KILIÇDAROĞLU: SORU SORMAK NE ZAMANDAN BERİ HAKARET OLDU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında gündemi değerlendirdi.

GÜNDEM 13.04.2021 14:41:42 0
KILIÇDAROĞLU: SORU SORMAK NE ZAMANDAN BERİ HAKARET OLDU?

Kemal Kılıçdaroğlu açıklamalarından satır başları şöyle;
Pandemi döneminde belediyelerimiz tarafından 11 milyon 700 bin vatandaşımıza yardım yapıldı.
Ramazan ayı içindeyiz. Duygularımızın yoğunlaştığı, iç hesaplaşma yapacağımız bir ay. 
Belediye başkanlarımız çalışıyor. Kimisine maske, kimisine burs, tablet. Hangi kanaldan ulaşırsa ulaşsın belediye başkanlarımız yardım götürdü. 
CHP'Lİ BELEDİYELERİN ÇALIŞMALARI
1.Yönettiğiniz beldede hiç kimseyi, inançları kimlikleri, yaşam tarzları itibariyle ayrımayacaksınız. Bu 1'inci kuralımız. Dün de uydular, ramazan süresince de uyacaklar.
2.Belediyenin hizmetini belli kişiler, akrabalar, yandaşlar için değil, belde halkı için yapacaksınız. Sizi bulunduğunuz makama taşıyanı unutmayacaksınız.
3. Belediyelerinizde fakir mahallelere pozitif ayrımcılık yapacaksınız. 
4. Yoksullara yardım yaparken, yoksulun onurunu koruyacaksınız. Halkçılığın en temel ilkesi onurdur. Fakire yardım yaparken, sağ elin verdiğini sol el görmeyecek.
5. Harcadığınız her kuruşun hesabını millete verin dedik. Cebinizdeki para milletin parasıdır. 
'104 AMİRAL' AÇIKLAMASI
Ne oldu? Hani CHP vardı. Polis, istihbarat, jandarma senin elinde. Utanmadan beni suçladın. Cumhurbaşkanlığı'nda oturan zat yalan söyler mi? Allah insanı kuru iftiradan saklasın. Koltuğu uğruna yapmayacağı şey yoktur. 
Bu söylediklerimin gerek ben, gerekse milletvekili arkadaşlarım gittikleri her yerde özenle anlatıyorlar. Geçen hafta ben Sinop'taydım. Ekonomi Masamız Malatya ve Adıyaman'daydı. Milletvekillerimiz ve parti meclisi üyelerimiz de Yalova, Karabük ve Kars'a gittiler. Diyorlar ya; 'CHP çalışmıyor' Cumhuriyet Halk Partisi'nin çalıştığı kadar kimse çalışmıyor. 
Yan gelip yatmıyoruz, Saray'dan medet ummuyoruz. Çünkü biz Cumhuriyet Halk Partisi'yiz. Çünkü biz yandaşlar için değil, vatandaşlar için çalışıyoruz. 
İŞSİZLİK
10 milyonun üstünde işsiz varsa bir ülkede orada huzur olmaz. Bereket olmaz. Kargaşa çıkar. Ülkeyi yönetenler bunun farkında mı? Bir elleri yağda bir elleri balda. Vatandaşın çektiği ızdırabı bilmiyorlar.
Hükümetin enflasyonu ile bizim enflasyonumuz farklı. Nasıl lebaleb kongre yaptılarsa çözümü de bulmaları lazım. İnsanlar ölmüş umurlarında bile değil. 
'Kompoze gübre 2020 yılı son aylarında 100 liraydı. Şu anda 150 lira. DAP gübre 130 liradan 250'ye çıktı' diyor bir çiftçi. Nasıl geçinecek bu adamlar? Yalova'da esnaf odası başkanı açık ve net söylüyor. 'Yalova'nın şimdiye tek yaşadığı en büyük felaket depremdi. Ancak esnaf o zaman bile bu derece kötü dönem yaşamamıştı' diyor. Emekli bir polis, 'Süleyman Soylu bize kahramanlarım, aslanlarım diyor. Bize 3600 ek göstergemiz verilmiyor. 1995 yılından beri gasp ediliyor. Yıllarca vatan savunmasında görevli olan polis muhtaç ediliyor' diyor. 
Covid-19 sürecini yaşıyoruz. Gazetelere bir haber düştü 'Norveç'te hükümet 10 kişiden fazla insanın bir araya gelmesini yasaklamış' gayet güzel, herkes uyuyor. Ama bu başbakan doğum günü dolayısıyla aile bireylerini çağırıyor ve bir kutlama yapıyorlar. Sayı 10 değil, 13. Norveç'in devlet televizyonu bunu geniş kitlelere duyuruyor. Arkasından emniyet müdürlüğü talimat veriyor, Norveç Başbakanı'na ceza kesiliyor. Devlet budur. Devleti bundan daha güzel anlatan bir örneği zor bulursunuz.
Buyrun şimdi Türkiye'ye bakalım. Lebaleb kongre yaptılar. Maskeler falan sıfır. İçişleri bakanı mı gidip diyecek ceza yazın diye? Yürek ister. Erdoğan'a mı ceza kesecek? Yürek ister. Bu nedir? Kibrin getirdiği sonuç. Kibrin getirdiği sonuç. Kural vatandaş için var, Saray için kural yoktur diyor. Kibir şeytana özgü bir kavramdır. Eğer kibir devleti yönetenleri teslim almışsa o ülke kolay kolay iflah olmaz.
Devlet kibirden arınmış olsaydı ilk yapacakları iş bildiriyi değiştirenleri bulup yargıya teslim ederlerdi. Yapamazlar. Kibir böyle bir şey. 
İnsanlar ölüyor siz ne yapıyorsunuz? Sizin iradeniz ipotek altında, rehin tutuluyorsunuz. Çıkın söyleyin. Bilim adamısın. Seni adam yerine bile koymuyorlar. Niye konuşmuyorsun. Emekli amiraller gibi bizi toplarlar. Toplarlarsa bir onurdur. Kendileri doktor, doktorları savunmaları lazım. Ne diyorlar, alkışla. Onların nasıl çalıştıklarını biliyorlar mı? 
Sağlık Bakanı açıklama yapıyor. 'Vakaların artmasının sebebi hepimiziz.' Uzayda mı yaşıyorlar? Vakaların artmasının sebebi kongreler değil mi? Halkı suçlamaya başlkadığın zaman bu işi bilmiyorsun.
Muhtarlara aşı yapılsın. Apartman görevlilerine niye yapılmıyor? Alışverişi onlar yapıyorlar.
BEDAVA PATATES-SOĞAN TARTIŞMASI
Erdoğan 11 Nisan'da açıklama yapıyor, 1 milyon 250 bin ton patatesten söz ediyor. 300 bin ton soğandan söz ediyor. Bunları çiftçiden alacağız ve dağıtacağız diyor. Aynı gün tarım bakanı açıklama yapıyor; '1 milyon 250 bin değil, 300 bin ton patates var' diyor. Rakama bakın. Nasıl atıyorsun bu kadar ya? Okuyunca inanamadım. Havuz medyasının internet sitesine baktım aynı rakamlar. 
'128 MİLYAR DOLAR NEREDE?'
Bu kürsüden defalarca 128 milyar dolar nerede diye sordum. 128 milyar doları hangi kurdan sattınız diye sordum. 128 milyar doları satanların kimler olduğunu, kimin imza attığını sordum. Defalarca her yerde sordum. Birisi 'para kaybolmadı, para el değiştirdi' diyor. Para zaten el değiştirdi. Ben sana zaten bunu soruyorum. El değiştirdi de kime gitti bu? Milyarları kim götürdü? Bunu niye soruyorum? Merkez Bankası daha önce sattığı dövizleri böyle tablolar halinde yapar kendi internet sitesinde yayımlardı. Şimdi yok. Damat kime verdi, sen kime talimat verdin? 1 TL'den söz etmiyorum, 1 milyondan söz etmiyorum 128 milyar dolardan söz ediyorum. Ne oldu bu para? Tık yok. Bir daha sorduk, tık yok. Önce kasada duruyor dedi, sonra pandemide kullandık dedi. Yalan söylüyorlar. Dua edelim darbeci diye suçlamadı bunu soruyoruz diye. Bu kadar pişkin, halktan bu kadar kopuk, bu kadar para sevdalısı dünyada başka bir iktidar görülmemiştir. Sorular karşısında ezilip büzülen, cevap veremeyen ama yeri geldiğinde kibirlenen, böbürlenen bir yapıyla karşı karşıyayız. Sen kendini ne sanıyorsun? 
Dedik ki cevap vermiyor bari bilboardları kiralayım, oraya asalım, millet görsün. Vay efendim neymiş? Cumhurbaşkanı'na hakaretmiş. Arkasında Saray'ın silüeti varmış. Soru sormak ne zamandan beri hakaret oldu? 20 Temmuz sivil darbesinin en temel kanıtı budur. Bir darbe dönemi yaşıyoruz. 
Ben bal gibi soracağım, sen de bana cevap vereceksin. 128 milyar doların nerelere peşkeş çekildiğini nerden öğreneceğiz? Merkez Bankası Başkanı konuşamaz. Mümkün değil. Hazine ve Maliye'den sorumlu olan bakan mümkün değil konuşamaz. Kime soracağız? 
128 MİLYAR DOLARLA NE YAPILABİLİRDİ?
10 milyon işsiz vatandaşımıza bir yıl boyunca her ay 3 bin lira para verebilirdiniz. 1 milyon 300 bin esnafın 13 milyar liralık kredi borçlarını sıfırlayabilirdiniz. Çiftçilerin bankadan aldıkları kredilerin tamamını sıfırlayabilirdiniz. Mikro işletmelerin 16 milyar liralık kredinin tamamını ödeyebilirdiniz. Yoksulluk sınırı altında olan 1 milyon 600 bin hane var. Bunların bir yıl süreyle doğal gaz parasını ödeyebilirdiniz. Biontech aşısı getirebilirdiniz, 50 milyon vatandaşımız aşı olabilirdi. Milli Eğitim Bakanlığı'nda internete erişemeyen, EBA'ya erişemeyen 4 milyon evladımıza en gelişmiş bilgisayarı, tableti alırdınız. Devletten 3 ay boyunca 806 bin esnafımıza bir yıl süreyle 3 bin lira para verebilirdiniz.  Devletten 3 ay boyunca bin lira para alan 26 bin müzisyene her ay bir yıl süreyle 3 bin lira verseniz yine para bitmiyor. 467 milyar lira daha para kalıyor. Paranın büyüklüğü bu işte. Devletin soyulduğu burdan belli. Bunu soruyorum. Afişleri indiriyor. Bana hakarettir diyor. Niye sana hakaret olsun? 


Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9548,09%-1,36
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,53% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2499,51% 0,67
  • Ç. ALTIN

    4153,32% 1,65

YARGITAY'DA BAŞKANLIK SEÇİMİ KRİZİ DEVAM EDİYOR

YÜKSELİŞ KOLEJLİ ÖĞRENCİLERİ İSPANYA’DAN DÖNDÜ

DÖNMEZ’DEN KAYMAKAM DEMİRYÜREK’E ZİYARET

YSK, SEÇİMLERİN 7 YERDE YENİDEN YAPILMASINI KARARLAŞTIRDI

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI AÇIKLADI: LOKANTA VE KAFELERDE KDV’YE ZAM GELİYOR

TBMM’DE YEREL SEÇİMLERİN ARDINDAN SANDELYE SAYISI DEĞİŞTİ

AĞBABA VE ZENGİN ARASINDA "İSRAİL TARTIŞMASI"

CHP HEYETİ, DEMİRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ'IN YARGILANDIĞI DAVAYI TAKİP EDECEK

ERDOĞAN, KABİNE TOPLANTISI SONRASI MUHALEFETİ HEDEF ALDI

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI’NDAN KDV AÇIKLAMASI: “TEBLİĞ İLE YAPILAN DÜZENLEME, SUİSTİMALLERİN ÖNÜNE GEÇİLMESİNİ AMAÇLAMAKTA, KDV ORANLARINDA BİR ARTIŞ GETİRMEMEKTEDİR”

İBB MECLİS’İ: AKP’NİN TEKLİFİ CHP’LİLERİN OYLARIYLA REDDEDİLDİ

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NIN BİLİŞİM PERSONELİ İLANINDA "HACKER" AYRINTISI

İRAN-İSRAİL GERİLİMİ TIRMANIYOR... İSRAİL'DEN İRAN'IN HAVA SALDIRISINA MİSİLLEME HAZIRLIĞI

DIŞİŞLERİ BAKANI FİDAN YARIN KATAR'A GİDECEK

MURAT EMİR, İŞSİZ GENÇLERDEN SAĞLIK PRİMİ ALINMASINI ELEŞTİRDİ

BENİM KABUL EDEBİLECEĞİM BİR MAĞLUBİYET DEĞİL

YENİ HBB MECLİSİ İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

ÖZGÜR ÖZEL:EĞER 31 MART 2019 SEÇİMLERİ İPTAL EDİLDİYSE HATAY SEÇİMLERİ 8 KEZ İPTAL EDİLEBİLİR

İMAMOĞLU'NDAN KEPEZ TUTUKLAMASINA TEPKİ....

YENİDEN REFAH PARTİSİ, ELAZIĞ BELEDİYESİ'NİN MECLİS KARARLARINI MAHKEMEYE TAŞIYACAK

ÖZGÜR ÖZEL'DEN KEPEZ BELEDİYE BAŞKANI KOCAGÖZ'ÜN TUTUKLANMASINA TEPKİ

CHP SÖZCÜSÜ DENİZ YÜCEL: “UNUTMAYIN Kİ İLK GENEL SEÇİMLER ISTAKOZ SOFRALARINIZIN SONU OLACAK”

YENİDEN REFAH PARTİSİ, SİVEREK'TE SEÇİMİN İPTAL EDİLMESİ İÇİN YSK'YA OLAĞANÜSTÜ İTİRAZ BAŞVURUSU YAPTI

TBMM GENEL KURULU, 1,5 AYLIK ARADAN SONRA ÇALIŞMALARINA 16 NİSAN’DA YENİDEN BAŞLIYOR

İRAN HALKI SAVAŞ İSTEMİYOR... "GÜZEL GÜNLER GELSİN, BİZ DE DİĞER ÜLKELERDEKİLER GİBİ YAŞAMAK İSTİYORUZ"

FENERBAHÇE ALAGÖZ HOLDİNG KADIN BASKETBOL TAKIMI ÜST ÜSTE 2. KEZ EUROLEAGUE ŞAMPİYONU

ÖZGÜR ÖZEL, EUROLEAGUE ŞAMPİYONU OLAN FENERBAHÇE KADIN BASKETBOL TAKIMINI KUTLADI

ERDOĞAN'DAN ÜST ÜSTE İKİNCİ KEZ AVRUPA ŞAMPİYONU OLAN FENERBAHÇE KADIN BASKETBOL TAKIMINA TEBRİK

ABD, İRAN'IN İSRAİL'E YÖNELİK OPERASYONUNUN "BELİRLİ SINIRLAR İÇİNDE" OLMASI GEREKTİĞİNİ TÜRKİYE ARACILIĞIYLA İLETTİ

BAKAN TUNÇ: TELEFERİK KAZASI SORUŞTURMASINDA GÖZALTINA ALINAN 14 ŞÜPHELİDEN 5'İ TUTUKLANDI

Yükleniyor


YARGITAY'DA BAŞKANLIK SEÇİMİ KRİZİ DEVAM EDİYOR

YSK, SEÇİMLERİN 7 YERDE YENİDEN YAPILMASINI KARARLAŞTIRDI

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI AÇIKLADI: LOKANTA VE KAFELERDE KDV’YE ZAM GELİYOR

TBMM’DE YEREL SEÇİMLERİN ARDINDAN SANDELYE SAYISI DEĞİŞTİ

AĞBABA VE ZENGİN ARASINDA "İSRAİL TARTIŞMASI"

CHP HEYETİ, DEMİRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ'IN YARGILANDIĞI DAVAYI TAKİP EDECEK

ERDOĞAN, KABİNE TOPLANTISI SONRASI MUHALEFETİ HEDEF ALDI

  • Çarşamba 29.3 ° / 14.8 ° Güneşli
  • Perşembe 29.5 ° / 15 ° Güneşli
  • Cuma 23.6 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16