KILIÇDAROĞLU:YÖNETEMİYORLAR ÇÜNKÜ KİMSE KARAR ALACAK POZİSYONDA DEĞİL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Olay TV'de Murat Yetkin'in sunduğu "Gündem" programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

GÜNDEM 17.12.2020 23:12:37 0
KILIÇDAROĞLU:YÖNETEMİYORLAR ÇÜNKÜ KİMSE KARAR ALACAK POZİSYONDA DEĞİL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın reform çalışmalarına ilişkin; 'Reform yapmalarını çok isterim ama yapamazlar. Merkez Bankası'nın bağımsızlığını sağlayacaklar mı? Ekonomik veriler vatandaşlarımıza saydam bir şekilde aktarılıyor mu? SGK'nın açığı ne kadar?' şeklinde konuştu. 
Kılıçdaroğlu, Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı günlük vaka sayılarına ilişkin ise; 'İstanbul'da bir günde 200-300 ölü var siz bunun yarısını bile Koronavirüs saymıyorsunuz. Defin işlemlerinde de aynı şey yapılıyor. 15 günlük bir kapatmada piyasa duracak buna devletin katkı sunması gerekiyor' ifadelerini kullandı. 
Kılıçdaroğlu'nun Yetkin'e yaptığı açıklamalardan satır başları şöyle: 
'Koronavirüs'ten vefat edenlerin sayısı açıklanan resmi rakamlardan daha fazla. Hayatını kaybeden vatandaşların raporları belediyelere gidiyor, cenaze töreninden sonra defin işlemi gerçekleştiriliyor.
'Rakamı düşük göstermek için rapora salgın hastalıktan ötürü ölüm yazılıyor. İktidardaki partinin halka doğru bilgi vermemesi kabul edilemez. Bilim Danışma Kurulu'nun bir sözcüsü olması gerekir. Bakan saraydan aldığı talimatlarla açıklama yapıyor.
'İstanbul'da bir günde 200-300 ölü var siz bunun yarısını bile Koronavirüs saymıyorsunuz. Defin işlemlerinde de aynı şey yapılıyor. 15 günlük bir kapatmada piyasa duracak, buna devletin katkı sunması gerekiyor.
'YÖNETEMİYORLAR ÇÜNKÜ KİMSE KARAR ALACAK POZİSYONDA DEĞİL'
'Ben olsaydım yarın hemen ekonomik sosyal konseyi toplardım. Biz vaka sayıları açısından 1'inci duruma geldik neredeyse. Bu işin tek başına devletin bütçesiyle karşılanması çok zor. Halka ne yapmalıyız diye sormalı. Merkez Bankası orada. 56 milyar bastınız 156 milyar basın.
'Topluma güven verdiğiniz sürece sorun çözülür. Erdoğan müşterek bir karar almalı. Bugün izlenen tabloyla geldiğimiz nokta hükümetin Koronavirüs sürecini yönetemediğidir. Yoğun bakım hemşiresinin aylığına ilave edilen para 7 TL idi.
'Yönetemiyorlar çünkü hiç kimse karar alacak pozisyonda değil. Hiç kimsenin karar alma iradesi yok bir kişinin var o da Erdoğan. Erdoğan'a çağrıda bulunuyorum, ekonomik sosyal konseyi toplasın, bakanlarını yanına alsın, sorunu yaşayanları bir dinlesinler. Sonra bakanlar kurulu oturup bu talepleri ne kadar karşılayabileceğini tartışmalı.
'REFORM YAPMALARINI ÇOK İSTERİM AMA YAPAMAZLAR'
'Reform yapmalarını çok isterim ama yapamazlar. Merkez Bankası'nın bağımsızlığını sağlayacaklar mı? Ekonomik veriler vatandaşlarımıza saydam bir şekilde aktarılıyor mu? SGK'nın açığı ne kadar?
'Tam bir karadelik ama hiç ses etmiyorlar. Bütçe açıkları karşılayamaz durumda şu anda. Parayı gereksiz israfı da olağan karşılayan bir yönetimle karşı karşıyayız.
'İsraf örneğinin en somutu Erdoğan'ın 13 uçağının olması. İsraf devleti itibarsız kılan temel olgudur. Yaşamı boyunca itibar eksikliğini hisseden kişiler devletin mal varlığını güç olarak kabul edip kendilerine itibar kazandırdıklarını sanırlar.
'Şehit ailesine bağlanan para 192 TL 59 kuruştur. Halk 52 milyon lira bağış yaptı bunu vermediler 192 milyon veriyorlar.
'O GAZETENİN 5 KURUŞLUK OLDUĞUNU YARGI KARARIYLA TESCİL ETTİRDİM'
'Bu maaşı emekli sandığı bağladı ama onu bile bilmiyorlar. Liyakatli bürokrasi anlayışını bıraktılar. Tek adam rejiminde liyakat olmaz zaten. Gemimizi durdurdular 5 saat yanıt beklediler. 5 saat kimse Erdoğan'a ulaşamadı. Devletin itibarını sıfırladılar.
'Erdoğan kibirli bir insan. Bana açılan bütün davaları kazandım. Havuz medyasının yayın organı Sabah gazetesine bir dava açtım para kazandım. 5 kuruşluk davayı kazandım. O gazetenin 5 kuruşluk olduğunu yargı kararıyla tescil ettirdim.
'Fuat Oktay'a gazetelerin tirajlarını denetletin dedim. Havuz medyası iktidarın gölgesi altında devleti soyuyor. Saray bu yolsuzluğa çanak tutuyor. Fakir fukaranın tüyü bitmemiş yetimin parası yeniyor. Keşke Basın İlan Kurumu buna vaziyet etse. Kılıçdaroğlu doğruları söylemiyor, gazetelerin tirajlarını saptadı dese keşke.'

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    14710,86%-0,39
  • DOLAR

    43,04% 0,03
  • EURO

    50,33% 0,03
  • GRAM ALTIN

    6133,60% -1,33
  • Ç. ALTIN

    10167,41% 0,08

ŞAM–SDG HATTI KOPTU: HALEP’TE SAVAŞ FİİLEN BAŞLADI

ERDOĞAN “BÖLÜŞÜM KAVGASI” DEDİ, VENEZUELA’YI ANMADI

HASTANEDE GÜVENLİK ALARMI: HATAY’DA ASILSIZ İHBAR PANİK YARATTI

AKP’YE GEÇECEK ÜÇ VEKİLDEN “CHP LİSTESİ” ELEŞTİRİSİNE YANIT

BIST’TE GÜVEN KRİZİ: KIMMR HİSSELERİNDE MANİPÜLASYON İDDİASI, 17 KİŞİ GÖZALTINDA

ETKİN PİŞMANLIK TARTIŞMASI BÜYÜYOR: İTİRAFÇININ AVUKATLARI SAVCILIĞI İŞARET ETTİ

RESMİ GAZETE’DE GECE REVİZYONU: 26 İLDE VALİLİK HARİTASI DEĞİŞTİ

KADIN SPİKERİN İFADESİ DOSYAYI SARSTI: ERSOY VE ATEŞ DETAYI

TRUMP’TAN DÜNYAYA AÇIK TEHDİT: “EN KORKUTUCU ORDU BİZDE”

HABERTÜRK DOSYASI DERİNLEŞİYOR: MEHMET AKİF ERSOY’DAN VEYİS ATEŞ HAKKINDA ÇARPICI BEYAN

ESNAF KONUŞTU, SORUŞTURMA AÇILDI: MEHMET ŞİMŞEK’E DERT YANAN YURTTAŞA SAVCILIK DEVREDE

İSKENDERUN BELEDİYESİ’NDEN 2026 İÇİN BÜYÜK HEDEFLER

HATAY’DA DEPREMZEDELERE TOKİ MAĞDURİYETİ: MÜLKİYET HAKLARI YOK SAYILIYOR

DEMİRTAŞ’A “CUMHURBAŞKANINA HAKARET”TEN HAPİS CEZASI

BAHÇELİ “İNSAN KAÇIRMAK HİÇBİR ÜLKENİN İMTİYAZI DEĞİLDİR”

HATAY 6 GÜNDÜR ELEKTRİKSİZ: BAKANLIK’TAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

VENEZUELA OPERASYONU SONRASI DÜNYA GERİLDİ: YENİ CEPHELER AÇILIYOR

KAPALIÇARŞI’DA KARA PARA SORUŞTURMASI: 4. DALGA OPERASYON

HATİCE’NİN SON ÇAĞRISI GÖRÜLMEDİ: SESSİZ YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI

ABD’NİN KAÇIRDIĞI MADURO BUGÜN HAKİM KARŞISINDA

NÜKLEER GERİLİM TIRMANIYOR: KUZEY KORE’DEN ABD VE DÜNYAYA YENİ FÜZE MESAJI

AKP’DE İL BAŞKANLARI LİSTESİ HAZIRLANIYOR: GENÇ, VAKIF KÖKENLİ, “YENİ DÖNEM” KADROLAR

SGK VE BAĞ-KUR EMEKLİSİNE TÜİK AYARI: ZAM YÜZDE 12,19

F-35’TE GİZLİ VETO: İSRAİL, TÜRKİYE–ABD ANLAŞMASINA KARŞI ÇIKTI

 GÜVENLİK GÖREVLİSİ EŞİNİ VE 7 YAŞINDAKİ KIZINI BOĞAZLARINI KESEREK KATLETTİ

KARABAT : AKP’NİN BAŞARI HİKÂYESİ ÇÖKTÜ: 70 MİLYAR $ FAİZ ÖDEDİK

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A MADURO FOTOĞRAFIYLA SERT TEPKİ

CEZAEVİNDE MS ATAĞI: TAYFUN KAHRAMAN HASTANEYE KALDIRILDI

MEB SİSTEMİ BAŞTAN YAZDI: KPSS GİTTİ, AKADEMİ GELDİ

ABD’DEN YENİ CEPHE SİNYALİ: KÜBA VE İRAN UYARILDI

Yükleniyor


ŞAM–SDG HATTI KOPTU: HALEP’TE SAVAŞ FİİLEN BAŞLADI

ERDOĞAN “BÖLÜŞÜM KAVGASI” DEDİ, VENEZUELA’YI ANMADI

AKP’YE GEÇECEK ÜÇ VEKİLDEN “CHP LİSTESİ” ELEŞTİRİSİNE YANIT

BIST’TE GÜVEN KRİZİ: KIMMR HİSSELERİNDE MANİPÜLASYON İDDİASI, 17 KİŞİ GÖZALTINDA

ETKİN PİŞMANLIK TARTIŞMASI BÜYÜYOR: İTİRAFÇININ AVUKATLARI SAVCILIĞI İŞARET ETTİ

RESMİ GAZETE’DE GECE REVİZYONU: 26 İLDE VALİLİK HARİTASI DEĞİŞTİ

KADIN SPİKERİN İFADESİ DOSYAYI SARSTI: ERSOY VE ATEŞ DETAYI

  • Çarşamba 14.1 ° / 3.1 ° Güneşli
  • Perşembe 16 ° / 5 ° Güneşli
  • Cuma 13.5 ° / 7.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9