KAVALA DOSYASI YENİDEN ANAYASA MAHKEMESİ GÜNDEMİNE ALINDI 

Anayasa Mahkemesi, Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı, iş insanı Osman Kavala’nın haksız biçimde gözaltına alınarak tutuklanmasına ilişkin yaptığı başvuruyu yeniden gündemine aldı.

GÜNDEM 10.12.2020 14:52:20 0
KAVALA DOSYASI YENİDEN ANAYASA MAHKEMESİ GÜNDEMİNE ALINDI 

Anayasa Mahkemesi, Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı, iş insanı Osman Kavala’nın haksız biçimde gözaltına alınarak tutuklanmasına ilişkin yaptığı başvuruyu yeniden gündemine aldı. Yüksek Mahkeme, daha önce görüşmesini ertelediği başvuruyu 15 Aralık’ta görüşecek.
T24'ten Gökçer Tahincioğlu'nun haberine göre, Anayasa Mahkemesi Birinci Bölümü, başvuruyu kendisi karara bağlayabileceği gibi Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu’na da sevk edebilecek. Başvurunun sevki halinde, üç yılı aşkın süredir tutuklu bulunan Kavala, AYM Genel Kurulu’nun konuyu gündemine almasını bekleyecek. Başvurunun, Kavala’nın hakkında açılan son davanın 18 Aralık’ta yapılacak ilk duruşmasının hemen öncesine alınması dikkati çekti. Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, 3 Aralık’ta Kavala’nın bir an önce AİHM kararı doğrultusunda tahliye edilmesini istemiş, konunun Mart 2021’e kadar takip edileceğini, ardından yaptırımların gündeme gelebileceğini bildirmişti.
 
Anayasa Mahkemesi Birinci Bölümü, tutuklanmasına gerekçe gösterilen Gezi davasından beraat etmesine, 15 Temmuz ve Gezi suçlamalarından tahliyesine karar verilmesine ve AİHM’nin “Tahliye edin” kararına rağmen hakkında yeni dava açılarak cezaevinde tutulan Kavala’nın bireysel başvurusunu 15 Aralık’ta görüşecek.
AYM Birinci Bölümü, daha önce, Kavala dosyasını gündemine almış, toplantının yapılacağı gün hakkında yeni iddianame düzenleneceği gerekçesiyle, görüşmeyi ertelemişti.
KRİTİK TARİH
Aynı gün, İstanbul Başsavcılığı, Kavala hakkında, “casusluk” suçlamasıyla yeni bir iddianame hazırlamıştı. Bu iddianamedeki suçlamalardan hakkında tutuklama kararı verilen Kavala’nın avukatları, davaya tepki göstermişlerdi. İddianamedeki suçlamaların Kavala’nın beraat ettiği Gezi ve tahliyesine karar verilen 15 Temmuz dosyası ile aynı olduğunu söyleyen avukatların tepkisine rağmen bugüne kadar Kavala ile ilgili yeni bir adım atılmadı.
Söz konusu iddianame ile açılan davanın ilk duruşması 18 Aralık’ta yapılacak. Anayasa Mahkemesi’nin bu duruşmadan üç gün öncesini toplantı tarihi olarak belirlemesi dikkati çekti.
 
AYM Birinci Bölümü, 15 Aralık’ta Kavala dosyasını kendisi karara bağlayabileceği gibi, dosyayı AYM Genel Kurulu’na da gönderebilecek. Bu durumda, Kavala, AYM Genel Kurulu’nun kararını beklemek zorunda kalacak. Kavala, yargılandığı davada tahliye edilmezse, özgürlüğüne kavuşmak için yine AYM gündemini bekleyecek.
3 Aralık’ta Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Kavala’nın AİHM kararı doğrultusunda serbest bırakılması için ara karar almıştı. Komite, Mart 2021’e kadar gelişmeleri izleyeceğini ardından Türkiye için ihlal kararlarına uymadığı gerekçesiyle yaptırım sürecinin başlatılabileceğini bildirmişti.

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

CHP’YE SERT ELEŞTİRİ, ERDOĞAN’A SOL TANIMI: UÇUM’UN YAZISI TARTIŞMA YARATACAK

“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

SAAT 04.17’DE DURAN BİR HAFIZA: HATAY VALİLİĞİ YENİ LOGOSUNU TANITTI

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

RAFLARDAN ÇUKURA: REYHANLI’DA 2 TON SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ GIDA İMHA EDİLDİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

MESEM TARTIŞMASI ALEVLENDİ: EĞİTİM SEN’DEN YUSUF TEKİN’E 8 MADDELİK İSTİFA ÇAĞRISI

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜNDE ŞOK GELİŞME: KIZI “KASTEN ÖLDÜRME” SUÇLAMASIYLA TUTUKLANDI

RUS MEDYASINDAN ÇARPICI İDDİA: ZİRVEDE KİM DIŞARIDA KALDI?

HAKİM DEĞİŞTİ, DAVA ERTELENDİ: İMAMOĞLU SİLİVRİ’DE İKİNCİ YASSIADA UYARISI YAPTI

MHP–DEM TEMASINDA YENİ PERDE: BAHÇELİ “HER CÜMLESİNE İMZAMI ATARIM” DEDİ

SİYASETTE KRİTİK DOSYA TRAFİĞİ: ÖZGÜR ÖZEL’İN DOKUNULMAZLIĞI MECLİS GÜNDEMİNDE

TARİHİ ASGARİ ÜCRET ZİRVESİ İŞÇİSİZ BAŞLADI: TÜRK-İŞ MEKTUP BIRAKTI, MASAYI TERK ETTİ

“ELEKTRİK YOK, SU YOK, OKUL YOK: SURİYE’YE DÖNENLER TÜRKİYE’DE KALMALARI İÇİN AKRABALARINI UYARIYOR!”

ERSOY OPERASYONUNDA ‘SUSURLUK’ BENZETMESİ: İKTİDAR YAZARI FOTOĞRAFI PAYLAŞTI, TARTIŞMA BÜYÜDÜ

“İMAMOĞLU “TURPUN BÜYÜĞÜ” DAVASINDA HAKİM KARŞISINDA: HAKİM DEĞİŞİKLİĞİ YENİ TARTIŞMA YARATTI

“HATAY’DA ULAŞIMDA BÜYÜK KIRILMA: 3. ÇEVRE YOLU RESMEN BAŞLADI!”

TİSK’E ÜSTÜ KAPALI ASGARİ ÜCRET BASKISI: ADALET İÇİN MAL MÜLKÜ BİR KENARA BIRAKIN!

“‘HAFTA İÇİ 8 SAAT, GECE 22.00’YE KADAR’: MESEM ÖĞRENCİLERİNİN ÇALIŞMA SINIRLARINI BAKAN TEKİN AÇIKLADI!”

İBB İDDİANAMESİNDE UYDURMA BEYAN KRİZİ: TARİH TUTMAYINCA SAVCILIK ÇELİŞKİYİ BİR GÜNDE ‘DÜZELTTİ!

“TBMM’DE TACİZ İDDİALARI ALEVLENDİ: LOKANTA ÇALIŞANI TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ!”

“TCMB İNDİRİMİ SONRASI BIST’TE HIZLI TEPKİ: ENDEKS KRİTİK EŞİĞİ AŞTI!”

“ERSOY SORUŞTURMASI BÜYÜYOR: GİZLİ TANIK BEYANLARIYLA ‘ÖRGÜT’ İDDİASI DOSYAYA GİRDİ!”

“FED’İN İNDİRİMİ KÜRESEL DALGAYI TETİKLEDİ: TCMB’NİN BUGÜNKÜ KARARI TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YÖNÜNÜ ÇİZECEK!”

“KONYA’DA YAKALANIP SERBEST BIRAKILDIĞINI SÖYLEDİ: SAYGI ÖZTÜRK’E ‘BEN YEŞİL’İM’ TELEFONU TÜRKİYE GÜNDEMİNİ SARSTI!”

“ÜNLÜ SANATÇI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜ: GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARI CİNAYET ŞÜPHESİNİ GÜÇLENDİRDİ!”

GAZETECİ ENVER AYSEVER GÖZALTINA ALINDI

“MEDYA DÜNYASINI SARSAN TUTUKLAMA: ERSOY VE ÜÇ KİŞİ HAKKINDA ÇARPICI SUÇLAMALAR DOSYADA!”

Yükleniyor


“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

MESEM TARTIŞMASI ALEVLENDİ: EĞİTİM SEN’DEN YUSUF TEKİN’E 8 MADDELİK İSTİFA ÇAĞRISI

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

  • Pazar 15.4 ° / 5.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 15.1 ° / 5.5 ° Güneşli
  • Salı 15.3 ° / 5.3 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
12.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8