KARAMOLLAOĞLU: SİZ ÇAĞIRDINIZ GENÇLERİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Cumhurbaşkanı bundan birkaç sene önce, 19 Mayıs’ta yaptığı konuşmada, ‘iktidara boyun eğmeyin, dik durun, görüşlerinizden taviz vermeyin’ böyle diyordu. İşte o gençler de o

GÜNDEM 3.02.2021 20:45:20 0
KARAMOLLAOĞLU: SİZ ÇAĞIRDINIZ GENÇLERİ

Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan anayasa değişikliği hakkındaki açıklamalarına ilişkin, “Şimdi artık ortak akıldan bahseden katılımcı, demokrasiden bahseden bir anlayış ortada yok. İktidarda ve iktidarın ortağında hiç yok. Bundan dolayı anayasa değişikliğini sadece gündemi değiştiren bir girişim olarak görüyorum” diye konuştu.
Karamollaoğlu, özetle şunları söyledi:
GÜNDEMİ DEĞİŞTİREN GİRİŞİM: Sık sık söylemek ihtiyacını duyuyorum, Anayasa değişikliğinden önce zihniyet değişikliğine ihtiyaç var. Akıllarından şu geçiyor mu bilmiyorum. Bazı hakimler anayasayı çiğniyorlar. Anayasa mahkemesinin verdiği kararı, bir uç mahkeme ‘ben uygulamam’ diyor. İktidarda onu destekliyor. Bunu anayasanın içine yazarlarsa; yani ‘Anayasa her ne kadar her şeyin üstüne gibi gözükürse de Sayın Cumhurbaşkanı ilerde alacağı bir kararla Anayasaya da uyulmamasını uygun görür, anayasa o zaman kenara bırakılır Cumhurbaşkanının dediği olur’ bunu yazarlar. Hiç olmazsa anayasal bir hak kullanmış olur. Böyle bir yola gidecekler mi bilmiyorum yani komedi gibi geliyor. Ortak akıl diye uzun zaman bunlar dile getirilmişti. Şimdi artık ortak akıldan bahseden katılımcı, demokrasiden bahseden bir anlayış ortada yok. İktidarda ve iktidarın ortağında hiç yok. Bundan dolayı anayasa değişikliğini sadece gündemi değiştiren bir girişim olarak görüyorum.
BU KADAR GAFLET OLUR MU?: Milletimiz geçim sıkıntısı çekiyor. TÜİK rakamlarına göre, rakamlarla iktidar ‘sıkıntılar azaldı kimsenin derdi yok diyebiliyor. Bunu görmüyor muhalefet. Bunlar oturuyorlar saraylar, köşklerde birbirleriyle, bir yerden beş maaş alan öbür taraftan üç maaş alan insanlar oturmuşlar, ‘nasıl oluyor bu memlekette geçim sıkıntısı var. Nasıl bunu ileri söylüyorlar’ diye aralarında konuşuyorlar. Yahu bu kadar gaflet olur mu be, kaç kişisiniz siz.
ÇİFTÇİ PERİŞAN: Çiftçimiz perişan. Çiftçimiz artık borçlarını ödeyemez hale geldi. Yüksek faizli krediler çiftçimizin belini büktü. Ama iktidar öyle bir politika uyguluyor ki yasada yazılan hükmü bile yerine getirmiyor. Daha baştan kendi yaptıkları kanuna uymayanlar ‘efendim paramız var da mı vermiyoruz’. Var da vermiyorsunuz. Var olan parayı, başka yerlere harcıyorsunuz. Saray deyince kızıyorsunuz ama, isterseniz adına külliye deyin, isterseniz ‘bu külliyeden kümes bile olmaz deyin’ ama oralara para harcıyorsunuz. Betona döküyorsunuz parayı, asfalta döküyorsunuz, bilmem inşaat demirine, kalıbına harcıyorsunuz, olmaz. Ama çiftçiye vadettiğiniz parayı ödeyemiyorsunuz, vermiyorsunuz. Vermediğiniz için çiftçi perişan.
BOĞAZİÇİ EYLEMLERİ: Bizim inanç temellerimize saygısızlık kesinlikle yapılmamalı. Ama bir zamanlar biz İstanbul’da yapılan gösterilerde bazı camilerde içki içildiği iddiaları ortaya atıldı. Bu kadar alçalmayın. Bunu yapan varsa şerefsizin kendisidir. Onu hemen söyleyeyim. Ama böyle bir hadise yokken varmış gibi gösterip halkı başka yönden galeyana getirmekte, o içkiyi içen varsa onun kadar alçalır. Doğru olmaz. Eğitim görevlileri de öğrenciler de hızlı bir terfi ve tayin silsilesine itiraz ettiler. Sayın Cumhurbaşkanı bundan birkaç sene önce, 19 Mayıs’ta yaptığı konuşmada, ‘iktidara boyun eğmeyin, dik durun, görüşlerinizden taviz vermeyin’ böyle diyordu. İşte o genler de o çağrıya cevap verdiler. ‘Dik duruyoruz, boyun eğmiyoruz’ dediler. Şimdi siz diyorsunuz ki bunların hepsi suçlu, yapmayın. Sizin çağrınıza cevap veriyor o gençler. Siz çağırdınız onları.

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    16012,85%1,27
  • DOLAR

    44,06% 0,17
  • EURO

    51,23% 0,14
  • GRAM ALTIN

    7267,91% 1,22
  • Ç. ALTIN

    11873,13% 0,00

HAMBURG TÜRK BASINI YOLUNA DEVAM EDİYOR: YENİ DÖNEMİN YÖNETİMİ BELLİ OLDU

İSPANYA BAŞBAKANI PEDRO SANCHEZ NASIL SAVAŞ KARŞITLIĞININ SESİ OLDU?

“SORUŞTURMALARLA BİTMEYİZ!” HACETTEPE’DE DEV PANKARTLI PROTESTO

KARA KUVVETLERİ’NDE İHALE SORUŞTURMASI: BAKAN GÜLER’DEN İLK AÇIKLAMA

NAHÇIVAN ULUSLARARASI HAVALİMANI'NA İHA SALDIRISI: AZERBAYCAN VE İRAN’DAN KARŞILIKLI AÇIKLAMALAR

HATAY’A DÜŞEN MÜHİMMAT SONRASI NATO TETİKTE: 5. MADDE TARTIŞMASI AÇILDI

KONUT BEKLEYEN BİNLERCE VATANDAŞ TEPKİLİ: TOKİ KURASINDA ‘KAYIP 497’ TARTIŞMASI

ANTRİKOTLU İFTAR MENÜSÜ TARTIŞMA YARATTI: AKP’Lİ ZENGİN’DEN “VEKİLLERİ AŞAĞI ÇEKMEYELİM” ÇIKIŞI

İRAN SAVAŞ TAKTİĞİNİ DEĞİŞTİRDİ: GİZLİ SİLAHI İLK KEZ KULLANILDI

İMAMOĞLU’NDAN ADAYLIK TARTIŞMASINA NET MESAJ: “BUGÜN BANA YAPILAN YARIN BAŞKASINA DA YAPILIR”

WASHİNGTON’DA GERGİN GÜN: TRUMP’A SAVAŞ YETKİSİ VERİLDİ, KONGRE’DE İSRAİL PROTESTOSU

PETROL KRİZİ BÜYÜYOR! BAKAN ŞİMŞEK’TEN AKARYAKIT İÇİN YENİ FORMÜL

EŞEL MOBİL DEVREYE GİRDİ AMA ZAM YİNE GELDİ! AKARYAKITTA YENİ FİYAT ŞOKU

Hatay SINIRINDA GERİLİM: FÜZE PARÇALARI DÖRTYOL’A İSABET ETTİ

“TÜRKİYE’Yİ YASA BOĞAN OLAY: FATMA ÖĞRETMEN VE KAN DONDURAN İTİRAF”

İRAN’DA GİZLİ SEÇİM İDDİASI: YENİ DİNİ LİDER MÜCTEBA HAMANEY Mİ?

MECLİS’TE MAKAM ARACI İFŞASI: BİR ŞOFÖRÜN GÜNLÜK PROGRAMI TARTIŞMA YARATTI

HÜRMÜZ BOĞAZI’NDA GERİLİM TIRMANIYOR: İRAN 10’DAN FAZLA TANKERİN VURULDUĞUNU DUYURDU

LAVROV’DAN NÜKLEER UYARI: “NÜKLEER SİLAHI OLMAYANI HARİTADAN SİLİYORLAR”

İRAN’DAN FIRLATILAN FÜZELER KATAR’I VURDU: ABD ÜSSÜ ALARMDA

“TÜRKİYE’YE SALDIRI OLUR MU?” SORULDU, HAKAN FİDAN NET YANIT VERDİ

MECLİS’TE İFTAR KRİZİ: ÖZGÜR ÖZEL GİTMİYOR, ADRES SİNCAN CEZAEVİ

İLAHİLİ ZİL TARTIŞMASI BÜYÜDÜ: ALİ ERBAŞ’IN KIZINDAN ELEŞTİRENLERE SERT SÖZLER

BOLU’DA KRİTİK GELİŞME: İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN TANJU ÖZCAN KARARI

SAVAŞ 4. GÜNÜNDE: ORTADOĞU'DA SALDIRILAR PEŞ PEŞE

İRAN HÜRMÜZ BOĞAZI’NI KAPATTIĞINI DUYURDU

TANJU ÖZCAN VE BAŞKAN YARDIMCISI SÜLEYMAN CAN TUTUKLANDI

AKARYAKITTA TARİHİ ZAM İDDİASI GÜNDEMDE

TANJU ÖZCAN TUTUKLAMA TALEBİYLE HAKİM KARŞISINDA

RIZA AKPOLAT İDDİASI GÜNDEMİ SALLADI: CHP İÇİNDEN DİKKAT ÇEKEN TEKLİF

Yükleniyor


İSPANYA BAŞBAKANI PEDRO SANCHEZ NASIL SAVAŞ KARŞITLIĞININ SESİ OLDU?

“SORUŞTURMALARLA BİTMEYİZ!” HACETTEPE’DE DEV PANKARTLI PROTESTO

KARA KUVVETLERİ’NDE İHALE SORUŞTURMASI: BAKAN GÜLER’DEN İLK AÇIKLAMA

NAHÇIVAN ULUSLARARASI HAVALİMANI'NA İHA SALDIRISI: AZERBAYCAN VE İRAN’DAN KARŞILIKLI AÇIKLAMALAR

HATAY’A DÜŞEN MÜHİMMAT SONRASI NATO TETİKTE: 5. MADDE TARTIŞMASI AÇILDI

ANTRİKOTLU İFTAR MENÜSÜ TARTIŞMA YARATTI: AKP’Lİ ZENGİN’DEN “VEKİLLERİ AŞAĞI ÇEKMEYELİM” ÇIKIŞI

İRAN SAVAŞ TAKTİĞİNİ DEĞİŞTİRDİ: GİZLİ SİLAHI İLK KEZ KULLANILDI

  • Cuma 15.3 ° / 3.9 ° false
  • Cumartesi 16.1 ° / 4.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 13.8 ° / 0.9 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13