MUHALEFET "BODRUM'DA ARAZİSİ BAKANLIĞA TAHSİSLİ OTELİ NASIL ALDINIZ?" DİYE SORDU

TBMM Genel Kurulu’nda Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy’un şirketinin Bodrum’dan otel alması tartışıldı.

GÜNDEM 9.12.2020 19:30:45 0
MUHALEFET "BODRUM

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, “Siz devletin en önemli makamında oturuyorsunuz, o otelin arazisi Turizm Bakanlığı’na tahsisli. Şimdi hem ev sahibi hem kiracı nasıl olunur” dedi. CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban da “Turizmci kan ağlarken siz servetinize bir yenisini nasıl eklediniz?” diye sordu. Bakan Ersoy, “1991 yılında kurmuş olduğum firmamla, Türkiye'nin sayılı turizm gruplarından birinin asli faaliyet alanı içinde otel alıp satmasından, her koşulda Türkiye'nin turizmine, Türkiye'nin geleceğine güvenerek bu konuda yatırım yapmasından daha doğal ne olabilir” yanıtını verdi.
CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ve CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, TBMM Genel Kurulu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2021 yılı bütçe görüşmelerinde Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy'un Bodrum'da otel satın almasını gündeme getirdi.
“1 OCAK’A KADAR ERTELENEN KİRALARIN BİR KISMINI HİBE EDİN”
Önce otellerle ilgili sorunları gündeme getiren Budak, Turizm Bakanlığı’na bağlı tesislerde kiracı olan esnaf bulunduğunu anımsatarak şöyle konuştu:
“Küçük işletmeler de diyebiliriz buna. Sağ olun bunların kiralarını ertelediniz ama yılbaşından itibaren, 1 Ocak’tan itibaren ‘hemen bunları tahsil edelim’ diye bir şey ortaya atıldı ve bunların ödeme ihtimali yok çünkü turist gelmedi, turist gelmediği için de alışveriş olmadı, alışveriş olmayınca da eve götürecek ekmeğe muhtaç oldular. O yüzden bunları erteleyin, bir bölümünü de hibe edin, hiç olmazsa sembolik de olsa ‘sektör olarak biz bir konuda hibe desteğinde bulunduk’ diyebilirsiniz.”
“SERTİFİKA ALAN RESTORANLARI NİYE KAPATTINIZ?”
Budak, “Bir de ‘sertifika alırsanız turistler geldiği zaman sizin restoranlarınızda yemek yiyebilir’ dediniz. Bundan ‘güvenlilik sertifikası alırsanız ben sizin restoranlarınızı kapatmayacağım' anlamı çıkar; diğer restoranlarla, lokantalarla birlikte hepsini kapattınız. O zaman niye bu sertifika zorunluluğunu getirdiniz de o insanlar, o garibanlar bir yığın yatırım yaptılar. Şimdi hiçbirisi dükkanını açamıyor, hepsi battı” dedi.
“HEM EV SAHİBİ HEM KİRACI NASIL OLUNUR”
Budak, Bakan Ersoy'un oteli ile ilgili şunu sordu:
“Sayın Bakan, bir şey soracağım: Siz devletin en önemli makamında oturuyorsunuz ve bu makamda otururken de gidip Bodrum'da bir otel alabiliyorsunuz ve o otelin arazisi Turizm Bakanlığı’na tahsisli. Şimdi hem ev sahibi hem kiracı nasıl olunur lütfen bunu burada açıklayın.”
“TURİZMCİ KAN AĞLARKEN SİZ SERVETİNİZE YENİSİNİ EKLEDİNİZ”
CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban da konuyla ilgili şunları söyledi:
“Turizmde kaybedenlerin yanı sıra bir de kazananlar var. Ülkede tek adam rejiminin yönetiminde olduğu gibi turizmde de tek adam yoluna gidiliyor. Neden tek adam yoluna gidiliyor? Bakan performansını çok iyi gösterdi. Benim seçim bölgem olan Muğla'da, Bodrum'da, Türkbükü'nde Azeri bir iş adamına ait Hilton Otelini satın aldı. Aldığı bu otel Tarım ve Orman Bakanlığı’na ait mülkiyette, Turizm Bakanı işletmesiyle ruhsat verilmiş. Bu oteli Turizm Bakanı kendi şirketine nasıl kattı? Turizmci kan ağlarken, garson evine ekmek götüremezken, işçi geçinemezken, şoför iş bulamazken, temizlik görevlisi düğününü yapamazken Sayın Bakan siz servetinize bir yenisini nasıl eklediniz?”
BAKAN ERSOY: “YATIRIMDAN DAHA DOĞAL NE OLABİLİR”
Bakan Ersoy, iki milletvekilinin gündeme getirdiği konu hakkında “Ben 1985 yılından beri, yaklaşık otuz beş yıldır, turizm mesleği içindeyim. 1991 yılından itibaren de 1991 yılında kurmuş olduğum firmamla kurumsal olarak otuz yıldır turizm işletmeciliği ve turizm yatırımı yapan ve Türkiye'nin 6 bin 800'den fazla çalışanı olan turizmde en yüksek cirolardan birini yapan, yurt dışında hiçbir yatırımı olmayan, Türkiye'nin sayılı turizm gruplarından birinin asli faaliyet alanı içinde otel alıp satmasından, her koşulda Türkiye'nin turizmine, Türkiye'nin geleceğine güvenerek bu konuda yatırım yapmasından daha doğal ne olabilir” dedi.
Bakan Ersoy, “Üstelik kiracılıkla ilgili bir ilişkilendirme yaptınız. 2003'ten beri, yaklaşık on altı yıldır, sahip olduğu ve yaptığı tahsis yatırımları sebebiyle binlerce diğer tahsis yatırımcısı gibi, devletin kiracısı olan bu firmanın sanki bu faaliyeti ilk defa oluyormuş, yeni bir şeymiş gibi gösterilmesini, siyaseten bir şaibe varmış gibi algılatılmasını son derece yanlış ve manidar bulduğumu özellikle belirtmek istiyorum” diye devam etti.
“BAKANLIK KOLTUĞUNU BIRAK TİCARETİNİ YAP”
CHP sıralarından itiraz sesleri yükselirken Alban, “Sayın Bakan, orası Turizm Bakanlığı’nın sathıdır”, Budak, “Turizm Bakanlığı’ndan tahsis edilmiş bir yer. Bakanlık koltuğunu bırak, ticaretini yap” diye tepki gösterdi.
Ersoy, “Bakın, turizmci olduğunuzu iddia ediyorsunuz, turizm beldesinden geldiğinizi iddia ediyorsunuz, bir tahsis yatırımının ne olduğunu bile bilmiyorsunuz. Yani ben sizi hayretle izliyorum. Üç yıldır buradayım, iki buçuk yıldır sizi dinliyorum” dedi.
Alban, Bakan Ersoy’un istifasını isterken Budak, “Orası devletin makamı, devletin. Devletin gücünü alarak yapamazsınız. Turizm Bakanlığı’na tahsis olan arazinin üstüne otel yapıp onu alamazsınız. Bırakırsınız koltuğu o zaman ticaretinize devam edersiniz” diye tepkisini sürdürdü. 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    17140,47%0,16
  • DOLAR

    43,74% 0,22
  • EURO

    51,88% -0,10
  • GRAM ALTIN

    7005,55% 1,56
  • Ç. ALTIN

    11731,12% 0,00

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NE AVRUPA ŞOKU! İMAMOĞLU KARARI KÜRESEL KRİZE DÖNÜŞTÜ

ONLYFANS’A DEV OPERASYON: 300 MİLYONLUK MAL VARLIĞINA EL KONULDU

GÜRLEK ARBEDE SORUSUNU KESTİ ATTI: “CEVAP VERMEK İSTEMİYORUM”

ERDOĞAN PROGRAMI BOĞAZİÇİ’NDE HAYATI DURDURDU

KARALAR TAHLİYESİNE YAPILAN İTİRAZ REDDEDİLDİ

VALİ MASATLI: SÜRECİ TİTİZLİKLE TAKİP EDİYORUZ

ÖKTEM: GELECEK NESİLLERE VİZYONLU BİR İSKENDERUN BIRAKMAK İSTİYORUZ

YILMAZ’DAN GÖREV SİNYALİ: “MECLİS ‘DEVAM’ DERSE BİR DÖNEM DAHA HAZIRIM”

DEM PARTİ’DEN BEŞTEPE AÇIKLAMASI: “UZLAŞIYLA YASAL ÇERÇEVE ŞART”

DEM PARTİ’DEN BEŞTEPE AÇIKLAMASI: “UZLAŞIYLA YASAL ÇERÇEVE ŞART”

EKONOMİDE ALARM ZİLİ Mİ? TCMB ENFLASYON TAHMİNİNİ ARTIRDI

ÖZARSLAN TRANSFER İDDİALARINA SERT YANIT VERDİ

KABİNEDE ZİNCİRLEME REVİZYON İDDİASI: DÖRT KRİTİK BAKANLIK MASADA

KABİNEDE ZİNCİRLEME REVİZYON İDDİASI: DÖRT KRİTİK BAKANLIK MASADA

İÇİŞLERİ’NDE DEVİR TESLİM: YERLİKAYA’DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZ – “BEN ÖZGÜRLÜĞE GİDİYORUM”

İMAMOĞLU: “DEVLET GELENEĞİMİZ VE DEMOKRASİ TEHDİT ALTINDA”

AMASYA’DA BİYOGAZ TESİSİNDE FACİA: METAN GAZINDAN ZEHİRLENEN 3 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

TBMM’DE GÜRLEK GERGİNLİĞİ: YEMİN TÖRENİNDE YUMRUKLU KAVGA ÇIKTI

AKP’DEN BELEDİYELERE YENİ YASA HAZIRLIĞI: YETKİLER DARALABİLİR, DENETİM ARTABİLİR

ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜRLEK ATAMASINA SERT ÇIKIŞ: “PARTİMİZE OPERASYONUN MİMARI BAKAN YAPILDI”

POYRAZ KARAYEL VE HATIRLA SEVGİLİ’NİN UNUTULMAZ OYUNCUSU ARSLAN’DAN KAHREDEN HABER

BAKANLIKLARDA GECE YARISI DEPREMİ: ADALET’E GÜRLEK, İÇİŞLERİ’NE ÇİFTÇİ

KEÇİÖREN’DE TRANSFER KRİZİ: ALTINOK, ÖZARSLAN’I İHALE ÜZERİNDEN HEDEF ALDI

KADIN BELEDİYE BAŞKANININ KIYAFETİYLE DALGA GEÇEN İYİ PARTİLİ TUTUKLANDI

İSTİFA KARARI ANKARA’YI KARIŞTIRDI: ÖZARSLAN HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR GÜNDEMDE

Kiralık Araç, Sahte Plaka, ÇOCUK TETİKÇİ: Şişli’de Suç Zinciri

EYT TARTIŞMASI ALEVLENDİ: AKP’Lİ AVUKAT EMEKLİLERİ HEDEF ALDI

KIRMIZI BÜLTENLE ARANAN SUÇLULAR TÜRKİYE’YE GETİRİLDİ

ZEYDAN KARALAR TAHLİYE SONRASI ADANA’DA: “BU YOLDA BEDEL ÖDEMEYE HAZIRIM”

EPSTEIN BELGELERİNİN SANSÜRSÜZ HALİ KONGRE’YE AÇILIYOR

Yükleniyor


İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NE AVRUPA ŞOKU! İMAMOĞLU KARARI KÜRESEL KRİZE DÖNÜŞTÜ

ONLYFANS’A DEV OPERASYON: 300 MİLYONLUK MAL VARLIĞINA EL KONULDU

GÜRLEK ARBEDE SORUSUNU KESTİ ATTI: “CEVAP VERMEK İSTEMİYORUM”

ERDOĞAN PROGRAMI BOĞAZİÇİ’NDE HAYATI DURDURDU

KARALAR TAHLİYESİNE YAPILAN İTİRAZ REDDEDİLDİ

DEM PARTİ’DEN BEŞTEPE AÇIKLAMASI: “UZLAŞIYLA YASAL ÇERÇEVE ŞART”

DEM PARTİ’DEN BEŞTEPE AÇIKLAMASI: “UZLAŞIYLA YASAL ÇERÇEVE ŞART”

  • Cuma 13.7 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cumartesi 15 ° / 9.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.3 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12