ERDOĞAN’DAN BAKAN ELVAN'A TALİMAT
Hürriyet yazarı Nuray Babacan, faizsiz peşinatsız ev-araba-eşya satışına yönelik talimat verdi.
Hürriyet yazarı Nuray Babacan, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, televizyonda gördüğü “faizsiz peşinatsız ev-araba-eşya satışına” ilişkin bir reklam sonrasında Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’a “Lütfi, şu işe bir çekidüzen verin. Bunlarla ilgili şikâyetler artıyor, yakında Kombassan, Çiftlik Bank işine dönecek. Batarlarsa devlete yük olacak hepsi” dediğini yazdı.
Babacan, şunları kaydetti:
Cuımhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, iki hafta önce grup toplantısından çıktı. Şeref Salonu boyunca kendisini bekleyenleri selamladı. TBMM’den ayrılmadan önce idare amirinin odasında kısa bir mola verdi.
Odaya çaylar söylendi. Kendisini uğurlayacak parti yönetimiyle sohbete koyuldu. Erdoğan, tam o sırada karşısındaki televizyonda reklamı fark etti. Yanında duran Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’a yönelerek, “Lütfi, şu işe bir çekidüzen verin. Bunlarla ilgili şikâyetler artıyor, yakında Kombassan, Çiftlik Bank işine dönecek. Batarlarsa devlete yük olacak hepsi” dedi.
Odada bulunanlar, Erdoğan’ın dikkatini çeken reklama odaklandı. Faizsiz peşinatsız ev-araba-eşya satışına ilişkin reklam olduğu fark edildi. Bakan Elvan, bu konuda yapılan çalışmaların sonuna gelindiğini, yakında Meclis’e gönderileceğini söyledi.
Hürriyet’in geçen hafta duyurduğu bu çalışmaya ilişkin hazırlıkların perde arkası böyle. Erdoğan’ın daha önce yaptığı uyarının çalışmayı başlattığı öğrenildi. Sektörde çalışan köklü firmaların büyük bölümü, bu çekidüzen yasasına destek veriyor.
Çünkü son günlerde sayıları hızla atan bu tür firmaların, toplanan paraları amaç dışında kullandığı, bankada faizde değerlendirildiği, sistemden çıkmak isteyenlere zorluk çıkarıldığına ilişkin şikâyetler Erdoğan’a kadar ulaştı.
Ve önceki gün, yasa teklifi TBMM’ye verildi.
-
BIST 100
16193,56%0,17
-
DOLAR
44,09% 0,06
-
EURO
50,94% 0,04
-
GRAM ALTIN
7313,26% -0,31
-
Ç. ALTIN
11826,62% 0,00
SAVCILIK, İMAMOĞLU’NUN PAYLAŞIMLARININ YAPILDIĞI HESABA SORUŞTURMA AÇTI
SAVAŞ DOĞALGAZI VURDU: NİSAN AYINDA ZAM KAPIDA!
ABD-İSRAİL GERİLİMİ SÜRERKEN HAMANEY’E SALDIRI GİRİŞİMİ
JANDARMA MÜDAHALESİ, TARTIŞMALI KİMLİK KONTROLÜ: İBB DAVASINDA GERİLİM TAVAN YAPTI!
TAHRAN’IN ÜZERİNE "ÖLÜM" YAĞIYOR: PETROL RAFİNERİLERİ VURULDU, ŞEHRE ASİT İNDİ!
TBMM’DE İRAN GÜNDEMİ: FİDAN VE GÜLER VEKİLLERİ BİLGİLENDİRİYOR
HASAN TAHSİN GÖKCAN’IN YERİNE İRFAN FİDAN: AYM’DE YENİ DÖNEM!
MANAVGAT’TA OPERASYON DALGASI: ESKİ BELEDİYE DÖNEMİNE YENİ GÖZALTILAR
AKARYAKITTA ZAM KISIR DÖNGÜSÜ: GECE GELEN ZAM BİTMEDEN YENİSİ KAPIDA!
HAMANEY SONRASI İRAN: YENİ LİDER MÜCTEBA HAMANEY
ŞİMŞEK'TEN PETROL AÇIKLAMASI: "BU ŞOKLAR KALICI DEĞİL, TEDBİRİMİZİ ALIYORUZ!"
DENİZLİ’DE KORKUTAN SARSINTI: 5.1 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREM EGE’Yİ AYAĞA KALDIRDI!
AKARYAKITTA YENİ ZAM KAPIDA: MOTORİN 2 LİRADAN FAZLA ARTACAK
NEW YORK BELEDİYE BAŞKANI’NA SUİKAST GİRİŞİMİ: TÜRKİYE ASYALISI ŞÜPHELİ YAKALANDI!
VALİ MASATLI: “HATAY’IN YENİDEN AYAĞA KALKIŞINDA KADINLARIN BÜYÜK PAYI VAR”
BÜYÜK YIKIM: HATAYSPOR’UN 2. LİG’E DÜŞMESİ KESİNLEŞTİ
9. GÜNÜNDE SAVAŞ KONTROLDEN ÇIKIYOR: FÜZE VE İHA YAĞMURU
Yükleniyor
ABD BAŞKANI TRUMP: “İRAN’A DÜŞÜNDÜKLERİNDEN ÇOK DAHA FAZLA ZARAR VERDİK”
SAVCILIK, İMAMOĞLU’NUN PAYLAŞIMLARININ YAPILDIĞI HESABA SORUŞTURMA AÇTI
SAVAŞ DOĞALGAZI VURDU: NİSAN AYINDA ZAM KAPIDA!
ABD-İSRAİL GERİLİMİ SÜRERKEN HAMANEY’E SALDIRI GİRİŞİMİ
ESKİ BELEDİYE BAŞKANI DA LİSTEDE: DÖŞEMEALTI’NDA OPERASYON
JANDARMA MÜDAHALESİ, TARTIŞMALI KİMLİK KONTROLÜ: İBB DAVASINDA GERİLİM TAVAN YAPTI!
- Perşembe 13.4 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cuma 12 ° / 5.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 15.7 ° / 5.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu


