PEKER O REKTÖRÜN ADINI VERMİŞTİ... ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ'NDEN İDDİALARA YANIT GELDİ
Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in SADAT ile ilgili paylaşımlarında Üsküdar Üniversitesi Rektörü Nevzat Tarhan'ın ismini vermişti. Peker, Tarhan'ın SADAT için psikolojik harp çalışmaları konusunda destek verdiğin
Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in gündeme getirdiği SADAT ile ilgili paylaşımlarda Üsküdar Üniversitesi Rektörü Nevzat Tarhan hakkında da iddialarda bulunmuştu.
Peker, Nevzat Tarhan'ın SADAT ile birlikte çalıştığını iddia ederek, Tarhan'ın SADAT için psikolojik harp çalışması yaptığını ima etmişti.
Üsküdar Üniversitesi, Rektör Nevzat Tarhan hakkındaki iddialarla ilgili açıklama yaptı. Üsküdar Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, 'Prof. Dr. Nevzat Tarhan'ın SADAT şirketi ile herhangi bir organik bağlantısı bulunmamaktadır. İddialar yalan, asılsız ve dayanaksızdır, itibar suikastlığına karşı hukuk yoluna başvurulacaktır' denildi.
'SEDAT PEKER'İN ELİNDE BİLGİ VE BELGE VARSA...'
Açıklamada, 'Sedat Peker’in varsa elindeki bilgi ve belgelerin tarafımıza gönderilmesi hususunda gerekli hukuki girişim başlatılmıştır. Eğer ispat edemezse itibar suikastı suçu nedeniyle ayrıca hukuki yollara başvurulacaktır.' ifadeleri dikkat çekti.
'KİŞİ VE KURUM AYRIMI YAPMAKSIZIN...'
'Türkiye’nin önde gelen psikiyatri uzmanları arasında yer alan Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın kişi ve kurum ayrımı yapmaksızın uzmanlık alanlarıyla ilgili danışmanlık hizmeti vermesi, aynı zamanda hekimlik mesleğinin ve tıp etiğinin bir gereğidir.' sözleri de soru işaretine neden oldu.
İşte Üsküdar Üniversitesi'nin Sedat Peker'in Nevzat Tarhan iddialarına karşı yaptığı o açıklama:
Dijital mecralardan yaptığı yayınlar ve paylaşımlarla gündeme gelen Sedat Peker’in 12.10.2021 tarihli twitter paylaşımlarında Kurucu Rektörümüz ve Yönetim Üst Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın adı geçmektedir. Prof. Dr. Tarhan’ın söz konusu iddialarda adı geçen SADAT A.Ş. ile herhangi bir organik bağlantısı bulunmamaktadır.
Psikolojik harp konusunda uzman olan ve bu alandaki birikimlerinden yararlanarak kaleme aldığı “Psikolojik Savaş - Gri Propaganda” ve “Asimetrik Savaş” isimli kitapları bulunan Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın uzmanı olduğu alanlardaki deneyimlerini üstelik bu alanda yazılmış çok sayıda eser varken paylaşması son derece olağan bir durumdur. Öte yandan Nevzat Tarhan’ın bu ve benzeri kitaplarının amacı “psikolojik harp” yapmayı öğretmek değil, ülkemize yönelik psikolojik harp tekniklerine karşı tüm toplumda farkındalık oluşturmaktır. Bu, çok değerli bir çaba ve bir milli sorumluluktur. Çeşitli ortamlarda verdiği konferanslardan cımbızlamayla yapılan alıntılar ise itibarsızlaştırmaya yönelik kasıtlı davranışlardır.
Aynı zamanda Türkiye’nin önde gelen psikiyatri uzmanları arasında yer alan Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın kişi ve kurum ayrımı yapmaksızın uzmanlık alanlarıyla ilgili danışmanlık hizmeti vermesi, aynı zamanda hekimlik mesleğinin ve tıp etiğinin bir gereğidir.
Sedat Peker’in varsa elindeki bilgi ve belgelerin tarafımıza gönderilmesi hususunda gerekli hukuki girişim başlatılmıştır. Eğer ispat edemezse itibar suikastı suçu nedeniyle ayrıca hukuki yollara başvurulacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur,
Üsküdar Üniversitesi Yönetim Üst Kurulu Başkanlığı
-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
TÜRKİYE’YE YÖNELEN FÜZELER FARKLI PATERN GÖSTERDİ
ÖĞRENCİLER İÇİN TATİL ZAMANI: OKULLARDA İKİNCİ ARA TATİL BAŞLADI
TARİHİN HOCASI İLBER ORTAYLI HAYATINI KAYBETTİ
TCMB ANKETİ EKONOMİNİN YÖNÜNÜ GÖSTERDİ: ENFLASYON ARTIYOR, DOLAR YÜKSEK KALACAK
İSTİKLAL MARŞI’NI ARAPÇA OKUTTULAR: KARAMAN’DAKİ TÖREN TARTIŞMA YARATTI
“İŞTE BENİM STİLİM” YARIŞMACISI AYŞEGÜL ERASLAN EVİNDE ÖLÜ BULUNDU
TOKAT NİKSAR’DA KORKUTAN DEPREM: 5.5 İLE SALLANDIK, EĞİTİME ARA VERİLDİ!
ABD’DE HALKBANK DAVASI DURDURULDU: ADALET BAKANI GÜRLEK’TEN AÇIKLAMA
DİPLOMA İPTALİ DÜNYAYA TAŞINDI: AVRUPA’DAN İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İÇİN İNCELEME
ROJİN KABAİŞ’İN BABASINA ÖLÜM TEHDİDİ: SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
PYD KURUCUSU SALİH MÜSLİM ÖLDÜ! ERBİL’DE TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ
SAVCILIK, İMAMOĞLU’NUN PAYLAŞIMLARININ YAPILDIĞI HESABA SORUŞTURMA AÇTI
SAVAŞ DOĞALGAZI VURDU: NİSAN AYINDA ZAM KAPIDA!
ABD-İSRAİL GERİLİMİ SÜRERKEN HAMANEY’E SALDIRI GİRİŞİMİ
JANDARMA MÜDAHALESİ, TARTIŞMALI KİMLİK KONTROLÜ: İBB DAVASINDA GERİLİM TAVAN YAPTI!
TAHRAN’IN ÜZERİNE "ÖLÜM" YAĞIYOR: PETROL RAFİNERİLERİ VURULDU, ŞEHRE ASİT İNDİ!
Yükleniyor
GÖKÇEK’TEN TARTIŞMA YARATAN AÇIKLAMA: “BU DÖNEMİN CİHADI CHP İLE BOĞUŞMAK”
TÜRKİYE’YE YÖNELEN FÜZELER FARKLI PATERN GÖSTERDİ
TARİHİN HOCASI İLBER ORTAYLI HAYATINI KAYBETTİ
SON ANKETTE DİKKAT ÇEKEN TABLO: ERDOĞAN ÜÇ SENARYODA DA KAYBEDİYOR
İSTİKLAL MARŞI’NI ARAPÇA OKUTTULAR: KARAMAN’DAKİ TÖREN TARTIŞMA YARATTI
“İŞTE BENİM STİLİM” YARIŞMACISI AYŞEGÜL ERASLAN EVİNDE ÖLÜ BULUNDU
- Cumartesi 15.7 ° / 5.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazar 14.5 ° / 9.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazartesi 13.5 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu


