KAFTANCIOĞLU İÇİN YARGITAYA GİDİLİYOR
Hapis cezası bölge mahkemesince onanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu için Yargıtay’a gidiliyor. Avukatlar üç konuda itiraz edecek.
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na, attığı tweetler nedeniyle verilen 9 yıl hapis cezasının İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi tarafından onanması üzerine avukatlar davayı bu kez temyiz amacıyla Yargıtay'a taşıyor.
Yasal gerekler yerine getirilmeden karar verildiğini öne süren avukatlar, duruşma yapılması isteklerinin de dikkate alınmadığını belirttiler. Daha önce hakimlik de yapan, aynı zamanda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da avukatlığını yürüten Celal Çelik, Canan Kaftancıoğlu kararında hukuksuzluk olduğunu öne sürdü.
İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu'nun avukatları arasında bulunan Çelik, müvekkillerinin 5 ayrı suç iddiasından ceza aldığını hatırlattı.
Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuşan Celal Çelik, şunları söyledi:
1- Yerel mahkemede dava aşamasında hakimlerin reddi talep edildi. Ancak reddedilen hakimlerle ilgili karar verilmeden davaya devam edildi. Bu durum açık bir hukuksuzluktur.
Nitekim dava İstinaf Mahkemesi'ne gittiğinde bozma gerekçeleri arasında bu durum belirtilmesine rağmen dikkate alınmadı.
2- Duruşma isteği vardı, bu isteğimiz de dikkate alınmadı. Duruşmalı yapılması istememizin nedeni, bize göre yapılan hukuksuzluktu. En azından hakimleri reddetmemizle ilgili yasal süreç bile yerine getirilmedi. Atılan twitler'den sadece Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğa'ın, başbakanlığı döneminde atılan twit tartışma konusu olabilirdi. Bize göre ondan da ceza çıkmazdı.
3- Karar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin kazanıldığı güne denk getirildi. Bu da üzüntü verici bir durum. Normalde bir kararın yazılması, gerekçesinin yazılması bile iki hafta sürer. Hepsi aynı gün yapılıyor, hatta elektronik imza bile aynı gün atılıyor. Karar tarihi, seçim zaferinin yıldönümüydü. Bilinçli bir şekilde aynı güne denk getirildiğini düşünüyoruz.
EN AZ 5 YIL
Avukat Celal Çelik, davanın Yargıtay aşamasında bozulacağına inandıklarını belirtti. Cezanın onanması halinde neler olacağını hukukçular şöyle sıraladı:
1- Canan Kaftancıoğlu en az 5 yıla yakın hapis yatacak.
2- Seçilme hakkı olmayacak.
3- Denetimli serbestlikten daha az yararlanacak.
4- Terör örgütüne yardım etmekten hüküm giyerse diğer mahkumlara göre cezaevinde daha uzun süre kalacak.
-
BIST 100
16161,60%0,69
-
DOLAR
44,35% 0,05
-
EURO
51,42% -0,17
-
GRAM ALTIN
6504,43% 2,02
-
Ç. ALTIN
10945,35% 1,69
İlgili Haberler
CHP’DEN SAVAŞ EKONOMİSİNE KARŞI PAKET: DESTEKLER VE VERGİ DÜZENLEMELERİ
İBB DAVASI’NDA 10’UNCU CELSE: GÖZLER MEHMET MURAT ÇALIK’IN SAVUNMASINDA
“UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA ŞOK DALGA: ÜNLÜ İSİMLER İÇİN GÖZALTI KARARI”
İSRAİL MECLİSİ’NDEN TEPKİ ÇEKEN KARAR: FİLİSTİNLİ MAHKUMLARA İDAM TASARISINA ONAY
ÖZÇELİK-İŞ İLE MMK ARASINDA ANLAŞMA SAĞLANDI
GÜRLEK’İN KAYITLARINI SORGULAYAN BİR MEMUR DAHA GÖZALTINA ALINDI
MAGAZİN DÜNYASINDA ŞOK! EROL KÖSE’NİN 16. KATTAN GELEN TRAJİK VEDASI
OYAK Çimento’ya Küresel Sürdürülebilirlik Onayı
ŞARJ ÜCRETLERİNDE YENİ DÖNEM: EK ÜCRETLER KALDIRILDI, SİSTEM DEĞİŞTİ
İBB DAVASINDA GAZETECİLERDEN ANLAMLI PROTESTO! "İSMAİL ARI VE ALİCAN ULUDAĞ'A ÖZGÜRLÜK"
İBB DAVASI'NDA SEKİZİNCİ CELSE: MURAT ÇALIK VE RESUL EMRAH ŞAHAN SAVUNMALARINI YAPACAK
ABD BASINI ACIMADI: İSRAİL'İN İRAN AYAKLANMASI PLANI ÇÖKTÜ, TRUMP DA BU YANILGIYA KATILDI
İSTANBUL’DA BİNA FACİASI: 9 KİŞİ ENKAZ ALTINDA KALDI
YARGITAY ONADI: WHATSAPP DELİL SAYILDI, İSPATLANAMAYAN ALTIN TALEBİ REDDEDİLDİ
Yükleniyor
CHP’DEN SAVAŞ EKONOMİSİNE KARŞI PAKET: DESTEKLER VE VERGİ DÜZENLEMELERİ
YÜKSEK CEZALAR GÜNDEMDE: TRAFİK YASASINDA DEĞİŞİKLİK SİNYALİ
İBB DAVASI’NDA 10’UNCU CELSE: GÖZLER MEHMET MURAT ÇALIK’IN SAVUNMASINDA
“UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA ŞOK DALGA: ÜNLÜ İSİMLER İÇİN GÖZALTI KARARI”
İSRAİL MECLİSİ’NDEN TEPKİ ÇEKEN KARAR: FİLİSTİNLİ MAHKUMLARA İDAM TASARISINA ONAY
CHP’DE SÜRPRİZ DÖNÜŞ: EMİNE ÜLKER TARHAN YILLAR SONRA KÜRSÜDE
GÜRLEK’İN KAYITLARINI SORGULAYAN BİR MEMUR DAHA GÖZALTINA ALINDI
- Çarşamba 15.2 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Perşembe 13.2 ° / 6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Cuma 17.1 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı




