KARAMOLLAOĞLU BUGÜN TÜRKİYE’DE ADALETİN IŞIĞI SÖNÜYOR

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, Anayasa Mahkemesi’nin Enis Berberoğlu hakkında verdiği kararı tanımamasına ilişkin "Bir yerel mahkeme AYM’nin aldığı kararı uygulamam di

GÜNDEM 15.10.2020 21:13:01 0
KARAMOLLAOĞLU BUGÜN TÜRKİYE’DE ADALETİN IŞIĞI SÖNÜYOR

Saadet Partisi Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a 'anayasanın açık hükümleri karşısında, AYM’nin aldığı kararları uygulama' çağrısında bulundu. Karamollaoğlu, Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım'ın Anayasa Mahkemesi fotoğrafı ile paylaştığı 'Işıklar yanıyor' mesajına ilişkin ise 'Bugün Türkiye’de adaletin ışığı sönüyor' yorumunda bulundu.
ERDROĞAN’A “ÇARŞIYA PAZARA GİT” ÖNERİSİ
Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Müminin görevi varlıkta şımarmamak, yoklukta sabretmektir' sözlerine ise 'Sayın Cumhurbaşkanı günlük 10 milyon lira masrafı olan saraydan millete fakirliğe sabretmelerini tavsiye ediyor. Bir kez olsun çarşı pazara çıkıp bir alışveriş yapın da ondan sonra insanımıza fakirliğe sabretmelerini tavsiye edin' diyerek tepki gösterdiği konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:
İŞTE İHTİLAL BUDUR: Bugün Türkiye’de adaletin ışığı sönüyor. AYM’nin bir üyesinin ışıklardan bahsetmesi gündemi alt üst etti.  Vay canına yav AYM nasıl olur da ihtilali hatırlatacak bir açıklama yapabilir.  Siz bir açıklamayı bırakın anayasa hükmünü hiçe sayıyorsunuz. Anayasa bir karar veriyor yerel bir mahkeme ben buna uymam diyor. İhtilal olduğu zaman da zaten böyle bir durum meydana gelir. İhtilal ne demek hukukun rafa kaldırılması demek, elinde gücü olanların iktidar olması demek, gücün hukuka üstün gelmesi demek.  Bugün iktidar gücü hukukun üstündeyim diyor. Bir yerel mahkeme ‘AYM’nin aldığı kararı uygulamam’ diyor işte ihtilal budur. Bugün yapılacak tek şey hukuka geri dönmek, adaleti tesis etmek, keyfi uygulamalardan vazgeçmek. Ben devletim ben kanunum demeyi rafa kaldırmaktır.
HERKES ENDİŞELİ: Enis Berberoğlu kararı da buna bir uygulamadır. ‘Benim kanaatime göre suçludur, hapiste kalması icap eder, haklarının hiçbirisinin iade edilmesine gerek yok, AYM’nin kararı bana göre yok hükmündedir’ dediniz mi anayasa yok demektir.  İhtilal yapanlar önce anayasayı rafa kaldırmayı bir görev biliyorlar bunu unutmasın kimse. Bu askeri değil de sivil bir müdahale ise aynı hukuksuzluğu içeriyor demektir. Sn. Cumhurbaşkanı’nı Anayasa’nın açık hükümleri karşısında, AYM’nin aldığı kararları uygulamaya davet ediyorum. Düşünün bugünkü AYM sistemini değiştirip Cumhurbaşkanlığı Başkanlık Sistemi'ne uyduracağız diye düşünebiliyorlar. Ne olacak yani padişahlık olarak hükümdar her zaman anayasanın üstünde olacak böyle bir manayı kabul etmek mümkün değil ki! Siz, bir memlekete barış ve huzur getirmek istiyorsanız; hukuk, her zaman bütün güç sahiplerinin üstünde olmak mecburiyetindedir. Türkiye'de, herkes endişeli! Arkasında iktidar desteği olmayan insanlar, yarın birilerinin kapısını çalabileceğinden endişeli.
BİR KEZ OLSUN ÇARŞI PAZARA ÇIKIN: 1 Ocak 2003’de 1 dolar 1. 65 Türk lirasıydı. 1 Ocak 2020’de 1 dolar 5.95 Türk Lirasıydı.12 Ekim 2020’de 1 dolar 7.92 Türk Lirasıydı.  Bugün yaklaşık dış borcumuz yaklaşık 450 milyar dolar, dolar kurundaki 2 liralık artış 900 milyar liraya tekabül ediyor. Dolar ve Euro kurundaki 1 kuruşluk artış, Türkiye’nin toplam dış borcunun TL karşılığını 4.3 milyar lira yükseltirken, bu meblağ 1 milyon 757 bin asgari ücretlinin 1 aylık maaşından daha fazla tutara karşılık geliyor. Ne yazık ki öyle bir noktaya geldik ki döviz öyle 1-2 kuruş da artmıyor, arttı mı 15-20 kuruş birden artıyor.  Ama gel gelelim bu işten sorumlu Bakan ‘ben dolara bakmıyorum’ diyebiliyor. Sn. Cumhurbaşkanı günlük 10 milyon lira masrafı olan saraydan millete fakirliğe sabretmelerini tavsiye ediyor.  Bir eli yağda bir eli balda olanın, kuruşu bilmeyenin, liralarla bile konuşmayanın, asgari ücretin ne olduğunu idrak etmeyenlerin böyle bir tavsiyede bulunması makul değil.  Karnını doyuramayan insana siz sabret diyorsunuz hangi mantık bu? Gelin 1 ay asgari ücretle yaşamaya çalışın da ondan sonra dolara bakmıyorum deyin.  Bir kez olsun çarşı pazara çıkıp bir alışveriş yapın da ondan sonra insanımıza fakirliğe sabretmelerini tavsiye edin.
TÜRKİYE'NİN MASADA OLMAMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜ: Sürecin ateşkes noktasına gelmesi bizim de temennimizdir ama her zaman belirttiğimiz gibi bölgede kalıcı ateşkesin bir numaralı şartı Dağlık Karabağ bölgesindeki Ermeni işgalinin bir an önce son bulmasıdır. Lakin Ermenistan’ın ateşkes sırasında dahi sivilleri hedef alarak Gence’ye yapmış olduğu saldırılar, bu saldırgan tavrın devam edeceğine işaret etmektedir. Bu saldırıları şiddetle kınıyorum. Savaşta bile bir ahlak vardır. Ayrıca ateşkes için Rusya’nın devreye girmesi ve Türkiye’nin masada olmamasının ise son derece düşündürücü olduğunu belirtmek istiyorum. Azerbaycan meselesi de Doğu Akdeniz meselesi de Kıbrıs meselesi de iktidarın dış politikada sınıfta kaldığına işaret ediyor.

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    16179,19%-0,50
  • DOLAR

    44,35% 0,10
  • EURO

    51,46% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6266,34% -0,17
  • Ç. ALTIN

    10757,95% 0,00

İlgili Haberler


BENZİN VE MOTORİNDE DALGA: POMPA FİYATLARI ALTÜST

GÜRLEK TARTIŞMASINA MHP MÜDAHİL OLDU: “KAPSAMLI AÇIKLAMA ŞART”

ADLİYEDE GERGİN SABAH: VEKİLLERE YASAK, 402 SANIKLI DAVADA KRİTİK 9. CELSE

ELEKTRİK VE DOĞALGAZA DEV ZAM KAPIDA, DOSYA BAKANIN MASASINDA!

MAGAZİN DÜNYASINDA ŞOK! EROL KÖSE’NİN 16. KATTAN GELEN TRAJİK VEDASI

HATAY’DA SAĞANAK KRİZİ: ALTINÖZÜ’NDE TOPRAK YOLU YUTTU!

OYAK Çimento’ya Küresel Sürdürülebilirlik Onayı

ŞARJ ÜCRETLERİNDE YENİ DÖNEM: EK ÜCRETLER KALDIRILDI, SİSTEM DEĞİŞTİ

İBB DAVASINDA GAZETECİLERDEN ANLAMLI PROTESTO! "İSMAİL ARI VE ALİCAN ULUDAĞ'A ÖZGÜRLÜK"

ÜNİVERSİTE AFFI GELİYOR: ERDOĞAN ONAYINA GİDECEK ŞARTLAR BELLİ OLDU!

İBB DAVASI'NDA SEKİZİNCİ CELSE: MURAT ÇALIK VE RESUL EMRAH ŞAHAN SAVUNMALARINI YAPACAK

ABD BASINI ACIMADI: İSRAİL'İN İRAN AYAKLANMASI PLANI ÇÖKTÜ, TRUMP DA BU YANILGIYA KATILDI

KILIÇLI YEMİN RETTİ: EBRU EROĞLU'NUN TSK'YA DÖNÜŞ UMUDU MAHKEME ENGELİNE TAKILDI!

GÜRLEK DUYURDU: BİLİRKİŞİLİKTE ŞEFFAFLIK VE HIZ DÖNEMİ

KATAR’DA ACI KAYIP: 1 ASKERİMİZ, 2 ASELSAN PERSONELİ ŞEHİT

İSTANBUL’DA BİNA FACİASI: 9 KİŞİ ENKAZ ALTINDA KALDI

ESNAF ALARM VERİYOR: SGK BORÇLARI VE E-HACİZ MECLİS GÜNDEMİNDE

YARGITAY ONADI: WHATSAPP DELİL SAYILDI, İSPATLANAMAYAN ALTIN TALEBİ REDDEDİLDİ

SÜLEYMAN SOYLU'DAN İSRAİL ÇIKIŞI: "300-400 BİN ŞEHİT VERİRİZ BELKİ AMA İSRAİL DİYE BİR MEMLEKET KALMAZ"

EŞEL MOBİL BİTTİ: MOTORİNE DEV ZAM KAPIDA, FİYATLAR UÇACAK

BODRUM’DA KORKU DOLU SABAH: MARİNADA YANGIN, 8 YAT KÜL OLDU

Acılı babadan yürek yakan sözler: “Oğlum iyilik yaparken öldürüldü”

GENÇ FUTBOLCU CİNAYETİNDE DİKKAT ÇEKEN İSİM: SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR

EMEKLİ BEKLEDİ, İKRAMİYE ARTMADI: AKP BİNASINDAKİ GÖRÜNTÜLER TEPKİ ÇEKTİ

SAĞLIKTA ‘BAŞARI HİKAYESİ’ VURGUSU: ERDOĞAN’DAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMALAR

TRUMP’TAN AVRUPA’YA SERT SÖZLER: “KORKAKLAR, ABD’SİZ NATO KAĞITTAN KAPLAN”

ADANA’DA PANİK YARATAN SİRENLER: İNCİRLİK ÜSSÜ’NDEN AÇIKLAMA GELDİ

“KANUN DAR GELİYOR” EMNİYETTE YENİ DÖNEMİN SİNYALİ

POMPADA ŞOK! MOTORİNE 5,18 TL ZAM: FİYATLAR 70’İ AŞTI

“AYNI SAVAŞA İKİ FARKLI SÜRE!” Netanyahu’dan Çifte Mesaj Krizi

Yükleniyor

loading

GÜRLEK TARTIŞMASINA MHP MÜDAHİL OLDU: “KAPSAMLI AÇIKLAMA ŞART”

ADLİYEDE GERGİN SABAH: VEKİLLERE YASAK, 402 SANIKLI DAVADA KRİTİK 9. CELSE

MAGAZİN DÜNYASINDA ŞOK! EROL KÖSE’NİN 16. KATTAN GELEN TRAJİK VEDASI

OYAK Çimento’ya Küresel Sürdürülebilirlik Onayı

ŞARJ ÜCRETLERİNDE YENİ DÖNEM: EK ÜCRETLER KALDIRILDI, SİSTEM DEĞİŞTİ

İBB DAVASINDA GAZETECİLERDEN ANLAMLI PROTESTO! "İSMAİL ARI VE ALİCAN ULUDAĞ'A ÖZGÜRLÜK"

  • Salı 16.7 ° / 6.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 15.2 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 13.2 ° / 6 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17