KÖYLÜLER ELEKTRİK DUASINA ÇIKTI

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı 30 mahallede elektriklerin günde 12 saat boyunca kesilmesi nedeniyle mahalleli elektrik duasına çıktı.

GÜNDEM 15.12.2020 15:13:27 0
 KÖYLÜLER ELEKTRİK DUASINA ÇIKTI

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı 30 mahallede elektriklerin günde 12 saat boyunca kesilmesi nedeniyle mahalleli elektrik duasına çıktı. Aşağı Karıncalı Mahallesi’nde bir araya gelen köylüler, ellerini semaya açarak, “Bu yağmur duası değildir, elektrik duasıdır. Sorunlarımızın çözümü için nereye başvuru yaptıysak, ‘Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’ne (DEDAŞ) ancak Allah’ın gücü yeter’ diyorlar. Biz de Allah’a yalvarıyoruz. Allah’ım bize elektrik ver. Allah’ım bu zulme son ver” diyerek dua etti. AKP’li olduklarının altını çizen mahalleli, “Ben Ak Partiliyim hepimiz Ak Partiliyiz. Ak Parti ile yürüdük yorulduk, her şey yaptık. Sadece elektrik istiyoruz Dicle zulmüne dur diyoruz” açıklamasını yaptı.
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Aşağı Karıncalı Mahallesi’nde dün ilginç bir olay yaşandı. Bir süredir Suruç’a bağlı 30 mahallede günde 12 saati bulan elektrik kesintileri nedeniyle çevre köylüler Aşağı Karıncalı Mahallesi’nde toplanarak elektrik duası yaptı.
DEDAŞ’ın yetki alanındaki elektrik kesintileri sorunu çözülmeyince mahallenin ileri gelenlerinden Mustafa Tüzün, tarafından yapılan elektrik duasına “Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Aşağı Karıncalı Mahallesi’nde bu yaptığımız yağmur duası değil, yaptığımız elektrik duasıdır. Sabah saat 06:00’dan akşam saat 19:00’a kadar elektrikler kesik. İşimiz Allah’a kalmış. Uzaktan eğitimi nasıl yapacağız” ifadeleri ile başlandı.
“ALLAHIM BİZE ELEKTRİK VER'
DEDAŞ’a tepki gösteren Tüzün ve beraberindekiler ellerini açarak, “Nereye başvuru yaptıysak DEDAŞ’a ancak diyorlar Allah’ın gücü yeter. Amenna Allah’ın gücü her şeye yeter. Biz de Allah’a yalvarıyoruz. Allah’ım bize elektrik ver. Allah’ım bu zulme son ver. Köyleri jandarma ile ev basıyorlar” dua etti.
Ziraat Odaları dahil gittikleri hiçbir kurumda sorunlarına çözüm bulunamadığını kaydeden Tüzün, duaya şöyle devam etti:
“Az yaktın diye ceza yazıyorlar. Çok yaktın diye ceza yazıyorlar. Bugün Suruç’ta 30 mahallenin elektriği yok. Kime gidiyorsak tarım sulamadan bizlere yüzbinlerce liralık borç çıkarıyorlar. Ziraat odalarına gidiyoruz ‘kimsenin gücü Dicle Elektrik’e gücü yetmez. Allah’ın gücü ancak yeter’ diyorlar. Amenna Allah’ın gücü her şeye yeter biz de Allah’tan elektrik istiyoruz. Elektriğimiz yok. Yok mu bir yetkili? Bu Dicle Elektrik’in zulmüne kim ‘dur’ diyecek. Yeter artık. Çocuklar elektrik olmadan nasıl uzaktan eğitim yapacaklar. Bugün buraya binlerce kişi toplanırdı sadece maske mesafe gibi Covid tedbirleri nedeniyle 20 kişi toplandık. Bizim elektriğimiz yok biz elektik istiyoruz. Su kalmadı biz temizliği nasıl yapacağız. Yetkilere sesleniyoruz. Yetmedi mi artık?”
“AĞIR CEZALAR VE FATURALAR GELİYOR”
'Bu Dicle Elektrik’in sahibi kim?' diye soran Tüzün, DEDAŞ’tan her çiftçiye 100 bin lira ceza, 150 bin lira fatura geldiğini ileri sürerek, dua ile karışık sorunlarını anlatma devam etti.
“Diyorlar ki tarımsal sulamada abonesi var ise de adam ekim yapmamış 100 bin lira fatura çıkarıyorlar. Oraya gidildiğinde üzerine bir de 100 bin lira ceza çıkarıyorlar. Dicle Elektrik’e itiraza gidilince, ‘git kardeşim bir ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) belgesi getir senin borcundan biraz indirim yaparız.’ ÇKS’yi bulup getiriyoruz 50 bin lira çiftçiden düşürüyorsa 50 bin lira da devleti soyuyor. Devleti dolandırıyorlar. Allah’ım sen bize yardımcı ol. Allah’ım sen bize yardımcı ol. Yağmur duası değil bu. Rahmet yağdı elektriğimiz yok. Elektriğimiz yok Allah’ım bize elektrik ver. Suçu sana atıyorlar haşa senin her şeye gücün yeter.”
 “HEPİMİZ AK PARTİLİYİZ”
Mahalle sakinleri AKP’li olduklarını da vurgulayarak, seçim dönemlerinde AKP için de çalışma yürüttüklerini “Ben Ak Partiliyim hepimiz Ak Partiliyiz. Ak Parti ile yürüdük yorulduk her şey yaptık. Sadece elektrik istiyoruz Dicle zulmüne dur diyoruz” dedi.
“KÖY BASILIR GİBİ JANDARMA İLE ELEKTRİK UYGULAMASI YAPILIYOR”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen mahalle sakinleri, jandarmayla yapılan kontroller nedeniyle baygınlık geçiren anneler olduğunu da şöyle anlattı:
“Jandarma ile gelinip köyler basılıyor. Köyün birisinde birkaç jandarma arabası ve sivil araçlarla gidiliyor köy sakinlerinden bir kadıncağızın askerde oğlu var. Oğlunun şehit haberi geldi zannedip kadın fenalık geçirip yere düşüyor. ‘Ne oldu diyor oğluma ne oldu?’ yani jandarmanın işi yok mu Dicle Elektrik’e hizmet verecek. Güçlü devletimizin büyük liderine sesleniyorum. Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum. Bize sahip çıksınlar. Nereye gidelim?”

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    11289,33%0,45
  • DOLAR

    42,60% 0,03
  • EURO

    49,60% 0,11
  • GRAM ALTIN

    5744,18% -0,40
  • Ç. ALTIN

    9276,17% -0,05

MÜLAKATSIZ ATAMA FIRTINASI BÜYÜRKEN BİNLERCE GENÇ İŞSİZ: AKP’Lİ ÖZLEM ZENGİN’İN YANITI ÜLKE GÜNDEMİNİ SARSTI!

İTTİFAKTA GÜVENSİZLİK Mİ? MHP, BİLAL ERDOĞAN PLANI İÇİN AÇIK AÇIK SORDU!

ERDOĞAN’A VERİLEN TARTIŞMALI KDV YETKİSİ DÜŞTÜ: AYM ‘YASAMA GASBI’ DEDİ!

GÜLLÜ SORUŞTURMASINDA KAÇIŞ OPERASYONU: KIZI VALİZLERLE SINIR YOLUNDA YAKALANDI!

“AYM’DEN SİYASİ ARENAYA TEMİZ KAĞIDI: MHP VE İYİ PARTİ DAHİL ALTI PARTİ AKLANDI!”

UCU MEDYAYA, SİYASETE, DEVLETE UZANAN FIRTINA: ERSOY GÖZALTISI SONRASI İLK SİYASİ PATLAMA!

HSK, CHP’NİN GÜRLEK DOSYASINI KAPATTI: MECLİS’TE GERİLİMİ ZİRVEYE TAŞIYAN KARAR

MECLİS'TE İMAMOĞLU FIRTINASI: 15 TEMMUZ GÖLGESİ GENEL KURUL’U SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİ!

CHP: ‘5 YILDIR BELEDİYELERE OPERASYON, İMAMOĞLU’NA HAKİM KIYIMI VAR!’

“ERDOĞAN’DAN SURİYE MESAJI: 10 MART MUTABAKATI ŞER ODAKLARININ OYUNUNU BOZACAK!”

MEHMETÇİK SURİYE’YE GİRDİ: MÜNBİÇ HATTINDA HAREKÂT TRAFİĞİ…

SELVİ'DEN AKP'YE ASGARİ ÜCRET UYARISI:YOKSULUN SESİNİ DUYMAZSANIZ SANDIKTA DEPREM OLUR!

DİPLOMA GERGİNLİĞİ BÜYÜYOR: MAHKEME 2026’YA ERTELEDİ, TEPKİ ÇIĞ GİBİ!

“ÇEKMEKÖY’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU ÇATIŞMAYA DÖNDÜ: 1 POLİS ŞEHİT, 9 KAYITLI SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ!”

“İMAMOĞLU’NUN DURUŞMASINA ULUSLARARASI ÇIKARTMA: SALON DİPLOMASİ SAHASINA DÖNDÜ!”

“ÖZEL EĞİTİMDE UTANÇ GÖRÜNTÜLERİ: OTİZMLİ ÇOCUKLARA İNSANLIK DIŞI MUAMELE!”

“EVİ YIKILANI YİNE EVSİZ BIRAKTILAR: HATAY’DA KONTEYNER KENTTE TAHLİYE KRİZİ!”

“YARGIYA MHP’DEN TARİHİ UYARI: ‘DELİLSİZ TUTUKLAMA ADALET DEĞİL, ZAN YARATIR!’”

“SİLİVRİ’DE KRİTİK GÜN: İMAMOĞLU’NUN DİPLOMA DAVASI SİYASİ DEPREME DÖNDÜ!”

“REYHANLI’DA TÜYLER ÜRPERTEN VAHŞET: 10 YAŞINDAKİ ÇOCUK CANLI CANLI TOPRAĞA GÖMÜLDÜ!”

“DEMİRTAŞ–İMAMOĞLU–KAVALA–ATALAY… SİLİVRİ’DE TARİHİ ZİYARET: ‘TÜRK ANAYASASI ASKIYA ALINIYOR’ UYARISI”

“CEZAEVİNDEN HASTANEYE ‘ACİL SEVK’ ALARMI: MUHİTTİN BÖCEK’İN SAĞLIĞI ERİYOR, HUKUK SUSUYOR!”

REJİM SONRASI YENİ DÖNEM’ MESAJI: ŞARA, SURİYE’NİN GELECEK YOL HARİTASINI AÇIKLADI!

“ESKİŞEHİR’DE SAĞLIK SKANDALI: DOKTORLAR SAHTE RAPOR ÇARKI İDDİASIYLA GÖZALTINDA!”

“İŞ DÜNYASINA ÖFKE, SİYASETE SERZENİŞ: ALTAYLI’DAN SİLİVRİ’DEN EN SERT ÇIKIŞ!”

“BEŞ ÇOCUK BABASI FERYAT ETTİ, KİMSE DUYMADI: KENDİNİ YAKTI, TÜRKİYE YANDI!”

ÖZEL’İN A TAKIMI TAMAMEN YENİLENDİ: PARTİ İÇİ GÜÇ HARİTASI BAŞTAN ÇİZİLDİ!

SİYASİLERE GÜVENMEYİN ÇIKIŞI GÜNDEMİ SARSTI: EMNİYET POLİS HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATTI!

“TUGAY DEPOSUNDA BÜYÜK SKANDAL: ÇALINTI MALZEMELER ŞÜPHELİLERLE YAKALANDI!”

TANDOĞAN’DAN YÜKSELEN REST:TEK ADAM BÜTÇESİNE BOYUN EĞMEYECEĞİZ!

Yükleniyor


İTTİFAKTA GÜVENSİZLİK Mİ? MHP, BİLAL ERDOĞAN PLANI İÇİN AÇIK AÇIK SORDU!

ERDOĞAN’A VERİLEN TARTIŞMALI KDV YETKİSİ DÜŞTÜ: AYM ‘YASAMA GASBI’ DEDİ!

GÜLLÜ SORUŞTURMASINDA KAÇIŞ OPERASYONU: KIZI VALİZLERLE SINIR YOLUNDA YAKALANDI!

“AYM’DEN SİYASİ ARENAYA TEMİZ KAĞIDI: MHP VE İYİ PARTİ DAHİL ALTI PARTİ AKLANDI!”

UCU MEDYAYA, SİYASETE, DEVLETE UZANAN FIRTINA: ERSOY GÖZALTISI SONRASI İLK SİYASİ PATLAMA!

HSK, CHP’NİN GÜRLEK DOSYASINI KAPATTI: MECLİS’TE GERİLİMİ ZİRVEYE TAŞIYAN KARAR

  • Çarşamba 17.8 ° / 11 ° Güneşli
  • Perşembe 16.4 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 13.1 ° / 7.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8