HDP'Lİ 2 BELEDİYE EŞ BAŞKANI TUTUKLANDI

Iğdır Belediye Eş Başkanı Yaşar Akkuş ve Altınova Belediye Eş Başkanı Casim Budak tutuklandı. Aralarında HDP'li eş başkanların da olduğu 10 kişi adli kontrol uygulamalarıyla serbest bırakıldı.

GÜNDEM 19.05.2020 20:14:12 0
HDP

Iğdır Belediye Eş Başkanı Yaşar Akkuş ve Muş'un Altınova Belde Belediyesi Başkanı Casim Budak tutuklandı.Evrensel'in haberine göre, aralarında Siirt Belediye Eş Başkanı Berivan Helen Işık, Baykan Belediye Eş Başkanları Ramazan Sarsılmaz ve Özden Gülmez ile Kurtalan Belediyesi Eş Başkanı Baran Akgül'ün de olduğu 10 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme 10 kişinin 4'ünü ev hapsi, 6'sını diğer adli kontrol uygulamalarıyla serbest bıraktı.
ALTINOVA BELEDİYE BAŞKANI TUTUKLANDI
Muş'ta gözaltına alınan Altınova Belde Belediye Eş Başkanı Casim Budak, emniyetteki ifade işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı. Savcılıkta ifade veren Budak, sevk edildiği mahkemece 'terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla tutuklandı.
Budak'ın yerine, Korkut Kaymakamı Hasan Sadebıyık kayyum olarak atanmıştı.
10 KİŞİ 'SERBEST'
Siirt Belediyesi Eş Başkanı Peymandara Turhan, Kurtalan Belediyesi Eş Başkanı Esmer Baran, Siirt Belediyesi çalışanları Eşref Tekin ve Gülçin Köneş, mazbatası verilmeyen Resul Kaçar ile Beşir Aksu, sevk edildikleri mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.  
Siirt Belediye Eş Başkanı Berivan Helen Işık, Baykan Belediyesi Eş Başkanları Ramazan Sarsılmaz ve Özden Gülmez ve Kurtalan Belediyesi Eş Başkanı Baran Akgül ise, tutuklanma talebiyle sevk edildikleri mahkemece, ev hapsi uygulaması serbest bırakıldı.
GECE GÜNDÜZ BEKLİYORLARDI
4 gündür adliye önünde bekleyen HDP'lilerden Beşir Kaya, kayyum atamalarına tepki göstererek, bu durumu 'zulüm' ve 'Kürt halkına hakaret' olarak nitelendirdi. Kaya, 'Zulümden başka bir şey yoktur. Belediyeyi her seferinde kazanıyoruz. Yine kayyum atıyorlar. Bunu yine kabul etmeyeceğiz' dedi.
Tüm gece boyunca kaldırımda bekleyen ve yorulunca kaldırımda bir karton bularak uyuyan yurttaşlardan Remzi Türköz, 'Gece boyunca hem arkadaşlarımız hem de eş başkanlarımız için bekledik. Bu bir direniştir. Kayyum iradesini kabul etmiyoruz' diye konuştu.
Adliye önünde bekleyen Siraç Sevimli, kayyumu tanımayacaklarına işaret ederek, 'terör soruşturması' adı altında Kürt halkının seçme ve seçilme hakkının ellerinden alındığına kaydetti. Sevimli, 'İrademizi istemiyorlar. Bizim irademizi yok sayıyorlar. İrademizi yok sayanı biz de yok sayarız. 'Seçin' diyorlar, seçiyoruz, kayyum atıyorlar. Onlar kayyum atarsa biz de burada beklemeye devam ederiz' ifadelerini kullandı.
'KAYYUM DEĞİL GASP'
Bekleyenler arasında bulunan Baykan Belediyesi Eşbaşkanı Özden Gülmez'in babası Nahir Gülmez, 'AKP'ye oy verirsen helal HDP'ye oy verirsen olmaz! Onlara kayyum diyoruz, kayyum demek bile onlara övgüdür bu kayyum değil, bu bir gasptır' şeklinde tepkisini dile getirdi.
Kürt halkının tarih boyunca zulme uğradığını vurgulayan Teybet Tekin ise, 1990'lı yıllarda yakılan köyler ve Ilısu Barajı ile de sular altında bırakılan yerlere de değinerek, 'Artık yeter bu zülüm nereye kadar sürecek' diye sordu.
Kadın iradesine kayyumlar ile bir kez daha 'darbe' vurulduğuna dikkati çeken Evin Gürgen de, 'Kadınların hakkı yok mu' dedi. Kadınlara her fırsatta şiddet uygulandığına dikkati çeken Gürgen, 'Kadınlara büyük bir şiddet uygulanıyor. Bu nasıl kabul edilir! Kadınların haklarını savunacağız' dedi.
IĞDIR BELEDİYE EŞ BAŞKANI YAŞAR AKKUŞ DA DÜN TUTUKLANMIŞTI
İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan ve yerine kayyum atanan HDP'li Iğdır Belediye Eş Başkanı Yaşar Akkuş da dün 'terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10208,76%-1,56
  • DOLAR

    41,79% 0,15
  • EURO

    48,73% -0,27
  • GRAM ALTIN

    5724,11% -1,68
  • Ç. ALTIN

    9886,33% 1,99

HATAY’DA FUHUŞ OPERASYONU: 5 KADIN GÖZALTINDA, 1 TUTUKLAMA

HATAY’DA CHP’DE YARIŞ KIZIŞIYOR: ÇOLAKOĞLU ADAYLIĞINI DUYURDU

İSKENDERUN’DA KADINLAR BİRBİRİNE GİRDİ! POLİS AYIRMAKTA ZORLANDI

“ROJİN’İN NOT DEFTERİNDEN ÇIKAN İSİM, ŞİFRE VE DNA: SORUŞTURMA YENİ BOYUTA TAŞINDI”

BURCU KÖKSAL, AKP İDDİALARINA SERT YANIT VERDİ

REMZİ SANVER GÖZALTINDA! TÜRKİYE’NİN MASON LİDERİNE OPERASYON!

MİTİNGE CEMAAT GÖTÜRMEYİ REDDEDEN İMAMIN CEZASI KESİNLEŞTİ

BKM SORUŞTURMASINDA FLAŞ GELİŞME: EMRAH ŞENER VE ESKİ BKM YÖNETİCİLERİ CEZAEVİNDE

CENGİZ BİNGÖL VE REMZİ SANVER GÖZALTINDA! CAN HOLDİNG SORUŞTURMASI DERİNLEŞİYOR

MERKEZ BANKASI ANKETİNDE YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜKSELDİ

SBK’DEN DİKKAT ÇEKEN MESAJ: “YARIN HER ŞEYİ AÇIKLAYACAĞIM”

EKONOMİDE YENİ ROTA: 2026’DA BÜYÜME YÜZDE 3,8, GELİR 77 TRİLYON TL!

NARİN GÜRAN CİNAYETİNDE VİCDAN KRİZİ: AVUKAT İSTİFA ETTİ, SES KAYDI SIZDI

SEZGİN BARAN KORKMAZ VE CİHAN EKŞİOĞLU’NA KARA PARA SORUŞTURMASI! 7 İSİM HAKKINDA GÖZALTI KARARI…

AYM’NİN ERDOĞAN KARARINA ‘KAMU YARARI’ ERTELEMESİ

DEM PARTİ İLÇE BİNASINA TAŞLI SALDIRI: ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

MELİH GÖKÇEK’İN 41 MİLYONLUK GONGCUSU YENİDEN SAHNEDE!

ŞEMSİYE HABERİNE GÖZALTI: IĞDIR’DA BASINA ZİNCİRLEME MÜDAHALE…

CHP’NİN 62’NCİ MİTİNGİ SARIYER’DE: “MİLLET İRADESİ SUSTURULAMAZ!”

DEZENFORMASYON DAVASI YOLDA: ABB, GÖKÇEK İÇİN SAVCILIĞA GİDİYOR

ŞARA PUTİN’LE GÖRÜŞÜRKEN, ESAD MOSKOVA SOKAKLARINDA!

IĞDIR’DA GAZİLERİ YAĞMUR ALTINDA BEKLETEN TÖRENİN HABERİNE GÖZALTI

GÜRCİSTAN MAÇINDA TRİBÜNDEN “ÖCALAN” TEPKİSİ

YIL GEÇTİ, NE TEMEL VAR NE İHALE: MUĞLA’DA TOKİ SESSİZLİĞİ

ÜNSAL BAN SKANDALI: YURTDIŞI YASAĞINA RAĞMEN TÜRKİYE’DEN KAÇTI

CUMHURBAŞKANLIĞI KABİNESİ BUGÜN TOPLANIYOR: MASADA 4 KRİTİK KONU

MİNGUZZİ DAVASINDA SANIK AVUKATI ÇEKİLDİ!

AYM, CUMHURBAŞKANININ EKONOMİK YETKİLERİNİ İPTAL ETTİ

İSKENDERUN’A NEFES ALDIRACAK ORMAN PARKI AÇILIŞA HAZIR

“BELEDİYELERDE DOSYA ALARMI MI? ERDOĞAN’IN SÖZLERİ GÜNDEMİ SARSTI”

Yükleniyor


REMZİ SANVER GÖZALTINDA! TÜRKİYE’NİN MASON LİDERİNE OPERASYON!

MİTİNGE CEMAAT GÖTÜRMEYİ REDDEDEN İMAMIN CEZASI KESİNLEŞTİ

BKM SORUŞTURMASINDA FLAŞ GELİŞME: EMRAH ŞENER VE ESKİ BKM YÖNETİCİLERİ CEZAEVİNDE

CENGİZ BİNGÖL VE REMZİ SANVER GÖZALTINDA! CAN HOLDİNG SORUŞTURMASI DERİNLEŞİYOR

SBK’DEN DİKKAT ÇEKEN MESAJ: “YARIN HER ŞEYİ AÇIKLAYACAĞIM”

NARİN GÜRAN CİNAYETİNDE VİCDAN KRİZİ: AVUKAT İSTİFA ETTİ, SES KAYDI SIZDI

  • Cumartesi 27 ° / 14.9 ° Güneşli
  • Pazar 26.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 25.7 ° / 18.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 8 7 0 1 17 22
2.TRABZONSPOR A.Ş. 8 5 1 2 7 17
3.GÖZTEPE A.Ş. 8 4 0 4 9 16
4.FENERBAHÇE A.Ş. 8 4 0 4 7 16
5.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 8 4 2 2 0 14
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 7 4 2 1 3 13
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 8 3 1 4 2 13
8.TÜMOSAN KONYASPOR 7 3 2 2 4 11
9.CORENDON ALANYASPOR 8 2 2 4 1 10
10.HESAP.COM ANTALYASPOR 8 3 4 1 -4 10
11.KASIMPAŞA A.Ş. 8 2 3 3 -1 9
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 7 2 3 2 -2 8
13.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 7 1 3 3 -1 6
14.GENÇLERBİRLİĞİ 8 1 5 2 -5 5
15.KOCAELİSPOR 8 1 5 2 -7 5
16.İKAS EYÜPSPOR 8 1 5 2 -7 5
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 8 0 3 5 -12 5
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 8 1 7 0 -11 3