ERDOĞAN AÇIKLADI: İŞTE YENİ YASAKLAR

Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan yeni önlemleri açıklayan AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan, "29 Nisan 2021 perşembe akşamı 19:00'dan başlayıp, 17 Mayıs pazartesi 05.00'e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya

GÜNDEM 26.04.2021 21:01:44 0
ERDOĞAN AÇIKLADI: İŞTE YENİ YASAKLAR

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. 
ABD Başkanı Joe Biden'ın 'soykırım' ifadelerine ilişkin ilk kez açıklama yapan Erdoğan, 'Biden, 24 Nisanda yayımladığı mesajda coğrafyamızda 1 asırdan daha uzun süre önce yaşanmış acı olaylarla ilgili mesnetsiz, haksız ve hakikatlere aykırı ifadeler kullanmıştır. Hiç bir tarihi ve hukuki temeli bu hikayeler milletimizin her ferdi gibi bizi de üzmüştür' ifadelerini kullandı. 
'Avrupa'nın açılma sürecine girdiği bir dönemde, bizim geride kalmamak için vaka sayılarımızı süratle 5 binin altına indirmeliyiz' diyen Erdoğan, 29 Nisan 2021 perşembe akşamı 19:00'dan başlayıp, 17 Mayıs pazartesi sabah 05.00'e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçileceğini duyurdu. 
Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:
Geçtiğimiz hafta kabinemizde küçük bir değişiklik yapmıştık. Kendilerine bir kez daha hoş geldiniz diyorum. Görevlerini devreden Zehra Zümrüt Selçuk ve Ruhsar Pekcan arkadaşlarımıza ülkemize yaptıkları hizmetler için şükranlarımı sunuyorum. Haklarında sosyal medyada yürütülen linç kampanyalarını kınıyorum. Bu arkadaşlarımızı hep şükranla hatırlayarak, gerektiğinde bilgilerinden istifade etmeyi sürdüreceğiz. 
Bugün Kabine toplantımızın öncesinde KKTC'nin Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ı misafir ettik. Görüşmemizde Cenevre'de gerçekleştirilecek 5+1 BM toplantısını ele aldık. Tatar, egemen eşitliğe dayalı 2 vizyonu gündeme getirecek. Biz de Türkiye olarak bu vizyona destek vereceğiz. Kıbrıs'ı çözümsüzlüğe mahkum etmek isteyen, Kıbrıs Türk'ü kardeşlerimizi ambargolarla yıldırmaya çalışan zihniyete müsamaha göstermeyeceğiz. Toplantının sonucu ne olursa olsun, Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. 
'SOYKIRIM DİYORSANIZ AYNAYA BAKIP DEĞERLENDİRMENİZ LAZIM'
ABD Başkanı Biden, 24 Nisanda yayımladığı mesajda coğrafyamızda 1 asırdan daha uzun süre önce yaşanmış acı olaylarla ilgili mesnetsiz, haksız ve hakikatlere aykırı ifadeler kullanmıştır. Hiç bir tarihi ve hukuki temeli bu hikayeler milletimizin her ferdi gibi bizi de üzmüştür. ABD ve Avrupa eğer bizimle tarih konusunda yarışa girecek olursa onlar insan içine çıkamayacak duruma gelecektir. Bunu biz değil, Avrupalı tarihçiler diyor. 
Türkiye olarak kendi acılarımızı istismar etme gayretine girmedik. Biz acılarımızı yüreğimize gömüp ileriye bakma politikamızı birileri yanlış anlıyor. Tarihte yaşanan acıların yarıştırılmasını doğru bulmuyorum. Ama yarıştırılırsa bu yarıştan mutmain çıkacak tek milletiz.  
Tarihteki olayların araştırılması ve hakikatlerin ortaya çıkarılması tarihçilere bırakılmalıdır, siyasetçilere değil. Yıllardır dile getirilen Ermeni iddiaları konusunda ortak bir tarih komisyonu kurulması teklifimize hala bir cevap alamadık.
24 Nisan'da insani trajedi adına hiç bir şey olmamıştır. 24 Nisan 1915 Osmanlı Devleti'nin aleyhine faaliyet yürüten örgütleri kapatıp 235 yöneticisini tutukladığı gündür. 
Ermeni çeteleri Türk ordusuyla veya şehirlerini koruyan milisleriyle çatışmamış, savunmasız insanları katletmiştir.  Sayıları milyonla ifade edilen Türk ve Kürt nüfusları, Ermeni çeteler tarafından katledilmiştir. 
Osmanlı topraklarında Ermeni nüfusun toplamı 1 milyon 300 bin olarak kayıtlarda, şu anda ben belgeyle konuşuyorum, Biden gibi konuşmuyorum. 
Osmanlı, Ermeni nüfusu başka yere göndermemiş, topraklarında yer değiştirtmiştir. 1 hafta süre verilmiş, mazereti olanlar muaf tutulmuştur
Osmanlı'nın Ermeni nüfusu yer değiştirme işlemi sırasında hayatını kaybedenlerin sayısı 150 bini ancak bulmaktadır. 
Ülkemizde pek çok yerde Ermenilerin katlettiği Türklere ait toplu mezarlar vardır ama hiçbir yerde Ermenilere ait toplu mezara rastlayamazsınız. 
Ben belgelerle konuşuyorum. Sayın Biden gibi konuşmuyorum. Kendisi neye dayanarak konuşuyor bilmiyorum. Bizim elimizde tarihi belgeler var, biz buna göre konuşuyoruz. Biden’ın elindeki belge nedir? Varsa bunu açabiliyorlar mı?
Türk milletine soykırım yaftasını yapıştıramazsınız. Soykırım diyorsanız aynaya bakıp değerlendirmeniz lazım. İşte Karabağ bütün gerçeklerle ortada. Kızılderili meselesini hiç söylemiyorum. 
'YENİ BİR DÖNEM'
- ASALA'nın 1970'li yıllarda diplomatlarımıza karşı gerçekleştirdiği saldırıları da unutmadık, unutmayacağız Biden. 
- Ermeni iddialarıyla ilgili ortada herhangi bir somut delil olmadığı gibi uluslararası mahkeme kararı da mevcut değildir.
 - ABD'nin attığı bu yanlış adımdan bir an önce dönmesini umut ediyoruz.
- Bizim Ermeni toplumuyla hiç bir sorunumuz, sıkıntımız yoktur. Her ne şekilde kurulmuş olursa olsun Ermenistan devletiyle de iyi komşuluk esasına dayalı bir ilişki tesis etmek istiyoruz. Bunun için son 16 yıldır fedakarlığı hep bizim yaptığımız adımlar attık, maalesef bu adımlarımıza samimi bir karşılık bulamadık.
-  Son gelişmelerin üzerine tuz biber olan 24 Nisan açıklamasıyla artık Türk-Amerikan ilişkileri bu seviyesinin de çok gerisine düşmüştür. 
- Türkiye olarak tüm samimiyetimizle ABD ile de, AB ile de eşit ve adil şartlarda birlikte çalışmak, beraber yol yürümek istiyoruz. ABD Başkanı Biden ile haziran ayında kararlaştırdığımız görüşmede tüm bu konuları yüz yüze değerlendirerek yeni bir dönemin kapılarını aralayacağımıza inanıyorum. 
- Büyük vaatlerle kandırılan Ermenilerin, hem Ruslar hem de Avrupa ve Amerika tarafından aldatılmış olma öfkesini bu yalanla örtmeye çalıştığı anlaşılıyor. 
- Onlar tersini söylüyor diye güneş doğmayacak değildir. Onlar aksini iddia ediyor diye hakikat ışığı parlamaktan vazgeçecek de değildir.
- Nasıl oluyor da Ermeni lobisine Türkiye'yi değişiyorsun? 
TAM KAPANMA AÇIKLAMASI
- Koronavirüs salgını, dünyayı kasıp kavurmaya devam ediyor. Bu süreci ülkemiz ve milletimiz için en iyi şekilde yürütmeye çalışıyoruz. Bu çerçevede sağlık uygulama tebliğ listesinde yer alan işlemler için yüzde 10 ile yüzde 20 oranında artış yaparak sağlık sistemimizi destekledik. Diyaliz hizmetlerinin bedelini yüzde 20 arttırdık. Sosyal güvenlik kurumu bütçemize maliyeti 7 milyar lirayı geçen bu hizmetlerin milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Hem salgın dönemini hem Ramazan ayını gözeterek patates ve soğan dağıtımlarında 103 bin tonu geride bıraktık. 
- Özel hastanelerde yoğun bakım ve aşı hizmetlerinden dolayı ücret talep edildiğine dair şikayetler alıyoruz. Vatandaşlarımızdan hiçbir ücret talep edemez. İlave ücret talebiyle karşılaşan vatandaşlarımız kurumlarımıza bildirirlerse gereken neyse hemen yapılacaktır. Muhtarlarımızın aşılarına başlanacak.
- Tedbirlerin neticelerini yavaş yavaş almaya başladık. Avrupa'nın açılma sürecine girdiği bir dönemde, bizim geride kalmamak için vaka sayılarımızı süratle 5 binin altına indirmeliyiz. 
- 29 nisan saat 19'dan başlayıp 17 mayıs 2021 sabah 5e kadar tam kapanmaya geçiyoruz. Bu tarihler arasında kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. 
- Üretim imalat, temizlik gibi alanlarda istisna tutulan kuruluşlar hariç tüm işyerlerine ara verilecektir.
- Kamu personeli uzaktan çalışmaya yönlendirilecektir.
- Yeme içme sektöründe paket servis ile hizmet verilecek. Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak. 
- Anaokulu, kreş, 8'inci ve 12'nci sınıflar dahil, tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek, tüm sınavlar ertelenecektir.
- Şehirler arası seyahatlerin tamamı izne tabi olacak ve şehirler arası toplu taşıma araçları yüzde 50 kapasiteyle çalışabilecek.
- Konaklama tesislerindeki rezervasyonlar, sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamaları için istisna teşkil etmeyecektir.
- İhtiyaçlarını karşılamak için sokağa çıkamayan yaşlılarımız VEFA ekiplerinden destek isteyebileceklerdir.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    16012,85%1,27
  • DOLAR

    44,00% 0,09
  • EURO

    51,08% -0,24
  • GRAM ALTIN

    7216,73% -0,55
  • Ç. ALTIN

    11873,13% -0,94

HAMBURG TÜRK BASINI YOLUNA DEVAM EDİYOR: YENİ DÖNEMİN YÖNETİMİ BELLİ OLDU

İSPANYA BAŞBAKANI PEDRO SANCHEZ NASIL SAVAŞ KARŞITLIĞININ SESİ OLDU?

“SORUŞTURMALARLA BİTMEYİZ!” HACETTEPE’DE DEV PANKARTLI PROTESTO

KARA KUVVETLERİ’NDE İHALE SORUŞTURMASI: BAKAN GÜLER’DEN İLK AÇIKLAMA

NAHÇIVAN ULUSLARARASI HAVALİMANI'NA İHA SALDIRISI: AZERBAYCAN VE İRAN’DAN KARŞILIKLI AÇIKLAMALAR

HATAY’A DÜŞEN MÜHİMMAT SONRASI NATO TETİKTE: 5. MADDE TARTIŞMASI AÇILDI

KONUT BEKLEYEN BİNLERCE VATANDAŞ TEPKİLİ: TOKİ KURASINDA ‘KAYIP 497’ TARTIŞMASI

ANTRİKOTLU İFTAR MENÜSÜ TARTIŞMA YARATTI: AKP’Lİ ZENGİN’DEN “VEKİLLERİ AŞAĞI ÇEKMEYELİM” ÇIKIŞI

İRAN SAVAŞ TAKTİĞİNİ DEĞİŞTİRDİ: GİZLİ SİLAHI İLK KEZ KULLANILDI

İMAMOĞLU’NDAN ADAYLIK TARTIŞMASINA NET MESAJ: “BUGÜN BANA YAPILAN YARIN BAŞKASINA DA YAPILIR”

WASHİNGTON’DA GERGİN GÜN: TRUMP’A SAVAŞ YETKİSİ VERİLDİ, KONGRE’DE İSRAİL PROTESTOSU

PETROL KRİZİ BÜYÜYOR! BAKAN ŞİMŞEK’TEN AKARYAKIT İÇİN YENİ FORMÜL

EŞEL MOBİL DEVREYE GİRDİ AMA ZAM YİNE GELDİ! AKARYAKITTA YENİ FİYAT ŞOKU

Hatay SINIRINDA GERİLİM: FÜZE PARÇALARI DÖRTYOL’A İSABET ETTİ

“TÜRKİYE’Yİ YASA BOĞAN OLAY: FATMA ÖĞRETMEN VE KAN DONDURAN İTİRAF”

İRAN’DA GİZLİ SEÇİM İDDİASI: YENİ DİNİ LİDER MÜCTEBA HAMANEY Mİ?

MECLİS’TE MAKAM ARACI İFŞASI: BİR ŞOFÖRÜN GÜNLÜK PROGRAMI TARTIŞMA YARATTI

HÜRMÜZ BOĞAZI’NDA GERİLİM TIRMANIYOR: İRAN 10’DAN FAZLA TANKERİN VURULDUĞUNU DUYURDU

LAVROV’DAN NÜKLEER UYARI: “NÜKLEER SİLAHI OLMAYANI HARİTADAN SİLİYORLAR”

İRAN’DAN FIRLATILAN FÜZELER KATAR’I VURDU: ABD ÜSSÜ ALARMDA

“TÜRKİYE’YE SALDIRI OLUR MU?” SORULDU, HAKAN FİDAN NET YANIT VERDİ

MECLİS’TE İFTAR KRİZİ: ÖZGÜR ÖZEL GİTMİYOR, ADRES SİNCAN CEZAEVİ

İLAHİLİ ZİL TARTIŞMASI BÜYÜDÜ: ALİ ERBAŞ’IN KIZINDAN ELEŞTİRENLERE SERT SÖZLER

BOLU’DA KRİTİK GELİŞME: İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN TANJU ÖZCAN KARARI

SAVAŞ 4. GÜNÜNDE: ORTADOĞU'DA SALDIRILAR PEŞ PEŞE

İRAN HÜRMÜZ BOĞAZI’NI KAPATTIĞINI DUYURDU

TANJU ÖZCAN VE BAŞKAN YARDIMCISI SÜLEYMAN CAN TUTUKLANDI

AKARYAKITTA TARİHİ ZAM İDDİASI GÜNDEMDE

TANJU ÖZCAN TUTUKLAMA TALEBİYLE HAKİM KARŞISINDA

RIZA AKPOLAT İDDİASI GÜNDEMİ SALLADI: CHP İÇİNDEN DİKKAT ÇEKEN TEKLİF

Yükleniyor


İSPANYA BAŞBAKANI PEDRO SANCHEZ NASIL SAVAŞ KARŞITLIĞININ SESİ OLDU?

“SORUŞTURMALARLA BİTMEYİZ!” HACETTEPE’DE DEV PANKARTLI PROTESTO

KARA KUVVETLERİ’NDE İHALE SORUŞTURMASI: BAKAN GÜLER’DEN İLK AÇIKLAMA

NAHÇIVAN ULUSLARARASI HAVALİMANI'NA İHA SALDIRISI: AZERBAYCAN VE İRAN’DAN KARŞILIKLI AÇIKLAMALAR

HATAY’A DÜŞEN MÜHİMMAT SONRASI NATO TETİKTE: 5. MADDE TARTIŞMASI AÇILDI

ANTRİKOTLU İFTAR MENÜSÜ TARTIŞMA YARATTI: AKP’Lİ ZENGİN’DEN “VEKİLLERİ AŞAĞI ÇEKMEYELİM” ÇIKIŞI

İRAN SAVAŞ TAKTİĞİNİ DEĞİŞTİRDİ: GİZLİ SİLAHI İLK KEZ KULLANILDI

  • Cuma 15.3 ° / 3.9 ° false
  • Cumartesi 16.1 ° / 4.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 13.8 ° / 0.9 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13