ERDOĞAN’DAN SALGIN AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye'nin, sağlam sağlık altyapısı, kaliteli sağlık hizmetleri, kuşatıcı sosyal güvenlik sistemi ve etkin tedavi protokolleriyle salgını en rahat göğüsleyen ülkelerden biri olduğunu"

GÜNDEM 9.10.2020 00:36:00 0
ERDOĞAN’DAN SALGIN AÇIKLAMASI

Erdoğan, Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu'nun açılış oturumuna Vahdettin Köşkü'nden video konferans yöntemiyle katıldı. 
Erdoğan “Bin yılı aşan ortak tarihe rağmen maalesef Türkiye ile Afrika birbirine çok uzak görünüyordu. Ülkelerimiz arasına birçok suni engel örülmüş, ön yargılar hakikatlerin önüne geçmişti. İşe öncelikle bu ön yargıları yıkarak başladık. Afrika halklarıyla milletimiz arasında gönül köprüleri kurduk. Afrikalı kardeşlerimizin ülkemizi daha yakından tanıması, Türkiye’nin potansiyelini keşfetmesi için çalışmalar yürüttük” dedi.
“AFRİKA HALKLARI SALGIN KARŞISINDA MAALESEF KADERLERİNE TERK EDİLDİ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, insanlığın zorlu ve sancılı bir dönemden geçtiğini, salgının Afrika kıtasının yükünü ağırlaştırdığını belirterek, şunları söyledi:
“Batılı gelişmiş ülkelerin maske savaşlarına giriştiği bir dönemde Afrika halkları salgın karşısında maalesef kaderlerine terk edildi. Kovid-19 hastalığı küresel sistemdeki çarpıklıkları gösterirken sistemin yapısından kaynaklanan eşitsizlikleri daha da derinleştirdi. Bugüne kadar 1,5 milyon civarında Afrikalı dostumuzun bu hastalığa yakalanmasından büyük üzüntü duyuyoruz. Bu tarz sıkıntılı dönemler, dostlukların da sınandığı kritik eşiklerdir. Türk malı solunum cihazlarının, maske ve tulumların Afrika'nın virüsle yaptığı mücadeleye katkılarını görmekten gururluyuz”
Erdoğan, “Türkiye, sağlam sağlık altyapısı, kaliteli sağlık hizmetleri, kuşatıcı sosyal güvenlik sistemi ve etkin tedavi protokolleriyle salgını en rahat göğüsleyen ülkelerden biri olmuştur” diye konuştu.
Salgın döneminde hizmete giren toplamda 15 bin 300 yataklı 14 hastane ve 10 ek hizmet binasıyla Türkiye’nin sağlık sistemini daha da güçlendirdiklerini, sağlık turizmi konusunda fiyat ve kalite açısından Türk sağlık sektörünün yıldızının giderek parladığını belirten Erdoğan, Afrika ülkelerinden her yıl binlerce kişinin hastalıklarının şifasını Türkiye'de, Türk hastanelerinde aradığını kaydetti.
“AFRİKA’DAKİ TÜRK ŞİRKETLERİ ÖZVERİYLE ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRDÜ”
Erdoğan, salgın döneminde ekonomik hayatın tamamen durmasına müsaade etmediklerini, şirketleri üretime, ticarete devam etmeleri noktasında teşvik ettiklerini anlatarak, lojistik sıkıntılara ve karantina önlemlerine rağmen Afrika’daki Türk şirketlerinin salgın döneminde özveriyle çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi.
“DAĞLIK KARABAĞ, 30 YILDIR İŞGAL EDİLMİŞ AZERBAYCAN TOPRAĞIDIR”
Erdoğan, Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırılarına da değinerek şu değerlendirmelerde bulundu:
“Dağlık Karabağ, yaklaşık 30 yıldır Ermenistan tarafından işgal edilmiş bir Azerbaycan toprağıdır. Birleşmiş Milletler ve AGİT’in açık kararlarına ve çağrılarına rağmen Ermenistan bu topraklardan çekilmemiştir. Minsk Grubu da sorunu çözme konusunda şimdiye kadar hiçbir irade göstermemiştir. Ermenistan’ın uzlaşmaz ve şımarık tavırları sebebiyle 30 yıldır âdeta kangrene dönmüş bu meselenin çözümü, işgalin son bulmasıdır. İşgali meşrulaştırılan önerilerin artık sahada uygulanma şansı yoktur. Azerbaycan’ın da topraklarını özgürleştirme konusunda son derece kararlı olduğunu görüyoruz. Türkiye olarak tüm kalbimizle Azerbaycan’ın topraklarını geri almak için yürüttüğü haklı mücadelesini destekliyoruz. Adalet ve hakkaniyeti savunan tüm ülkeleri Azerbaycan’a destek olmaya çağırıyoruz. Afrikalı dostlarımız başta Filistin davası olmak üzere işgale karşı hep en güçlü tepkiyi vermişlerdir. Dağlık Karabağ’ın işgalden kurtarılmasında da sizlerin Azerbaycan’ın yanında yer alacağına inanıyorum.”

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10886,35%-0,33
  • DOLAR

    42,43% -0,01
  • EURO

    48,99% 0,16
  • GRAM ALTIN

    5563,37% 0,22
  • Ç. ALTIN

    9193,27% -0,18

DEVA’DA İMRALI DEPREMİ: AKSOY KARARA İSYAN EDİP GİTTİ!

TBMM AÇIKLADI: HEYET ÖCALAN’LA GÖRÜŞTÜ!

BAŞKAN GÜL’ÜN ANNESİ SABAHAT BAYRAKTAR DUALARLA UĞURLANDI

İSKENDERUN BELEDİYESİ MUSİKİ DERNEĞİ’NDEN 40. YILA YAKIŞIR GECE!

İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN SOKAK KÖPEKLERİNE “BESLEME YASAĞI” TALİMATI

İSKENDERUN’DA ÖĞRETMENLER, 24 KASIM’DA BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK’ÜN MANEVİ HUZURUNDA

ZİRAAT PARK’TA ŞENLİK VAR! DÖNMEZ’İN İLK NARENCİYE FESTİVALİ BÜYÜK İLGİ TOPLADI

ERDOĞAN’DAN G20 UÇAĞINDA KILIÇDAROĞLU YORUMU: “BU SÖZLER İTİRAF NİTELİĞİNDE!

20 ASKERİN ŞEHİT DÜŞTÜĞÜ UÇAĞIN ENKAZ İNCELEMESİ TAMAMLANDI!

ŞİŞLİ’DE ŞAŞKINLIK YARATAN KARAR: AYNI FİİL, FARKLI MUAMELE!

HÜLYA AVŞAR VE MERVE TAŞKIN HAKKINDA 'FUHUŞA TEŞVİK' İDDİASIYLA SUÇ DUYURUSU!

ŞİDDETİ DURDURAMIYORSUNUZ, BİZ DURDURACAĞIZ!” KADINLAR SOKAKLARA İNİYOR

CUMA ZAM, SALI İNDİRİM! AKARYAKITTA VATANDAŞI ÇILDIRTTAN DÖNGÜ

AYDIN’DA SU KRİZİ BÜYÜYOR: GÜNEL’DEN ÇERÇİOĞLU’NA ‘SAMİMİYET TESTİ’

BELEN’İ YASA BOĞAN HABER: BAŞKAN GÜL ANNELERİNİ KAYBETTİ

BELEN’İ SARSAN YANGIN FACİASI: KÜLE DÖNEN GALERİDEN ŞOKE EDEN KİMLİK

SİYASETTE FIRTINA: ÖZEL’DEN YERLİKAYA’YA SUÇ ÖRGÜTLERİ VE FETÖ ÇIKIŞI!

GİZLİ İMRALI BULUŞMASI: MİT OTURMA PLANINI ÇİZDİ, FOTOĞRAF YASAKLANDI!

ÜNLÜLER BALIK SPERMİ ENJEKTE ETTİRİYOR: GÜZELLİKTE YENİ ŞOK TREND!

AKP KADIN KOLLARI'NDAN SKANDAL ATATÜRK PAYLAŞIMI!

KILIÇDAROĞLU’NDAN ÇARPICI ÇIKIŞ: BUGÜNKÜ CHP ELEŞTİRİSİ, 2021’DEKİ SÖZLERİYLE ÇELİŞTİ

ÖCALAN OYLAMASI SONRASI BULDAN’DAN DİKKAT ÇEKEN MESAJ: ‘ANA MUHALEFET DEM

EMEKLİLİK İÇİN YENİ DÖNEM: 72 VE 75 FORMÜLÜ GELİYOR!

50 BİN MAHKÛMA ‘AF’ ÇIKIYOR MU? İKTİDAR MEDYASI ‘PİYANGO’ DİYE DUYURDU!

GIDADA ALARM: BU KEZ ADRES KOCAELİ! 14 ÖĞRENCİ HASTANELİK OLDU

TARİHİ OYLAMA MANŞETE ÇIKAMADI: İKTİDAR MEDYASINDAN KRİTİK SESSİZLİK

İMRALI ZİYARETİ İÇİN ÜYE VERMEME KARARI ALAN CHP'DEN İLK AÇIKLAMA

BAHÇELİ’DEN İMRALI RESTİ: ARASINDA NE FARK VAR? İKİSİ DE TÜRKİYE SINIRI!

FURKAN APARTMANI FACİASI: KIRMIZI BÜLTENLİ MÜTEAHHİTLERDEN SKANDAL PAZARLIK!

GSS PRİMİNE BÜYÜK ZAM

Yükleniyor


TBMM AÇIKLADI: HEYET ÖCALAN’LA GÖRÜŞTÜ!

İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN SOKAK KÖPEKLERİNE “BESLEME YASAĞI” TALİMATI

ERDOĞAN’DAN G20 UÇAĞINDA KILIÇDAROĞLU YORUMU: “BU SÖZLER İTİRAF NİTELİĞİNDE!

20 ASKERİN ŞEHİT DÜŞTÜĞÜ UÇAĞIN ENKAZ İNCELEMESİ TAMAMLANDI!

ŞİŞLİ’DE ŞAŞKINLIK YARATAN KARAR: AYNI FİİL, FARKLI MUAMELE!

HÜLYA AVŞAR VE MERVE TAŞKIN HAKKINDA 'FUHUŞA TEŞVİK' İDDİASIYLA SUÇ DUYURUSU!

  • Salı 18.3 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.3 ° / 9.3 ° Güneşli
  • Perşembe 20 ° / 9.5 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 13 10 1 2 20 32
2.FENERBAHÇE A.Ş. 13 9 0 4 18 31
3.TRABZONSPOR A.Ş. 13 8 1 4 11 28
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 13 6 1 6 7 24
5.GÖZTEPE A.Ş. 13 6 2 5 9 23
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 13 6 3 4 0 22
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 13 6 4 3 5 21
8.CORENDON ALANYASPOR 13 3 4 6 -1 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 13 4 6 3 -2 15
10.KOCAELİSPOR 13 4 6 3 -4 15
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 13 3 5 5 -5 14
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 13 4 7 2 -10 14
13.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 13 3 6 4 1 13
14.KASIMPAŞA A.Ş. 13 3 6 4 -5 13
15.GENÇLERBİRLİĞİ 13 3 8 2 -6 11
16.İKAS EYÜPSPOR 13 2 8 3 -9 9
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 13 1 6 6 -18 9
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 13 2 9 2 -11 8