İSVEÇ SOL PARTİ'DEN HDP'YE ZİYARET

İsveç Sol Parti Genel Başkanı Jonas Sjöstedt başkanlığındaki heyet, 'Kobani Olayları' kapsamında yürütülen soruşturma nedeniyle tutuklanan HDP'liler için parti genel merkezini ziyaret etti.

GÜNDEM 6.10.2020 20:06:41 0
İSVEÇ SOL PARTİ

Cezaevine girmeden önce eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'la tanıştıklarını belirten Sjöstedt, 'Dün de cezaevinde ziyaret etmek istedik. Dün yaşananlar bizim için bir hayal kırıklığıydı. Ziyaretimizi önceden yetkililere söylemiştik. Ama sizi temin ederim ki hem ben hem de Avrupalı ilerici güçler olarak gelmeye devam edeceğiz ta ki kendisi özgür oluncaya kadar' dedi.

İsveç Sol Parti Genel Başkanı Jonas Sjöstedt başkanlığındaki heyet, 'Kobani Olayları' kapsamında yürütülen soruşturma nedeniyle tutuklanan HDP'liler için parti genel merkezini ziyaret etti. Cezaevine girmeden önce eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'la tanıştıklarını belirten Sjöstedt, 'Dün de cezaevinde ziyaret etmek istedik. Dün yaşananlar bizim için bir hayal kırıklığıydı. Ziyaretimizi önceden yetkililere söylemiştik. Ama sizi temin ederim ki hem ben hem de Avrupalı ilerici güçler olarak gelmeye devam edeceğiz ta ki kendisi özgür oluncaya kadar' dedi.
İsveç Sol Parti Heyeti, 'Kobani Olayları' kapsamında tutuklanan HDP'liler için genel merkezi ziyaret etti. Ziyaretin ardından HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile İsveç Sol Parti Genel Başkanı Jonas Sjöstedt ortak açıklama yaptı. 
'DEMİRTAŞ İLE GÖRÜŞME GERÇEKLEŞMEDİ'
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, dün İsveç Sol Parti Heyeti'nin Edirne Cezaevi önünde açıklama yapmak ve Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etmek istediklerini anımsatarak, 'Fakat yaptıkları başvuruya olumlu yanıt alamadılar ve Demirtaş ile görüşme gerçekleşmedi. Cezaevi kapısında bir açıklama yaptılar. Bu açıklamayla birlikte hem Selahattin Demirtaş'ın ve hem de cezaevlerinde bulunan tüm insanların haksız ve hukuksuz yere tutulduğuna dikkat çektiler. Bunun, bizim açımızdan önemli ve kıymetli bir açıklama olduğunu özellikle belirtmek isterim' diye konuştu. 
'DAYANIŞMA GÖSTERDİKLERİ İÇİN HEYETE ÖZEL TEŞEKKÜR ETMEK İSTİYORUM'
Bugün genel merkeze gelerek ziyaret etmelerini ve 'dayanışma' gösterdiklerini belirten Buldan, 'Bu dayanışmanın son dönemlerde artması bizde büyük bir umut yaratıyor. Açıkçası bu dayanışmadan büyük bir güç ve moral aldığımızı ifade etmek isterim. Bu tür dayanışmalara ihtiyaç olan bir dönemdeyiz. Geldikleri için, dayanışma gösterdikleri için heyete özel teşekkür etmek istiyorum. Bundan sonraki süreçlerde bu dayanışmanın büyümesi gerektiğini dile getirmek istiyorum' dedi. 
'AVRUPALI İLERİCİ GÜÇLER OLARAK GELMEYE DEVAM EDECEĞİZ, TA Kİ ÖZGÜR OLUNCAYA KADAR'
İsveç Sol Parti Genel Başkanı Sjöstedt, Demirtaş ile cezaevine girmeden önce tanışma ve görüşme fırsatı olduğunu belirterek, 'Dün de cezaevinde ziyaret etmek istedik. Dün yaşananlar bizim için bir hayal kırıklığıydı. Ziyaretimizi önceden yetkililere söylemiştik. Ama sizi temin ederim ki hem ben hem de Avrupalı ilerici güçler olarak gelmeye devam edeceğiz ta ki kendisi özgür oluncaya kadar' diye konuştu. 
'BİNLERCE SİYASİ TUTUKLUNUN CEZAEVİNDE OLMA SEBEBİNİ BİZ BİLİYORUZ'
Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın Türkiye'deki siyasi nedenlerle tutuklu olan insanların temsilciği olduğunu ifade eden Sjöstedt, şöyle konuştu:
'Dolayısıyla Türkiye hükümetinden bir an önce Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin verdiği kararları yerine getirmesini istiyoruz. Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve binlerce siyasi tutuklunun cezaevinde olmasının sebebini biz biliyoruz. İktidar korkuyor. Bu kadar insanın cezaevinde olması onların korkusuna ve zayıflığına delalettir. HDP en nihayetinde barış için demokrasi için, sadece kimi sosyal hakları için değil ama aynı zamanda azınlık gruplar için barışçıl demokratik bir mücadele sergiliyor ve bu mücadele karşısındaki zayıflık ve korku yüzünden bu kadar insan Türkiye’de cezaevinde.'
'TÜRKİYE VE AVRUPA'DA YAŞAYAN HALKLAR ARASINDAKİ İLİŞKİYİ KOLAYLAŞTIRACAK'
Siyasi tutukluların serbest bırakılmasının, Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasındaki ilişkileri güçlendireceğini ileri süren Sjöstedt, 'Türkiye ve Avrupa’da yaşayan halklar arasındaki ilişkiyi kolaylaştıracaktır. Ancak bu kadar insanın cezaevinde tutuluyor olması bunu zorlaştırıyor. Türkiye'deki genel durumla ilgili kaygılıyız. Sadece ülke içinde yaşanan demokratik muhalefete yönelik saldırılar değil aynı zamanda Türkiye’nin dışında da birtakım müdahaleler var. Bölgenin birçok yeri ikinci, üçüncü Suriye durumuna dönüşebileceği konusunda kaygılarımız var' dedi. 
'BİZİM İSTEĞİMİZ ŞİDDET DEĞİL, BARIŞ VE DİYALOGU ESAS ALMALARI'
Sjöstedt, HDP'nin diyalogtan yana olduğunu belirterek, 'Bu sesin susturulması, Türkiye için büyük bir kayıp olacaktır. Sadece HDP 6 milyon insanı temsil ettiği için değil, ama Türkiye demokrasisi için önemli bir aktör. Burada iki yol var hükümet açısından: Ya hem ülke içinde hem ülke dışında daha fazla şiddet saldırganlığı ya da bunun aksine diyalogu ve barışçıl siyaseti tercih edecekler. Bizim isteğimiz çatışmayı ve şiddeti değil barışı ve diyalogu esas almaları' ifadelerini kullandı. 
'HDP BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ, DAYANIŞMAYI SÜRDÜRECEĞİZ'
Türkiye'ye küresel düzeyde bir ilginin olduğunu ifade eden Sjöstedt, 'Biz de ilerici güçler olarak, sadece sol gruplar değil ilerici pek çok grup ısrarla Türkiye’ye gelmeye devam edeceğiz. HDP bizim için çok önemli, onlarla dayanışmayı sürdüreceğiz' mesajını verdi.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

MURAT KURUM HATAY’DA KONUŞTU: “155 BİN KONUTU AY SONUNDA TESLİM EDECEĞİZ”

KÜTAHYA’DA DİKKAT ÇEKEN ANLAR: BİLAL ERDOĞAN TEKBİRLERLE GİRDİ, ERDOĞAN’I ANLATTI

AKP’Lİ VEKİLDEN HAKAN FİDAN’A AÇIK MESAJ: “CUMHURBAŞKANI’NA AYKIRI TAVIR OLMAZ”

TUTUKLULUĞA DEVAM KARARI VAR, GEREKÇESİ YOK: ZEYDAN KARALAR DOSYASINDA DELİL TARTIŞMASI

MANSUR YAVAŞ HAKKINDA BİR SORUŞTURMA İZNİ DAHA: BU KEZ İMAR DOSYASI

İKTİDAR–İMRALI HATTINDA KRİTİK BULUŞMA: DEM HEYETİ AKP’Yİ ZİYARET ETTİ

ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A AÇIK DAVET: “EN GÜVENDİĞİNİ ÇIKAR”

RESMİ KARAR ÇIKTI: HATAY KIRIKHAN ROKETSAN ENDÜSTRİ BÖLGESİ GENİŞLİYOR

BAŞÖRTÜSÜ VİDEOSU SORUŞTURMASINDA MURAT ÖVÜÇ TUTUKLANDI

SADETTİN SARAN’A YURT DIŞI YASAĞI: MAHKEME SERBEST BIRAKTI

ABD’DE PEDOFİLİ DOSYASI YENİDEN AÇILDI: TRUMP İSMİ BELGELERDE

SADETTİN SARAN SAVCILIĞA İFADE VERMEK ÜZERE ADLİYEDE

BAKAN GÜLER DUYURDU: ZORUNLU ASKERLİKTE YER SEÇME DÖNEMİ

TAYYAR’DAN SONRA CEM KÜÇÜK İŞARET ETTİ: “BÜYÜK BİR İSİM DAHA VAR”

HANDE SARIOĞLU İSYAN BAYRAĞINI AÇTI: ‘GİZLİ TANIKLA HAYATIMI KARARTAMAZSINIZ!’

UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA DİKKAT ÇEKEN İSİM: SADETTİN SARAN İFADEYE ÇAĞRILDI

GÜLŞAH DURBAY'IN VEFATININ ARDINDAN... ŞEHZADELER BELEDİYESİ'NİN YENİ BAŞKANI BELLİ OLDU

PETROL PARASI NEREDE? CHP’Lİ YAVUZYILMAZ’DAN 43 MİLYAR TL’LİK KAYIP İDDİASI

YOUTUBE YORUMU GÖZALTI GETİRDİ: GAZETECİ LEVENT GÜLTEKİN GECE YARISI ALINDI

SOYLU’DAN “GECE YARISI GÖRÜNTÜLÜ ARAMA” İDDİASINA SERT YALANLAMA

YASA ÇIKTI: EMEKLİLİK UZAKLAŞTI, MAAŞLARDAN KESİNTİ BAŞLADI

VEYİS ATEŞ ADLİYEDE: UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA İFADE VERDİ, TESTE GİRECEK

BAKAN SENDİKALARI DİNLEDİ, KOMİSYON TOPLANDI: ASGARİ ÜCRETTE İKİNCİ PERDE

TBMM’DEN ÖNCE CUMHURBAŞKANI: AKP SÜREÇ RAPORUNU ERDOĞAN’A TESLİM ETTİ

ÜNLÜLERE UYUŞTURUCU SORUŞTURMASI: YAKALAMA KARARLARI, SERBEST BIRAKILANLAR

CHP’YE SERT ELEŞTİRİ, ERDOĞAN’A SOL TANIMI: UÇUM’UN YAZISI TARTIŞMA YARATACAK

“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

SAAT 04.17’DE DURAN BİR HAFIZA: HATAY VALİLİĞİ YENİ LOGOSUNU TANITTI

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

RAFLARDAN ÇUKURA: REYHANLI’DA 2 TON SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ GIDA İMHA EDİLDİ

Yükleniyor


AKP’Lİ VEKİLDEN HAKAN FİDAN’A AÇIK MESAJ: “CUMHURBAŞKANI’NA AYKIRI TAVIR OLMAZ”

TUTUKLULUĞA DEVAM KARARI VAR, GEREKÇESİ YOK: ZEYDAN KARALAR DOSYASINDA DELİL TARTIŞMASI

MANSUR YAVAŞ HAKKINDA BİR SORUŞTURMA İZNİ DAHA: BU KEZ İMAR DOSYASI

İKTİDAR–İMRALI HATTINDA KRİTİK BULUŞMA: DEM HEYETİ AKP’Yİ ZİYARET ETTİ

ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A AÇIK DAVET: “EN GÜVENDİĞİNİ ÇIKAR”

BAŞÖRTÜSÜ VİDEOSU SORUŞTURMASINDA MURAT ÖVÜÇ TUTUKLANDI

  • Pazar 15.1 ° / 6.5 ° false
  • Pazartesi 14.9 ° / 6.6 ° Güneşli
  • Salı 14.7 ° / 7 ° false

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
2.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9