ERDOĞAN: TÜRKİYE'DE KÜRT SORUNU YOK BİZ ÇÖZDÜK ONU

New York’ta gazetecilerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Türkiye’de böyle bir sorun yok. Biz bu işi çoktan çözdük, aştık, bitirdik" sözleriyle değerlendirdi.

GÜNDEM 23.09.2021 20:50:17 0
ERDOĞAN: TÜRKİYE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD ziyaretinin son günü New York’taki Türkevi’nde gazetecilerle bir araya geldi. Erdoğan'ın Afganistan, KHK'lar, Kürt sorunu tartışması, Karabağ gibi sıcak gündem hakkındaki yorumları dikkat çekti.
AFGANİSTAN'DA KUŞATICI BİR YÖNETİM OLUŞMADI
BM Genel Kurul hitabınızda Afganistan vurgunuz önemliydi. Türkiye'nin bu süreçte Afganistan’daki rolü ve stratejisi ne olacak?
Amerika burada “kapılar açılsın ve Afgan halkı Türkiye’ye girsin” diyemez. Burada bu bedeli ödemesi gereken Amerika’dır. Amerika’nın bununla ilgili adımlar atması lazım. Fakat şu ana kadar böyle bir hava görünmüyor. Amerika’nın bu noktada kapıları açmak gibi bir derdi şu anda yok gibi.
Taliban’ın şu andaki yaklaşım tarzına bakıldığında kucaklayıcı, kuşatıcı bir yönetim maalesef oluşmadı. Eğer kuşatıcı, kapsayıcı bir adım atılabilirse kendileriyle görüşme, konuşma noktasına gidebiliriz.
KÜRT SORUNU ÇOKTAN ÇÖZDÜK, AŞTIK, BİTİRDİK
Geçtiğimiz günlerde HDP Eski Eş Genel Başkanı Sezai Temelli “Kürt sorununda çözümün adresi İmralı’dır” açıklaması yaptı. Selahattin Demirtaş’ın da bir açıklaması oldu, o da HDP’yi işaret etti. Sayın Kılıçdaroğlu da “Kürt sorununu HDP çözer” dedi. Seçimlerin yaklaşmasına yakın bir dönemde bu tür ittifaklar, bu tür açıklamalar nasıl değerlendirilir? Bir de HDP kendi arasında ikiye mi bölünüyor?
Hayırlı olsun. Bu konuyla eğer biz meşgul olursak yazık olur. Yani İmralı mıdır, değil midir, onların sorunu. Varsın onlar bu şekilde yola devam etsinler; yani HDP midir, şu mudur, bu mudur… Biz diyoruz ki bu ülkede şu anda Cumhur İttifakı bu işin tek çözüm noktasıdır ve Cumhur İttifakı olarak da biz bu çözümün mücadelesini sürdürüyoruz. Çünkü bizim şu anda kitabımızda birlik var, beraberlik var, kardeşlik var ve bununla da bu yolda devam ediyoruz. “Yok Kürt sorununu çözmektir, yok şudur, yok budur…” Türkiye’de böyle bir sorun yok. Biz bu işi çoktan çözdük, aştık, bitirdik. Eğer birliğe, beraberliğe, kardeşliğe inananlar varsa buyursunlar hep beraber yola devam edelim.
KILIÇDAROĞLU'NA 'KHK İŞİNİ ÇÖZECEĞİM' TEPKİSİ
Muhalefetin son zamanlarda odaklandığı iki konu var. Birincisi, KHK’lılarla ilgili, hepsini aynı torbaya koyarak ortak şekilde “KHK’lı garibanları kurtaracağız” diyorlar. İkincisi de Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a eleştiri sınırlarını aşarak saldıranlar var. Muhalefetin bu tutumu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bir defa KHK ile ilgili “Ben bu işi çözeceğim” diyen kim? Ana muhalefetin başındaki zat. Sen ne zamandan beri yargı oldun? Adam öyle atıyor ki bazıları da buna inanıyor. Bunu kabullenmek asla mümkün değil.
Ali Erbaş hocamızla ilgili konuya gelince, Diyanet İşleri Başkanımızı bu noktada biz asla yalnız bırakmayız. O makam önemli bir makamdır. Dolayısıyla bu makama hakaret edenler, bu ülkede dinini, diyanetini bilenlere hakaret etmiş olurlar.
IĞDIR'DAN AZERBAYCAN'A YOLU İNŞALLAH YAPACAĞIZ
İdlib'de son dönemde sivillere ve Türk askerine karşı saldırılar oldu. 29 Eylül’de Soçi’de Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geleceksiniz. Bu konuda nasıl mesajlar vermeyi düşünüyorsunuz?
İkili görüşme gerçekten önem arz ediyor. Suriye’de nereye geldiğimizi, bundan sonraki süreçte de nereye geleceğimizi kendileriyle konuşacağız. Biz Rusya ile ilişkilerde şu ana kadar herhangi bir yanlış görmedik. Sürekli ilerleyen bir ticaret hacmimiz var. Suriye’deki gelişmeleri daha iyi bir konuma taşıma noktasında zaman zaman bazı sıkıntılar yaşamıyor değiliz. Ama bunu da gerek şahsım, gerek Savunma Bakanım, gerek Dışişleri Bakanım attığımız adımlarla hemen telafi edebiliyoruz. Örneğin Sayın Putin Azerbaycan’da eğer devlet adamlığını tam manasıyla ortaya koymamış olsaydı, Azerbaycan’dan bu şekilde çıkılmazdı.
Tabii, çok daha önemlisi, şu anda attığımız adımlarla biz Iğdır’dan Azerbaycan’a yolu inşallah yapacağız. Buna demiryolu da dahil. Paşinyan’dan da olumlu sinyaller geliyor. Bölgeyi barış noktasında da iyi bir konuma taşıma fırsatını inşallah yakalamış olacağız. Sayın Putin’le yapacağımız görüşmede bunlar da yer alacak. Böylece Türkiye-Rusya ilişkilerinde inşallah çok daha güçlü bir döneme girmiş olacağız.
DAİMİ ÜYELERİ ZORLAMAMIZ LAZIM
“Daha adil bir dünya mümkün” isimli kitabınızın başında Birleşmiş Milletlerin, özellikle de Güvenlik Konseyi’nin kapsamlı bir reforma ihtiyacı olduğu yönündeki görüşünüzü dile getiriyorsunuz. Bu konuda umutlu musunuz?
Tabi umutsuz bu işler olmaz. Bu 5 daimi üyenin iki dudağı arasında bir dünya düşünebilir miyiz, böyle bir şey olabilir mi? Zaten oradaki 10 geçici üye de vitrin süsü olduğunu biliyor. Bir defa daimi üyeleri zorlamamız lazım. Türkiye olarak biz zorlayacağız ve zorluyoruz. Geçici üyelere de diyoruz ki, siz de zorlayın. Afrika’ya sesleniyoruz; “Afrika sen hep böyle mi gideceksin? Bunu başarabildiğimiz zaman dünyadaki tüm devletlere gerçekten bir hak teslim edilmiş olur.
BİDEN İLE İYİ BAŞLADIK DİYEMEM
Türkiye-ABD ilişkilerinin seyrini önümüzdeki dönemde nasıl görüyorsunuz?
Türk-Amerikan ilişkilerinde sağlıklı bir sürecin işlediğini doğrusu söyleyemem. Niye? Bakın biz F-35’leri aldık, 1 milyar 400 milyon dolar ödeme yaptık ve bu F-35’ler bize teslim edilmedi. S-400'ü bahane edip F-35’leri vermiyor. Sen Patriot vermeyeceksin, ondan sonra biz S-400’ü aldığımızda “Niye S-400'ü aldın?” diyeceksin. Bizim için S-400 işi bitmiştir. Savunmamız için ne gerekiyorsa onu alırız. Gerekirse bunları üretiriz de... Zaten şu anda başladık. İnşallah kendi insansız savaş uçaklarımızı da üreteceğiz. Şunu da bilmeleri gerekir ki artık eski Türkiye de yok. İki NATO ülkesi olarak şu andaki gidiş pek hayra alamet değil. Ben oğul Bush ile iyi çalıştım, Sayın Obama ile iyi çalıştım, Sayın Trump ile iyi çalıştım ama Sayın Biden ile iyi başladık diyemem.
EN BAŞARLI İLETİŞİM SCRÖDER'LE OLDU
Merkel’in Türkiye ve Avrupa üzerindeki ilişkilerdeki etkisini nasıl değerlendirirsiniz?
Şunu açık ve net söylemem lazım; bizim Merkel’le, Schröder’den sonra olumlu bir sürecimiz oldu ama Alman Şansölyeleri içerisinde bizim en başarılı bir yönetim tarzı Schröder’le oldu. Schröder’den sonra Merkel ile münasebetlerimizde de ilişkilerimiz fena değildi. Tabi Armin Laschet alır almaz bilemiyorum ama Armin Laschet ile de ikili münasebetlerimiz iyiydi.
SOSYAL MEDYA DÜZENLEMESİ
Sosyal medya düzenlemesi merakla bekleniyor. Çalışma hangi aşamada?
Sosyal medyanın maalesef tahribatı çok açık ve net ortada. Artık bu tahribatı bitirmenin vaktinin geldiğine inanıyorum. Arkadaşlarımız da hazırlıklarını yaptılar ve Meclis’e bunu sunacaklar.
ZİNCİR MARKETLER PİYASALARI ALT ÜST EDİYOR
Fahiş fiyat konusuyla ilgili bizzat ilgileneceğinizi söylemiştiniz. Bu konuyla ilgili tespit ettiğiniz problem başlıkları neler? Nasıl bir yol haritası izlenecek?
Bu konuda kısmen özellikle bu zincir marketlerin sınırsız uygulamaları var. Bu sınırsız uygulamalar karşısında biz de Ticaret Bakanlığı olarak bunların üzerine üzerine gideceğiz. Zincir marketlerin bu uygulamalarıyla mücadelede Ticaret Bakanlığımız gerekli olan her türlü tedbiri alıyor, alacak ve bunlara da gerekli operasyonları yapacaktır.
Tek problem zincir marketler mi?
Ağırlıklı olarak iş orada toplanıyor. Bütün üreticiden tüketiciye olan yerde zincir marketlerin buradaki yoğun ürünleri toparlaması… Bu da 5 tane zincir market. Bunlar bütün o ürünü toparlıyor. Bu 5 tane zincir marketin topladığı ürünle piyasalar alt üst oluyor. Bunlar eğer bu noktada daha adil davranırlarsa hem vatandaş uygun fiyatla ürün alabilecektir hem de üretici şu an itibarıyla kazanımını, parasını zamanında alma şansına ulaşacaktır.


Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9698,89%0,56
  • DOLAR

    32,55% 0,03
  • EURO

    34,84% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2431,37% 0,07
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00

STEİNMEİER ZİYARETİNİN 3’ÜNCÜ GÜNÜ ERDOĞAN İLE BİR ARAYA GELECEK

ERDOĞAN MECLİS'TEKİ GENEL BAŞKANLAR İLE BULUŞTU, FATİH ERBAKAN'I DAVET ETMEDİ

'23 NİSAN VALİSİ’NİN TAKSİM KARARI GÜNDEM OLDU

TCMB: KONUT FİYAT ENDEKSİ ŞUBATTA YÜZDE 2,2 ARTTI. İSTANBUL’DA ORTALAMA METREKARE FİYATI 45 BİN 420 TL OLDU

CHP LİDERİ ÖZGÜR ÖZEL VE A TAKIMI İLE YENİ DÖNEMİN YOL HARİTASI DEĞERLENDİRDİ

DİYANET, YENİ GEZİLER İÇİN ŞİMDİDEN BİLETLERİ AYARLADI…

YEREL SEÇİM HEZİMETİ İKİ PARTİYİ YAKINLAŞTIRDI: DİKKAT ÇEKEN YENİ İDDİA

DEVLET ERKANI, ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ

ERDOĞAN AÇIKLADI: ÖZGÜR ÖZEL GÖRÜŞMESİNDE 'YENİ ANAYASA' TEKLİFİNDE BULUNACAK

YÜKSELİŞ ROBO-YÜK ROBOTİK TAKIMI, ÜLKEMİZİ AVRUPA'DA TEMSİL EDECEK

İSTANBUL VE ANKARA'DA GAZETECİLERE GÖZALTI

DÖNMEZ ; AMACIMIZ BATAKLIĞI KURUTMAK

ERDOĞAN, IRAK TÜRKMEN TOPLUMU TEMSİLCİLERİNİ KABUL ETTİ

ERDOĞAN, ERBİL’DE NEÇİRVAN VE MESRUR BARZANİ TARAFINDAN KARŞILANDI

STEİNMAİER'İN MÜZE GEZİSİ SIRASINDA "GAZZE'DEKİ KATLİAMI DURDURUN" DÖVİZİ ASILDI, "YAŞASIN FİLİSTİN" MARŞI ÇALINDI

MİLLİ EĞİTİM BAKANI TEKİN 81 İLDEN GELEN ÇOCUKLARLA ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ

TBMM'DE ATATÜRK ANITI'NDA TÖREN DÜZENLENDİ

YOĞUN BAKIMDAN ÇIKAN ÇETİN DOĞAN YENİDEN CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

ÖZGÜR ÖZEL’DEN 23 NİSAN VİDEOSU

VAN'DA KAYYUMDAN DEM PARTİ'YE GEÇEN TUŞBA VE EDREMİT BELEDİYESİ'NİN BORCU 539 MİLYON TL OLARAK AÇIKLANDI

İSMAİLAĞA’NIN 'LİDERİ' HASAN KILIÇ HAYATINI KAYBETTİ

DENİZ YÜCEL'DEN BAKAN MEHMET ŞİMŞEK'E: "AKP'NİN KAYMAK TABAKASI HARİÇ GERİ KALAN HERKESİ KASTEDİYOR"

CHP’Lİ TANRIKULU DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ, BAYRAK MESAJI VERDİ

ERDOĞAN, IRAK SÜNNİ TOPLUMU TEMSİLCİLERİNİ KABUL ETTİ

ÖNTÜRK HBB BAŞKANLIĞINI ÇOCUKLARA DEVRETTİ

ÖĞRENCİLER KAYMAKAM DEMİRYÜREK’İN KOLTUĞUNU DEVRALDI

BAKAN VEDAT IŞIKHAN'DAN 1 MAYIS AÇIKLAMASI

GÜNAYDIN VE İMAMOĞLU, ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER’İ SİRKECİ GARI’NDA KARŞILADI

DİSK HEYETİNDEN 1 MAYIS KUTLAMALARI İÇİN İBB’YE VE İSTANBUL VALİLİĞİ’NE ZİYARET

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, IRAK BAŞBAKANI SUDANİ İLE GÖRÜŞTÜ

Yükleniyor


ERDOĞAN MECLİS'TEKİ GENEL BAŞKANLAR İLE BULUŞTU, FATİH ERBAKAN'I DAVET ETMEDİ

'23 NİSAN VALİSİ’NİN TAKSİM KARARI GÜNDEM OLDU

CHP LİDERİ ÖZGÜR ÖZEL VE A TAKIMI İLE YENİ DÖNEMİN YOL HARİTASI DEĞERLENDİRDİ

DİYANET, YENİ GEZİLER İÇİN ŞİMDİDEN BİLETLERİ AYARLADI…

YEREL SEÇİM HEZİMETİ İKİ PARTİYİ YAKINLAŞTIRDI: DİKKAT ÇEKEN YENİ İDDİA

DEVLET ERKANI, ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ

ERDOĞAN AÇIKLADI: ÖZGÜR ÖZEL GÖRÜŞMESİNDE 'YENİ ANAYASA' TEKLİFİNDE BULUNACAK

  • Çarşamba 32.8 ° / 16.8 ° Güneşli
  • Perşembe 34.1 ° / 18.6 ° Güneşli
  • Cuma 29 ° / 16.6 ° false

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16