İŞTE AKP'NİN MKYK LİSTESİ...

AKP kongresinde yönetimin değişeceği, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nun genişleyeceği iddialarının ardından AKP MKYK ve Disiplin Kurulu üyelerinin listesi ortaya çıktı. Melih Gökçek'in kavgalı olduğu Hayati Yazıcı listede ye

GÜNDEM 24.03.2021 17:39:36 0
İŞTE AKP

AKP 7. Olağan Büyük Kongresi, Ankara Spor Salonu'nda devam ediyor. 75 kişilik Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) listesi belli oldu. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasını tamamladı. Erdoğan konuşmasının sonunda MKYK üyelerini bugün saat 17.00'de AKP Genel Merkezi'ne davet etti. MKYK üyeleri ile ilk toplantıyı gerçekleştireceklerini söyledi.
Bekir Bozdağ ve Afkan Ala gibi isimlerin listede yer aldığı görüldü. Melih Gökçek ile arasında gergşnlik olan Hayati Yazıcı da listede yerini aldı. 
FETÖ'nün yayın organlarında uzun yıllar çalışan Yavuz Bahadıroğlu'nun Atatürk düşmanlığı ile bilinen oğlu Mücahit Bilici AKP MKYK'ye girdi.
Erdoğan'ın Damadı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak kendisine AKP MKYK'da yer bulamadı.
İşte internete sızan o liste:


Bir süre önce Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliğinden istifa eden Bülent Arınç kongre salonuna gelirken oğlu Ahmet Mücahit Arınç Merkez Disiplin Kurulu'na girdi.
'Pelikan'cılara yakın isimlerin de AKP yönetiminde yer almaması dikkat çekti.
Listede, AKP Tanıtım ve Medya'dan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Mahir Ünal da yer almadı. 
MKYK listesinde olmayanlardan birisi de mevcut MKYK üyesi olan AKP’nin önemli isimlerinden Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan…
MKYK listesinde eski AKP Milletvekili Metin Külünk’ün olması da dikkat çekti. Yeni MKYK’da eski AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak da yer alıyor. 
AKP’nin eski Milletvekili Şamil Tayyar da bugünkü listede kendisine yer buldu. Tayyar, daha önce AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu. 8 Haziran 2020’de yaptığı açıklamayla görevinden istifa ettiğini kaydeden Tayyar, “Birlikte görev yaptığım Tanıtım ve Medya Başkanımız Mahir Ünal’la istişare sonucunda ‘yardımcılık’ görevinden ayrıldım. Nasip olursa mesleğime dönüyorum. Aktif siyaseti bırakıyorum. Bize güvenen tüm dostlara sevgi ve muhabbetle” ifadelerini kullanmıştı. 
Tayyar’ın siyaseti bırakması kısa sürdü…
FETÖ İTİRAFINDA BULUNAN İSİM DE YÖNETİMDE
Kamuoyu Mahir Ünal’ın başında bulunduğu AKP’nin Tanıtım ve Medya oluşumunda görev alan Emre Cemil Ayvalı ismini bir televizyon programındaki itiraflarıyla tanıdı.
AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı, CNN Türk’te yayınlanan FETÖ’de ‘siyasi ayak’ tartışmasında şu ifadeleri kullanmıştı:
“İktidara geldiğimde sanki kendi kadrolarım vardı da çok muktedirdim de böyle bir fanteziye mi girdim? Hayır. Bir tarafta darbeci Kemalist gelenek vardı, bir tarafta FETÖ vardı ve bunları birbirine kırdırmak suretiyle yol almak mecburiyetinde kaldık.”
Yani Ayvalı FETÖ ile AKP’nin ittifak yaptığını kabul ediyordu.
Haliyle büyük tartışma yaratan bu sözlerin ardından Ayvalı görevinden istifa etti.
O isim bugün yapılan kongreyle yeniden göreve döndü.
Hem de güçlü bir şekilde, MKYK üyesi olarak…
FETÖ ile güçlü bir şekilde mücadele ettiğini söyleyen AKP iktidarında, FETÖ ile yapılan ittifakı öven bir isim ödüllendirilmişti.
Değişim sloganıyla yola çıkan bir parti bunu nasıl yapabiliyordu?
TÜRKİYE ESKİ GÜZELİ AKP MKYK'DA
Listede sürpriz isimler de var. Bu isimler arasında dikkat çekenlerden biri 2006 yılında Türkiye güzeli seçilen Seda Sarıbaş oldu.
Aydınlı iş adamı Sedat Sarıbaş ile evlenerek Didim’e yerleşen Seda Sarıbaş daha önce AKP Aydın Kadın Kolları İl Başkanlığı görevinde de bulundu. Eşi Sedat Sarıbaş da AKP Didim İlçe Teşkilatı yönetim kurulunda yer aldı. Sarıbaş da listeye giren sürpriz isimlerden oldu.

Mevcut Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda yer alan ancak yeni listede yer almayarak çizik yiyenler şöyle:
Ahmet Arslan
Ahmet Sorgun
Ahmet Tan
Cevdet Yılmaz
Erol Kaya
Eyüp Özsoy
Gökçen Özdoğan Enç
Harun Karacan
Hatice Kübra Öztürk Gökkaya
Hatice Merve Tatar
İffet Polat
Lütfi Elvan
Mahir Ünal
Mehmet Akif Kalaycı
Metin Yavuz
Mustafa Ataş
Mahmut Atilla Kaya
Osman Nuri Gülaçar
Tuğba Işık Ercan
Vildan Polat
Yavuz Subaşı
Zehra Taşkesenlioğlu
Mevcut yönetimde olmayan ancak ismi yeni listede olan isimler ise şöyle:
Bayram Şenocak
Şamil Tayyar
Mücahit Birinci
Metin Külünk
Tuba Vural Çokal
Emre Cemil Ayvalı
ZENGİN DE LİSTEDE
AKP’nin yeni MKYK’sında AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin de yer aldı. Zengin, Ayasofya Baş İmamı Mehmet Boynukalın’la girdiği tartışmayla gündeme gelmişti. Özelm Zengin, Boynukalın’ın açıklamalarının ardından, “Herkes kendi işini yapmalı” çıkışında bulunmuştu.
ARINÇ'IN OĞLUNA GÖREV
AKP’nin yeni yönetiminde Merkez Disiplin Kurulu Üyesi olarak Bülent Arınç’ın oğlu, AKP Milletvekili Ahmet Mücahit Arınç görev yapacak. 
Bülent Arınç geçen Kasım ayında yaptığı açıklamalar sonrasında Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliğinden istifa etmişti.
NELER OLMUŞTU?
2020 yılının Kasım ayında katıldığı bir televizyon programında konuşan Bülent Arınç, tutuklu HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve tutuklu iş insanı Osman Kavala için “tahliye edilmeleri lazım” açıklamasını yapmıştı. Arınç'ın bu sözleri hem Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hem de MHP lideri Devlet Bahçeli'nin tepkisine neden oldu. Eleştiriler üzerine sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Bülent Arınç, YİK üyeliğinden istifa ettiğini açıklamıştı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’ın tahliyesi tartışmasına ilişkin “Yasin Börü'lerimizin ölümüne neden olanlar, Kobani katliamının failleri, Tayyip Erdoğan ve dava arkadaşları tarafından asla savunulamaz' diyerek Arınç'ı eleştirmişti. Bülent Arınç açıklamasında, “tartışma öylesine yanlış yere götürüldü ki, beni Yasin Börü’nün katilleriyle, 15 Temmuz şehitlerimizin katilleri FETÖ ile yan yana gösterme gafletlerine gitti” sözleri ise, 'Erdoğan'a yanıt' olarak yorumlanmıştı.
Erdoğan’ın Bülent Arınç’ın oğlu, AKP Milletvekili Ahmet Mücahit Arınç’ı Merkez Disiplin Kurulu üyesi olarak belirlemesi, “Arınç’la buzlar eritiliyor” yorumlarına neden oldu.
2019 SEÇİMLERİNİN KAYBEDENLERİNE ÖDÜL
2019 yılının Mart ayındaki seçimlerde sonucu en çok merak edilen belediyeler, Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sonuçlarıydı. AKP, kurulduğu günden bu yana her seçimde Ankara ve İstanbul’u açık ara farkla kazanıyordu.
AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı, son Başbakan Binali Yıldırım, hem Mart hem de tekrar edilen Haziran ayındaki seçimlerde CHP ve İYİ Parti’nin adayı Ekrem İmamoğlu karşısında seçimi kaybetti. İstanbul seçimlerinde görevli olan AKP Genel Başkanı Ali İhsan Yavuz ve dönemin AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak da, İstanbul’da kaybedenler arasına girdi.
Üç isim de AKP’nin yeni MKYK’sında görev aldı.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ise AKP ve MHP’nin adayı Mehmet Özhaseki idi. Ancak Ankara’da da seçimi CHP ve İYİ Parti’nin adayı Mansur Yavaş kazandı. 2019’da seçimi kaybeden Mehmet Özhaseki ve yine kaybeden AKP Ankara İl Başkan Yardımcısı Cem Şahin de MKYK listesinde yer alan isimler arasında…
2019 Mart seçimlerinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de AKP’nin adayı olan Menderes Türel, seçimlerde CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e kaybetmişti.
Antalya’da seçimi kaybeden Menderes Türel de AKP’nin MKYK’sın da yer buldu.
Yine 2019 Mart seçimlerinde Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı CHP’li Yılmaz Büyükerşen’e kaybeden Burhan Sakallı da, AKP MKYK’sında yerini aldı.
2019 Mart seçimlerinde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı CHP’li Osman Gürün’e kaybeden AKP’li Mehmet Nil Hıdır da yine MKYK’ya girdi.
AKP’nin yeni MKYK’sında yer alan isimlerin, 2019 yılı Mart seçimlerini kaybedenler arasında yer alanlardan seçilmesi, “Erdoğan kaybedenlerin ödüllendirdi” yorumlarını da beraberinde getirdi.
ERDOĞAN YENİDEN GENEL BAŞKAN SEÇİLDİ
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AKP kongresinde yeniden genel başkan seçildi.
Erdoğan'ın teşekkür konuşması şöyle oldu: 
MKYK, Merkez Disiplin Kurulu'na, Demokrasi Hakem Kurulu'na asil ve yedek seçilen tüm arkadaşlarımızı cani gönülden tebrik ediyorum. AK Parti olarak yeni heyecanla 2023 hedeflerimiz doğrultusunda çalışmayı sürdüreceğiz. 2023 Cumhur İttifakı'nın yeni bir zafer yılı olacaktır.
Şunu unutmayalım; Cumhur İttifakı bir masa başı ittifak değil gönül mutabakatıdır. Dolayısıyla bir yerlere çekip çevirmeye çalışanlar boşuna uğraşıyorlar.
Zillet ittifakı içerisinde olanlar yollarına devam etsinler. Ama Cumhur İttifakı'nın onların tanımına girecek hiçbir yanı yoktur. Son 19 yıldır kesintisiz yürüttüğümüz ülkemize ve milletimize hizmet yolculuğumuzu bundan sonra daha kararlı şekilde Cumhur İttifakı olarak devam ettireceğiz.
Hiç kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden, hiçbir sebeple kimseyi ayırmadan, ayrıştırmadan 84 milyonun birlik ve beraberliği için bu millete efendi olmaya değil hizmetkâr olmaya geldiğimizi tekrar ortaya koyacağız.
Bugüne kadar ekonomiden demokrasiye, eğitimden sağlığa, ulaşımdan tarıma, ticaretten turizme kadar her alanda hayata geçirdiğimiz icraatlarla ülkemizi şaha kaldırdık. Cumhuriyet tarihimizin en büyük reformlarını maruz kaldığımız sayısız saldırıya rağmen iktidarlarımız dönemine sığdırmaya başardık. Milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirdik ve asla bunları unutanlar olmadık. Kavline sadık, ahdine bağlı bir kadro olarak yeni bir sivil bir anayasa başta olmak üzere milletimize olan vaadlerimizi gerçekleştirmekte kararlıyız.
Bu süreçte en büyük güven kaynağımız, duasını ve desteğini bizden esirgemeyen aziz milletimizdir. Allah'ın inayeti, mazlum ve mağdurların duası yanımızda olduğu müddetçe aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Yolumuz uzun, görevimiz zor, mesuliyetimiz ağırdır. Sözlerimi şu güzel dua ile hitama erdirmek istiyorum.
Rabbim kolaylaştır, zorlaştırma. Rabbim hayırla sonuçlandır. Mevlâm yâr ve yardımcımız olsun diyor, şahsıma gösterdiğiniz teveccühüm için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizlerden şehirlerinize döndüğünüzde tüm kardeşlerimize selamlarımızı iletmenizi istiyorum. Sağolun, varolun.'
AKP'NİN YENİ GENEL BAŞKAN VEKİLLERİ BELLİ OLDU
AKP'nin yeni genel başkan vekilleri Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş oldu. 
AKP'nin 7. Olağan Büyük Kongresi'nde yapılan tüzük değişikliğiyle Genel Başkanvekilliği 2'ye, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üye sayısı 75'e çıkarıldı.
Ankara Spor Salonu'nda devam eden kongrede, Tüzük Değişikliği Komisyonunca hazırlanan parti tüzüğünün bazı maddelerine ilişkin değişiklik teklifi kabul edilerek yürürlüğe girdi.
TÜZÜK DEĞİŞTİ
Buna göre, tüzüğün 68. maddesinin 1. fıkrasına 'Parti İçi Demokrasi ve Hakem Kurulu'ndan sonra gelmek üzere 'Siyasi Erdem ve Etik Kurulu' ilave edildi. Böylece Siyasi Erdem ve Etik Kurulu'nun üye seçimlerinin de Büyük Kongre delegelerince yapılması sağlandı.
Ankara Spor Salonu'nda devam eden kongrede, Tüzük Değişikliği Komisyonunca hazırlanan parti tüzüğünün bazı maddelerine ilişkin değişiklik teklifi kabul edilerek yürürlüğe girdi.
Buna göre, tüzüğün 68. maddesinin 1. fıkrasına 'Parti İçi Demokrasi ve Hakem Kurulu'ndan sonra gelmek üzere 'Siyasi Erdem ve Etik Kurulu' ilave edildi. Böylece Siyasi Erdem ve Etik Kurulu'nun üye seçimlerinin de Büyük Kongre delegelerince yapılması sağlandı.
Tüzüğün MKYK'nın Oluşumu ve Çalışma Esasları başlıklı 73. maddesinin 1. fıkrasında yer alan 50 sayısı 75, 25 sayısı 35 olarak değiştirildi. Böylece MKYK asıl üye sayısı 75'e, yedek üye sayısı 35'e çıkarıldı.
Tüzüğün Genel Başkanvekili başlıklı 77/a maddesine 'İkiden fazla genel başkanvekili atanamaz, aralarındaki iş bölümü genel başkan tarafından belirlenir.' fıkrası eklendi. Değişiklik uyarınca AKP genel başkanvekili sayısı 2'ye çıktı.
Delegelere parti yönetimini belirleyecek aday listesinin okunduğu kongrede, partinin Genel Başkan Adayı Recep Tayyip Erdoğan olurken, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Merkez Disiplin Kurulu ve Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu ve Siyasi Erdem ve Etik Kurulu için aday isimler de listede yer aldı.
Kongrede, listenin okunmasının ardından, genel başkan ve yönetim organları için oylamaya geçildi.
AKP MYK ve MKYK listesinde dikkat çeken isimler yer aldı. İşte merak edilen liste:
ASİL ÜYELER
'Abdurrahim Fırat, Abdurrahman Kurt, Ahmet Büyükgümüş, Ahmet Gündoğdu, Ahmet Sami Ceylan, Alaattin Parlak, Ali İhsan Yavuz, Ayhan Salman, Ayşe Böhürler, Bayram Şenocak, Behiye Eker, Bekir Bozdağ, Belgin Uygur, Binali Yıldırım, Burhan Kayatürk, Burhan Sakallı, Bülent Tüfenkci, Büşra Peker, Cem Şahin, Cüneyt Yüksel, Çiğdem Karaaslan, Derya Yanık, Efkan Ala, Emine Zeybek, Emre Ete, Erkan Kandemir, Fatih Şahin, Fatma Aksal, Fatma Betül Sayan Kaya, Fatma Güldemet Sarı, Hacı Bayram Türkoğlu, Haluk İpek, Hamza Dağ, Hasan Sert, Hayati Yazıcı, İbrahim Halil Yıldız, İsa Sinan Göktaş, İsmail Cenk Dilberoğlu, Jülide Sarıeroğlu, Leyla Şahin Usta, Lütfiye Selva Çam, Mehmet Ali Zengin, Memet Kasım Gülpınar, Mehmet Nil Hıdır, Mehmet Özhaseki, Menderes Türel, Metin Bulut, Metin Külünk, Metin Tarhan, Murat Baybatur, Mustafa Köse, Mustafa Şen, Mustafa Yel, Mücahit Birinci, Numan Kurtulmuş, Nurcan Dalbudak, Nurettin Canikli, Orhan Miroğlu, Ömer Çelik, Ömer İleri, Özlem Zengin, Öznur Çalık, Resul Kurt, Seda Sarıbaş, Sevan Sıvacıoğlu, Sevgi Yiğit, Sumru Altuğ, Sunay Karamık, Şamil Tayyar, Şaziye Gündüz, Şebnem Koçakelçi, Tahir Akyürek, Tuba Vural Çokal, Türk İslam Karakoç, Vedat Demiröz.'
YEDEK ÜYELER
'Tamer Akkal, Mücahit Yanılmaz, Azmi Ekinci, Hikmet Ayar, Korkmaz Karaca, Ahmet Bilal Kıymaz, Vildan Polat, Halise Çiftçi, Arzu Silin Günaydın, Davut Coşkun Şiviloğlu, Işıl Kurnaz Baltacı, Emre Çalışkan, Melek Şimşek, Murat Çiçek, Emre Cemil Ayvalı, Sümeyye Bozkurt, Eyüp Gökhan Özekin, Fatih Çiftçi, Ali Arif Özzeybek, M. Belma Erdoğan, Nazan Aytop, Neslihan Cenk, Nesrin Ulema, Serpil Yılmaz, Sevde Sena Dağlı, Tuba Köksal, Aişe Nur Kaçar, Mehmet Karabay, Harun Armağan, Kurtcan Çelebi, Ayşe Güliz Yılman, Mehmet Umur, Şevki Şar, M. Fatih Gök, Ahmet Fethan Baykoç.'
Merkez Disiplin Kurulu asıl üyeleri, Ahmet Aydın, Abdulkadir Özel, Nevzat Şatıroğlu, Ali Özkaya, Ahmet Mücahit Arınç, Zehra Taşkesenlioğlu Ban, Zeynep Yıldız, Serkan Bayram, Çiğdem Koncagül, İffet Polat, Betül Altunsoy Yanılmaz, Fatma Öncü, Mehmet Sarı, Murat Alpraslan, Zahir Soğanda olurken, listede yedek üyelik için Abdülmecit Tarhan, Abbas Aydın, Fatih Uyar, Serhat Karademir, Vahit Atalan'ın isimleri yer aldı.
Listede Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu asıl üyeliği adayları Yalçın Akdoğan, Zeyid Aslan, Yaşar Bahçeci, yedek üyeliği adayları Alim Tunç, Necip Filiz olarak belirlendi.
Siyasi Erdem ve Etik Kurulu asıl üyeliği için adaylar Kemalettin Aydın, Şükrü Ayalan, Hüseyin Özbakır, Cengiz Aydoğdu, Serap Yahşi Yaşar, yedek üyeliği için adaylar Feyzi Sevgili, Zülfiye Füsun Kümet isimlerinden oluştu.
Oylama işlemi öncesinde partinin faaliyet raporu Genel Sekreter Fatih Şahin tarafından okunurken, kesin hesap ve bütçe raporları da Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz tarafından delegelere sunuldu.


Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,20
  • EURO

    34,91% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2435,49% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04

YARGITAY, BAŞKANINI SEÇEMİYOR: 25'İNCİ TURDA DA SONUÇ ÇIKMADI

İZMİT BELEDİYE MECLİSİ'NİN AKP'Lİ ÜYESİ İBRAHİM EFE, KENDİNİ YERE ATTI, SALDIRIYA UĞRADIĞINI İDDİA ETTİ

METEOROLOJİ, KUVVETLİ RÜZGAR VE TOZ TAŞINIMI UYARISINI YİNELEDİ...

MERKEZ BANKASI: “PARA POLİTİKASI KURULU, ENFLASYON ÜZERİNDEKİ YUKARI YÖNLÜ RİSKLERE KARŞI İHTİYATLI DURUŞUNU YİNELEMİŞTİR”

TCMB, YÜZDE 50 OLAN POLİTİKA FAİZİNİ SABİT TUTTU

AKP'DEN CHP'YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ'NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA

İMAMOĞLU: BEYOĞLU’NA FARKLI BİR ÇAĞI VE DÖNEMİ YAŞATACAĞIZ

İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BİROL AYDEMİR, PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

ÇORLU DAVASI'NDA KARAR AÇIKLANDI

DEVLET BAHÇELİ, FERDİ TAYFUR ŞARKISIYLA YÜRÜDÜ

YILDIRIM KARA: DOĞA İÇİN SEFERBERLİK TALEP EDENLER, ÇED RAPORU ZORUNLULUĞUNU KALDIRIYOR

ŞAHİN’DEN DÖNMEZ’E ZİYARET

ŞAHİN’DEN ÖNTÜRK’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA: "7 İLDE GERÇEKLEŞTİRİLEN 'BOZDOĞAN-29' OPERASYONLARINDA 23 ŞÜPHELİ YAKALANDI"

İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"

İYİ PARTİLİ UZ'UN KURULTAY DELEGE LİSTESİNDE USULSÜZLÜK YAPILDIĞI GEREKÇESİYLE ÇANKAYA 4. İLÇE SEÇİM KURULU'NA YAPTIĞI İTİRAZ REDDEDİLDİ

ANNE BABALAR ÇOCUKLARINI BESLEYEMİYOR:ERDOĞAN VİCDANA GELSİN, ÇOCUKLARI DÜŞÜNSÜN

ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER’DEN DESTEK

AKP’DEN DEM PARTİ’YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ'NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI

ÖZEL’DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"

ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEINMEIER, ÖZGÜR ÖZEL İLE GÖRÜŞTÜ

TBMM GENEL KURULU'NDA CHP VE MHP ARASINDA 'MANİSA' TARTIŞMASI

ERDOĞAN: İSRAİL İLE YOĞUN TİCARİ İLİŞKİLERİ AYAKTA TUTMUYORUZ, O İŞ BİTTİ

SPORDAN SORUMLU ESKİ DEVLET BAKANI MEHMET ALİ YILMAZ EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

DANIŞTAY BAŞKANLIĞINA ZEKİ YİĞİT YENİDEN SEÇİLDİ

YARGITAY 23 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR…

ÖZGÜR ÖZEL: BİRİLERİ AKSİNİ SÖYLESE DE BU MECLİS TEK SANDIKLA KURULMUŞ MECLİSTİR

YANIKÖMEROĞLU'NUN KATILIMIYLA CHP'NİN MİLLETVEKİLİ SAYISI 126 OLDU

10 EKİM GAR KATLİAMI DAVASI...GÖKÇE GÖKÇEN: "TÜM SORUMLULAR AÇIĞA ÇIKANA KADAR HESABINI SORMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

10 EKİM GAR KATLİAMI DAVASINDA VERİLEN ARA KARARA TEPKİ: "BU KATLİAM GÖZ GÖRE GÖRE GELDİ"

Yükleniyor


YARGITAY, BAŞKANINI SEÇEMİYOR: 25'İNCİ TURDA DA SONUÇ ÇIKMADI

İZMİT BELEDİYE MECLİSİ'NİN AKP'Lİ ÜYESİ İBRAHİM EFE, KENDİNİ YERE ATTI, SALDIRIYA UĞRADIĞINI İDDİA ETTİ

METEOROLOJİ, KUVVETLİ RÜZGAR VE TOZ TAŞINIMI UYARISINI YİNELEDİ...

AKP'DEN CHP'YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ'NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA

İMAMOĞLU: BEYOĞLU’NA FARKLI BİR ÇAĞI VE DÖNEMİ YAŞATACAĞIZ

İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BİROL AYDEMİR, PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

ÇORLU DAVASI'NDA KARAR AÇIKLANDI

  • Cuma 29 ° / 16.6 ° false
  • Cumartesi 30.7 ° / 15.5 ° false
  • Pazar 34.6 ° / 18.3 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16