HDP'Lİ 2 BELEDİYE EŞ BAŞKANI TUTUKLANDI

Iğdır Belediye Eş Başkanı Yaşar Akkuş ve Altınova Belediye Eş Başkanı Casim Budak tutuklandı. Aralarında HDP'li eş başkanların da olduğu 10 kişi adli kontrol uygulamalarıyla serbest bırakıldı.

GÜNDEM 19.05.2020 20:14:12 0
HDP

Iğdır Belediye Eş Başkanı Yaşar Akkuş ve Muş'un Altınova Belde Belediyesi Başkanı Casim Budak tutuklandı.Evrensel'in haberine göre, aralarında Siirt Belediye Eş Başkanı Berivan Helen Işık, Baykan Belediye Eş Başkanları Ramazan Sarsılmaz ve Özden Gülmez ile Kurtalan Belediyesi Eş Başkanı Baran Akgül'ün de olduğu 10 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme 10 kişinin 4'ünü ev hapsi, 6'sını diğer adli kontrol uygulamalarıyla serbest bıraktı.
ALTINOVA BELEDİYE BAŞKANI TUTUKLANDI
Muş'ta gözaltına alınan Altınova Belde Belediye Eş Başkanı Casim Budak, emniyetteki ifade işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı. Savcılıkta ifade veren Budak, sevk edildiği mahkemece 'terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla tutuklandı.
Budak'ın yerine, Korkut Kaymakamı Hasan Sadebıyık kayyum olarak atanmıştı.
10 KİŞİ 'SERBEST'
Siirt Belediyesi Eş Başkanı Peymandara Turhan, Kurtalan Belediyesi Eş Başkanı Esmer Baran, Siirt Belediyesi çalışanları Eşref Tekin ve Gülçin Köneş, mazbatası verilmeyen Resul Kaçar ile Beşir Aksu, sevk edildikleri mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.  
Siirt Belediye Eş Başkanı Berivan Helen Işık, Baykan Belediyesi Eş Başkanları Ramazan Sarsılmaz ve Özden Gülmez ve Kurtalan Belediyesi Eş Başkanı Baran Akgül ise, tutuklanma talebiyle sevk edildikleri mahkemece, ev hapsi uygulaması serbest bırakıldı.
GECE GÜNDÜZ BEKLİYORLARDI
4 gündür adliye önünde bekleyen HDP'lilerden Beşir Kaya, kayyum atamalarına tepki göstererek, bu durumu 'zulüm' ve 'Kürt halkına hakaret' olarak nitelendirdi. Kaya, 'Zulümden başka bir şey yoktur. Belediyeyi her seferinde kazanıyoruz. Yine kayyum atıyorlar. Bunu yine kabul etmeyeceğiz' dedi.
Tüm gece boyunca kaldırımda bekleyen ve yorulunca kaldırımda bir karton bularak uyuyan yurttaşlardan Remzi Türköz, 'Gece boyunca hem arkadaşlarımız hem de eş başkanlarımız için bekledik. Bu bir direniştir. Kayyum iradesini kabul etmiyoruz' diye konuştu.
Adliye önünde bekleyen Siraç Sevimli, kayyumu tanımayacaklarına işaret ederek, 'terör soruşturması' adı altında Kürt halkının seçme ve seçilme hakkının ellerinden alındığına kaydetti. Sevimli, 'İrademizi istemiyorlar. Bizim irademizi yok sayıyorlar. İrademizi yok sayanı biz de yok sayarız. 'Seçin' diyorlar, seçiyoruz, kayyum atıyorlar. Onlar kayyum atarsa biz de burada beklemeye devam ederiz' ifadelerini kullandı.
'KAYYUM DEĞİL GASP'
Bekleyenler arasında bulunan Baykan Belediyesi Eşbaşkanı Özden Gülmez'in babası Nahir Gülmez, 'AKP'ye oy verirsen helal HDP'ye oy verirsen olmaz! Onlara kayyum diyoruz, kayyum demek bile onlara övgüdür bu kayyum değil, bu bir gasptır' şeklinde tepkisini dile getirdi.
Kürt halkının tarih boyunca zulme uğradığını vurgulayan Teybet Tekin ise, 1990'lı yıllarda yakılan köyler ve Ilısu Barajı ile de sular altında bırakılan yerlere de değinerek, 'Artık yeter bu zülüm nereye kadar sürecek' diye sordu.
Kadın iradesine kayyumlar ile bir kez daha 'darbe' vurulduğuna dikkati çeken Evin Gürgen de, 'Kadınların hakkı yok mu' dedi. Kadınlara her fırsatta şiddet uygulandığına dikkati çeken Gürgen, 'Kadınlara büyük bir şiddet uygulanıyor. Bu nasıl kabul edilir! Kadınların haklarını savunacağız' dedi.
IĞDIR BELEDİYE EŞ BAŞKANI YAŞAR AKKUŞ DA DÜN TUTUKLANMIŞTI
İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan ve yerine kayyum atanan HDP'li Iğdır Belediye Eş Başkanı Yaşar Akkuş da dün 'terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    17140,47%0,16
  • DOLAR

    43,74% 0,22
  • EURO

    51,88% -0,10
  • GRAM ALTIN

    7005,55% 1,56
  • Ç. ALTIN

    11731,12% 0,00

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NE AVRUPA ŞOKU! İMAMOĞLU KARARI KÜRESEL KRİZE DÖNÜŞTÜ

ONLYFANS’A DEV OPERASYON: 300 MİLYONLUK MAL VARLIĞINA EL KONULDU

GÜRLEK ARBEDE SORUSUNU KESTİ ATTI: “CEVAP VERMEK İSTEMİYORUM”

ERDOĞAN PROGRAMI BOĞAZİÇİ’NDE HAYATI DURDURDU

KARALAR TAHLİYESİNE YAPILAN İTİRAZ REDDEDİLDİ

VALİ MASATLI: SÜRECİ TİTİZLİKLE TAKİP EDİYORUZ

ÖKTEM: GELECEK NESİLLERE VİZYONLU BİR İSKENDERUN BIRAKMAK İSTİYORUZ

YILMAZ’DAN GÖREV SİNYALİ: “MECLİS ‘DEVAM’ DERSE BİR DÖNEM DAHA HAZIRIM”

DEM PARTİ’DEN BEŞTEPE AÇIKLAMASI: “UZLAŞIYLA YASAL ÇERÇEVE ŞART”

DEM PARTİ’DEN BEŞTEPE AÇIKLAMASI: “UZLAŞIYLA YASAL ÇERÇEVE ŞART”

EKONOMİDE ALARM ZİLİ Mİ? TCMB ENFLASYON TAHMİNİNİ ARTIRDI

ÖZARSLAN TRANSFER İDDİALARINA SERT YANIT VERDİ

KABİNEDE ZİNCİRLEME REVİZYON İDDİASI: DÖRT KRİTİK BAKANLIK MASADA

KABİNEDE ZİNCİRLEME REVİZYON İDDİASI: DÖRT KRİTİK BAKANLIK MASADA

İÇİŞLERİ’NDE DEVİR TESLİM: YERLİKAYA’DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZ – “BEN ÖZGÜRLÜĞE GİDİYORUM”

İMAMOĞLU: “DEVLET GELENEĞİMİZ VE DEMOKRASİ TEHDİT ALTINDA”

AMASYA’DA BİYOGAZ TESİSİNDE FACİA: METAN GAZINDAN ZEHİRLENEN 3 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

TBMM’DE GÜRLEK GERGİNLİĞİ: YEMİN TÖRENİNDE YUMRUKLU KAVGA ÇIKTI

AKP’DEN BELEDİYELERE YENİ YASA HAZIRLIĞI: YETKİLER DARALABİLİR, DENETİM ARTABİLİR

ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜRLEK ATAMASINA SERT ÇIKIŞ: “PARTİMİZE OPERASYONUN MİMARI BAKAN YAPILDI”

POYRAZ KARAYEL VE HATIRLA SEVGİLİ’NİN UNUTULMAZ OYUNCUSU ARSLAN’DAN KAHREDEN HABER

BAKANLIKLARDA GECE YARISI DEPREMİ: ADALET’E GÜRLEK, İÇİŞLERİ’NE ÇİFTÇİ

KEÇİÖREN’DE TRANSFER KRİZİ: ALTINOK, ÖZARSLAN’I İHALE ÜZERİNDEN HEDEF ALDI

KADIN BELEDİYE BAŞKANININ KIYAFETİYLE DALGA GEÇEN İYİ PARTİLİ TUTUKLANDI

İSTİFA KARARI ANKARA’YI KARIŞTIRDI: ÖZARSLAN HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR GÜNDEMDE

Kiralık Araç, Sahte Plaka, ÇOCUK TETİKÇİ: Şişli’de Suç Zinciri

EYT TARTIŞMASI ALEVLENDİ: AKP’Lİ AVUKAT EMEKLİLERİ HEDEF ALDI

KIRMIZI BÜLTENLE ARANAN SUÇLULAR TÜRKİYE’YE GETİRİLDİ

ZEYDAN KARALAR TAHLİYE SONRASI ADANA’DA: “BU YOLDA BEDEL ÖDEMEYE HAZIRIM”

EPSTEIN BELGELERİNİN SANSÜRSÜZ HALİ KONGRE’YE AÇILIYOR

Yükleniyor


İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NE AVRUPA ŞOKU! İMAMOĞLU KARARI KÜRESEL KRİZE DÖNÜŞTÜ

ONLYFANS’A DEV OPERASYON: 300 MİLYONLUK MAL VARLIĞINA EL KONULDU

GÜRLEK ARBEDE SORUSUNU KESTİ ATTI: “CEVAP VERMEK İSTEMİYORUM”

ERDOĞAN PROGRAMI BOĞAZİÇİ’NDE HAYATI DURDURDU

KARALAR TAHLİYESİNE YAPILAN İTİRAZ REDDEDİLDİ

DEM PARTİ’DEN BEŞTEPE AÇIKLAMASI: “UZLAŞIYLA YASAL ÇERÇEVE ŞART”

DEM PARTİ’DEN BEŞTEPE AÇIKLAMASI: “UZLAŞIYLA YASAL ÇERÇEVE ŞART”

  • Cuma 13.7 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cumartesi 15 ° / 9.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.3 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12