KILIÇDAROĞLU; ÇETE-DEVLET-MAFYA İLİŞKİLERİNİ YAKINDAN YAŞAYAN BİR TOPLUMUZ 

KILIÇDAROĞLU; ÇETE-DEVLET-MAFYA İLİŞKİLERİNİ YAKINDAN YAŞAYAN BİR TOPLUMUZ 

GÜNDEM 20.11.2020 17:03:21 0
KILIÇDAROĞLU; ÇETE-DEVLET-MAFYA İLİŞKİLERİNİ YAKINDAN YAŞAYAN BİR TOPLUMUZ 

KESK ve Birleşik Kamu-İş konfederasyonlarının temsilcileri, organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın hakaret ve tehditleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na dayanışma ziyaretinde bulundu. Kılıçdaroğlu, tartışmalara yer altı dünyasının aktörlerinin katılması ve siyasi partilerin destek vermesinin Türkiye'de 'devlet krizi' olduğunu gösterdiğini belirterek, “Biz CHP olarak öyle mafya bozuntularına belli siyasi partilerin desteğini alarak bize yönelik tehditleri asla ve asla dikkate almayız. O tehdidi yapanlar asla ve asla bizi yıldıramazlar' dedi.
Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’nde KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, ardından da Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık ile görüştü.


'DEVLET YÖNETİMİNDEKİ SAVRULMAYI GÖSTERİYOR'
Kılıçdaroğlu, KESK ziyareti sırasında şunları söyledi:
“Düşünce özgürlüğünü, demokrasiyi, farklı düşüncelere saygıyı savundum. Demokrasinin olmazsa olmaz kurallarından birisinin bu olduğunu ifade ettim. Elbette siyasi partiler arasında çekişme olur tartışma olur hatta bu tartışmalar bazen oldukça sert zeminlerde de gerçekleşebilir. Meşru bir siyasi partinin yer altı dünyasını savunması yeraltı dünyasının aktörlerinin yanında olduğunu ifade etmesi, belki de bizim Cumhuriyet tarihinde bir ilktir. Böylesine vahim bir tablo aslında Türkiye’de bir devlet yönetimindeki savrulmayı gösteriyor. Devletin iyi yönetilmediğini savrulduğunu belli grupların belli odakların devleti yönlendirdiğini açıkça gösteriyor.” 
'DOĞRU BİLDİĞİMİZİ KARARLILIKLA İFADE ETMELİYİZ'
Geçmişte buna benzer bazı olaylarda toplum acılar yaşadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “İnsanların ve sivil toplum örgütlerinin, meslek kuruluşlarının sağ duyusuna güveniyorum. Bütün bu kışkırtmalara rağmen, biz kararlılıkla demokrasiyi savunmak insan haklarını savunmak hak ihlallerine karşı çıkmak haksızlığa uğrayanların yanında olmak gibi bir görevi üstlenmek zorundayız. Onların tahriklerine kapılmadan doğru bildiğimizi kararlılıkla inançla ifade etmeliyiz” diye konuştu.
'ÇETE-DEVLET-MAFYA İLİŞKİLERİNİ YAKINDAN YAŞAYAN BİR TOPLUMUZ'
Ziyaretin ardından açıklama yapan Bozgeyik, şunları söyledi:
“KESK olarak Sayın Kılıçdaroğlu şahsında bu saldırının bu tehditin Türkiye’deki tüm demokratik muhalefete yönelik, demokrasinin gelimini engellemeye dönük bir provokasyon olduğunu ifade etmek istiyoruz. 12 Eylül askeri darbesi sonrası oluşturulan baskı rejimi dönemlerinde de açığa çıkan çete-devlet-mafya ilişkilerini çok yakından yaşayan bir toplumuz. Türkiye’nin önümüzdeki günlerde karanlık dehlizlere sürüklenen faili belli cinayetlerin yeniden ortaya çıkmasını engellemek açısından bu tür tehditlere tüm muhalif güçlerin birlikte dayanışma içerisinde mücadele etmesi gerekiyor. KESK öteden beri demokrasi güçleriyle, Türkiye’deki muhalif kesimlerle hukuk dışı, yargı dışı, Anayasa dışı bu tür yönelimlere karşı dayanışma içerisinde olmuştur. Bundan sonra da olacaktır.”
'MAFYA BOZUNTULARI '
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu ile görüşmede, Kılıçdaroğlu’na CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba eşlik etti. Kılıçdaroğlu, görüşmede şöyle dedi:
“Biz CHP olarak öyle mafya bozuntularına belli siyasi partilerin desteğini alarak bize yönelik tehditleri asla ve asla dikkate almayız o tehdidi yapanlar asla ve asla bizi yıldıramazlar. Bu tartışmalara yeraltı dünyasının bazı aktörlerinin katılması ve o tartışmalara da meşhur partilerin destek vermesi Türkiye’de bir devlet krizinin olduğunu gösterir. Eğer meşru siyasi partiler yeraltı dünyasından bazı mafya bozuntularından destek alarak kendi faaliyetlerini yürütebiliyorlarsa onlar Türkiye Cumhuriyeti devletine ihanet ediyor demektir. Biz bu filmi daha önce de gördük ama bütün bunların hepsini aşacağız, bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi yeniden inşa edeceğiz. Bu yeraltı dünyasını da sıfırlayacağız.”
'DEVLETİN TEK ADAM TARAFINDAN YÖNETİLMENİN SONUCU'
Görüşme sonrasında açıklamalarda bulunan Balık ise, “Bizler emek örgütleriyiz. Siyasi parti değiliz, siyasi parti üyesi de değiliz ama bu ülkenin kurucu iradesi olan CHP’nin Genel Başkanına yapılan saldırıyı buradan şiddetle kınıyoruz. Burada iktidar ve muhalefet partilerinin bazılarının yer altı örgütleriymiş gibi açıklama yapmalarını da kınıyoruz. Devletin tek adam tarafından yönetilmesinin sonucu burada ortaya çıkıyor. Birleşik Kamu-İş konfederasyonu olarak her zaman parlamenter sistemi savunduk. Tek adamdan değil çoğulculuktan ve çoğulcu demokrasiden yana olmaya da devam edeceğiz” değerlendirmesi yaptı.
Kılıçdaroğlu’na TBMM’de görüşülen bütçe ile ilgili kamu çalışanlarının taleplerini de aktardıklarını belirten Balık, “yüzde 3 artı 3’lük zamla 20021 yılında kamu çalışanlarının ayakta kalmasının zor olduğunu anlattık. Doğabilecek enflasyon farkı da TÜK, tek adama bağlı olan ‘devletin memurları aşağı çekme kurumu’ diyelim ona, bir anda enflasyonu çok düşük göstererek zam oranını da planlı olarak düşürüyor.  Kamu çalışanları için bir iyileştirme yapılmasını iktidardan talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    14169,30%0,02
  • DOLAR

    42,82% 0,02
  • EURO

    50,64% 0,61
  • GRAM ALTIN

    6185,12% 1,24
  • Ç. ALTIN

    9975,22% 2,31

ASGARİ ÜCRET AÇIKLANDI, TÜRK-İŞ’TEN İLK TEPKİ GELDİ

EKREM İMAMOĞLU: AÇLIK SINIRININ ALTINDAKİ ÜCRET SİYASİ TERCİHTİR

CHP LİDERİ ÖZEL’DEN ASGARİ ÜCRET İSYANI: AÇLIK SINIRININ ALTINDA

ASGARİ ÜCRET BELLİ OLDU: YÜZDE 27 ZAM YAPILDI

YARGITAY TARİKAT SİTESİ İÇİN KARARINI VERDİ: MENZİL ŞEYHİ İKİNCİ KEZ HAREKETE GEÇTİ

BAŞARILI EĞİTİM YÖNETİCİSİ AYKUT DAVUT ÖKTEM, İSKENDERUN KENT KONSEYİ BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ

MAHKEME NET KONUŞTU: SÜREYİ KAÇIRAN AVUKAT KUSURLU

KİLO KAYBI SONRASI ESTETİKTE SAĞLIK DETAYI GÖZ ARDI EDİLMEMELİ

“NE SÖZ VERDİYSEK YAPTIK” DİYEN ÖZEL’DEN HATAY İÇİN PROJE GÖVDE GÖSTERİSİ

ADAY OFİSİ KURULDU, VAATLER AÇIKLANDI: ÖZGÜR ÖZEL’DEN İKTİDAR PROGRAMI

SERMAYE KRİZİ EKRANA YANSIDI: EKOL TV YAYINI KESTİ

SHOW TV’DE OKAN BURUK DEPREMİ! İDDİA ORTALIĞI KARIŞTIRDI, TMSF’DEN JET KARAR

ÇELİK’TEN SDG ÇIKIŞI: TEHDİT BİTMEZSE TAVİZ YOK

İNTİHAR SALDIRISI HAZIRLIĞINDAKİ IŞİD’Lİ MİT OPERASYONUYLA YAKALANDI

GECE SAATLERİNDE İSKENDERUN’DA TAŞLI SALDIRI: VİTRİNLER VE ARAÇLAR ZARAR GÖRDÜ

CÜZDAN BOŞ, TAKVİM İLERİ: EKONOMİ YÖNETİMİ 2026’YA SÖZ VERDİ

SİLİVRİ’DEN SERT MESAJ: “BU BİR YASSIADA ZİHNİYETİDİR, İKTİDAR SAMİMİYET SINAVINDA”

5 MİLYON DOLAR İDDİASI KRİZE DÖNDÜ: EPÖZDEMİR’DEN TAYYAR’A AÇIK MEYDAN OKUMA

2026 BÜTÇESİ KABUL, MECLİS’TE TANSİYON ZİRVE YAPTI

MURAT KURUM HATAY’DA KONUŞTU: “155 BİN KONUTU AY SONUNDA TESLİM EDECEĞİZ”

KÜTAHYA’DA DİKKAT ÇEKEN ANLAR: BİLAL ERDOĞAN TEKBİRLERLE GİRDİ, ERDOĞAN’I ANLATTI

AKP’Lİ VEKİLDEN HAKAN FİDAN’A AÇIK MESAJ: “CUMHURBAŞKANI’NA AYKIRI TAVIR OLMAZ”

TUTUKLULUĞA DEVAM KARARI VAR, GEREKÇESİ YOK: ZEYDAN KARALAR DOSYASINDA DELİL TARTIŞMASI

MANSUR YAVAŞ HAKKINDA BİR SORUŞTURMA İZNİ DAHA: BU KEZ İMAR DOSYASI

İKTİDAR–İMRALI HATTINDA KRİTİK BULUŞMA: DEM HEYETİ AKP’Yİ ZİYARET ETTİ

ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A AÇIK DAVET: “EN GÜVENDİĞİNİ ÇIKAR”

RESMİ KARAR ÇIKTI: HATAY KIRIKHAN ROKETSAN ENDÜSTRİ BÖLGESİ GENİŞLİYOR

BAŞÖRTÜSÜ VİDEOSU SORUŞTURMASINDA MURAT ÖVÜÇ TUTUKLANDI

SADETTİN SARAN’A YURT DIŞI YASAĞI: MAHKEME SERBEST BIRAKTI

ABD’DE PEDOFİLİ DOSYASI YENİDEN AÇILDI: TRUMP İSMİ BELGELERDE

Yükleniyor


EKREM İMAMOĞLU: AÇLIK SINIRININ ALTINDAKİ ÜCRET SİYASİ TERCİHTİR

CHP LİDERİ ÖZEL’DEN ASGARİ ÜCRET İSYANI: AÇLIK SINIRININ ALTINDA

YARGITAY TARİKAT SİTESİ İÇİN KARARINI VERDİ: MENZİL ŞEYHİ İKİNCİ KEZ HAREKETE GEÇTİ

MAHKEME NET KONUŞTU: SÜREYİ KAÇIRAN AVUKAT KUSURLU

ADAY OFİSİ KURULDU, VAATLER AÇIKLANDI: ÖZGÜR ÖZEL’DEN İKTİDAR PROGRAMI

SERMAYE KRİZİ EKRANA YANSIDI: EKOL TV YAYINI KESTİ

  • Çarşamba 15.3 ° / 4.8 ° Güneşli
  • Perşembe 15 ° / 5.6 ° Güneşli
  • Cuma 15.2 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9