MECLİS'TE AKP'NİN TEKLİFİ REDDEDİLDİ, ORTALIK KARIŞTI... 

AKP’nin tüm itirazlara ve AYM'nin daha önce iki kez verdiği iptal kararına rağmen 5. kez Meclise getirdiği "Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu Teklifi" muhalefet milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Partil

GÜNDEM 1.04.2021 16:23:40 0
MECLİS

AKP’nin tüm itirazlara ve AYM'nin daha önce iki kez verdiği iptal kararına rağmen 5. kez Meclise getirdiği 'Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu Teklifi' muhalefet milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Partilerden peş peşe açıklamalar geldi. CHP'li Özgür Özel, 'Üzülerek söylemek gerekir ki Meclis Başkanı da Cumhur İttifakı'nın arzuhalcisine dönmüş durumdadır.' ifadelerini kullandı. Meclis'te reddedilen teklif yeniden oylama için TBMM'ye sunulacak, Meclis Başkanı Şentop'tan flaş açıklamalar geldi...
AKP’nin tüm itirazlara ve AYM'nin daha önce iki kez verdiği iptal kararına rağmen 5. kez Meclise getirdiği 'Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu Teklifi' muhalefet milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. 
Dün reddedilen, 'Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu Teklifi' bugün AKP tarafından yeniden Meclise getirileceği, oylamaya sunulacağı öğrenildi.
Bugün gerçekleşecek Genel Kurul'un hareketli geçeceği ifade ediliyor. Mustafa Şentop, 'Meclisi ben yöneteceğim' derse CHP'li vekillerin buna karşı çıkacağı belirtiliyor.
Meclis Başkanvekili Haydar Akar'ın, Şentop'un böyle bir istekte bulunması durumunda, 'ben kürsüyü bırakmam' dediği aktarıldı.
CHP'de bütün vekillerin 'acil' olarak Meclise çağrıldığı öğrenildi.
ŞENTOP'TAN AÇIKLAMA
TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan yaşanan gerilimle ilgili olarak açıklamalar geldi. Şentop, 'Yeniden oylama Genel Kurulun oyuna sunulacak' dedi.
Şentop, 'İtiraz üzerine toplandık, tartışmalar manipülatif. Sorun olduğunda gereğini yapmak benim görevim. İhtilaflı hallerde elektronik oylama yapılır' ifadelerini kullandı.
Şentop, teklifin yeniden oylanıp oylanmamasının belirlenmesi için Genel Kurul'da yeniden bir oylama yapılacağını duyurdu. Şentop, 'Genel Kurul tekrarlanması yönünde irade ortaya koyarsa, oylama tekrarlanacak' dedi, 'sorun olduğunda görevimi yaparım' ifadelerini kullandı.
Meclis'te reddedilen teklif yeniden oylama için TBMM'ye sunulacak.
Şentop'un açıklamaları şöyle oldu:
2015'te, 1978'te hüküm aynı olduğu için benzer şeylerle karşılaşılmış
İhtilaf üzerine o zaman elektronik oylamaya geçilmesi gerek 1998'de alınmış kararlar da var. iç tüzük hükümler bunu gerektirir. İtiraz var mı yok mu? Budur. İtiraz olduğu o görüntülerde de var.
İtiraz olduğunda elektronik oylamaya geçilmesi gerekiyor. İç tüzüğün 13. maddesine göre başkanlık divanına itiraz yapma hakkı var Başkanlık divanı toplanıp karar alıyor, Genel Kurul oyuna sunuyor. Genel Kurul yeniden oylama yapabiliyor.
3 Mart 2015'te HDP'li arkadaşların talebi üzerine Meclis Başkanı, Başkanlık Divanını aynı gün toplamış, karar verilmiş. Kısa zaman içinde toplandığı vaki. Burada arkadaşlar Meclis iradesi bağlamında tartışmalarını manipülatif olarak görüyorum.
Bugün başkanvekillerinin açıklamalarını da gördüm. HDP'nin 3 Mart 2015'te itirazı var, aynı gün toplanıp karara bağlanmış. Bütün partilerin böyle itirazları var. Anayasa ve iç tüzük Meclis Başkanı'na genel kurulu yönetme yetkisi veriyor. Meclis başkanvekilleri Meclis Başkanının yerine yönetir. Hangi toplantıyı ne zaman hangi başkanvekilinin yöneteceğine meclis başkanı karar verebilir.
Başkanvekillerinin yönettiği oturumlarla ilgili sorumluluk Meclis Başkanında olduğu için tartışma olduğunda tartışmaya dahil olmam normaldir.
İç tüzüğe aykırı diyen vatandaşa toptancı usulüyle yanıt vermeyi uygun bulmuyorum. Meclis Başkanı koşarak gelmiş falan. Sıkıntı olduğunu fark ettiğimde koşa koşa giderim, bu benim görevimdir, görevimin gereğini de yaparım
O arkadaşa konuşurken aynaya bakmasını tavsiye ediyorum ne anlama geldiğini anlaması için. Meclis Başkanı olarak daha fazla seviyeyi düşürmek istemem ama bu işi çok daha iyi yapabileceğimi ifade etmek isterim; pişman ederim.
İşaretle oylamak diye bir oylama usulu var. İşaretle oylama genel olarak meclisin farklı hükümler olmazsa genel olarak kullandığı oylamadır. Tam olarak sayı hesabı da yok. Çoğunluk ne taraftadır onunla karar verilir. Başkanla katip üyeler birlikte sayarlar, hangisinin çok olduğunu diyor.
Bir katip üye yanlışlık var, sayı yok yeter sayısı dediği zaman elektronik oylamaya geçilmesi lazım. Bu oylamada da sistemde fark var. Açık oylama kimin ne oy verdiğinin belli olduğu oylamadır. İşari oylamada ise sayı ve kim olduğunu tespit etmek zor olduğu için.
MECLİS BAŞKANINA JET YANIT
CHP'li Özel Meclis Başkanı Şentop'a jet hızıyla cevap verdi. Özel, 'Mustafa Şentop'un makamı 'pişman etme' makamı değildir. Adalet dağıtma makamıdır' dedi.
NELER OLDU?
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ve HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, partileri adına TBMM'de konuya ilişkin basın toplantısı düzenledi. 
'TAYYİP BEY BİZİ MAHVEDER', ORASINI DA SEN DÜŞÜN'
CHP Grup Başkanvekili ve Özgür Özel, 'Olağanüstü bir gün yaşıyoruz. 3 muhalefet partisi 10'ar dakika bölüşerek basın toplantısı yapıyoruz. Acilen konuşulması gereken hususlar var. Çünkü Meclis'in işleyişine karşı, demokrasinin şeklen bile olsa Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Saray'dan aldığı talimatlar, milletvekili grubu üzerine kurmuş olduğu tahakküm önceden milletvekillerinin hangi kararı alacağının haftalar önce bakanlar tarafından bilinmesi..' diye konuştu. 
Özel şöyle devam etti:
'Meclis'i hiçe sayan, yok sayan, kendi grubunu yok sayan anlayış şimdi de Meclis'in işleyişine doğrudan darbe yapmak, kural tanımamak, kuralları değiştirmek, tabiri caizse yediği golü yememiş saymak için sahadaki hakemi değiştirmek gibi akıl almaz işlere karışmış durumda Adalet ve Kalkınma Partisi. 
Üzülerek söylemek gerekir ki Meclis başkanı da Cumhur İttifakı'nın arzuhalcisine dönmüş durumdadır. Dün 9 aydır Meclis gündeminde olan, 9 aydır gelip gelip giden bir kanun görüşülüyor. Kanun güvenlik soruşturmasını içeriyor. Tepeden tırnağa anayasaya aykırı. Zaten Anayasa Mahkemesi bozduğu için tekrar tekrar gelmiş. AYM, AK Parti'nin getirdiği fişleme kanunu başvurumuz sonrası iptal etmiş. AK Parti'de onu yeniden getirmiş. Kendileri de rahatsızlar. Çünkü bir sene sonra iktidar bize geçtiğinde AK Partili memurların hepsinin gitme korkusu var. Biz de diyoruz ki geçirseniz bile iptal ederiz, kullanmayız.
Kafalar karışık, grup karışık, moralleri bozuk. Dün görüşmeler başladı. Biz tüm haklarımızı kullanıyoruz ama AK Parti grubunda durum şu, yoklama istediğiniz zaman Çin Ordusu gibi geliyorlar. Müzakerelerde çil yavrusu gibi dağılıyorlar. Galiba orada fotoğraf çektirmek istemiyorlar.
Biz çağırıyoruz, onlar gidiyor. Baktık içeride durmaya niyetleri yok. Yoklama isteyip de onları grupların zoru ile gelmelerindense gelmesinler bakalım dedik. Gelmediler. Muhalefet salonda, muhalefet daha çok. Oylamaya geçiliyor. AK Parti Grup Başkanvekili yaptığı görevin farkında değil. Oylamaya geçildi, başkan baktı. 'Sayın arkadaşlar dedi, açık bir fark var' dedi ve maddelerine geçilmesi reddedildi kanunun. İç Tüzük diyor ki bir yıl süre ile gelemez artık.
Bu sırada oturum kapatıldı. Hepsi koştu geldi. Baskılar, biz çokuz vs diye. İçeride dünya kadar tartışma. Çoksanız geleceksiniz, yoksanız sonucu kabul edeceksiniz. Bu milletin vergilerinde kesilen paralar ile hepimiz maaş alıyoruz. O salona gelmeyip hepimiz maaş alıyorsa sonuca katlanacaksınız. 'Vay efendim Tayyip bey bizi mahveder' E orasını da sen düşünecektin. Tam bu noktada Meclis Başkanı geldi koşa koşa. Diyor ki, 'Ben başkanım, Haydar bey senin yerine ben yöneteceğim.' Yapamazsın, doğru değil. 
Şimdi 12'ye başkanlık divanı toplantısı konulmuş. Öyle bir şey ki, bir arkadaşımız Adıyaman'da, bir arkadaşımız Burdur'da. Bir arkadaşımız Tekirdağ'da. Toplantıyı koyuyor. Geldi bütün arkadaşlarımız. Böyle bir şey olur mu arkadaşlar? Maç bitmiş, düdük çalmış diyor ki biz bu maçı iptal edeceğiz baştan oynatacağız diyorlar. Tamamen bir iç tüzük ihlali. 12'de yaptıkları toplantı hukuka aykırıdır. Bu İstanbul seçimindeki durumdur. Şimdi İç Tüzüğü, Cumhur İttifakı'nın, AK Parti'nin arzuhalcisi bir kez daha bunu ayaklar altına almaya niyetlenmiş. Anayasal denetim altındadır. Anayasa Mahkemesi'ne gideriz.
Artık belli bir yerden sonra bu kadar hukuksuzluğa, haksızlığa biz ne diyelim? Bir milletvekilinin toplantısını, 10'ar dakikalara bölerek sesimizi duyurmaya çalışıyoruz muhalefet olarak. Size oy verenler seçmen de bize oy verenler Mars'tan mı gelmiş?'
'OYLAMA SONUCU SABİTTİR, NETTİR VE RESMİDİR'
Meclis'te basın toplantısı düzenleyen bir diğer vekil olan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ise, 'Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanun teklifinin maddelerine geçilmesi genel kurulun açık oylamasına sunuldu. Meclis TV canlı yayındayken sunuldu. Bir açık oylama yapıldı ve çoğunluk oyuyla maddelerine geçilmesi reddedildi. Bu, iç tüzüğün 81.maddesine göre, maddelerine geçilmesi veya tümü kabul edilmeyen kanun teklifleri genel kurulca reddedilmiş sayılıyor ve bu durumda bir yıl içinde aynı kanun teklifi sunulamıyor.' dedi.
Beştaş şöyle devam etti:
Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanun teklifinin maddelerine geçilmesi genel kurulun açık oylamasına sunuldu. Meclis TV canlı yayındayken sunuldu. Bir açık oylama yapıldı ve çoğunluk oyuyla maddelerine geçilmesi reddedildi. Bu, iç tüzüğün 81.maddesine göre, maddelerine geçilmesi veya tümü kabul edilmeyen kanun teklifleri genel kurulca reddedilmiş sayılıyor ve bu durumda bir yıl içinde aynı kanun teklifi sunulamıyor. Başkanlık divanı iki katip üyeden bir de başkanvekilinden oluşuyor. İki katip üyenin itirazı olmadı. Bu nedenle yapılan oylama sonucunda Meclis Başkanlık Divanı ve başkanvekili kabul edilmemiştir şeklinde ilan etti. Oylama sonucu sabittir, nettir ve resmidir. Kanun teklifi reddedildiği için bunun dışında bir tartışma olamaz. 
Sonrasında oylamayı geçersiz saymak, iktidar lehine değiştirmek için bazı girişimler oldu.  Bugün saat 12.00’da Meclis Başkanlık Divanı toplantıya çağrıldı. Bu çağrıda da açıkça teklifin maddelerine geçilmesi oylaması hakkında iç tüzüğün 13’üncü maddesi çerçevesinde yapılan başvuruların değerlendirilmesi amacıyla deniyor. Meclis Başkanlık Divanı kendi çoğunluğuna dayanarak yapılan oylamayı geçersiz kabul etmek için genel kurulda tekrar gündeme getirmeye çalışıyor. Oysaki iç tüzüğün 13’üncü maddesinin 2’inci fıkrasının son cümlesi açıkça itirazın sonradan aykırılığın anlaşılması şeklinde bir cümle söylüyor. Böyle bir durum söz konusu değil. Bugün meclis başkanlığının toplanması ve bunu değerlendirmesi iç tüzük hükümlerine aykırıdır çünkü ortada itiraz yok. Reddedilmiş bir oylama tekrar gerçekleştirilemez. Bu konuda iktidarın bir kanun yapma tekniği var. Muhalefetle ortaklaşmak, görüşmek ve ayrıntıları tartışmak gibi bir kültürleri yok.
'İÇ TÜZÜĞÜN BU HÜKÜMLERİ KESİN VE NETTİR'
İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ise TBMM'de yaşananlara ilişkin yaptığı basın toplantısında, 'Kanunun maddelerine geçilmediği için kanunun tümü genel kurulda reddedilmiş sayılmaktadır. İç tüzüğün 76’ıncı maddesinin TBMM tarafından reddedilmiş olan kanun teklifleri ret tarihinden itibaren bir tam yıl geçmedikçe TBMM’nin aynı yasama dönemi içerisinde yeniden verilemez hükmüne göre teklif bir yıl içerisinde tekrar genel kurula getirilemeyecektir.' dedi.
Dervişoğlu şöyle devam etti: 
'İç tüzüğün bu hükümleri kesin ve nettir. Oylamanın sonlandığı 3’üncü oturumun ardından Meclis başkanvekili oturuma ara vermiştir. Verilen arada Mustafa Şentop ve tüm parti gruplarının başkanvekillerinin katılımı ile de toplantı düzenlenmiştir. AK Parti grubunun temsilcileri iç tüzüğün amil hükümleri net olmasına rağmen oylamanın tekrar edilmesinin yollarını aramışlardır. Beğenmediğiniz parlamento kararlarını milletvekillerinin iradesini yok sayarak değiştirmeye çalışmak bunun yol ve yöntemlerini aramak demokrasi ile bağdaşmayan bir durumdur. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle birlikte anayasanın, kanunların çiğnendiğine şahit olduk şimdi sıra iç tüzüğün yok sayılmasına mı gelmiştir? Parlamentoyu, millet iradesini yok saymaya yönelik herhangi bir girişime İYİ Parti olarak izin vermeyeceğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz. Mustafa Şentop’un da genel kurul kararından yana tavır koyacağını temenni ediyoruz. AK Parti grubunu parlamentonun aldığı bu karara demokratik bir olgunlukla saygı duymaya davet ediyoruz. Kendilerine bunun anayasal bir zorunluluk olduğunu hatırlatıyoruz.
Tüm kamuoyu bilmelidir ki AK Parti grubunun Meclis Başkanlık Divanı'ndaki sayısal çoğunluğa güvenerek iç tüzüğün 13'üncü maddesini kendi zaviyesinden yorumlayıp oylamanın usulünde hata olduğuna kanaat getirip tekriri müzakarenin yolunu açmaya çalışması parlamentonun kararına keyfi müdahale anlamı taşıyacaktır.'
AKP'DEN AÇIKLAMA
AKP Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu da yaşananlarla ilgili şunları söyledi:
Anayasa Mahkemesi’nin verdiği karara istinaden her türlü terör örgütünün devlete sızmasının önlenmesi amacıyla hazırlanarak Meclis Genel Kuruluna gelen, Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu Teklifinin dünkü görüşmeleri esnasında TBMM İç Tüzük hükümleri, CHP, HDP ve İYİ Partinin ortak tutumları ile açıkça ihlal edilmiştir.
TBMM, Anayasa ve İç tüzük kurallarına uygun olarak aziz Milletimizin iradesinin tecelli ettiği kutsal  bir mekandır.
CHP’li Meclis Başkanvekilinin daha önceki kendi uygulamaları ile de çelişerek, İç Tüzüğün açık usül hükümlerini uygulamayarak, adeta CHP Grup Başkanvekilinin tutanaklara yansıyan talimatları doğrultusunda hareket etmesi ve hukuk tanımazlığı, Milli İradeye bir darbe girişimidir.
Dün Mecliste yaşanan olayların her safhasında daha önceden planlanarak hareket edildiği net bir şekilde belli olan CHP – HDP – İYİ Partinin tutum ve davranışları ile milli iradenin tecellisinin önüne geçilmiştir.
CHP’li Meclis Başkanvekilinin de içinde yer aldığı bu kumpas, faşizan ve hukuk tanımaz, vesayetçi yaklaşımdaki  ittifakın da bir yansımasıdır.
CHP’li Meclis Başkanvekili’nin kâtip üyelerle arasında yaşanan ihtilafı inkar ettiği ancak bizzat CHP’li Milletvekillerinin Meclis kapandıktan sonra dünkü oturuma ilişkin paylaşımlarındaki görüntülerde de anlaşıldığı üzere; TBMM İç Tüzüğünün 141. Maddesindeki hükme göre Meclis Başkanvekilinin, kâtip üyelerin “elektronik oylama yapalım” çağrılarına uymayarak,  Önceden planlandığı üzere hareket ettiği ve terör örgütü üyesi veya irtibatı olan kişilerin devlete sızmalarının önlenmesine yönelik kanuni düzenlemenin görüşülmesini engellemeye dönük işlem tesis ettiği açıkça görülmüştür.
Cumhur İttifakı olarak en ağır şartların yaşandığı 15 Temmuz darbe girişiminde olduğu gibi her şart altında milli iradeye sahip çıkacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.
Milletimiz müsterih ve emin olsun ki Milletin Meclisinde, milli iradeye, anayasa ve iç tüzük hükümleri çerçevesinde mutlaka sahip çıkacağız.


Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,43% -0,14
  • EURO

    34,73% -0,65
  • GRAM ALTIN

    2436,25% 0,02
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

İSTİKLAL CADDESİ'NDEKİ BOMBALI SALDIRI DAVASINDA KARAR!

AKP GRUP BAŞKANI'NDAN 'YENİ ANAYASA' AÇIKLAMASI

CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL SARIGÖL'DE: "KAVGAYI HALK İÇİN ÇİFTÇİ İÇİN İŞÇİ, ESNAF İÇİN EMEKLİ İÇİN EDERİM"

ERDOĞAN'DAN İSRAİL VE DESTEKÇİLERİNE TEPKİ: BİZ YOLA KEFENİMİZİ GİYEREK ÇIKTIK

MEB'İN YENİ MÜFREDATINDA TÜRKÇE DERSİ DEĞİŞİKLİĞİ

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANI'NA TEPKİ: "CUMHURBAŞKANIMIZIN BU ŞEKİLDE HEDEF ALINMASI, İSRAİL HÜKÜMETİNİN İÇİNDE BULUNDUĞU RUH HALİNİN GÖSTERGESİ"

ÖZGÜR ÖZEL, BİRİLERİ KAVGA ETMEK İSTİYOR, ETMEYECEĞİZ...

MAHKEME İSİAS DAVASINDA ARA KARARINI AÇIKLADI...

KILIÇDAROĞLU,SARAYLA MÜZAKERE EDİLMEZ" SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ

MHP'DEN BAHÇELİ'NİN ŞARKILI VİDEOSUNA AÇIKLAMA GELDİ

İSTANBUL'DAKİ CHP'Lİ BELEDİYELERDEN ÇAĞRI:#TayfunKahramanaÖzgürlük

‘BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ’ YARIN YAPILACAK...TBB BAŞKANI SAĞKAN: “GENÇ MESLEKTAŞLARIMIZIN TEKRAR O CÜBBEYİ ONURLA TAŞIYACAKLARI BİR DÜZENİ HAYATA GEÇİRMEK ZORUNDAYIZ”

VASYL BODNAR: RUSYA UKRAYNA TOPRAKLARINI TERK ETTİĞİ SANİYEDE MÜZAKEREYE HAZIRIZ. EN ZOR ZAMANLARDA PES ETMEDİYSEK ŞİMDİ NİYE PES EDELİM?

TMMOB SAMSUN ŞUBESİ: "GEZİ TUTUKLULARI, HALKIN ÇIKARLARINI SAVUNDUKLARI İÇİN CEZAEVİNDELER"

ESKİŞEHİR’DE 1 MAYIS MİTİNGİ’NE ÇAĞRI...

İSİAS OTELİ DAVASI... MAĞDUR AİLELER: “BU CEZAYI YALNIZCA KENDİ ÇOCUKLARIMIZ İÇİN DEĞİL, DEPREM ÜLKESİNDE BAŞKA HİÇBİR ANNE BABA EVLADININ ARDINDAN YAS TUTMASIN DİYE İSTİYORUZ”

HATAY’DA CAMİ İMAMI SİLAHLI SALDIRIYA UĞRADI!

YARGITAY, BAŞKANINI SEÇEMİYOR: 25'İNCİ TURDA DA SONUÇ ÇIKMADI

İZMİT BELEDİYE MECLİSİ'NİN AKP'Lİ ÜYESİ İBRAHİM EFE, KENDİNİ YERE ATTI, SALDIRIYA UĞRADIĞINI İDDİA ETTİ

METEOROLOJİ, KUVVETLİ RÜZGAR VE TOZ TAŞINIMI UYARISINI YİNELEDİ...

MERKEZ BANKASI: “PARA POLİTİKASI KURULU, ENFLASYON ÜZERİNDEKİ YUKARI YÖNLÜ RİSKLERE KARŞI İHTİYATLI DURUŞUNU YİNELEMİŞTİR”

TCMB, YÜZDE 50 OLAN POLİTİKA FAİZİNİ SABİT TUTTU

AKP'DEN CHP'YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ'NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA

İMAMOĞLU: BEYOĞLU’NA FARKLI BİR ÇAĞI VE DÖNEMİ YAŞATACAĞIZ

İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BİROL AYDEMİR, PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

ÇORLU DAVASI'NDA KARAR AÇIKLANDI

DEVLET BAHÇELİ, FERDİ TAYFUR ŞARKISIYLA YÜRÜDÜ

YILDIRIM KARA: DOĞA İÇİN SEFERBERLİK TALEP EDENLER, ÇED RAPORU ZORUNLULUĞUNU KALDIRIYOR

ŞAHİN’DEN DÖNMEZ’E ZİYARET

ŞAHİN’DEN ÖNTÜRK’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Yükleniyor


İSTİKLAL CADDESİ'NDEKİ BOMBALI SALDIRI DAVASINDA KARAR!

AKP GRUP BAŞKANI'NDAN 'YENİ ANAYASA' AÇIKLAMASI

CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL SARIGÖL'DE: "KAVGAYI HALK İÇİN ÇİFTÇİ İÇİN İŞÇİ, ESNAF İÇİN EMEKLİ İÇİN EDERİM"

ERDOĞAN'DAN İSRAİL VE DESTEKÇİLERİNE TEPKİ: BİZ YOLA KEFENİMİZİ GİYEREK ÇIKTIK

MEB'İN YENİ MÜFREDATINDA TÜRKÇE DERSİ DEĞİŞİKLİĞİ

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANI'NA TEPKİ: "CUMHURBAŞKANIMIZIN BU ŞEKİLDE HEDEF ALINMASI, İSRAİL HÜKÜMETİNİN İÇİNDE BULUNDUĞU RUH HALİNİN GÖSTERGESİ"

ÖZGÜR ÖZEL, BİRİLERİ KAVGA ETMEK İSTİYOR, ETMEYECEĞİZ...

  • Cumartesi 30.7 ° / 15.5 ° false
  • Pazar 34.6 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16