SANATÇILAR, AKP'YE 100 MİLYON EURO'YU SORDU
Sanatçılar, iktidara bandrol bedeli olarak eserlerinden kesilen ve 100 milyon Euro’yu bulan telif hakkı bedellerinin akıbetini soruyor.
Kısıtlamalar yüzünden eğlence yerlerinin kapanması nedeniyle salgından en çok etkilenen meslek grupları arasında ilk sıralarda yer alan sanatçılar, bandrol bedeli olarak eserlerinden kesilen telif hakkı bedellerinin bir an önce ödenmesini bekliyor. Müzik Yapımcıları Birliği ve Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) üyesi Hasan Akkiraz, sanatçıların 2002'den beri kesilen telif hakkı bedellerinin ödenmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Bu bedel müzik, görüntü, ilim-edebiyat eserlerini iletmeye, dinlemeye, indirmeye yarayacak tüm teknolojik aletlerden kesiliyor. Telif hakkı kapsamında tüm teknolojik aletlerden kesilen bandrol bedeli 100 milyon Euro'luk bir rakama ulaştı. Sanatçılar sadaka değil kendi paralarını istiyorlar” dedi.
YÜZDE 99 YAŞAYAMIYOR
Günlük kazanan, günlük yaşayan bir sektörde olduklarını vurgulayan Akkiraz, salgının durumu daha da zorlaştırdığını vurgulayarak, şunları söyledi: “Haftada ancak 3 gün çalışabilen, aylık geliri 2 bin 500 lirayı geçmeyen insanlarız. Müzisyenlik ağır ve ucuz işçilik anlamına da geliyor. Sektörde sadece yüzde 1 iyi para kazanıyor, kalan yüzde 99'u yaşayamıyor. Pandemide 200'e yakın müzisyen intihar etti. Enstrümanını satan müzisyen sayısı bilinmiyor. İktidar sanatçıyı sahnede unuttu. Oysa Anayasa'ya göre sanatçı korunur ve desteklenir.”
2002 YILINDAN BU YANA TEK KURUŞ ÖDENMEDİ
Telif hakları yasası çıkarılırken sanatçıya ve sanata destek verilmesinin hedeflendiğini vurgulayan Hasan Akkiraz, “Bu fon 2002'den beri duruyor ve sanatçıya hiçbir şey verilmedi. Ayrıca Avrupa Birliği'nden gelen fonlar var ama o da dağıtılmıyor” dedi. Tüm dünyada bu kaynakların sanatın desteklenmesi için harcandığını belirten Akkiraz, “Bu paralar nerede? Deprem vergileri nasıl başka kaynaklara aktarılıyorsa bunlar da kayıp” diye konuştu.
-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
TÜRKİYE’YE YÖNELEN FÜZELER FARKLI PATERN GÖSTERDİ
ÖĞRENCİLER İÇİN TATİL ZAMANI: OKULLARDA İKİNCİ ARA TATİL BAŞLADI
TARİHİN HOCASI İLBER ORTAYLI HAYATINI KAYBETTİ
TCMB ANKETİ EKONOMİNİN YÖNÜNÜ GÖSTERDİ: ENFLASYON ARTIYOR, DOLAR YÜKSEK KALACAK
İSTİKLAL MARŞI’NI ARAPÇA OKUTTULAR: KARAMAN’DAKİ TÖREN TARTIŞMA YARATTI
“İŞTE BENİM STİLİM” YARIŞMACISI AYŞEGÜL ERASLAN EVİNDE ÖLÜ BULUNDU
TOKAT NİKSAR’DA KORKUTAN DEPREM: 5.5 İLE SALLANDIK, EĞİTİME ARA VERİLDİ!
ABD’DE HALKBANK DAVASI DURDURULDU: ADALET BAKANI GÜRLEK’TEN AÇIKLAMA
DİPLOMA İPTALİ DÜNYAYA TAŞINDI: AVRUPA’DAN İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İÇİN İNCELEME
ROJİN KABAİŞ’İN BABASINA ÖLÜM TEHDİDİ: SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
PYD KURUCUSU SALİH MÜSLİM ÖLDÜ! ERBİL’DE TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ
SAVCILIK, İMAMOĞLU’NUN PAYLAŞIMLARININ YAPILDIĞI HESABA SORUŞTURMA AÇTI
SAVAŞ DOĞALGAZI VURDU: NİSAN AYINDA ZAM KAPIDA!
ABD-İSRAİL GERİLİMİ SÜRERKEN HAMANEY’E SALDIRI GİRİŞİMİ
JANDARMA MÜDAHALESİ, TARTIŞMALI KİMLİK KONTROLÜ: İBB DAVASINDA GERİLİM TAVAN YAPTI!
TAHRAN’IN ÜZERİNE "ÖLÜM" YAĞIYOR: PETROL RAFİNERİLERİ VURULDU, ŞEHRE ASİT İNDİ!
Yükleniyor
GÖKÇEK’TEN TARTIŞMA YARATAN AÇIKLAMA: “BU DÖNEMİN CİHADI CHP İLE BOĞUŞMAK”
TÜRKİYE’YE YÖNELEN FÜZELER FARKLI PATERN GÖSTERDİ
TARİHİN HOCASI İLBER ORTAYLI HAYATINI KAYBETTİ
SON ANKETTE DİKKAT ÇEKEN TABLO: ERDOĞAN ÜÇ SENARYODA DA KAYBEDİYOR
İSTİKLAL MARŞI’NI ARAPÇA OKUTTULAR: KARAMAN’DAKİ TÖREN TARTIŞMA YARATTI
“İŞTE BENİM STİLİM” YARIŞMACISI AYŞEGÜL ERASLAN EVİNDE ÖLÜ BULUNDU
- Cumartesi 15.7 ° / 5.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazar 14.5 ° / 9.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazartesi 13.5 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu


