DURUM İÇ AÇICI DEĞİL!

Hatay Barosu “10 Aralık İnsan Hakları Günü” mesajında, aradan 71 yıl geçmesine rağmen insan hak ve özgürlüklerinde ihlal olduğuna vurgu yapıldı. 

GÜNDEM 11.12.2019 16:11:52 0
DURUM İÇ AÇICI DEĞİL!

Hatay Barosu adına, İnsan Hakları ve Cezaevi Komisyonu’nca kaleme alınan mesajın tam metni şöyle:“10 Aralık İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin kabul edilişinin üzerinden 71 yıl geçmesine rağmen; bildirgede yer alan temel hak ve özgürlüklerin ihlal edildiği, insanların halen özgürleşemediği, temel hak ve özgürlüklerin kısıtlandığı, tanınmadığı, iç hukuka yansıtılmadığı ve uygulamaya geçirilmediği anlayışlar devam etmektedir.
En temel hak olan yaşam hakkı ihlallerindeki artışın geldiği boyut, önceki yıllarda ve halen büyük bir sorun teşkil eden, ancak henüz çözüme kavuştuğunu göremediğimiz düşünce ve inanç özgürlüğü, cezaevi ve benzeri alanlarındaki hak ihlallerini dahi gölgede bırakır hale gelmiştir.
Hak ihlallerinin, adeta günlük yaşamın bir parçası haline geldiği ülkemizde, bütün ihlalleri tek tek sıralamanın mümkün olmadığı malumdur. Aynı zamanda Evrensel Bildirge’de yer alan hak ve özgürlüklere dayalı uluslararası bir düzenin henüz olmadığı da açıktır. İşte bu nedenle, insanların ırkından, renginden, cinsinden, dilinden, inancından, etnik kimliğinden, siyasi-vicdani ve felsefi kanaatinden bağımsız olarak, insan olmaktan gelen hakları ve dokunulmazlıkları olduğu temel fikri, dünya çapında da henüz yeterli koruma bulamamaktadır.
İnsanın, doğuştan sahip olduğu hakların ayrımsız herkese tanınması ve yaşam bulması için, insanlık ailesi uzun zamandır bir onur mücadelesi yürütüyor. Ne yazık ki, Türkiye ve Dünya için bu yıl da insan hakları ve demokrasi açısından durum iç açıcı değil.
İnsan Hakları Evrensel Bildirisi’nde koruma altına alınan haklara ve özgürlüklere rağmen, ekonomik ve sosyal haklar açısından tüm dünyada tam bir eşitsiz gelişme yaşanıyor, dünyada üretilen toplam mal ve hizmetlerin yoksul halklar ve ülkeler aleyhine bir durum yansıyor ve bu durum giderek derinleşiyor. İlimizin ve ülkemizin de bulunduğu bölgemizde yaşanan savaş koşulları ve olağanüstü koşullar, insanlığın ortak değerlerinin doğrudan ve toptan ihlaline yol açıyor.
Türkiye’de demokrasinin geliştirilmesi, insan haklarının korunması, hukukun üstünlüğü alanında geriye gidişe doğru sürüklenmekteyiz. Böyle anlamlı bir günün anlamının boşaltıldığı bir süreçten geçmekteyiz. Biz, insanın insan olmasından kaynaklanan değerlerin özümsendiği bir ülkede yaşamak istiyoruz. Herkesin farklı, ama herkesin tüm farklılıklarıyla eşit olduğu bir ülke istiyoruz. Bütün bu nedenlerle, hak ve özgürlüklerin geliştirilmesi yönündeki çalışmalar ve yasal düzenlemeler, göstermelik olarak değil, hak ve özgürlüklerin tüm insanların ihtiyacı ve demokrasinin bir gereği olduğu için yapılmalıdır. Bu açıdan özgürlük-güvenlik ikilemi yaratılarak mevcut hak ve özgürlüklerden asla taviz verilmemelidir.
İnsanın, hakları ile insan olduğu gerçeğinin farkında olarak; özgürlük, eşitlik, adalet ve kardeşlik değerlerinin, insan haklarının özümsendiği bir Dünya ve Türkiye özlemiyle, İnsan Hakları Günü’nü kutlarız.”

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    13984,11%-0,37
  • DOLAR

    42,59% 0,03
  • EURO

    49,91% 0,21
  • GRAM ALTIN

    5790,92% -0,03
  • Ç. ALTIN

    9292,05% 0,00

MÜLAKATSIZ ATAMA FIRTINASI BÜYÜRKEN BİNLERCE GENÇ İŞSİZ: AKP’Lİ ÖZLEM ZENGİN’İN YANITI ÜLKE GÜNDEMİNİ SARSTI!

İTTİFAKTA GÜVENSİZLİK Mİ? MHP, BİLAL ERDOĞAN PLANI İÇİN AÇIK AÇIK SORDU!

ERDOĞAN’A VERİLEN TARTIŞMALI KDV YETKİSİ DÜŞTÜ: AYM ‘YASAMA GASBI’ DEDİ!

GÜLLÜ SORUŞTURMASINDA KAÇIŞ OPERASYONU: KIZI VALİZLERLE SINIR YOLUNDA YAKALANDI!

“AYM’DEN SİYASİ ARENAYA TEMİZ KAĞIDI: MHP VE İYİ PARTİ DAHİL ALTI PARTİ AKLANDI!”

UCU MEDYAYA, SİYASETE, DEVLETE UZANAN FIRTINA: ERSOY GÖZALTISI SONRASI İLK SİYASİ PATLAMA!

HSK, CHP’NİN GÜRLEK DOSYASINI KAPATTI: MECLİS’TE GERİLİMİ ZİRVEYE TAŞIYAN KARAR

MECLİS'TE İMAMOĞLU FIRTINASI: 15 TEMMUZ GÖLGESİ GENEL KURUL’U SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİ!

CHP: ‘5 YILDIR BELEDİYELERE OPERASYON, İMAMOĞLU’NA HAKİM KIYIMI VAR!’

“ERDOĞAN’DAN SURİYE MESAJI: 10 MART MUTABAKATI ŞER ODAKLARININ OYUNUNU BOZACAK!”

MEHMETÇİK SURİYE’YE GİRDİ: MÜNBİÇ HATTINDA HAREKÂT TRAFİĞİ…

SELVİ'DEN AKP'YE ASGARİ ÜCRET UYARISI:YOKSULUN SESİNİ DUYMAZSANIZ SANDIKTA DEPREM OLUR!

DİPLOMA GERGİNLİĞİ BÜYÜYOR: MAHKEME 2026’YA ERTELEDİ, TEPKİ ÇIĞ GİBİ!

“ÇEKMEKÖY’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU ÇATIŞMAYA DÖNDÜ: 1 POLİS ŞEHİT, 9 KAYITLI SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ!”

“İMAMOĞLU’NUN DURUŞMASINA ULUSLARARASI ÇIKARTMA: SALON DİPLOMASİ SAHASINA DÖNDÜ!”

“ÖZEL EĞİTİMDE UTANÇ GÖRÜNTÜLERİ: OTİZMLİ ÇOCUKLARA İNSANLIK DIŞI MUAMELE!”

“EVİ YIKILANI YİNE EVSİZ BIRAKTILAR: HATAY’DA KONTEYNER KENTTE TAHLİYE KRİZİ!”

“YARGIYA MHP’DEN TARİHİ UYARI: ‘DELİLSİZ TUTUKLAMA ADALET DEĞİL, ZAN YARATIR!’”

“SİLİVRİ’DE KRİTİK GÜN: İMAMOĞLU’NUN DİPLOMA DAVASI SİYASİ DEPREME DÖNDÜ!”

“REYHANLI’DA TÜYLER ÜRPERTEN VAHŞET: 10 YAŞINDAKİ ÇOCUK CANLI CANLI TOPRAĞA GÖMÜLDÜ!”

“DEMİRTAŞ–İMAMOĞLU–KAVALA–ATALAY… SİLİVRİ’DE TARİHİ ZİYARET: ‘TÜRK ANAYASASI ASKIYA ALINIYOR’ UYARISI”

“CEZAEVİNDEN HASTANEYE ‘ACİL SEVK’ ALARMI: MUHİTTİN BÖCEK’İN SAĞLIĞI ERİYOR, HUKUK SUSUYOR!”

REJİM SONRASI YENİ DÖNEM’ MESAJI: ŞARA, SURİYE’NİN GELECEK YOL HARİTASINI AÇIKLADI!

“ESKİŞEHİR’DE SAĞLIK SKANDALI: DOKTORLAR SAHTE RAPOR ÇARKI İDDİASIYLA GÖZALTINDA!”

“İŞ DÜNYASINA ÖFKE, SİYASETE SERZENİŞ: ALTAYLI’DAN SİLİVRİ’DEN EN SERT ÇIKIŞ!”

“BEŞ ÇOCUK BABASI FERYAT ETTİ, KİMSE DUYMADI: KENDİNİ YAKTI, TÜRKİYE YANDI!”

ÖZEL’İN A TAKIMI TAMAMEN YENİLENDİ: PARTİ İÇİ GÜÇ HARİTASI BAŞTAN ÇİZİLDİ!

SİYASİLERE GÜVENMEYİN ÇIKIŞI GÜNDEMİ SARSTI: EMNİYET POLİS HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATTI!

“TUGAY DEPOSUNDA BÜYÜK SKANDAL: ÇALINTI MALZEMELER ŞÜPHELİLERLE YAKALANDI!”

TANDOĞAN’DAN YÜKSELEN REST:TEK ADAM BÜTÇESİNE BOYUN EĞMEYECEĞİZ!

Yükleniyor


İTTİFAKTA GÜVENSİZLİK Mİ? MHP, BİLAL ERDOĞAN PLANI İÇİN AÇIK AÇIK SORDU!

ERDOĞAN’A VERİLEN TARTIŞMALI KDV YETKİSİ DÜŞTÜ: AYM ‘YASAMA GASBI’ DEDİ!

GÜLLÜ SORUŞTURMASINDA KAÇIŞ OPERASYONU: KIZI VALİZLERLE SINIR YOLUNDA YAKALANDI!

“AYM’DEN SİYASİ ARENAYA TEMİZ KAĞIDI: MHP VE İYİ PARTİ DAHİL ALTI PARTİ AKLANDI!”

UCU MEDYAYA, SİYASETE, DEVLETE UZANAN FIRTINA: ERSOY GÖZALTISI SONRASI İLK SİYASİ PATLAMA!

HSK, CHP’NİN GÜRLEK DOSYASINI KAPATTI: MECLİS’TE GERİLİMİ ZİRVEYE TAŞIYAN KARAR

  • Perşembe 16.4 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 13.1 ° / 7.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 16.5 ° / 7.1 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8