ESKİ AKP'Lİ VEKİL BAHÇELİ'NİN ÇIKIŞINI YORUMLADI

MHP'nin siyasi partiler ve seçim kanunlarına ilişkin yürüttüğü çalışmada, partiler arasında transferlere süre sınırı konulması planlanıyor. Buna göre, bir milletvekili seçildiği partiden başka bir partiye seçim öncesi geçemey

GÜNDEM 18.05.2020 19:11:07 0
ESKİ AKP

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 'memleket masası' çağrısında bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da yeni kurulan partilere grup kurmaları için milletvekili verebileceklerini söyledi. Tüm bu gelişmeler yaşanırken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 6 maddelik kanun değişikliği talebi, parti karargahlarında merak uyandırdı.Kaynaklar, Bahçeli’nin, 'Siyasi Partiler Kanunu, Seçim Kanunu, TBMM İç Tüzüğü değiştirilmeli, milletvekili dokunulmazlığıyla ilgili beklentiler karşılanmalı ve Siyasi Etik Kanunu ve meslek kuruluşları kanunu çıkarılmalı' başlıklarıyla gündeme getirdiği konular dikkat çekti.
 
Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre, MHP kurmayları dile getirilen taleplerin, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesiyle birlikte mevcut yapıların yeni sisteme uyumu açısından zaten olması beklenen 'kronolojik değişiklikler' olduğunu savunuyor.MHP’de 'X, Y, Z partisine 20 milletvekili vererek istikrarsızlık görüntüsü verilip, sisteme dönük yeni operasyonlara kapı aralandığı iddia ediliyor. Yeni partilerin grup kurmasının, TBMM çalışmalarında operasyonel olarak kullanılan yeni partilerin daha fazla söz almaları, teklif vermeleri anlamına geleceği ve iktidara karşı bayrak açma operasyonuna dönüştürülerek istikrarsızlık görüntüsüyle yeniden parlamenter sisteme dönüşün alt yapısının oluşturulmak istendiği belirtiliyor. MHP’de, 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne sistematik operasyon yapılmak isteniyor' görüşü hakim.
MHP’nin siyasi partiler ve seçim kanunlarına ilişkin yürüttüğü çalışmada, partiler arasında transferlere süre sınırı konulması planlanıyor. Buna göre, bir milletvekili seçildiği partiden başka bir partiye seçim öncesi geçemeyecek. Süre sınırının ne kadar olacağı konusunda ise 1 yıl veya daha fazla olması gibi alternatifler bulunuyor. Bahçeli’nin milletvekili dokunulmazlığı konusundaki, 'beklentiler karşılansın' talebi ise, TBMM’de bekleyen fezlekelere dönük. Bahçeli, dokunulmazlık fezlekelerinde Meclis’in 'bekleme odası' olarak görülmesine karşı olduğu dile getiriliyor.
ESKİ AKP'Lİ VEKİL BAHÇELİ'NİN ÇIKIŞINI YORUMLADI
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçim sisteminde değişiklik yapılması çağrısını yorumlayan eski AKP Milletvekili ve KARAR gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, 'Bahçeli’nin muhalefetin önünü kesmek için icat ettiği bu yeni hamlesi, “Cumhur İttiakı”nın derdine çare olur mu bilinmez ama, Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan bellidir. Zira toplum olarak yaşadığımız tecrübelerden biliyoruz ki, bugüne kadar ekonomik çöküntünün yarattığı tahribatı yasalarla telafi edebilen bir iktidar henüz var olmamıştır.' diye yazdı.
Ocaktan'ın 'Bu korkunun arkası seçim olabilir mi?' başlıklı yazısı şöyle:
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Türkiye’yi siyasal ve kurumsal anlamda öylesine bir kaosun içine sürükledi ki, bizzat bu sistemin mimarları bile çok mutsuzlar.
Oysa yeni sistem gelecek dertler bitecek, ekonomi uçuşa geçecekti. Ekonominin hali ortada, herkesin sıfır faizle kredi bulduğu bir dünyada yüzde 6-7 faizle bile kredi bulamıyoruz. Düne kadar meydan okuduğumuz gelişmiş ülkelerin, yani ‘üst aklın’ temsilcisi olarak görülen ‘dış güçler’in kapısını çalarak swap anlaşmaları yapabilmek için dil döküyoruz.
Nasıl bir şey olduğu henüz keşfedilemeyen yeni sistemle ‘ittifak’ modeli icat edilerek AK Parti-MHP birlikteliğine avantaj sağlama hedeflendi ama 31 Mart seçimlerinde bu icadın pek bir işe yaramadığı anlaşıldı. Her tarafından dikişleri atmaya başlayan bu sistem iktidar bloğunu bile öylesine çaresiz bıraktı ki, 31 Mart öncesinde Kürt oyları için İmralı’nın kapısını çaldılar, Öcalar’ın kardeşini TRT ekranlarına çıkarmak zorunda kaldılar, ama o bile çare olamadı...
Anlaşılan o ki yamalı bohça gibi alelacele hazırlanan bu yeni sistem elbisesi ne iktidarın, ne de muhalefetin üzerine oluyor.
İşte bu tehlikeyi gören Bahçeli telaşla bir bakıma “Bu elbiseyi bir an önce tamir edelim” çağrısı yapıyor. Bahçeli diyor ki: “15 Temmuz 2020’ye kadar CHP’den Gelecek Partisi’yle DEVA Partisi’ne milletvekili nakli çok güçlü bir ihtimal olarak karşımızdadır. Siyasi Partiler Kanunu hemen değiştirilmelidir.”
Evet tehlike büyük, yaklaşıyor yaklaşmakta olan... Allah’ın günleri sayılı, ne zaman geleceği belli olmaz ama, bu korkunun arkası seçim olabilir...
Dolayısıyla bir an önce tedbir alınmalıdır, yoksa bu milletin ne yapacağı hiç belli olmaz. Bu çerçevede yakın tarihle ilgili hafızalarımızı tazelediğimizde gördüğümüz gerçek şudur; ne zaman bu ülkede haklar ve özgürlükler tehlike altına girmişse, insanların adalete olan güvenleri sarsılmışsa ve ekonomide umutlar tükenmeye başlamışsa toplum sessizce fırtınanın geçmesini bekler ve sandık önüne geldiğinde son sözünü söyler.
Şimdilerde, yazılı ve görsel medyanın yüzde 90’ının iktidarın yan kuruluşu haline geldiği, sosyal medyadaki trol ordularıyla insanların itibarsızlaştırıldığı, FETÖ taktikleriyle mahremiyetlere dil uzatıldığı, dinin bile makam-mevki ve ekonomik çıkar için sponsor olarak kullanıldığı tam bir ahlaki çürümüşlük hali yaşıyoruz. Ve şu anda güç “Cumhur İttifakı”nda, onları durdurabilecek ne bir devlet kurumu, ne de hukuk var.
Televizyonlarda milyonların gözlerinin içine baka baka komşuları için hazırladığı ölüm listelerini açıklayanların kahramanlaştırıldığı günlerden geçiyoruz. RTÜK Başkanı bile ölüm listecisini gururla savunduğuna göre, kim bilir belki o kadına ödül bile verirler...
Yaşadığımız bu sürecin, birazcık olsun siyasi zekası olanlar için alarm zilleri çaldırması kaçınılmazdır. Eminim ki MHP Genel Başkanı da tehlikeyi görüyor ve toplumun “Yeter artık” diyeceği o gün gelmeden birilerinin önünün kesilmesi için tedbir alma çağrısı yapıyor.
Zira bu işlerin nereye evrileceğini en iyi Bahçeli bilir, 2002 seçimleri öncesindeki siyasi hamlesinin nasıl sonuçlar ürettiğini çok iyi bilmektedir ve bunu bizzat yaşayarak tecrübe etmiş bulunmaktadır.
Bahçeli’nin muhalefetin önünü kesmek için icat ettiği bu yeni hamlesi, “Cumhur İttiakı”nın derdine çare olur mu bilinmez ama, Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan bellidir. Zira toplum olarak yaşadığımız tecrübelerden biliyoruz ki, bugüne kadar ekonomik çöküntünün yarattığı tahribatı yasalarla telafi edebilen bir iktidar henüz var olmamıştır.
Yakın tarihimizde yaşanan tecrübeler de göstermiştir ki, insanların iradelerini, tercihlerini engellemek üzere çıkarılan yasalar, uygulanan idari yaptırımlar hiçbir şekilde bu gücü kullananların lehine sonuçlanmamıştır.
Bu yüzden MHP liderinin yaklaşmakta olan tehlikeyi gördükçe telaşa kapılmasını anlayışla karşılamak gerekiyor. Zira Bizzat AK Parti’nin içinden çıkan DEVA ve Gelecek Partilerinin toplumdaki karşılıkları ortaya çıkmaya başladıkça, insanların önündeki alternatif imkanları da zenginleşecektir.


Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00

KILIÇDAROĞLU,SARAYLA MÜZAKERE EDİLMEZ" SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ

MHP'DEN BAHÇELİ'NİN ŞARKILI VİDEOSUNA AÇIKLAMA GELDİ

İSTANBUL'DAKİ CHP'Lİ BELEDİYELERDEN ÇAĞRI:#TayfunKahramanaÖzgürlük

‘BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ’ YARIN YAPILACAK...TBB BAŞKANI SAĞKAN: “GENÇ MESLEKTAŞLARIMIZIN TEKRAR O CÜBBEYİ ONURLA TAŞIYACAKLARI BİR DÜZENİ HAYATA GEÇİRMEK ZORUNDAYIZ”

VASYL BODNAR: RUSYA UKRAYNA TOPRAKLARINI TERK ETTİĞİ SANİYEDE MÜZAKEREYE HAZIRIZ. EN ZOR ZAMANLARDA PES ETMEDİYSEK ŞİMDİ NİYE PES EDELİM?

TMMOB SAMSUN ŞUBESİ: "GEZİ TUTUKLULARI, HALKIN ÇIKARLARINI SAVUNDUKLARI İÇİN CEZAEVİNDELER"

ESKİŞEHİR’DE 1 MAYIS MİTİNGİ’NE ÇAĞRI...

İSİAS OTELİ DAVASI... MAĞDUR AİLELER: “BU CEZAYI YALNIZCA KENDİ ÇOCUKLARIMIZ İÇİN DEĞİL, DEPREM ÜLKESİNDE BAŞKA HİÇBİR ANNE BABA EVLADININ ARDINDAN YAS TUTMASIN DİYE İSTİYORUZ”

HATAY’DA CAMİ İMAMI SİLAHLI SALDIRIYA UĞRADI!

YARGITAY, BAŞKANINI SEÇEMİYOR: 25'İNCİ TURDA DA SONUÇ ÇIKMADI

İZMİT BELEDİYE MECLİSİ'NİN AKP'Lİ ÜYESİ İBRAHİM EFE, KENDİNİ YERE ATTI, SALDIRIYA UĞRADIĞINI İDDİA ETTİ

METEOROLOJİ, KUVVETLİ RÜZGAR VE TOZ TAŞINIMI UYARISINI YİNELEDİ...

MERKEZ BANKASI: “PARA POLİTİKASI KURULU, ENFLASYON ÜZERİNDEKİ YUKARI YÖNLÜ RİSKLERE KARŞI İHTİYATLI DURUŞUNU YİNELEMİŞTİR”

TCMB, YÜZDE 50 OLAN POLİTİKA FAİZİNİ SABİT TUTTU

AKP'DEN CHP'YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ'NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA

İMAMOĞLU: BEYOĞLU’NA FARKLI BİR ÇAĞI VE DÖNEMİ YAŞATACAĞIZ

İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BİROL AYDEMİR, PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

ÇORLU DAVASI'NDA KARAR AÇIKLANDI

DEVLET BAHÇELİ, FERDİ TAYFUR ŞARKISIYLA YÜRÜDÜ

YILDIRIM KARA: DOĞA İÇİN SEFERBERLİK TALEP EDENLER, ÇED RAPORU ZORUNLULUĞUNU KALDIRIYOR

ŞAHİN’DEN DÖNMEZ’E ZİYARET

ŞAHİN’DEN ÖNTÜRK’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA: "7 İLDE GERÇEKLEŞTİRİLEN 'BOZDOĞAN-29' OPERASYONLARINDA 23 ŞÜPHELİ YAKALANDI"

İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"

İYİ PARTİLİ UZ'UN KURULTAY DELEGE LİSTESİNDE USULSÜZLÜK YAPILDIĞI GEREKÇESİYLE ÇANKAYA 4. İLÇE SEÇİM KURULU'NA YAPTIĞI İTİRAZ REDDEDİLDİ

ANNE BABALAR ÇOCUKLARINI BESLEYEMİYOR:ERDOĞAN VİCDANA GELSİN, ÇOCUKLARI DÜŞÜNSÜN

ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER’DEN DESTEK

AKP’DEN DEM PARTİ’YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ'NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI

ÖZEL’DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"

ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEINMEIER, ÖZGÜR ÖZEL İLE GÖRÜŞTÜ

Yükleniyor


MHP'DEN BAHÇELİ'NİN ŞARKILI VİDEOSUNA AÇIKLAMA GELDİ

İSTANBUL'DAKİ CHP'Lİ BELEDİYELERDEN ÇAĞRI:#TayfunKahramanaÖzgürlük

‘BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ’ YARIN YAPILACAK...TBB BAŞKANI SAĞKAN: “GENÇ MESLEKTAŞLARIMIZIN TEKRAR O CÜBBEYİ ONURLA TAŞIYACAKLARI BİR DÜZENİ HAYATA GEÇİRMEK ZORUNDAYIZ”

VASYL BODNAR: RUSYA UKRAYNA TOPRAKLARINI TERK ETTİĞİ SANİYEDE MÜZAKEREYE HAZIRIZ. EN ZOR ZAMANLARDA PES ETMEDİYSEK ŞİMDİ NİYE PES EDELİM?

İSİAS OTELİ DAVASI... MAĞDUR AİLELER: “BU CEZAYI YALNIZCA KENDİ ÇOCUKLARIMIZ İÇİN DEĞİL, DEPREM ÜLKESİNDE BAŞKA HİÇBİR ANNE BABA EVLADININ ARDINDAN YAS TUTMASIN DİYE İSTİYORUZ”

HATAY’DA CAMİ İMAMI SİLAHLI SALDIRIYA UĞRADI!

  • Cuma 29 ° / 16.6 ° false
  • Cumartesi 30.7 ° / 15.5 ° false
  • Pazar 34.6 ° / 18.3 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16