ERDOĞAN: TEDBİRLERLE SALGININ HIZINI KESTİK
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’te Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı ve Doğanpınar Barajı Açılış Töreni’ne canlı bağlantıyla katıldı. Erdoğan, "Hayata geçirdiğimiz tedbirlerle salgının h?
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te yapılan Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı ve Doğanpınar Barajı Açılış Töreni'ne Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlantıyla katıldı.
Erdoğan, 'Hayata geçirdiğimiz tedbirlerle salgını hızını kestik. Vaka ve ağır hasta sayısının hedeflediğimiz seviyenin altına düşmesiyle sınırlamaları peyderpey kaldırmaya başlayacağız' dedi. Aşı çalışmalarında gelinen Erdoğan, Seviye itibarıyla inşallah önümüzdeki döneme çok daha umutlu bakıyoruz. Yerli aşımızın devreye gireceği tarihe kadar ihtiyacımız olan aşıların bağlantılarını büyük ölçüde tamamladık.' ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin yaşadığı kuraklığa dikkat çeken Erdoğan tasarruf çağrında bulunarak, 'Oldukça kurak bir yıl geçiriyoruz. Yağış oranlarının azaldığı şu dönemde hep birlikte su tasarrufuna önem vermemiz gerekiyor' dedi.
Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:
İnşallah vaka ve ağır hasta sayılarının hedeflediğimiz seviyelerin altına düşmesiyle sınırlamaları peyderpey kaldırmaya başlayacağız. Salgının dünya ile birlikte ülkemizi de etkilediği bir dönemde ne sağlık hizmetlerimizden ne de yatırımlarımızdan taviz veriyoruz.
“KİRALARDA DÜZENLEMEYE GİDECEĞİZ”
Kısa çalışma ödeneği, nakdi ücret desteği, normalleşme desteği adı altında 45 milyar liralık bir kaynağı karşılıksız olarak milletimizin emrine sunduk.
Çiftçiyi, esnafı asla unutmadık. Bunun yanında kiralarda düzenlemeye gideceğiz. Onları da kısa zamanda, büyük ihtimalle kabine toplantımızın ardından açıklayacağız.
Gelişmiş ülkelerin dahi başa çıkmakta zorlandığı böylesine kapsamlı bir krizi herhangi bir yıkıma sebep olmadan bugüne kadar getirdik. Yerli aşının devreye gireceği tarihe kadar ihtiyacımız olan aşıların bağlantılarını tamamladık.
Çıkış yolunun yatırım, üretim ve ihracat olduğunun inancıyla ülkemizi yeniden yapılandırmayı hedefliyoruz. Birliğimize, kardeşliğimize sıkı sıkıya sahip çıkarak, inşallah hep birlikte hedeflerimize ulaşacağız.
HEP BİRLİKTE TASARRUFA GİTMELİYİZ
Ülkemiz zengin su kaynaklarına sahip olmadığı için mevcut imkanlarımızı en verimli şekilde kullanmalıyız. Oldukça kurak bir yıl geçiriyoruz. Hep birlikte su tasarrufuna önem vermeliyiz.
Hem etkili hem de tasarruflu bir su yönetimine ihtiyaç duyuyoruz. Son 18 yılda inşa ettiğimiz 585 baraj, 584 hidroelektrik santrali, 1312 sulama tesisi, 5 bine yakın taşkın koruma tesisiyle bu alanda adeta destan yazdık. Barajlarımız yeniden suyla dolana kadar dikkatli hareket etmeliyiz.
Hizmete açtığımız ilk etap yıllık yüz milyon metreküp suyu aktarma kapasitesine sahiptir. Bu rakam 174 milyon metreküpe çıkacak. Doğanpınar projesi bereket kaynağı bir projedir. Maliyeti 660 milyon lira olan bu baraj, ülkemize yılda 51 milyon lira katkı sağlayacaktır. İlk etapta 18 bin hektarlık kısmı önümüzdeki sulama mevsimine yetiştireceğiz, kalanları da peyderpey tamamlayacağız.
AVRUPA BİRLİĞİ ELEŞTİRİSİ
Erdoğan, Manisa-Akhisar Çevre Yolu Açılış Töreni’ne de Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlantıyla katıldı.
Erdoğan burada yaptığı konuşmada ise Avrupa Birliği’ni eleştirdi.
Erdoğan, “Köklü Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinin bir iki devletin ayak oyunlarına esir edilmesi son derece yanlıştır. AB, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rumları tarafından kasıtlı olarak içine çekildiği cendereden bir an önce kurtulmalıdır. Alınan yanlı ve taraflı kararlara takılıp kalmadan hedeflerimize doğru kararlı yürüyeceğiz.” dedi.
-
BIST 100
16193,56%0,17
-
DOLAR
44,09% 0,07
-
EURO
50,93% -0,06
-
GRAM ALTIN
7295,09% -0,56
-
Ç. ALTIN
11826,62% 0,00
SAVCILIK, İMAMOĞLU’NUN PAYLAŞIMLARININ YAPILDIĞI HESABA SORUŞTURMA AÇTI
SAVAŞ DOĞALGAZI VURDU: NİSAN AYINDA ZAM KAPIDA!
ABD-İSRAİL GERİLİMİ SÜRERKEN HAMANEY’E SALDIRI GİRİŞİMİ
JANDARMA MÜDAHALESİ, TARTIŞMALI KİMLİK KONTROLÜ: İBB DAVASINDA GERİLİM TAVAN YAPTI!
TAHRAN’IN ÜZERİNE "ÖLÜM" YAĞIYOR: PETROL RAFİNERİLERİ VURULDU, ŞEHRE ASİT İNDİ!
TBMM’DE İRAN GÜNDEMİ: FİDAN VE GÜLER VEKİLLERİ BİLGİLENDİRİYOR
HASAN TAHSİN GÖKCAN’IN YERİNE İRFAN FİDAN: AYM’DE YENİ DÖNEM!
MANAVGAT’TA OPERASYON DALGASI: ESKİ BELEDİYE DÖNEMİNE YENİ GÖZALTILAR
AKARYAKITTA ZAM KISIR DÖNGÜSÜ: GECE GELEN ZAM BİTMEDEN YENİSİ KAPIDA!
HAMANEY SONRASI İRAN: YENİ LİDER MÜCTEBA HAMANEY
ŞİMŞEK'TEN PETROL AÇIKLAMASI: "BU ŞOKLAR KALICI DEĞİL, TEDBİRİMİZİ ALIYORUZ!"
DENİZLİ’DE KORKUTAN SARSINTI: 5.1 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREM EGE’Yİ AYAĞA KALDIRDI!
AKARYAKITTA YENİ ZAM KAPIDA: MOTORİN 2 LİRADAN FAZLA ARTACAK
NEW YORK BELEDİYE BAŞKANI’NA SUİKAST GİRİŞİMİ: TÜRKİYE ASYALISI ŞÜPHELİ YAKALANDI!
VALİ MASATLI: “HATAY’IN YENİDEN AYAĞA KALKIŞINDA KADINLARIN BÜYÜK PAYI VAR”
BÜYÜK YIKIM: HATAYSPOR’UN 2. LİG’E DÜŞMESİ KESİNLEŞTİ
9. GÜNÜNDE SAVAŞ KONTROLDEN ÇIKIYOR: FÜZE VE İHA YAĞMURU
Yükleniyor
ABD BAŞKANI TRUMP: “İRAN’A DÜŞÜNDÜKLERİNDEN ÇOK DAHA FAZLA ZARAR VERDİK”
SAVCILIK, İMAMOĞLU’NUN PAYLAŞIMLARININ YAPILDIĞI HESABA SORUŞTURMA AÇTI
SAVAŞ DOĞALGAZI VURDU: NİSAN AYINDA ZAM KAPIDA!
ABD-İSRAİL GERİLİMİ SÜRERKEN HAMANEY’E SALDIRI GİRİŞİMİ
ESKİ BELEDİYE BAŞKANI DA LİSTEDE: DÖŞEMEALTI’NDA OPERASYON
JANDARMA MÜDAHALESİ, TARTIŞMALI KİMLİK KONTROLÜ: İBB DAVASINDA GERİLİM TAVAN YAPTI!
- Perşembe 13.4 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cuma 12 ° / 5.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 15.7 ° / 5.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu


