İMAMOĞLU: DÜNYA HAZIRLIKSIZ YAKALANDI

 İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğinde yaptığı konuşmada, Covid-19 pandemisinin başlangıcında, "felaket tellallığı" yapmakla suçlanmalarına karşın halkı bilinçlen

GÜNDEM 12.03.2021 19:16:13 0
İMAMOĞLU: DÜNYA HAZIRLIKSIZ YAKALANDI

İBB Başkanı İmamoğlu, Sağlık Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğine katıldı. İBB Saraçhene Yerleşkesi'ndeki Meclisi Salonu'nda gerçekleştirilen programa, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Şengül Altan Arslan, İBB Sağlık Daire Başkanı Önder Yüksel Eryiğit, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, İstanbul Tabip Odası (İTO) Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip, İBB Bilimsel Danışma Kurulu üyeleri ile diğer davetliler de katıldı.
İMAMOĞLU: DÜNYA HAZIRLIKSIZ YAKALANDI
Etkinliğin son konuşmasını yapan İBB Başkanı İmamoğlu, Covid-19’un dünyanın hep birlikte bir kez daha yaşamsal bütün değerlerini gözden geçirmesine fırsat verdiğini söyledi. Ekrem İmamoğlu, şöyle konuştu:
“Bu fırsatın iyi kullanmak ya da kullanamamak bizlerin elinde. Bir fırsat oldu; ama elbette bunun bir bedeli de oldu. Yani bu bedel yönüne bakmak lazım. Neticede ben bir bilim insanı değilim, tıpla ilgili bir insan da değilim. Ama dünyada özellikle salgınla mücadelede, bütüncül bir iş modelinin olmadığını gördüm. Dünyanın hazırlıksız yakalandığını düşündüm, hissettim en azından; Dünya Sağlık Örgütü, Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği gibi kendi içinde mekanizmaları kurmuş sistemler de dahil. Sanki böyle bir düzeni ihmal etmişler. Hangi adımları atacakları konusunda birçok sıkıntılar yaşadılar. Böylesi bir ortamda ülkem adına sevindiğim bir şeyi söylemek isterim ki bence bu çok önemli. Çok asil bir nokta yarattı bünyemizde.”
SAYGIYLA EĞİLİYORUM
Covid-19 geçirdiği dönemde sağlık çalışanlarının nasıl özverili ile çalıştıklarına yakından tanık olduğunu da anlatan İmamoğlu, “Bu sürece dair çok soğukkanlı yaklaşımları olduklarını gördüm, yaşadım, hissettim. Tıp camiasının gerçekten önünde saygıyla eğiliyorum. Umarım bundan sonra da iyi öğrencileri, iyi eğitimlerle iyi tıp insanlar bu ülkede yetişir. Çünkü, yine Cumhuriyet’in bir kazanımı olarak görüyorum; ülkemizdeki hekimlerimiz bu anlayışla kendilerini gerekirse feda edecek kadar, mesleğine ve insanlığa adanmışlığıyla sürece dair güzel emekleri oldu. Bunun altını çizerek yaşamış birisi olarak hepsinin önünde minnetle, saygıyla eğiliyorum” ifadelerini kullandı.
İLK TEDBİRLERİ ALAN KURUM OLDUK
İBB’nin Covid-19 pandemisinin ilk günlerinden itibaren İstanbul halkıyla süreci paylaşan ilk kurum olduğuna da dikkat çeken İmamoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Yani Şubat ayında biz bu tedbirleri almaya başlayıp kamuoyunu bilgilendirme ve bu konuda afişler, etrafa bir takım bilgiler asmaya ve duyurular yapmaya başladığımızda bizi felaket tellalı diye tanımlayan gazete kupürleri bile oluşmadı değil. Ama ne yazık ki biz, ürktüğümüz ya da endişe ettiğimizden daha da yüksek boyutta bir süreç yaşadık ve hep birlikte bir mücadele ortaya koyduk. Bu anlamda ilk tedbirleri alan, mekânlarını kapatan, toplu alanlardaki hizmet noktalarında tedbirler alan kurumda biz olduk. Sonrasında devletimizin diğer kamu kurum ve kuruluşları da bu tedbirlere eşlik ettiler. Bu sürecin etkin, en aktif, en üretken, gerektiğinde uyarı yapan, halkına en hızlı çağrıyı veren bir pozisyonda hareket etme kabiliyetini göstermeye çalıştık. Bu bir zorunluluktu. Çünkü biz, Türkiye’nin en büyük şehriyiz. Türkiye’ye en güçlü sesi verecek olan kurum da biziz. Bu sorumluluğu yerine getirmeye çalıştık. Sadece o da değil. Onlarca uluslararası görüşmeye,  dijital ortamda buluşmaya katıldım. Bunların birçoğu belediyeler arasındaydı. Orada da belki üç-beş konuşmacıdan birisi İstanbul olmuştur. Bizler olmuşuzdur. Bu da İstanbul’da ortaya koyduğumuz performansın aynı zamanda dünya tarafından da ilgiyle izlendiğinin bir göstergesidir. Sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışmanın ve o emeği ortaya koymanın huzuru içerisindeyiz.”
SAĞLIK ÇALIŞANLARINA DESTEK SUNDUK
Covid-19 sürecinden toplumun pek çok kesiminin farklı şekillerde etkilendiğine dikkat çeken İmamoğlu,  “Ne yazık ki, bu süreçte sağlık emekçilerini hastalıkla mücadele döneminde kaybettik. Hepsini rahmetle anıyoruz. Mekanları cennet olsun ve hepsini saygıyla, minnetle anıyoruz” dedi.
İmamoğlu, pandemi ile birlikte sağlık çalışanlarının hayatlarını kolaylaştırmak adına birtakım tedbirler aldıklarını kaydederek şöyle devam etti:
“Ücretsiz ulaşım ve otoparklardan ücretsiz faydalanma gibi imkanları sağladık. Sağlık çalışanlarımız yaklaşık 9 milyon kez ulaşım hatlarımızdan faydalanmış olmalarını görmekten keyif duyuyoruz. Biz halkın bütçesini yönetiyoruz. İstanbul halkı olarak, bu önemli dönemde bize en büyük hizmeti veren sağlıkçılara, bir el uzatmış, yakınlık gösterebilmişsek ne mutlu. 16 milyon insanın bundan vicdani olarak büyük keyif duyduğunun altını çizmek isterim. Böylesi bir dönem buna vesile olan ve arkadaşlarıma da gurur vermiştir.”
TEREDDÜTSÜZ HALKIMIZLA PAYLAŞTIK
Pandemiden kısa bir süre sonra İBB Bilimsel Danışma Kurulu’nun faaliyetlerine başladığını hatırlatan İmamoğlu, “Sağlıkla ilgili mücadelede topluma, toplum sağlığına, sokağa, caddeye, binalara ve büyük İstanbul’un her noktasına nasıl yaygınlaştırırızı da ilk andan itibaren gündemimize aldık. Nasıl aldık, Bilimsel Danışma Kurulumumuzun marifetiyle aldık. Sırtımızı onlara yasladık. İyi ki yaslamışız ve bizi hiç yanıltmadı akil ve bilim. Kurulun bize aktardıkları hiç yanıltmadı. Yani onlar ne yazdıysa cesaretle, tereddütsüz bunu halkımızla paylaştık ya da davet edildiğimiz, az da olsa birtakım ille ilgili hıfzıssıhha kurullarında, bunu yine tereddütsüz orda da dile getirdik” ifadelerini kullandı.
İBB’YE HALK SAĞLIĞI HİZMET ÖDÜLÜ
İmamoğlu konuşmasında, Tabipler Odası’nın Prof. Dr. Nusret Fişek Halk Sağlığı Hizmet Ödülü’nü İBB’ye verdiğini belirterek, bundan da onur duyduklarını belirterek, “Çok teşekkür ediyoruz. Layık olduysak ne mutlu bizlere” dedi.
FİNCANCI: 386 SAĞLIK ÇALIŞANINI KAYBETTİK
Etkinlikte konuşan TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Fincancı da bir yıldır çok zor günler geçirdiklerinin altını çizerek, “Bu bizim için çok değerli bir an. 14 Mart Tıp Haftası’nda böylesine kıymetli bir adımın hepimizin yüreğine işlediğini ifade etmek isteriz. 4 Mart’tan beri sağlık çalışanlarımızdan kaybettiğimiz kimse yok derken, dün akşam ne yazık ki bir hemşire arkadaşımızın kaybından haberdar olduk ve 386 sağlık çalışanını kaybettik bu bir yıl içinde” dedi.
Dünyanın en yüksek sağlık çalışanları kayıpları arasında Türkiye’nin de olduğu bilgisini de paylaşan Fincancı sözlerini,  “Hızla artan vakalarla karşı karşıyayız. O nedenle de önlemleri almak gerekiyor. Kontrolsüz bir normalleşememe ile karşı karşıyayız; ama en azından biz biliyoruz ki İstanbul Büyükşehir Belediyesi bunu önlemek için bilimsel çalışma kuruluyla beraber çaba gösteriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne o nedenle de teşekkür ediyorum” diye sürdürdü. 
ERYİĞİT: İNSAN SAĞLIĞI HER ŞEYDEN ÖNEMLİ
İBB Sağlık Daire Başkanı Önder Yüksel Eryiğit de etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, Covid-19 sürecinde insan sağlığının her şeyden önemli olduğunun bir kez daha anlaşıldığını söyledi. Eryiğit, “Ülkemizin her köşesinde, gece gündüz demeden, kendi sağlıklarından ödün vererek canla başla mesleğini icra eden sağlık çalışanlarımızın, sağlık emekçilerinin Tıp Bayramını kutluyorum. İBB Sağlık Daire Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürlüğü hekimlerinden Dr. Ümit Erdem ve salgın nedeniyle hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanlarını rahmetle anıyorum” dedi.
HAYATINI KAYBEDEN SAĞLIKÇILAR İÇİN MEVLİT
Bu arada, cuma namazını Şehzadebaşı Camii’nde kılan İmamoğlu, namaz öncesinde, pandemi sürecinde hayatını kaybeden sağlık çalışanları için mevlit okuttu, lokma ve nar çiçeği şerbeti dağıttı.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    14021,06%0,26
  • DOLAR

    42,60% 0,04
  • EURO

    49,92% 0,16
  • GRAM ALTIN

    5772,77% -0,34
  • Ç. ALTIN

    9292,05% 0,00

“FED’İN İNDİRİMİ KÜRESEL DALGAYI TETİKLEDİ: TCMB’NİN BUGÜNKÜ KARARI TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YÖNÜNÜ ÇİZECEK!”

“KONYA’DA YAKALANIP SERBEST BIRAKILDIĞINI SÖYLEDİ: SAYGI ÖZTÜRK’E ‘BEN YEŞİL’İM’ TELEFONU TÜRKİYE GÜNDEMİNİ SARSTI!”

“ÜNLÜ SANATÇI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜ: GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARI CİNAYET ŞÜPHESİNİ GÜÇLENDİRDİ!”

GAZETECİ ENVER AYSEVER GÖZALTINA ALINDI

“MEDYA DÜNYASINI SARSAN TUTUKLAMA: ERSOY VE ÜÇ KİŞİ HAKKINDA ÇARPICI SUÇLAMALAR DOSYADA!”

“HATAY’DAN 41 İLE UZANAN SGK DEPREMİ: SAHTE RAPOR AĞI ÇÖKERTİLDİ, 162 ŞÜPHELİ YAKALANDI!”

MÜLAKATSIZ ATAMA FIRTINASI BÜYÜRKEN BİNLERCE GENÇ İŞSİZ: AKP’Lİ ÖZLEM ZENGİN’İN YANITI ÜLKE GÜNDEMİNİ SARSTI!

İTTİFAKTA GÜVENSİZLİK Mİ? MHP, BİLAL ERDOĞAN PLANI İÇİN AÇIK AÇIK SORDU!

ERDOĞAN’A VERİLEN TARTIŞMALI KDV YETKİSİ DÜŞTÜ: AYM ‘YASAMA GASBI’ DEDİ!

GÜLLÜ SORUŞTURMASINDA KAÇIŞ OPERASYONU: KIZI VALİZLERLE SINIR YOLUNDA YAKALANDI!

“AYM’DEN SİYASİ ARENAYA TEMİZ KAĞIDI: MHP VE İYİ PARTİ DAHİL ALTI PARTİ AKLANDI!”

UCU MEDYAYA, SİYASETE, DEVLETE UZANAN FIRTINA: ERSOY GÖZALTISI SONRASI İLK SİYASİ PATLAMA!

HSK, CHP’NİN GÜRLEK DOSYASINI KAPATTI: MECLİS’TE GERİLİMİ ZİRVEYE TAŞIYAN KARAR

MECLİS'TE İMAMOĞLU FIRTINASI: 15 TEMMUZ GÖLGESİ GENEL KURUL’U SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİ!

CHP: ‘5 YILDIR BELEDİYELERE OPERASYON, İMAMOĞLU’NA HAKİM KIYIMI VAR!’

“ERDOĞAN’DAN SURİYE MESAJI: 10 MART MUTABAKATI ŞER ODAKLARININ OYUNUNU BOZACAK!”

MEHMETÇİK SURİYE’YE GİRDİ: MÜNBİÇ HATTINDA HAREKÂT TRAFİĞİ…

SELVİ'DEN AKP'YE ASGARİ ÜCRET UYARISI:YOKSULUN SESİNİ DUYMAZSANIZ SANDIKTA DEPREM OLUR!

DİPLOMA GERGİNLİĞİ BÜYÜYOR: MAHKEME 2026’YA ERTELEDİ, TEPKİ ÇIĞ GİBİ!

“ÇEKMEKÖY’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU ÇATIŞMAYA DÖNDÜ: 1 POLİS ŞEHİT, 9 KAYITLI SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ!”

“İMAMOĞLU’NUN DURUŞMASINA ULUSLARARASI ÇIKARTMA: SALON DİPLOMASİ SAHASINA DÖNDÜ!”

“ÖZEL EĞİTİMDE UTANÇ GÖRÜNTÜLERİ: OTİZMLİ ÇOCUKLARA İNSANLIK DIŞI MUAMELE!”

“EVİ YIKILANI YİNE EVSİZ BIRAKTILAR: HATAY’DA KONTEYNER KENTTE TAHLİYE KRİZİ!”

“YARGIYA MHP’DEN TARİHİ UYARI: ‘DELİLSİZ TUTUKLAMA ADALET DEĞİL, ZAN YARATIR!’”

“SİLİVRİ’DE KRİTİK GÜN: İMAMOĞLU’NUN DİPLOMA DAVASI SİYASİ DEPREME DÖNDÜ!”

“REYHANLI’DA TÜYLER ÜRPERTEN VAHŞET: 10 YAŞINDAKİ ÇOCUK CANLI CANLI TOPRAĞA GÖMÜLDÜ!”

“DEMİRTAŞ–İMAMOĞLU–KAVALA–ATALAY… SİLİVRİ’DE TARİHİ ZİYARET: ‘TÜRK ANAYASASI ASKIYA ALINIYOR’ UYARISI”

“CEZAEVİNDEN HASTANEYE ‘ACİL SEVK’ ALARMI: MUHİTTİN BÖCEK’İN SAĞLIĞI ERİYOR, HUKUK SUSUYOR!”

REJİM SONRASI YENİ DÖNEM’ MESAJI: ŞARA, SURİYE’NİN GELECEK YOL HARİTASINI AÇIKLADI!

“ESKİŞEHİR’DE SAĞLIK SKANDALI: DOKTORLAR SAHTE RAPOR ÇARKI İDDİASIYLA GÖZALTINDA!”

Yükleniyor


“ÜNLÜ SANATÇI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜ: GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARI CİNAYET ŞÜPHESİNİ GÜÇLENDİRDİ!”

GAZETECİ ENVER AYSEVER GÖZALTINA ALINDI

“MEDYA DÜNYASINI SARSAN TUTUKLAMA: ERSOY VE ÜÇ KİŞİ HAKKINDA ÇARPICI SUÇLAMALAR DOSYADA!”

MÜLAKATSIZ ATAMA FIRTINASI BÜYÜRKEN BİNLERCE GENÇ İŞSİZ: AKP’Lİ ÖZLEM ZENGİN’İN YANITI ÜLKE GÜNDEMİNİ SARSTI!

İTTİFAKTA GÜVENSİZLİK Mİ? MHP, BİLAL ERDOĞAN PLANI İÇİN AÇIK AÇIK SORDU!

ERDOĞAN’A VERİLEN TARTIŞMALI KDV YETKİSİ DÜŞTÜ: AYM ‘YASAMA GASBI’ DEDİ!

  • Perşembe 16.4 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 13.1 ° / 7.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 16.5 ° / 7.1 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8