'DOSYASI KABARIK' VALİ YARDIMCISI MECLİS GÜNDEMİNDE
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İçişleri Bakanlığı müfettişlerince Mersin Vali Yardımcısı Mustafa Atsız hakkında düzenlenen raporu meclis gündemine taşıdı.
İçişleri Bakanlığı müfettişlerince hazırlanan raporda, Mersin Vali Yardımcısı Mustafa Atsız hakkında; suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, nitelikli dolandırıcılık, nüfuz kullanmak, rüşvet vermek, kamu otoritesini kullanarak ticari ve maddi menfaat sağlamak, bazı savcılarla iyi ilişkiler kurarak gözaltına alınan iş adamlarını para karşılığı serbest bıraktırmak gibi iddialı bilgilerin yer aldığını belirten CHP’li Başarır, önergesinde “Söz konusu raporda, Mersin Vali Yardımcısı Mustafa Atsız hakkında bu kadar suçlama varken neden bu zamana kadar görevinden alınmamıştır?” sorusuna yanıt aradı.

AKP İktidarında Bu Örneklere Çoğu Kez Şahit Olduk
Bakanlık müfettişlerince hazırlanan raporda, Mersin Vali Yardımcısı Mustafa Atsız ile ilgili 2005 yılından itibaren mal varlığında önemli artış görüldüğü bilgilerinin de yer aldığını ifade eden CHP Milletvekili Başarır, “Raporda belirtilen iddialar doğruysa, bu kişi Mersin Vali Yardımcılığı’na getirilmeden önce, mal varlığındaki bu artışı nasıl sağladığı neden incelenmemiştir? Bir vali yardımcısı hakkındaki suçlamalara bakın. Ülkemiz ne hale gelmiş. Kamu yöneticisi sıfatını rant kapısı haline getirmek ancak gelişmemiş ülkelerde rastlanabilecek bir durumdur. Ne yazık ki AKP İktidarında bu tür örneklere çoğu kez şahit olduk. Kamu görevinde temel esas halka hizmet etmektir, kendine hizmet etmek değildir.” sözlerini dile getirdi.
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle vermiş olduğu yazılı soru önergesinde;
“Mersin Valisi Ali İhsan Su’nun, İçişleri Bakanlığı müfettişlerince düzenlenen rapor doğrultusunda, yardımcısı Mustafa Atsız hakkında soruşturma izni verdiği, Mustafa Atsız’a yönelik iddiaların; suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, nitelikli dolandırıcılık, nüfuz kullanmak, rüşvet vermek, kamu otoritesini kullanarak ticari ve maddi menfaat sağlamak, bazı savcılarla iyi ilişkiler kurarak gözaltına alınan iş adamlarını para karşılığı serbest bıraktırmak olduğu bilgileri yazılı basında yer almıştır.
Ayrıca yazılı basında, Mersin Vali Yardımcısı Mustafa Atsız’ın Kayseri İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak görev başladığı 2005’ten itibaren mal varlığında dikkat çekici artış gözlendiği; 2010-2013 yılları arasında 600.000.00 TL’den fazla banka maaş promosyon parasını, personele dağıtmayıp kendisi tarafından harcandığı ve mal bildirimi beyannamelerini usulüne uygun doldurmadığı ve eksik bildirimde bulunduğu haberleri de yer almıştır.” açıklamalarına yer vererek şu soruların yanıtlanmasını istedi:
1- Mersin Vali Yardımcılığı gibi önemli bir göreve getirilmeden önce Mustafa Atsız ile ilgili gerekli inceleme ve araştırma neden yapılmamıştır?
2- İçişleri Bakanlığı müfettişlerine hazırlanan rapor ortadayken ve halen görevde bulunan Mustafa Atsız, Mersin Vali Yardımcılığı görevinden bu zamana kadar neden alınmamıştır?
3- İçişleri Bakanlığı müfettişlerince hazırlanan raporlar Bakanlık tarafından dikkate alınmamakta mıdır?
4- Kayseri İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak görev başladığı 2005’ten itibaren mal varlığında dikkat çekici artış gözlenmesine rağmen bu artış, bu zamana kadar neden incelenmemiştir?
5- 2010-2013 yılları arasında 600.000 TL’den fazla banka maaş promosyon parasını, personele dağıtmayıp kendisi tarafından harcandığı doğru mudur? Doğru ise İçişleri Bakanlığı’nın bu konudan önceden bilgisi var mıdır? Mustafa Atsız, personele ait parayı nerelerde, hangi amaçla kullanmıştır?
-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
İlgili Haberler
GAZETECİLERE DESTEK YÜRÜYÜŞÜNE MÜDAHALE: POLİS PARKI ABLUKAYA ALDI
EV SAHİPLERİ DİKKAT: 31 MART SON GÜN, CEZA KAPIDA
CEYLAN ERTEM’DEN KADIKÖY ÇAĞRISI: “GAZETECİLERİ YALNIZ BIRAKMAYIN”
TİNY HOUSE DAHİL: TARLAYA EV YAPMAK İSTEYENLERİ BEKLEYEN BÜYÜK ENGEL
CHP MİTİNGİNDE SERT ÇIKIŞ: ÖZEL’DEN YALIM GÖRÜNTÜLERİNE VE İKTİDARA TEPKİ
BAHÇELİ SESSİZLİĞİ BOZDU: İZZET ULVİ YÖNTER NEDEN AYRILDI?
DONALD TRUMP: “SANIRIM İRAN’DA REJİMİ DEĞİŞTİRDİK… SIRADA KÜBA VAR”
MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İZZET ULVİ YÖNTER İSTİFA ETTİ
TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TARİFEYİ DEĞİŞTİRDİ: YENİ DÜZENLEME RESMİ GAZETE’DE
MİLLİ EĞİTİM’DEN EK ATAMA DUYURUSU: BAŞVURULAR 28-30 MART’TA
ABB’DE KRİTİK DOSYA: YARGI SÜRECİ BAŞLADI, TARTIŞMA BÜYÜYOR
İMRALI ZİYARETİ TAMAMLANDI: DEM PARTİ HEYETİ GERİ DÖNDÜ
CHP LİDERİNDEN OPERASYON TEPKİSİ: “SALDIRI ALTINDAYIZ”
TRUMP’IN SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ: HAMANEY İDDİASI, SOMALİLERE HAKARET
ORTADOĞU’DA KRİTİK GECE: RİYAD VE KUVEYT İÇİN SALDIRI İDDİASI
HATAY’IN GÜNDEMİ ANKARA’YA TAŞINDI
ÜNLÜ İSİMLERİN YER ALDIĞI UYUŞTURUCU DOSYASINDA KARAR: 4 KİŞİ TUTUKLANDI
İBB DAVASINDA SAHTE BASIN KARTI İDDİASI: GÖRÜNTÜ ÇEKEN KİŞİ TUTUKLANDI
OSMAN KAVALA AİHM’DE KONUŞTU: “TUTUKLULUĞUM SİYASİ VE AĞIR HAK İHLALİ”
Yükleniyor
GAZETECİLERE DESTEK YÜRÜYÜŞÜNE MÜDAHALE: POLİS PARKI ABLUKAYA ALDI
BAKAN AKIN GÜRLEK’TEN DİYANET’E: “ÖZELLİKLE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
CEYLAN ERTEM’DEN KADIKÖY ÇAĞRISI: “GAZETECİLERİ YALNIZ BIRAKMAYIN”
TİNY HOUSE DAHİL: TARLAYA EV YAPMAK İSTEYENLERİ BEKLEYEN BÜYÜK ENGEL
CHP MİTİNGİNDE SERT ÇIKIŞ: ÖZEL’DEN YALIM GÖRÜNTÜLERİNE VE İKTİDARA TEPKİ
AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANINDAN İSTİFA KARARI: “MAHKEME SONUCUNU BEKLEYECEĞİM”
ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN İŞÇİ NEDEN HEDEFTE?
- Pazar 16.5 ° / 10.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazartesi 15.5 ° / 7.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Salı 16.9 ° / 7.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı




