MÜRİDİNİN KÜÇÜK KIZINA CİNSEL İSTİSMARDA BULUNAN ŞEYHİN DAVASINDA NELER OLUYOR?

Şeyh Fatih Nurullah’ın istismar ettiği 12 yaşındaki kız çocuğu Y.A. konuştu.  Y.A’ya göre; İstismar bir yıl önce başladı. Nurullah, “Rüyamda melekler bizi nikahladı” dedi. Küçük yaşta evliliği övdü. Tecavüze kalkıştı.

GÜNDEM 4.12.2020 11:58:47 0
MÜRİDİNİN KÜÇÜK KIZINA CİNSEL İSTİSMARDA BULUNAN ŞEYHİN DAVASINDA NELER OLUYOR?

Gerçek adı Eyyüp Fatih Şağban olan Şeyh Fatih Nurullah, müridinin 12 yaşındaki kız çocuğunu istismar ettiği iddiasıyla Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanıyor.
Türkiye'nin konuştuğu bu davanın ilk duruşması, 13 Kasım'da görüldü. Y.A. ve ailesi Çorum'da yaşadıkları için davaya Sesli ve Görüntülü Bilgi Sistemi Sistemi yoluyla katıldı. Bir psikolog eşliğinde 44 dakika boyunca ifade veren mağdur Y.A.'nın anlatımları günler sonra çözülerek, dava dosyasına girdi.
İSTİSMAR 1 YIL ÖNCE
Sözcü'den İsmail Saymaz'ın haberine göre; Y.A., ifadesinde küçüklüğünden beri Fatih Nurullah'ın dergahına gittiğini kaydediyor. Sakarya Kuzuluk'ta meydana gelen tecavüz girişiminden bir yıl önce tarikatın Kasımpaşa'daki merkezinde ve Avcılar Tahtakale'deki dergahında da cinsel istismara uğradığını söylüyor.
İlk istismar Avcılar'da yaşandı. Fatih Nurullah, geçen yıl Avcılar'a geldiğinde bitişikte evleri olan Y.A.'ya “Vakfa gelir misin? Ben geldim” diye mesaj gönderdi.
Y.A., şöyle devam ediyor: “Ben geldim” diyerek, çağırıyordu. Annemden izin alıp kardeşimle gittim. Kardeşim erkeklerin yanında kaldı. Beni yukarıya çağırdı. Bir şey diyecek diye o aceleyle çıktığımda bana ‘Ayşe' ismiyle seslendi. Ben bir şaşırdım. Ya beni karıştırıyor dedim. Aniden öpme oldu. 15 saniye sürdü. Afalladım. Bir çocuk olarak ne yaptığını öğrenmeye çalıştım.”
Y.A., Kasımpaşa'daki merkezde de istismara uğradığını savunarak, “Annem odasına gelmiyordu. Kardeşim giriyordu. Kardeşim çıkınca öpüyordu. Odada 2-3 kişi oluyordu. Onlara çıkmasını söylüyordu. Kötü amaçlı olduğunu anlayamadım” diyor.
‘BANA AYŞE DİYE SESLENDİ'
Y.A., geçen mart ayında Fatih Nurullah'ın Sakarya Kuzuluk'taki villasına gittiklerini kaydediyor. Y.A.'ya göre 10 Mart'ta kendisini çağıran Nurullah, “Sana Hazreti Ayşe'nin adını verdim, rüyamda melekler seni bana nikahladı” dedi.
Devamını Y.A. şu şekilde anlatıyor:
“Yine Ayşe diye seslendi. ‘Neden Ayşe dediğimi biliyor musun?' dedi. ‘Bilmiyorum. Size soracaktım efendim' dedim. ‘Sana Hazreti Ayşe'nin ismini verdim. Onun hayatından örnek al. O da küçük yaşta evlenmiş. Evlenince zaten değeri anlaşılmış, güçlü biridir' dedi. Aşağıya inip bir telefon bulup hayatını okumamı söyledi. Okudum. Yukarıya çıktım. ‘Bana anlat' dedi. Hazreti Ayşe'nin hayatını özetledim. ‘Seni rüyamda gördüm' dedi. ‘Nasıl gördünüz' dedim. Dizine oturttu. ‘Rüyamda melekler seni benimle nikahlıyordu. Seni bana veriyorlardı. İlk öpme orada oldu.”
TECAVÜZ GİRİŞİMİ
Fatih Nurullah, 17 Mart'ta saat 21.30'da Y.A.'yı odaya çağırdı. Kız içeriye girdiğinde kapıyı kilitledi. İddiaya göre, Y.A.'nın pantolonunu çıkararak, tecavüze kalkıştı.
Y.A., şunları söylüyor:
“Kurtulmaya çalıştım. Birine anlatırsan anneni öldürür ve babanı işinden ederim. Sizi sokağa atarım gibi tehditte bulundu. ‘Sana doğum gününde her istediğini alacağım, kimseye anlatma, tamam mı?' dedi. Söz verdim. Bana para verdi. Kapıyı açtı.”
İstismar gecesi bitmedi.
Y.A. devam ediyor:
“Fatih Nurullah, gece 04.30 civarında sabah namazına inerken, yanıma geldi. Salonda yatıyordum. Pantolonumu açtığı an uyandım. ‘Uyuyor musun?' dedi. Belki değişik şeyler yapar diye susup uyuma taklidi yaptım. Gücüm yetmez diye düşündüm. Bir de evde misafirler vardı. Aşağıda dervişler Fatih efendinin namazı kıldırmasını bekliyordu. Sustum ve bekledim sadece.”
Y.A. Sakarya'dan ayrıldıkları gün Fatih Nurullah tarafından ailece odaya davet edildi. Ardından Y.A.'nın yalnız gelmesini istedi. Çocuğa “Gidersen buna nasıl dayanacağım, bir daha benden kaçma” dedi. Ardından…
BİR ÇOCUK DAHA VAR
Y.A.'nın iddiasına göre…
Sakarya'da, 10 yaşındaki bir kız da Fatih Nurullah tarafından istismar edildi. Y.A. anlatıyor: “Çay götürdük ikimiz. Fatih efendi, ‘Aşağıya inip bana bir şey getirir misin' dedi. Ben aşağıya indim. Sonradan kız bana, ‘Sen gittikten sonra Fatih efendi beni kucağına oturttu, öptü' dedi. Güzel bir şey sanmış bunu. Adı, N. idi.”
MAHALLELİ İSYANDA
Bu arada, Beyoğlu Hacı Ahmet Mahallesi'nin sakinleri, Pir Hüsamettin Sokak'ta yer alan Fatih Nurullah'a ait Gülzari Mualla Vakfı'na ait binanın hukuka aykırı şekilde inşa edildiğini savunarak, yıkılmasını istedi.
Mahallelinin İstanbul Valiliği'ne sunduğu dilekçede şöyle deniyor:
“Mahalle sakinleri olarak bu binadaki faaliyetler ve burada yaşananlar bizleri, ailemizi ve geleceğimizi oluşturan çocuklarımızı endişelendirmektedir. Nurullah'ın cinsel saldırı nedeniyle tutuklanmış olması endişemizi somutlaştırmaktadır. Bu yapının ruhsatsız ve kaçak yapı olduğu öğrenilmiştir. Taşınmazın vereceği mahallemize vereceği zararın önlenmesi için gerekenin yapılmasını arz ederiz.”

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10698,13%1,25
  • DOLAR

    42,29% 0,13
  • EURO

    49,06% -0,10
  • GRAM ALTIN

    5525,38% -0,46
  • Ç. ALTIN

    9189,23% -0,32

TATİL ZEHİR OLDU: GÜNDEN GÜNE ERİYEN AİLEDEN SON KAYIP BABA OLDU

HESABI ENGELLENEN İMAMOĞLU'NDAN YENİ HESABINDAN İLK PAYLAŞIM: NEREDE KALMIŞTIK?

UKRAYNA’DA TÜRK GEMİSİNE SALDIRI: RUS İHA’SI LPG TANKERİNİ VURDU, DİPLOMASİ TRAFİĞİ BAŞLADI

SİVAS’TA DEMİR MADENİ ÇÖKTÜ: 66 YAŞINDAKİ MÜDÜR KAYIP

ZAMLI EKMEĞE TEPKİ: DÖRTYOL HALKI ÇAREYİ HALK EKMEKTE BULDU

İSMAİLAĞA SOSYAL KONUTLARA DA EL ATTI: PROJEDE DEĞİŞİKLİK YAPTIRDIKLARINI İDDİA ETTİ

TRUMP’TAN SÜRPRİZ U DÖNÜŞÜ: “KOMÜNİST” DEDİĞİ MAMDANİ İLE MASAYA OTURUYOR

KILIÇDAROĞLU; BİNALİ YILDIRIM, DOĞU PERİNÇEK VE SÜLEYMAN SOYLU İLE BİRLİKTE NİKAH ŞAHİDİ OLDU

ESKİ HDP'Lİ VEKİL YENİDEN REFAH’A GEÇTİ

ÖZGÜR ÖZEL MUSTAFA ELİTAŞ İLE YAPTIĞI SOHBETİ AKP'YE MANİDAR SÖZLER İLE AÇIKLADI

CBADAYOFİSİ → CBADAYOFİSİ1 → CBADAYOFİSİ11: SANSÜRE KARŞI DİRENİŞ!

6 ŞUBAT DAVASINDA ŞOK TESPİT: AFAD VE YEREL YÖNETİMLER “SORUMLU” İLAN EDİLDİ

ŞULE ÇET DAVASINDA TEPKİ ÇEKEN GELİŞME: BERK AKAND’IN TAHLİYE EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

ŞANLIURFA’DA İNŞAAT ÇÖKTÜ: 2 İŞÇİ ENKAZ ALTINDA CAN VERDİ

TATİL BİTTİ, MARATON BAŞLIYOR: OKULLARDA ZİL YARIN ÇALIYOR

ÇOCUK SAĞLIĞI TEHLİKEDE: TİCARET BAKANLIĞI İKİ MARKAYI KARA LİSTEYE ALDI!

46 ÇOCUĞA İSTİSMARLA GÜNDEME GELMİŞTİ: ENSAR VAKFI'NDAN "OKULLARDA DİN EĞİTİMİ" PROGRAMI

HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

GECE YARISI ZAMMI: AKARYAKIT FİYATLARI BİR KEZ DAHA DEĞİŞTİ

TELE 2 HABER, KAYYUMUN YAYINA SON VERDİĞİ SAATTE ALKIŞLARLA YAYINA BAŞLADI

ERGÜNEŞ FIRTINASI: SEÇİLEMEYEN HSK ÜYESİ, JET HIZLA AKP İLÇE BAŞKANI!

'İSTANBUL İDDİANAMESİ' İNTERNET SİTESİ VE X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

KIBRIS İÇİN TARİHİ DİPLOMASİ: ALMANYA DEVREYE GİRİYOR

EV SAHİBİ OLMA UMUDU: SOSYAL KONUTTA BAŞVURULAR YAĞIYOR

HATAY’DA YİNE SEL: “HİZMET GELECEK” DENİLDİ, ALTYAPI HÂLÂ YOK

İMAMOĞLU'NUN SOSYAL MEDYA HESABINA İKİNCİ DEFA ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

ARINÇ CEZAEVİNDE: “DEMİRTAŞ VE KAVALA BU ÜLKENİN YENİDEN KUCAKLAŞMASINI İSTİYOR”

CHP’Lİ ÜNSAL: KADIN BAŞKAN OLARAK  ZORBALARA İZİN VERMEYECEĞİM!

“ANKARA’DA ELÇİLİK KRİZİ: ESAD ÖDEMEMİŞ, ŞARA ÇÖZÜM ARIYOR!”

Yükleniyor


TATİL ZEHİR OLDU: GÜNDEN GÜNE ERİYEN AİLEDEN SON KAYIP BABA OLDU

HESABI ENGELLENEN İMAMOĞLU'NDAN YENİ HESABINDAN İLK PAYLAŞIM: NEREDE KALMIŞTIK?

UKRAYNA’DA TÜRK GEMİSİNE SALDIRI: RUS İHA’SI LPG TANKERİNİ VURDU, DİPLOMASİ TRAFİĞİ BAŞLADI

SİVAS’TA DEMİR MADENİ ÇÖKTÜ: 66 YAŞINDAKİ MÜDÜR KAYIP

İSMAİLAĞA SOSYAL KONUTLARA DA EL ATTI: PROJEDE DEĞİŞİKLİK YAPTIRDIKLARINI İDDİA ETTİ

TRUMP’TAN SÜRPRİZ U DÖNÜŞÜ: “KOMÜNİST” DEDİĞİ MAMDANİ İLE MASAYA OTURUYOR

KILIÇDAROĞLU; BİNALİ YILDIRIM, DOĞU PERİNÇEK VE SÜLEYMAN SOYLU İLE BİRLİKTE NİKAH ŞAHİDİ OLDU

  • Salı 20.1 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 21.7 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Perşembe 22.3 ° / 10.5 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7