İBB MECLİSİ'NDE CÜBBELİ AHMET SEFERBERLİĞİ
Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün onursal başkanlığını yaptığı derneğe ait tarihi yarımadadaki arazinin “konut” olan imarı, “sosyal kültürel tesis” olarak değiştirildi. Karar AKP-MHP grubunun oy ço?
İstanbul’un Fatih ilçesine bağlı Çarşamba'da Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün onursal başkanı olduğu ‘Hoca Ahmet Yesevi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne ait yaklaşık 1000 metrekarelik parselin imarını değiştirmek için 2017 yılında başlayan süreçte sona gelindi.
Müftü Ali Mahallesi'nde “konut” imarı taşıyan derneğe ait 1000 metrekarelik alanın “Sosyal Kültürel Tesisler” alanı ilan edilmesi için 2017 yılında İBB'ye plan değişikliği başvurusu yapılmıştı.
PLAN DEĞİŞİKLİĞİ
Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, mülkiyeti dernekte bulunan kayıtlı taşınmazların, dernek işleri doğrultusunda kullanılmak üzere “Sosyal Kültürel Tesis Alanına” alınması talebi ile İBB tarafından plan değişiklikleri hazırlandı.
Plan değişikliği ile 1000 metrekarelik parsel “sosyal kültürel tesis alanı” ilan edildi. Yapılacak binanın yüksekliği de 15.50 metre olarak belirlendi.
AKP-MHP OYLARI
Parseller, tarihi yarımada sınırları içinde bulunduğu için yasa gereği değerlendirilmek üzere koruma kurullarına gönderildi. Kurul süreci de tamamlandı ve İBB Meclisi Temmuz ayı oturumlarında plan değişikliği tekrar gündeme alındı. İstanbul 2 Numaralı Yenileme Alanları Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nün 3 Mart 2020 tarihli onayı doğrultusunda plan değişikliği de uygun bulundu.
Daha önceki plan değişikliği kararlarına da katılmayan CHP grubu, son karara da “hayır” oyu kullandı. Cübbeli Ahmet Hoca'nın derneğine ait olan arazinin imarı, çoğunluğu elinde bulunduran AKP-MHP grubunun oyları ile kabul edildi.
2005’TE KURULDU
2005 yılında kurulan dernek, 25 Mayıs 2015 tarihinde “kamu yararına çalışan dernek statüsü” kazandı.
-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,32% 0,06
-
EURO
51,23% -0,18
-
GRAM ALTIN
6518,22% -1,57
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
İlgili Haberler
TRUMP’TAN AVRUPA’YA SERT SÖZLER: “KORKAKLAR, ABD’SİZ NATO KAĞITTAN KAPLAN”
POMPADA ŞOK! MOTORİNE 5,18 TL ZAM: FİYATLAR 70’İ AŞTI
“AYNI SAVAŞA İKİ FARKLI SÜRE!” Netanyahu’dan Çifte Mesaj Krizi
ANTALYA’DA KORKUNÇ YANGIN: ANNE VE 5 ÇOCUĞU YAŞAMINI YİTİRDİ
MİLLET İRADESİ MİTİNGİNE MÜDAHALE: GÖZALTINA ALINAN 4 KİŞİDEN 2’Sİ TUTUKLANDI!
BAKAN GÜLER HATAY’DAN SESLENDİ: TÜRKİYE TEYAKKUZDA, HER TÜRLÜ TEDBİR MASADA!
İSKENDERUN’DA SU KRİZİ: ŞEBEKEYE KİRLİ SU KARIŞTI
YÜKSELİŞ KOLEJİ’NDEN ULUSLARARASI BAŞARI: ILGIN DEVRİM BOURNEMOUTH UNİVERSİTY’DE
“DANIŞTAY DEVREYE GİRDİ! MEB’DEN ‘RAMAZAN GENELGESİ’ İÇİN SAVUNMA İSTENDİ”
“BAKAN ÇİFTÇİ AÇIKLADI: BAYRAMDA ‘RADAR TUZAĞI’ YOK”
“TRUMP’TAN İRAN’A AÇIK TEHDİT: GÜNEY PARS’I TAMAMEN YOK EDERİZ”
“MAÇ BİTTİ, KRİZ BAŞLADI: LIVERPOOL–GALATASARAY MAÇINA İNCELEME”
“BODRUM’DA SKANDAL İDDİA: ÖZBEK KADINI İNŞAATA GÖTÜRÜP İSTİSMAR ETTİLER”
“AKP’SİZ BAYRAM” CHP 17 PARTİYLE GÖRÜŞECEK, KRİTİK TERCİH GÜNDEMDE
“4 TAŞINMAZIM VAR” DEDİ, BELGEYİ GÖSTERDİ! GÜRLEK’TEN MAL VARLIĞI ÇIKIŞI
CHP’DEN AKIN GÜRLEK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
İBB DAVASINDA YARGILAMA SÜRÜYOR: 107 TUTUKLU BAYRAMDA CEZAEVİNDE
KUŞADASI BELEDİYESİ’NDE YENİ SÜREÇ: BAŞKAN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI
İBB DOSYASINDA KRİTİK GELİŞME: MAHİR POLAT’A EV HAPSİ KALDIRILDI
Yükleniyor
“KANUN DAR GELİYOR” EMNİYETTE YENİ DÖNEMİN SİNYALİ
“AYNI SAVAŞA İKİ FARKLI SÜRE!” Netanyahu’dan Çifte Mesaj Krizi
ANTALYA’DA KORKUNÇ YANGIN: ANNE VE 5 ÇOCUĞU YAŞAMINI YİTİRDİ
MİLLET İRADESİ MİTİNGİNE MÜDAHALE: GÖZALTINA ALINAN 4 KİŞİDEN 2’Sİ TUTUKLANDI!
YÜKSELİŞ KOLEJİ’NDEN ULUSLARARASI BAŞARI: ILGIN DEVRİM BOURNEMOUTH UNİVERSİTY’DE
“DANIŞTAY DEVREYE GİRDİ! MEB’DEN ‘RAMAZAN GENELGESİ’ İÇİN SAVUNMA İSTENDİ”
- Cuma 16.5 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 15.9 ° / 6.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazar 13.2 ° / 6.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu




