruz. Toplam Türkiye'de bin 700 tane vali, vali yardımcısı ve kaymakam ihraç ettik.”
ASIL FETÖ'CÜLER YURTDIŞINDA
Asıl FETÖ'cüler yurtdışında. Aralarında hizipler, ayrışmalar ve küsmeler oluşmuş durumda. Eğer biz mengeneyi içeride iyice sıkarsak hareket alanları daralır. FETÖ büyük bir istihbarat terör örgütüdür. Biz kripto mesajları çözüyoruz.”


 


Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"

KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANI EYÜP KAHVECİ: İLK İCRAATIMIZ İSRAF KÜLTÜRÜNÜ ORTADAN KALDIRMAK

ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL'İ ATİNA'YA DAVET ETTİ

AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK

MERKEZ BANKASI ANKETİNDE YIL SONU DOLAR VE ENFLASYON TAHMİNİ

İRAN DEVLET HABER AJANSI IRNA, BU SABAH ASKIYA ALINAN SİVİL UÇUŞLARIN YENİDEN NORMALE DÖNDÜĞÜNÜ DUYURDU

AKP’DEN GÖREVİ DEVRALAN CHP'Lİ MAZGİRT BELEDİYE BAŞKANI TAYHAVA: BELEDİYEMİZİN ŞU AN 45 MİLYON 534 BİN LİRA BORCU VAR, İCRALAR HARİÇ

İMAMOĞLU: DİLERİM, FİLİSTİNLİ VE UKRAYNALI ÇOCUKLAR, EN KISA ZAMANDA BARIŞ VE HUZUR DOLU BİR HAYATA KAVUŞURLAR

İZMİR'DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM... İZMİR VALİSİ ELBAN: "VALİLİĞİMİZE BİLDİRİLEN HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK BULUNMAMAKTADIR"

CHP'DE YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ BELLİ OLDU

"HAFTA SONU KAFE VE RESTORANLARA GİTMEYİN"ÇAĞRISI

AKP VE MHP GRUPLARINDAN CHP'YE TAZİYE ZİYARETİ

TOKAT SULUSARAY'DA 5.6 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

AFAD: YOZGAT İLİMİZDE 2 KATLI BİR EV İLE TOKAT İLİMİZİN SULUSARAY İLÇESİNDE 5 AHIRIN ETKİLENDİĞİNE DAİR İHBARLAR ALINDI

TAKSİCİYİ ÖLDÜREN ŞÜPHELİ İFADESİNDE, "ÜCRET YÜZÜNDEN TARTIŞMIŞ OLSAK DA ARAÇTAN PARA ÇALMAK İÇİN BİNMİŞTİM" DEDİ

SARIYER’DE TAKSİCİYİ ÖLDÜREN İRANLI ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

İBB MECLİSİ’NDE MHP VE BBP GRUP KURDU

İETT'NİN 2023 FAALİYET RAPORU İBB MECLİSİ'NDE KABUL EDİLDİ...

AFAD: "YOZGAT VE TOKAT İLLERİNDEKİ 112 ACİL ÇAĞRI MERKEZLERİNE TOPLAM 231 İHBAR GELMİŞTİR, CAN KAYBI BULUNMAMAKTADIR"

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "BATILI ÜLKELERİN TEK SES OLARAK İSRAİL'E 'DUR' DEMELERİ GEREKİYOR"

KAVALA VE DEMİRTAŞ ŞARTI KONMUŞTU: BAKAN FİDAN, HOLLANDA'YA GİDİYOR

UZMAN ERBAŞLARIN SÖZLEŞMESİNİN FESHİ...ANAYASA MAHKEMESİ, TAKSİRLİ SUÇLARDA SÖZLEŞMENİN FESHİNİ ÖNGÖREN YASA HÜKMÜNÜ İPTAL ETTİ

HOLLANDA'DAN ‘GÜMRÜK BİRLİĞİ’ İÇİN KAVALA VE DEMİRTAŞ ŞARTI

GAMZE TAŞÇIER'DEN 1 MAYIS ÇAĞRISI: "TAKSİM MEYDANI BAŞTA OLMAK ÜZERE MEYDANLARDA OLACAĞIZ"

ÖZGÜR KARABAT, KONUT SATIŞLARINDAKİ ARTIŞA DİKKAT ÇEKTİ

“20 YILDIR BU ÜLKEDE RECEP TAYYİP ERDOĞAN'I ERDOĞAN YAPAN EMEKLİLERDİR”

TÜİK: ŞUBAT AYINDA TAVUK YUMURTASI ÜRETİMİ YÜZDE 5,7 AZALARAK 1,73 MİLYAR ADET OLDU

CHP TBMM GRUP MÜDÜRÜ LEVENT BAYRAKTAR HAYATINI KAYBETTİ

METEOROLOJİ, 13 İLDE KUVVETLİ RÜZGAR VE KISA SÜRELİ FIRTINA UYARISI YAPTI

HAKKINDA 10 YIL 5 AY HAPİS CEZASI BULUNAN FEHMİ ORAL MEŞE HAVALİMANINDA YAKALANDI

Yükleniyor


KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"

ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL'İ ATİNA'YA DAVET ETTİ

AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK

MERKEZ BANKASI ANKETİNDE YIL SONU DOLAR VE ENFLASYON TAHMİNİ

İRAN DEVLET HABER AJANSI IRNA, BU SABAH ASKIYA ALINAN SİVİL UÇUŞLARIN YENİDEN NORMALE DÖNDÜĞÜNÜ DUYURDU

AKP’DEN GÖREVİ DEVRALAN CHP'Lİ MAZGİRT BELEDİYE BAŞKANI TAYHAVA: BELEDİYEMİZİN ŞU AN 45 MİLYON 534 BİN LİRA BORCU VAR, İCRALAR HARİÇ

İMAMOĞLU: DİLERİM, FİLİSTİNLİ VE UKRAYNALI ÇOCUKLAR, EN KISA ZAMANDA BARIŞ VE HUZUR DOLU BİR HAYATA KAVUŞURLAR

  • Cuma 23.6 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.1 ° / 10.7 ° false
  • Pazar 23.3 ° / 11.1 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16