GÖKÇEK'TEN FETÖ'YE DEV KAYNAK

ABB, geçtiğimiz haftalarda bazı basın kurumlarının görevinden istifa ettirilen eski Gökçek döneminde, 17/25 Aralık 2013’ten sonra alenen FETÖ’nün basın yayın organlarına kaynak aktarımı yapıldığı haberleri için harekete geçti.

GÜNDEM 22.05.2020 17:51:47 0
GÖKÇEK

Yapılan tahkikat sonucunda Büyükşehir Belediyesi tarafından Melih Gökçek ve üç yönetici hakkında “suç Örgütüne yardım etme”, “terörizmin finansmanı ve görevi kötüye kullanma” suçları işlendiği gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.Geçtiğimiz hafta bazı gazete ve internet sitelerinde çıkan “Melih Gökçek döneminde, 17/25 Aralık 2013’ten sonra alenen FETÖ’nün yayın organlarına reklam adı altında kaynak aktarımı yapıldığı” haberleri üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi müfettişleri harekete geçti.

Yapılan inceleme sonucunda, hükümetin Fethullahçı Terör Örgütü(FETÖ) konusunda milat kabul ettiği 17/25 Aralık 2013 tarihinden sonra bile FETÖ’nün yayın organları olduğu bilinen Samanyolu TV, Samanyolu Haber TV, Kanaltürk ve Bugün televizyonlarına kaynak aktarıldığı belirlendi.Ankapark’ın tanıtımı için Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan ihalenin teknik şartnamesindeki TV kanalları arasında, FETÖ/PDY terör örgütüne müzahir olan ve daha sonra kapatılan Bugün TV, Kanaltürk, Samanyolu Haber ve Samanyolu TV kanalları da yer aldı.

Yapılan incelemenin ardından, FETÖ Terör Örgütü’nün yayın organları olarak bilinen Samanyolu TV’ye 240.000 TL, Kanaltürk’e 81.000 TL, Samanyolu Haber’e 36.000 TL ve Bugün TV’ye 18.000 TL olmak üzere KDV hariç toplam 375.000 TL ödemenin tek kalemde yapıldığı ortaya çıktı.İnceleme sonrasında oluşturulan raporda eski Başkan İbrahim Melih GÖKÇEK, Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri FETÖ firarisi Kamil KILIÇ, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi eski Başkanı Ahmet Recep TEKCAN ve Mali Hizmetler Dairesi eski Başkanı FETÖ firarisi Hasan UÇAR hakkında suç örgütüne yardım etme, terörizmin finansmanı ve görevi kötüye kullanma suçlarını işlemekten dolayı cezalandırılmaları gerektiği yer aldı.

FETÖ yayın organlarına 17/25 Aralık 2013 tarihinden sonra dahi aktarılan yüz binlerce liralık kaynak araştırması, bir başka gerçeği de gözler önüne koydu. FETÖ firarisi Kamil Kılıç’ın Ankara’nın en bilindik “imamlarından” olmasına rağmen 17/25 Aralık sonrasında dahi Büyükşehir Belediyesi’nde görevine devam ettiği ve 15/04/2014 tarihinde emekli olduğu ortaya çıktı. “Paranın başında oturan” Mali Hizmetler Dairesi eski Başkanı Hasan Uçar’ın ise yine 17/25 Aralıktan sonra 4 ay göreve devam ettiği ve daha sonra Fen İşleri Daire Başkanlığı’nda görevlendirildiği belirtildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, FETÖ’ye kaynak aktarımında sorumlulukları bulunan Kamil Kılıç, Hasan Uçar ve Ahmet Recep Tekcan ile birlikte, takdir ve tensip makamı olmasına rağmen söz konusu şahıslar ile ilgili hiçbir işlem tesis etmeyen ve Belediye adına bu işin yapılmasına müsaade ederek suça iştirak eden Melih Gökçek hakkında “suç Örgütüne yardım etme”, “terörizmin finansmanı ve görevi kötüye kullanma” suçları işlendiği gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    15068,58%1,03
  • DOLAR

    43,13% 0,02
  • EURO

    50,43% 0,43
  • GRAM ALTIN

    6357,38% 1,71
  • Ç. ALTIN

    10168,66% 0,00

EMEKLİLER KONUŞTU: “KİRACIYIZ DİYE ÖLMEMİZ Mİ GEREKİYOR?”

BEBEK OTEL’DE YIKIM BAŞLADI

“KONTROL BENDE” DEDİ, ÜNVANI PAYLAŞTI: TRUMP’TAN VENEZUELA ÇIKIŞI

MAHALLEDE "BEBEK" ÇATLAĞI: CEM KÜÇÜK VE MÜCAHİT BİRİNCİ BİRBİRİNE GİRDİ!

NETANYAHU İRAN’I KINADI: GAZZE TARTIŞMASI YENİDEN ALEVLENDİ

17,5 MİLYON KİŞİNİN VERİLERİ ÇALINDI: INSTAGRAM TARİHİNİN EN BÜYÜK SIZINTILARINDAN BİRİYLE SARSILIYOR

MOTORİNE ZAMMIN ELİ KULAĞINDA: İNDİRİM DAHA SOĞUMADAN POMPA YİNE ZAM GÖRECEK

CHP 2026'YI "SEÇİM YILI" İLAN ETTİ, İLK HEDEF HATAY!

COVİD-19 AŞISI TARTIŞMALARINA BİLİMSEL NOKTA: ÖLÜM RİSKİ KİMDE DAHA YÜKSEK?

KADINLARDAN İKTİDARA MUHTIRA: "BİZE YAŞAM BORCUNUZ VAR, HESAP VERİN!"

BELEDİYELERİN ŞİRKET KURMA YETKİSİ CUMHURBAŞKANI ONAYINA BAĞLANIYOR

GALATASARAY’A FİNAL DARBESİ: SÜPER KUPA FENERBAHÇE’NİN

DEV FİNAL ÖNCESİ İLK 11’LER AÇIKLANDI: BÜYÜK SÜRPRİZ

ERSOY–ATEŞ TARTIŞMASINA AHMET HAKAN DA GİRDİ

OKULDA "EMNİYET" AYRICALIĞI İDDİASI: ÇAKARLI ARAÇ EŞE, POLİS MEMURU ŞOFÖRLÜĞE!

DERBİ ÖNCESİ FENERBAHÇE’YE ŞOK: 3 YILDIZ FİNALDE YOK

TUTUKLU BAŞKAN KONUŞTU: İMAMOĞLU USULSÜZLÜK YAPANLARI GÖREVDEN AL DEDİ

RIZA AKPOLAT DOSYASINDA YENİ PERDE: BOĞAZ'DAKİ KAÇAK YAPILAR İÇİN İKİNCİ TUTUKLAMA TALEBİ!

AKP’YE GEÇİYOR DENİLDİ, AHMET AKIN UMRE’DEN YALANLADI

KANUN TEKLİFİ MECLİS’TE: 4 MİLYON EMEKLİ İÇİN 20 BİN TL DÜZENLEMESİ

İSKENDERUN DEVLET HASTANESİ’NDE YENİ DÖNEM: BAŞHEKİMLİK KOLTUĞUNA ADEM SARI OTURDU!

HATAY'DA SAĞANAK VURDU, BELEDİYE SAHAYA İNDİ: MAHSUR KALAN ARAÇLAR VE VATANDAŞLAR KURTARILDI!

SAMANDAĞ’DA KORKUNÇ OLAY: ABLASI BAŞINDAN VURDU, KÜMESTEN CEPHANELİK ÇIKTI!

ATEŞKES MASADA, SİLAH SAHADA: HALEP’TE SDG’YE “TERK ET” BASKISI

SAVUNMA YARGILANIYOR: İSTANBUL BAROSU DAVASINDA KARAR GÜNÜ

MECLİS’TE SKANDAL "ALEVİ" SÖZLERİ: AKP’Lİ USTA'DAN TOPLUMU BÖLEN ÇIKIŞ!

ERZİNCAN’DA 2 YAŞINDAKİ ÇOCUK ÖLÜMDEN DÖNDÜ: BOCAVİRÜS GERÇEĞİ YENİDEN GÜNDEMDE

DİYANET’İN YENİ YIL "GELENEĞİ" DEĞİŞMEDİ: 2026’NIN İLK İHALESİ YİNE İHLAS’A GİTTİ!

BEYKOZ MİTİNGİ SONRASI İLK HAMLE: ERDOĞAN’DAN ÖZEL’E DAVA

SURİYE’DE OPERASYONLAR BAŞLADI, HAKAN FİDAN’DAN SERT MESAJLAR

Yükleniyor


BEBEK OTEL’DE YIKIM BAŞLADI

“KONTROL BENDE” DEDİ, ÜNVANI PAYLAŞTI: TRUMP’TAN VENEZUELA ÇIKIŞI

MAHALLEDE "BEBEK" ÇATLAĞI: CEM KÜÇÜK VE MÜCAHİT BİRİNCİ BİRBİRİNE GİRDİ!

NETANYAHU İRAN’I KINADI: GAZZE TARTIŞMASI YENİDEN ALEVLENDİ

MOTORİNE ZAMMIN ELİ KULAĞINDA: İNDİRİM DAHA SOĞUMADAN POMPA YİNE ZAM GÖRECEK

CHP 2026'YI "SEÇİM YILI" İLAN ETTİ, İLK HEDEF HATAY!

  • Pazartesi 13.2 ° / 6.1 ° Şiddetli yağmurlu
  • Salı 9.6 ° / 2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 11 ° / 0.7 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9