KARAMOLLAOĞLU: SİZ ÇAĞIRDINIZ GENÇLERİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Cumhurbaşkanı bundan birkaç sene önce, 19 Mayıs’ta yaptığı konuşmada, ‘iktidara boyun eğmeyin, dik durun, görüşlerinizden taviz vermeyin’ böyle diyordu. İşte o gençler de o

GÜNDEM 3.02.2021 20:45:20 0
KARAMOLLAOĞLU: SİZ ÇAĞIRDINIZ GENÇLERİ

Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan anayasa değişikliği hakkındaki açıklamalarına ilişkin, “Şimdi artık ortak akıldan bahseden katılımcı, demokrasiden bahseden bir anlayış ortada yok. İktidarda ve iktidarın ortağında hiç yok. Bundan dolayı anayasa değişikliğini sadece gündemi değiştiren bir girişim olarak görüyorum” diye konuştu.
Karamollaoğlu, özetle şunları söyledi:
GÜNDEMİ DEĞİŞTİREN GİRİŞİM: Sık sık söylemek ihtiyacını duyuyorum, Anayasa değişikliğinden önce zihniyet değişikliğine ihtiyaç var. Akıllarından şu geçiyor mu bilmiyorum. Bazı hakimler anayasayı çiğniyorlar. Anayasa mahkemesinin verdiği kararı, bir uç mahkeme ‘ben uygulamam’ diyor. İktidarda onu destekliyor. Bunu anayasanın içine yazarlarsa; yani ‘Anayasa her ne kadar her şeyin üstüne gibi gözükürse de Sayın Cumhurbaşkanı ilerde alacağı bir kararla Anayasaya da uyulmamasını uygun görür, anayasa o zaman kenara bırakılır Cumhurbaşkanının dediği olur’ bunu yazarlar. Hiç olmazsa anayasal bir hak kullanmış olur. Böyle bir yola gidecekler mi bilmiyorum yani komedi gibi geliyor. Ortak akıl diye uzun zaman bunlar dile getirilmişti. Şimdi artık ortak akıldan bahseden katılımcı, demokrasiden bahseden bir anlayış ortada yok. İktidarda ve iktidarın ortağında hiç yok. Bundan dolayı anayasa değişikliğini sadece gündemi değiştiren bir girişim olarak görüyorum.
BU KADAR GAFLET OLUR MU?: Milletimiz geçim sıkıntısı çekiyor. TÜİK rakamlarına göre, rakamlarla iktidar ‘sıkıntılar azaldı kimsenin derdi yok diyebiliyor. Bunu görmüyor muhalefet. Bunlar oturuyorlar saraylar, köşklerde birbirleriyle, bir yerden beş maaş alan öbür taraftan üç maaş alan insanlar oturmuşlar, ‘nasıl oluyor bu memlekette geçim sıkıntısı var. Nasıl bunu ileri söylüyorlar’ diye aralarında konuşuyorlar. Yahu bu kadar gaflet olur mu be, kaç kişisiniz siz.
ÇİFTÇİ PERİŞAN: Çiftçimiz perişan. Çiftçimiz artık borçlarını ödeyemez hale geldi. Yüksek faizli krediler çiftçimizin belini büktü. Ama iktidar öyle bir politika uyguluyor ki yasada yazılan hükmü bile yerine getirmiyor. Daha baştan kendi yaptıkları kanuna uymayanlar ‘efendim paramız var da mı vermiyoruz’. Var da vermiyorsunuz. Var olan parayı, başka yerlere harcıyorsunuz. Saray deyince kızıyorsunuz ama, isterseniz adına külliye deyin, isterseniz ‘bu külliyeden kümes bile olmaz deyin’ ama oralara para harcıyorsunuz. Betona döküyorsunuz parayı, asfalta döküyorsunuz, bilmem inşaat demirine, kalıbına harcıyorsunuz, olmaz. Ama çiftçiye vadettiğiniz parayı ödeyemiyorsunuz, vermiyorsunuz. Vermediğiniz için çiftçi perişan.
BOĞAZİÇİ EYLEMLERİ: Bizim inanç temellerimize saygısızlık kesinlikle yapılmamalı. Ama bir zamanlar biz İstanbul’da yapılan gösterilerde bazı camilerde içki içildiği iddiaları ortaya atıldı. Bu kadar alçalmayın. Bunu yapan varsa şerefsizin kendisidir. Onu hemen söyleyeyim. Ama böyle bir hadise yokken varmış gibi gösterip halkı başka yönden galeyana getirmekte, o içkiyi içen varsa onun kadar alçalır. Doğru olmaz. Eğitim görevlileri de öğrenciler de hızlı bir terfi ve tayin silsilesine itiraz ettiler. Sayın Cumhurbaşkanı bundan birkaç sene önce, 19 Mayıs’ta yaptığı konuşmada, ‘iktidara boyun eğmeyin, dik durun, görüşlerinizden taviz vermeyin’ böyle diyordu. İşte o genler de o çağrıya cevap verdiler. ‘Dik duruyoruz, boyun eğmiyoruz’ dediler. Şimdi siz diyorsunuz ki bunların hepsi suçlu, yapmayın. Sizin çağrınıza cevap veriyor o gençler. Siz çağırdınız onları.

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    16585,73%-1,05
  • DOLAR

    43,92% 0,12
  • EURO

    51,91% 0,09
  • GRAM ALTIN

    7434,92% 1,41
  • Ç. ALTIN

    11883,52% 0,57

KRİZİN YENİ CEPHESİ GÖKYÜZÜ: İRAN HAVA SAHASI KAPANDI, UÇUŞLAR TÜRKİYE’YE AKIN ETTİ

ÖZGÜR ÖZEL İRAN SALDIRILARI SONRASI CHP’NİN TUTUMUNU 7 MADDEYLE AÇIKLADI

ORTADOĞU KRİZİNDE YENİ PERDE: TRUMP “İRAN DİYALOG İSTİYOR” DEDİ

İRAN AJANSI AHMEDİNEJAD’IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ DUYURDU

BORSA İSTANBUL İDDİALARI GÜNDEMİ KARIŞTIRDI: ŞİMŞEK AÇIKLAMA YAPTI

ALİ HAMANEY OPERASYONUNDA ŞOK İDDİA: CESEDİNİN YANINDA MOSSAD AJANI MI VARDI?

BEYLİKDÜZÜ DÖNEMİNE SORUŞTURMA: İMAMOĞLU İÇİN HAPİS İSTEMLİ YENİ DAVA

HAMANEY SONRASI İLK AÇIKLAMA: İRAN “TARİHİN EN AĞIR SALDIRISI” İÇİN HAZIRLIKTA

ABD-İSRAİL OPERASYONU SONRASI ORTADOĞU’DA SARSICI GELİŞMELER: İRAN LİDERİNİN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ AÇIKLANDI, MİSİLLEME BAŞLADI

PEZEŞKİYAN: MASUM ÖĞRENCİLERİN ÖLÜMÜ TARİHE KARA LEKE OLARAK GEÇECEK

 DIŞİŞLERİ’NDEN İRAN SAVAŞI İÇİN İLK AÇIKLAMA: KÜRESEL GÜVENLİĞİ TEHDİT EDİYOR

ERDOĞAN’DAN İRAN SALDIRILARI SONRASI İLK AÇIKLAMA: “ENDİŞE DUYUYORUZ”

İSRAİLLİ YETKİLİLER: İRAN LİDERİ HAMANEY ÖLDÜRÜLMÜŞ OLABİLİR

ORTADOĞU’DA TANSİYON FIRLADI: TRUMP OPERASYONU İLAN ETTİ

ÖZGÜR ÖZEL AKIN GÜRLEK İÇİN YENİ TARİH VERDİ

RAMAZAN ETKİNLİKLERİ GÜNDEMİ KARIŞTIRDI: BAKAN TEKİN’DEN DİKKAT ÇEKEN SAVUNMA

AKARYAKITA ZAM GELDİ: BENZİNDE TABELA YENİDEN DEĞİŞTİ

BOLU BELEDİYE BAŞKANI TANJU ÖZCAN GÖZALTINA ALINDI

TBMM’DE GERGİN OTURUM: DİPLOMA POLEMİĞİ GÜNDEME OTURDU

MAHKEMEDE ÇARPICI AN: SAVCI “DÜŞSÜN” DEDİ, KARAR ERTELENDİ

AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASINDA ARA KARAR: TUTUKLULUKLAR SÜRÜYOR, 7 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

AVCILAR’DA METROBÜS KAZASI: İBB SOSYAL TESİSLERİ DURAĞI’NDA 2 ARAÇ ÇARPIŞTI, YARALILAR VAR

PAKİSTAN’DAN TALİBAN’A SERT MESAJ: “AÇIK SAVAŞ BAŞLADI”

EDİS HAVALİMANINDA GÖZALTINA ALINDI: ÜNLÜLERE YÖNELİK SORUŞTURMADA YENİ GELİŞME

 OKULLARDA YENİ DÖNEM: BAĞIMLILIK TARAMASI BAŞLIYOR

ÖCALAN’DAN YENİ MESAJ BEKLENİYOR: FESİH ÇAĞRISININ YILDÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA

AYM BAŞKANI’NDAN KRİTİK DOSYALARLA İLGİLİ DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMALAR

MERKEZ BANKASI REZERVLERİNDE 5,7 MİLYAR DOLARLIK ERİME

AVRUPALI BELEDİYE BAŞKANLARININ ZİYARET TALEBİNE İKİNCİ KEZ RET: SİLİVRİ GÜNDEMİ ULUSLARARASI BOYUTA TAŞINDI

MSÜ HAVA HARP OKULU’NDA FLAŞ OPERASYON: UYUŞTURUCU İDDİASI GÜNDEMDE

Yükleniyor


ÖZGÜR ÖZEL İRAN SALDIRILARI SONRASI CHP’NİN TUTUMUNU 7 MADDEYLE AÇIKLADI

ORTADOĞU KRİZİNDE YENİ PERDE: TRUMP “İRAN DİYALOG İSTİYOR” DEDİ

İRAN AJANSI AHMEDİNEJAD’IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ DUYURDU

ALİ HAMANEY OPERASYONUNDA ŞOK İDDİA: CESEDİNİN YANINDA MOSSAD AJANI MI VARDI?

BEYLİKDÜZÜ DÖNEMİNE SORUŞTURMA: İMAMOĞLU İÇİN HAPİS İSTEMLİ YENİ DAVA

HAMANEY SONRASI İLK AÇIKLAMA: İRAN “TARİHİN EN AĞIR SALDIRISI” İÇİN HAZIRLIKTA

  • Pazartesi 13.7 ° / 2.1 ° Güneşli
  • Salı 15.9 ° / 3.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 15.4 ° / 4.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13