İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NİN FESHİNE CHP’DEN TEPKİ YAĞDI

Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı kararname ile İstanbul Sözleşmesi'nden çıkması üzerine CHP olağanüstü toplantı kararı alırken; genel başkan yardımcısı ile milletvekillerinden sert tepkiler geldi.

GÜNDEM 20.03.2021 13:50:42 0
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NİN FESHİNE CHP’DEN TEPKİ YAĞDI

Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı kararname ile İstanbul Sözleşmesi'nden çıkması üzerine CHP olağanüstü toplantı kararı alırken; genel başkan yardımcısı ile milletvekillerinden sert tepkiler geldi. TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Sera Kadıgil, “İstanbul Sözleşmesi bizi, biz İstanbul Sözleşmesi’ni yaşatacağız” derken CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, “İstanbul Sözleşmesi, kadınların can simididir. Parlamento kararını yok sayarak, ‘Cumhurbaşkanı Kararı’ ile sözleşmeden çıkılamaz” dedi.
CHP, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çıkması üzerine olağanüstü Merkez Yönetim Kurulu ve Parti Meclisi toplantısı kararı aldı. Buna göre; 12.00’de Merkez Yönetim Kurulu, 14.00’te Parti Meclisi toplantısı yapılacak.
CHP yöntemi ile milletvekilleri yaptıkları açıklama ve sosyal medya paylaşımları ile tepkisini şöyle dile getirdi:
CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka: 2011 yılında ilk imzacısı olduğumuz, 2014 yılında da Meclis’ten oybirliğiyle geçirdiğimiz #İstanbulSözleşmesi, kadınların can simididir. Parlamento kararını yok sayarak, ‘Cumhurbaşkanı Kararı’ ile sözleşmeden çıkılamaz. Meclis’i işlevsiz ve yetkisiz kılan bu karar, kabul edilemez! Anayasamızın 90. maddesine göre uluslararası sözleşmeler bağlayıcıdır ve iç hukukla çelişkili olduğu hallerde milletlerarası antlaşmalar geçerlidir.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık: İstanbul Sözleşmesi yaşatır! #AklınızdanBileGecirmeyin #İstanbulSözleşmesineDokunma #KararıGeriÇek
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca: TBMM de tüm siyasi partilerin oy birliği ile kabul edilen İstanbul Sözleşmesi bir kişi tarafından yok sayıldı. Kabul edilemez. Siz çekilseniz de biz kadınlar İstanbul Sözleşmesini geri getireceğiz. #İstanbulSözleşmesiYaşatır
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi: Meclis’in ‘kadınları şiddet, taciz, tecavüzden koruyacağız’ kararı, Cumhurbaşkanı kararnamesi ile ortadan kaldırıldı. Kadınların değil faillerin yanındayız diyenler tarihe hesap verecekler. Biz kadınlar, mücadelemizi daha büyük kararlılıkla sürdüreceğiz.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen: TBMM’nin açık iradesini yok sayan ve İstanbul Sözleşmesi’ni hukuksuzca fesheden bu mantığın Türkçesi: ‘Kadınlar ikinci sınıf vatandaş olmaya devam etsin ve hatta öldürülsün.’ Size ve tüm kötülüklerinize rağmen biz yaşayacağız ve sözleşmeyi geri getireceğiz. Boş ve süslü laflarınızın arkasında hayatı kararan, ‘ölmek istemiyorum’ diyen ve devletin görevlileri yerine kadın örgütlerine ve bizlere başvuran kadınlar ve çocuklar var. İnsanlar kendilerini güvende hissetmiyor. O ihtiyaç yıllardır var. Yaşam hakkımızı korumuyorsunuz.
CHP Genel Başkan Danışmanı Fatma Köse: Gece gece, herkes uyurken, sessizce evi soymaya çalışan hırsızlık gibi. Gece yarısı İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi kadına şiddeti, cinayetleri meşrulaştıran bir adımdır ve kabul edilemez. Sözde kararı da altına atılan imzayı da kadınlar olarak reddediyoruz. İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasını istiyoruz. Kadının ikinci sınıf insan muamelesi gördüğü bir ülke olmak isteyenlere inat İstanbul Sözleşmesi’nin yanındayız. Yangından mal kaçırır gibi gecenin karanlığında altına imza atılan bu karanlık kararname zihnimizde ve kalplerimizde yırtılıp atılmıştır bile.
TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Sera Kadıgil: TBMM’nin oybirliği ile kabul ettiği, temel haklara ilişkin uluslararası bir sözleşme, üç beş gericinin lafıyla, tek imzada yok sayılacak, biz de oturup izleyeceğiz öyle mi Saray Komutanı? Yok öyle yağma! İstanbul Sözleşmesi bizi, biz İstanbul Sözleşmesi’ni yaşatacağız!
Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer: İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılması kararı sonrası potansiyel kadın katilleri, çocuk istismarcıları ve kadına şiddet uygulamayı erkeklik sayan karanlık akıllar sevinç içerisinde. Bugün itibariyle kadınların yaşam hakkı bu barbarların inisiyatifine bırakılmıştır. #KararıGeriÇek
Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin: Kadınlar hakkını alacak...
Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal: ‘Bir milletin medeniyetini ölçmek istiyorsanız; kadınlarına nasıl muamele edildiğine bakın.’ Mustafa Kemal Atatürk… İstanbul Sözleşmesini bir kararnameyle kaldırdılar kadına bakış açılarını tam da bu hareketle dünyaya gösterdiler.
Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu: Gece yarısı, Cumhurbaşkanı kararı ile tek adam rejimi, ‘ol’ dedi ve İstanbul Sözleşmesi’nin Türkiye bakımından feshedildiğini duyurdu. Türkiye’de her gün en az bir kadın cinayeti işleniyor; kadınların insan hakları geriye gidiyor. AKP’nin hukuk reformu bu kadar olur. #İstanbulSözleşmesiYaşatır
Eskişehir Milletvekili Jalenur Süllü: Gündüz açıklamaya cesaret edemeyip, gecenin bir yarısı, İstanbul Sözleşmesi'ni iptal edenler, sanmasınlar ki uyuyoruz. Uyumuyoruz, uyutmalarına da izin vermeyeceğiz. Bunu yapanları sandıkta gönderip; sözleşmeyi geri getireceğiz. #İstanbulSözlesmesindenVazgeçmiyoruz

 


Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00

KILIÇDAROĞLU,SARAYLA MÜZAKERE EDİLMEZ" SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ

MHP'DEN BAHÇELİ'NİN ŞARKILI VİDEOSUNA AÇIKLAMA GELDİ

İSTANBUL'DAKİ CHP'Lİ BELEDİYELERDEN ÇAĞRI:#TayfunKahramanaÖzgürlük

‘BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ’ YARIN YAPILACAK...TBB BAŞKANI SAĞKAN: “GENÇ MESLEKTAŞLARIMIZIN TEKRAR O CÜBBEYİ ONURLA TAŞIYACAKLARI BİR DÜZENİ HAYATA GEÇİRMEK ZORUNDAYIZ”

VASYL BODNAR: RUSYA UKRAYNA TOPRAKLARINI TERK ETTİĞİ SANİYEDE MÜZAKEREYE HAZIRIZ. EN ZOR ZAMANLARDA PES ETMEDİYSEK ŞİMDİ NİYE PES EDELİM?

TMMOB SAMSUN ŞUBESİ: "GEZİ TUTUKLULARI, HALKIN ÇIKARLARINI SAVUNDUKLARI İÇİN CEZAEVİNDELER"

ESKİŞEHİR’DE 1 MAYIS MİTİNGİ’NE ÇAĞRI...

İSİAS OTELİ DAVASI... MAĞDUR AİLELER: “BU CEZAYI YALNIZCA KENDİ ÇOCUKLARIMIZ İÇİN DEĞİL, DEPREM ÜLKESİNDE BAŞKA HİÇBİR ANNE BABA EVLADININ ARDINDAN YAS TUTMASIN DİYE İSTİYORUZ”

HATAY’DA CAMİ İMAMI SİLAHLI SALDIRIYA UĞRADI!

YARGITAY, BAŞKANINI SEÇEMİYOR: 25'İNCİ TURDA DA SONUÇ ÇIKMADI

İZMİT BELEDİYE MECLİSİ'NİN AKP'Lİ ÜYESİ İBRAHİM EFE, KENDİNİ YERE ATTI, SALDIRIYA UĞRADIĞINI İDDİA ETTİ

METEOROLOJİ, KUVVETLİ RÜZGAR VE TOZ TAŞINIMI UYARISINI YİNELEDİ...

MERKEZ BANKASI: “PARA POLİTİKASI KURULU, ENFLASYON ÜZERİNDEKİ YUKARI YÖNLÜ RİSKLERE KARŞI İHTİYATLI DURUŞUNU YİNELEMİŞTİR”

TCMB, YÜZDE 50 OLAN POLİTİKA FAİZİNİ SABİT TUTTU

AKP'DEN CHP'YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ'NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA

İMAMOĞLU: BEYOĞLU’NA FARKLI BİR ÇAĞI VE DÖNEMİ YAŞATACAĞIZ

İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BİROL AYDEMİR, PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

ÇORLU DAVASI'NDA KARAR AÇIKLANDI

DEVLET BAHÇELİ, FERDİ TAYFUR ŞARKISIYLA YÜRÜDÜ

YILDIRIM KARA: DOĞA İÇİN SEFERBERLİK TALEP EDENLER, ÇED RAPORU ZORUNLULUĞUNU KALDIRIYOR

ŞAHİN’DEN DÖNMEZ’E ZİYARET

ŞAHİN’DEN ÖNTÜRK’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA: "7 İLDE GERÇEKLEŞTİRİLEN 'BOZDOĞAN-29' OPERASYONLARINDA 23 ŞÜPHELİ YAKALANDI"

İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"

İYİ PARTİLİ UZ'UN KURULTAY DELEGE LİSTESİNDE USULSÜZLÜK YAPILDIĞI GEREKÇESİYLE ÇANKAYA 4. İLÇE SEÇİM KURULU'NA YAPTIĞI İTİRAZ REDDEDİLDİ

ANNE BABALAR ÇOCUKLARINI BESLEYEMİYOR:ERDOĞAN VİCDANA GELSİN, ÇOCUKLARI DÜŞÜNSÜN

ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER’DEN DESTEK

AKP’DEN DEM PARTİ’YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ'NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI

ÖZEL’DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"

ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEINMEIER, ÖZGÜR ÖZEL İLE GÖRÜŞTÜ

Yükleniyor


MHP'DEN BAHÇELİ'NİN ŞARKILI VİDEOSUNA AÇIKLAMA GELDİ

İSTANBUL'DAKİ CHP'Lİ BELEDİYELERDEN ÇAĞRI:#TayfunKahramanaÖzgürlük

‘BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ’ YARIN YAPILACAK...TBB BAŞKANI SAĞKAN: “GENÇ MESLEKTAŞLARIMIZIN TEKRAR O CÜBBEYİ ONURLA TAŞIYACAKLARI BİR DÜZENİ HAYATA GEÇİRMEK ZORUNDAYIZ”

VASYL BODNAR: RUSYA UKRAYNA TOPRAKLARINI TERK ETTİĞİ SANİYEDE MÜZAKEREYE HAZIRIZ. EN ZOR ZAMANLARDA PES ETMEDİYSEK ŞİMDİ NİYE PES EDELİM?

İSİAS OTELİ DAVASI... MAĞDUR AİLELER: “BU CEZAYI YALNIZCA KENDİ ÇOCUKLARIMIZ İÇİN DEĞİL, DEPREM ÜLKESİNDE BAŞKA HİÇBİR ANNE BABA EVLADININ ARDINDAN YAS TUTMASIN DİYE İSTİYORUZ”

HATAY’DA CAMİ İMAMI SİLAHLI SALDIRIYA UĞRADI!

  • Cuma 29 ° / 16.6 ° false
  • Cumartesi 30.7 ° / 15.5 ° false
  • Pazar 34.6 ° / 18.3 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16