HDP'DEN KAPATMA DAVASI AÇIKLAMASI
HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, HDP kapatma davasına "Partimize yönelik kapatma davası, ülke demokrasisine ve hukukuna ağır bir darbedir. Bu iktidar, darbeci bir yönetim olarak tarihe adını yazdırmıştır. AKP, k
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesinin hemen ardından HDP'nin kapatılması talebiyle Anayasa Mahkemesi'ne dava açtı. İddianame Yüksek Mahkemeye gönderilirken HDP'den davaya ilişkin açıklama geldi.
HDP Eş Genel Başkanları Buldan ve Sancar'ın ortak yaptıkları yazılı açıklamada, 'Tüm demokrasi güçlerini, toplumsal ve siyasal muhalefeti ve halkımızı bu siyasi darbeye, hukukun ve demokrasinin açıkça tasfiye edilmesine karşı ortak mücadeleye çağırıyoruz' dediler.
HDP'nin yalnızca bir siyasi parti olmadığını ifade eden Buldan ve Sancar, 'HDP, aynı zamanda bir fikirdir. Bu fikir etrafında milyonlarca insan kenetlenmiş durumdadır. Milyonlarca insan siyasi iradesine ve geleceğine sahip çıkacaktır. AKP-MHP iktidarı ise demokratik meşruiyetini yitirmiş, zor ve baskı aygıtlarıyla ayakta durmaya çalışmaktadır. AKP-MHP iktidarı şunu çok iyi bilmeli ki, ne yaparsa yapsın, asla boyun eğmeyeceğiz, diz çökmeyeceğiz ve demokratik siyasetten asla taviz vermeyeceğiz, demokratik direnişimizi kararlı bir mücadeleyle sürdüreceğiz' açıklamasını yaptılar.
Öte yandan Buldan ve Sancar, HDP Merkez Yürütme Kurulu'un yarın olağanüstü toplantıya çağırdılar.
'AKP, MHP'YE KONGRE HEDİYESİ VERMİŞTİR'
Buldan ve Sancar'ın imzasını taşıyan ortak açıklama şöyle:
'Kocaeli Milletvekilimiz Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun, iktidarın siyasi hesapları ve hukukun çiğnenmesiyle vekilliğinin düşürüldüğü gün, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı partimiz hakkında kapatma davası açmıştır.
AKP iktidarı, kendisine bağımlı ve taraflı hale getirdiği yargıyı, siyaseti dizayn etmek için bir sopa olarak kullanmaktadır.
Partimize yönelik kapatma davası, ülke demokrasisine ve hukukuna ağır bir darbedir. Bu iktidar, darbeci bir yönetim olarak tarihe adını yazdırmıştır. AKP, kapatma davası ile yargı üzerinden MHP’ye bir kongre hediyesi vermiş, savcılar siyasi talimatla hareket etmiştir.
Yaşananlar, AKP-MHP iktidar blokunun içine düştüğü derin acizliği de göstermektedir. Fikren, politik olarak ve sandıkta üstünlük sağlayamadıkları HDP’yi, şimdi yargı eliyle demokratik siyasetten tasfiye etmeyi hedeflemektedirler. Bu saldırganlıkları yaşadıkları derin korkudan kaynaklanmaktadır.
HDP, sadece bir parti değil aynı zamanda bir fikirdir. Bu fikir etrafında milyonlarca insan kenetlenmiş durumdadır. Milyonlarca insan siyasi iradesine ve geleceğine sahip çıkacaktır.
AKP-MHP iktidarı ise demokratik meşruiyetini yitirmiş, zor ve baskı aygıtlarıyla ayakta durmaya çalışmaktadır. AKP-MHP iktidarı şunu çok iyi bilmeli ki, ne yaparsa yapsın, asla boyun eğmeyeceğiz, diz çökmeyeceğiz ve demokratik siyasetten asla taviz vermeyeceğiz, demokratik direnişimizi kararlı bir mücadeleyle sürdüreceğiz.
Tüm demokrasi güçlerini, toplumsal ve siyasal muhalefeti ve halkımızı bu siyasi darbeye, hukukun ve demokrasinin açıkça tasfiye edilmesine karşı ortak mücadeleye çağırıyoruz.
Partimizin Merkez Yürütme Kurulu’nu yarın olağanüstü toplantıya çağırıyoruz. Sahip olduğumuz tarihsel mücadele geleneğiyle bu karanlık süreci atlatacağız. İnançlıyız ve kararlıyız. Mutlaka, ama mutlaka kazanacağız.'
-
BIST 100
18213,85%0,48
-
DOLAR
45,51% 0,19
-
EURO
53,12% 0,11
-
GRAM ALTIN
6818,12% 0,37
-
Ç. ALTIN
10865,96% 0,00
İlgili Haberler
ALİ KOÇ VE RAHMİ KOÇ HEM BAHÇELİ’YLE HEM DERVİŞOĞLU’YLA GÖRÜŞTÜ
BİNGÖL’DE “YANLIŞ EVE OPERASYON” İDDİASI:15 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN KOLUNUN KIRILDIĞI ÖNE SÜRÜLDÜ
ŞİŞLİ BELEDİYESİ’NDE KAYYUM DEĞİŞTİ: İSTANBUL VALİ YARDIMCISI AYHAN TERZİ GÖREVE BAŞLADI
ÖZEL’İN “ANNENE KÜFREDENLERİN YANINA GİDİYORSUN” SÖZLERİ GÜNDEM OLDU
HBB MECLİSİ’NDE SERMAYE ARTIRIMI VE KADRO KARARLARI DİKKAT ÇEKTİ
BELEN GEÇİDİ’NDE HEYELAN ALARMI! ANTALYA-İSKENDERUN KARAYOLUNDA TRAFİK DURDURULDU
SAADET PARTİSİ’NDE “BUTLAN” DAVASINDA KARAR ÇIKTI
MOTORİNE YENİ ZAM YOLDA: LİTRE FİYATINA 1 LİRA 10 KURUŞ ARTIŞ BEKLENİYOR
BAKANLIKTAN TÜİK TEPKİSİ: “GÖREVDEN ALINDI” DEMEK DEZENFORMASYON!
CHP’Lİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE SORUŞTURMA İZNİ! GÖZLER BALIKESİR’DEKİ İHALE DOSYASINA ÇEVRİLDİ
AYDIN’DA PROTOKOL KRİZİ: ÇERÇİOĞLU VE SARIBAŞ İL BAŞKANLARININ GERİSİNDE KALDI
Yükleniyor
3 BELEDİYE BAŞKANININ TUTUKLULUĞUNA DEVAM TALEBİ, CHP'Lİ İSİMLERE HAPİS İSTEMİ
ALİ KOÇ VE RAHMİ KOÇ HEM BAHÇELİ’YLE HEM DERVİŞOĞLU’YLA GÖRÜŞTÜ
BİNGÖL’DE “YANLIŞ EVE OPERASYON” İDDİASI:15 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN KOLUNUN KIRILDIĞI ÖNE SÜRÜLDÜ
CHP'Lİ TEPEBAŞI BELEDİYESİ’NE YOLSUZLUK OPERASYONU
RASİM OZAN KÜTAHYALI GÖZALTINDA! 21 İLDE DEV OPERASYON
CHP’DEN AKP’YE GEÇEN BURCU KÖKSAL İÇİN BELEDİYE ÖNÜNDE KARŞILAMA CHP’DEN AKP’YE GEÇEN BURCU KÖKSAL İÇİN BELEDİYE ÖNÜNDE KARŞILAMA
- Cuma 22.2 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 24.1 ° / 13.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 23.7 ° / 13.9 ° Güneşli




