GÖZLER YASADA: EMEKLİNİN BAYRAM İKRAMİYESİNDE 3 SENARYO
Erdoğan, emeklilere verilen bin TL’lik bayram ikramiyelerinin enflasyon kadar artırılacağını açıklamıştı.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emeklilere verilen bin TL’lik bayram ikramiyelerinin enflasyon kadar artırılacağını açıklamasının ardından, artışa olanak sağlayacak yasa teklifi bekleniyor.Bu çerçevede emekliye bayram ikramiyesinde yapılacak zamda 3 alternatif düşünülüyor: 6 ayda bir enflasyon farkının ikramiyelere yansıtılması; yıllık enflasyonun ikramiyeye yansıtılması ve 2018 yılından bu yana yaşanan enflasyonun ikramiyelere yansıtılması.
Erdoğan geçen günlerde yaptığı açıklamada, enflasyon oranında artış yapılacak bayram ikramiyelerinin ödeme takvimlerini açıklamışı. Erdoğan, “Bayram ikramiyelerinin ramazandaki ilk ödemesini mayıs başında, Kurban Bayramı ödemesini de temmuz ortasına doğru gerçekleştireceğiz” demişti. Bu çerçevede zamlı ödemelerin bayrama yetişmesi için önümüzdeki iki hafta içinde konuyla ilgili düzenlemenin TBMM’ye gönderilmesi gerekiyor. Çünkü emeklilere bayram ikramiyesi kanunla düzenlendiği ve kanunda da ikramiye tutarı bin TL olarak belirtildiği için enflasyon kadar yapılacak artış için de yasal bir düzenleme yapılması gerekiyor.
Hürriyet’ten Hacer Boyacıoğlu’nun haberine göre, emekliye bayram ikramiyesinde yapılacak zamda 3 alternatif dile getiriliyor. Bunlardan ilki 6 ayda bir enflasyon farkının ikramiyelere yansıtılması. Bu durumda Ocak’taki yüzde 8.36’lık fark ilk ikramiyeye eklenecek. İkinci ikramiye döneminde de temmuz ayında belli olacak olan yeni enflasyon oranında zam yapılacak. Bir diğer ihtimal ise, yıllık enflasyonun ikramiyeye yansıtılması.
Bu durumda 2020 yılı enflasyonu, ikramiyeye yansıtılacak, bu da yüzde 14.6 olacak. Ayrıca emekliye bayram ikramiyesi uygulamasının başladığı 2018 yılından bu yana yaşanan enflasyonun ikramiyelere yansıtılması talebi de zaman zaman gündeme getiriliyor.Emekli ikramiyeleriyle ilgili yasal düzenleme yapılırken, sandıklar üzerinden emekli olanların da ikramiye kapsamına alınması da isteniyor.
-
BIST 100
15921,64%1,19
-
DOLAR
44,47% 0,06
-
EURO
51,59% 0,50
-
GRAM ALTIN
6676,02% 0,06
-
Ç. ALTIN
10695,08% 0,00
İlgili Haberler
BURSALILAR MUSTAFA BOZBEY İÇİN MEYDANDA: “İRADE BİZİM” TEPKİSİ YÜKSELDİ
AKBELEN’DE GECE BASKINI! DİRENİŞÇİ ESRA IŞIK TUTUKLANDI: “MÜCADELEMİZ SÜRECEK”
ÖZGÜR ÖZEL’DEN DOKUNULMAZLIK HODRİ MEYDANI: “GELEN GELSİN, ALABİLEN ALSIN”
SİLİVRİ’DE “İMAMOĞLU GÜNÜ”: AYNI ANDA 2 DAVA, AYNI ANDA SAVUNMA
“OPERASYON DEĞİL, ŞİKAYET SÜRECİ”: BEŞİKÇİOĞLU’NDAN NET MESAJ
GAZETECİLERE DESTEK YÜRÜYÜŞÜNE MÜDAHALE: POLİS PARKI ABLUKAYA ALDI
EV SAHİPLERİ DİKKAT: 31 MART SON GÜN, CEZA KAPIDA
CEYLAN ERTEM’DEN KADIKÖY ÇAĞRISI: “GAZETECİLERİ YALNIZ BIRAKMAYIN”
TİNY HOUSE DAHİL: TARLAYA EV YAPMAK İSTEYENLERİ BEKLEYEN BÜYÜK ENGEL
CHP MİTİNGİNDE SERT ÇIKIŞ: ÖZEL’DEN YALIM GÖRÜNTÜLERİNE VE İKTİDARA TEPKİ
BAHÇELİ SESSİZLİĞİ BOZDU: İZZET ULVİ YÖNTER NEDEN AYRILDI?
DONALD TRUMP: “SANIRIM İRAN’DA REJİMİ DEĞİŞTİRDİK… SIRADA KÜBA VAR”
MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İZZET ULVİ YÖNTER İSTİFA ETTİ
TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TARİFEYİ DEĞİŞTİRDİ: YENİ DÜZENLEME RESMİ GAZETE’DE
MİLLİ EĞİTİM’DEN EK ATAMA DUYURUSU: BAŞVURULAR 28-30 MART’TA
ABB’DE KRİTİK DOSYA: YARGI SÜRECİ BAŞLADI, TARTIŞMA BÜYÜYOR
İMRALI ZİYARETİ TAMAMLANDI: DEM PARTİ HEYETİ GERİ DÖNDÜ
CHP LİDERİNDEN OPERASYON TEPKİSİ: “SALDIRI ALTINDAYIZ”
Yükleniyor
BURSALILAR MUSTAFA BOZBEY İÇİN MEYDANDA: “İRADE BİZİM” TEPKİSİ YÜKSELDİ
ABB KONSER DAVASINDA KRİTİK KARAR! TÜM TUTUKLULAR SERBEST BIRAKILDI
AKBELEN’DE GECE BASKINI! DİRENİŞÇİ ESRA IŞIK TUTUKLANDI: “MÜCADELEMİZ SÜRECEK”
ÖZGÜR ÖZEL’DEN DOKUNULMAZLIK HODRİ MEYDANI: “GELEN GELSİN, ALABİLEN ALSIN”
BURSA’DA SİYASİ DEPREM: BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA BOZBEY GÖZALTINDA!
YARGITAY’DAN EMSAL KARAR: ERDOĞAN SLOGANLARINDA MAHKÛMİYET BOZULDU
SİLİVRİ’DE “İMAMOĞLU GÜNÜ”: AYNI ANDA 2 DAVA, AYNI ANDA SAVUNMA
- Çarşamba 20.1 ° / 7.2 ° Güneşli
- Perşembe 13.4 ° / 11.5 ° Şiddetli yağmurlu




