MHP'DEN İHRAÇ EDİLEN ENGİNYURT'TAN BOMBA İTİRAFLAR

MHP'den ihraç edilen Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'tan bomba itiraflar geldi. Enginyurt, MHP'den istifa ederek İYİ Parti'yte geçen arkadaşlarına küfür ettiği için pişman olduğunu söyledi. Enginyurt, Akşener'in ka

GÜNDEM 6.08.2020 13:50:58 0
MHP

MHP'den ihraç edilen Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt katıldığı bir Youtube yayınında bomba itiraflarda bulundu. Enginyurt, Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’a çok sert sözlerle yüklenirken MHP’de Meral Akşener’in kazandığı kongreyi de kendisinin iptal ettirdiğini itiraf etti.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin geçtiğimiz gün İYİ Parti lideri Meral Akşener’e yönelik yaptığı “eve dön” çağrısını da değinen Enginyurt, “Bu çağrıyı doğru bulmadım. O zaman ben bu kadar mücadeleyi niye yaptım. Silahlar patladı, yumruklar konuştu, hakaretler havada uçuştu” dedi.
Cemal Enginyurt’un sözlerinden satır başları şu şekilde oldu:
‘KAZANDIKLARI KONGREYİ İPTAL ETTİRDİK’
“Sayın Akşener’le ilgili FETÖ’cü denildi, bölücü denildi, yıkıcı denildi, siyasi ayağı araştırılsın, Yurtta Sulh Konseyi diyenler sorgulansın denildi, her şey söylendi sayın Akşener için… Hayatının 41 yılını bu davaya vermiş Cemal Enginyurt’u Tarım Bakanı’nı eleştirdi diye, fındığa sahip çıktı diye attınız evden, Meral Akşener’i eve davet ettiniz! Olmuyor. Ben olsam etmezdim ama sayın genel başkanın takdiri. Ben yorumu ülkücülere, Türk milliyetçilerine bırakıyorum.
Ben şimdi düşünüyorum. İYİ Partili arkadaşlara ben niye küfür ettim diyorum kendi kendime. İnanın çok üzülüyorum. Benim Müsavat Dervişoğlu ile Koray Aydın’la ne problemim vardı o zaman. Benim Meral Akşener’le arsa davam mı kan davam mı vardı?
Meral Akşener 19 Haziran’da kongreyi 715 imzayla kazandığında ben mahkemeye verdim Milliyetçi Hareket Partisi’ni ve ben iptal ettirdim kazandıkları kongreyi. Ben iptal ettirdim; kazanmıştı. Kazandıkları kongreyi iptal ettirdik.”
‘AĞZA ALINMAYACAK KÜFÜRLER ETTİM’
“En son Halil İbrahim Oral’la ki adamla milletvekilliği yaptık. Benim ağabeyim yaşında adamdı. Ağza alınmayacak küfürler ettim. O küfürleri ederken birileri şerefsizce Allah’a küfür ettiğimi söyledi; onları da Allah’a havale ediyorum. Allah’a küfreden namussuz şerefsizdir. Allah’a küfretmediğim halde etti diyen de namussuz şerefsizdir.”
SEMİH YALÇIN’A SERT SÖZLER
“Bakın MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın… Biz yönetime adam yazarken ‘şu İYİ Parti’yi paylaşmış, şu Meral Akşener’le resim paylaşmış’ diye yönetime yazdığımız adamları almıyordu bir dönem. Şimdi aynı Semih Yalçın, Meral Akşener’i karşılayan, Meral Akşener’e konvoy yapan, Meral Akşener’in bayrağını asanları partiye il başkanı yapıyor, ilçe başkanı yapıyor… O zaman derdiniz neydi kardeşim? Bizi mi milletle kötü ettiniz? Bizi mi millete saldırtıp köyün delisi yaptınız bizi!
O teşkilat başkanı Semih Yalçın millete mesaj atıyor el altından. Televizyoncuları arıyor… Efendim diyor, biz onu sadece Tarım Bakanı’na söylediği laftan dolayı atmadık. Biz onu uyardık. Disiplinsiz davranışlarından dolayı attık. Semih Yalçın Allah’tan kork. Benim disiplinsiz davranışlarım arasında sana sahip çıkmak da var. Sana hakaret edilirken, sana küfredilirken hiçbir milletvekili sana sahip çıkmazken bu kardeşin sana sahip çıktı.
Benim hangi disiplinsiz davranışım oldu Semih Yalçın? Yüreğin varsa, hakikaten Türk milliyetçisi ülkücüysen çık bir televizyon kanalında anlat disiplinsiz davranışlarımı. Mesela arıyor televizyonları bu arkadaş, bilmediğiniz şeyler var. Ne var bilmediğiniz ya… Bildiğin şey varsa söyle de ondan at beni.
MHP genel merkezinde bilmediğin şeyler var diye gelene, gidene söyleniyor… Ne var? Enver Yılmaz diye eski AK Partili belediye başkanıyla ilişkim varmış, onunla ticaretim varmış. Hiç mi Allah’tan korkmuyorsunuz? Benim ne işim olur Enver Yılmaz’la. Enver Yılmaz beni altı defa mahkemeye verdi kendisine hakaret ettim diye.
Attınız attınız, niye iftira atıyorsunuz? Biz de mi başlayalım seninle ilgili bilgi belge toplamaya? Neler yaptığını, neler çevirdiğini bizde mi anlatalım? Neyi, nerede pazarladığını bizde mi söyleyelim? Bana haksızlığı Devlet Bahçeli değil, yanındakiler yaptı.”

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    15068,58%1,03
  • DOLAR

    43,13% 0,02
  • EURO

    50,43% 0,43
  • GRAM ALTIN

    6357,38% 1,71
  • Ç. ALTIN

    10168,66% 0,00

MAHALLEDE "BEBEK" ÇATLAĞI: CEM KÜÇÜK VE MÜCAHİT BİRİNCİ BİRBİRİNE GİRDİ!

NETANYAHU İRAN’I KINADI: GAZZE TARTIŞMASI YENİDEN ALEVLENDİ

17,5 MİLYON KİŞİNİN VERİLERİ ÇALINDI: INSTAGRAM TARİHİNİN EN BÜYÜK SIZINTILARINDAN BİRİYLE SARSILIYOR

MOTORİNE ZAMMIN ELİ KULAĞINDA: İNDİRİM DAHA SOĞUMADAN POMPA YİNE ZAM GÖRECEK

CHP 2026'YI "SEÇİM YILI" İLAN ETTİ, İLK HEDEF HATAY!

COVİD-19 AŞISI TARTIŞMALARINA BİLİMSEL NOKTA: ÖLÜM RİSKİ KİMDE DAHA YÜKSEK?

KADINLARDAN İKTİDARA MUHTIRA: "BİZE YAŞAM BORCUNUZ VAR, HESAP VERİN!"

BELEDİYELERİN ŞİRKET KURMA YETKİSİ CUMHURBAŞKANI ONAYINA BAĞLANIYOR

GALATASARAY’A FİNAL DARBESİ: SÜPER KUPA FENERBAHÇE’NİN

DEV FİNAL ÖNCESİ İLK 11’LER AÇIKLANDI: BÜYÜK SÜRPRİZ

ERSOY–ATEŞ TARTIŞMASINA AHMET HAKAN DA GİRDİ

OKULDA "EMNİYET" AYRICALIĞI İDDİASI: ÇAKARLI ARAÇ EŞE, POLİS MEMURU ŞOFÖRLÜĞE!

DERBİ ÖNCESİ FENERBAHÇE’YE ŞOK: 3 YILDIZ FİNALDE YOK

TUTUKLU BAŞKAN KONUŞTU: İMAMOĞLU USULSÜZLÜK YAPANLARI GÖREVDEN AL DEDİ

RIZA AKPOLAT DOSYASINDA YENİ PERDE: BOĞAZ'DAKİ KAÇAK YAPILAR İÇİN İKİNCİ TUTUKLAMA TALEBİ!

AKP’YE GEÇİYOR DENİLDİ, AHMET AKIN UMRE’DEN YALANLADI

KANUN TEKLİFİ MECLİS’TE: 4 MİLYON EMEKLİ İÇİN 20 BİN TL DÜZENLEMESİ

İSKENDERUN DEVLET HASTANESİ’NDE YENİ DÖNEM: BAŞHEKİMLİK KOLTUĞUNA ADEM SARI OTURDU!

HATAY'DA SAĞANAK VURDU, BELEDİYE SAHAYA İNDİ: MAHSUR KALAN ARAÇLAR VE VATANDAŞLAR KURTARILDI!

SAMANDAĞ’DA KORKUNÇ OLAY: ABLASI BAŞINDAN VURDU, KÜMESTEN CEPHANELİK ÇIKTI!

ATEŞKES MASADA, SİLAH SAHADA: HALEP’TE SDG’YE “TERK ET” BASKISI

SAVUNMA YARGILANIYOR: İSTANBUL BAROSU DAVASINDA KARAR GÜNÜ

MECLİS’TE SKANDAL "ALEVİ" SÖZLERİ: AKP’Lİ USTA'DAN TOPLUMU BÖLEN ÇIKIŞ!

ERZİNCAN’DA 2 YAŞINDAKİ ÇOCUK ÖLÜMDEN DÖNDÜ: BOCAVİRÜS GERÇEĞİ YENİDEN GÜNDEMDE

DİYANET’İN YENİ YIL "GELENEĞİ" DEĞİŞMEDİ: 2026’NIN İLK İHALESİ YİNE İHLAS’A GİTTİ!

BEYKOZ MİTİNGİ SONRASI İLK HAMLE: ERDOĞAN’DAN ÖZEL’E DAVA

SURİYE’DE OPERASYONLAR BAŞLADI, HAKAN FİDAN’DAN SERT MESAJLAR

MUHALEFETTEN MECLİS’TE TARİHİ "DİRENİŞ" SÖZÜ: TRAFİK CEZASINI DURDURUN, EMEKLİYE MAAŞ VERİN!

TBMM’DE SKANDAL: KAMERA GÖRÜNTÜLERİ “TEMAS YOLUYLA SARKINTILIĞI” ORTAYA KOYDU

TÜRKİYE GENELİNDE DOĞA ALARMI: 63 İLDE SARI KODLU 'TAM KUŞATMA' BAŞLADI!

Yükleniyor


NETANYAHU İRAN’I KINADI: GAZZE TARTIŞMASI YENİDEN ALEVLENDİ

MOTORİNE ZAMMIN ELİ KULAĞINDA: İNDİRİM DAHA SOĞUMADAN POMPA YİNE ZAM GÖRECEK

CHP 2026'YI "SEÇİM YILI" İLAN ETTİ, İLK HEDEF HATAY!

KADINLARDAN İKTİDARA MUHTIRA: "BİZE YAŞAM BORCUNUZ VAR, HESAP VERİN!"

BELEDİYELERİN ŞİRKET KURMA YETKİSİ CUMHURBAŞKANI ONAYINA BAĞLANIYOR

GALATASARAY’A FİNAL DARBESİ: SÜPER KUPA FENERBAHÇE’NİN

  • Pazartesi 13.2 ° / 6.1 ° Şiddetli yağmurlu
  • Salı 9.6 ° / 2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 11 ° / 0.7 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9