DOSYA ÖZEL SORUŞTURMA BÜROSU'NDA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’nin dönemin Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Burhan Kuzu’nun nüfuzunu kullanarak yargıya baskı yaptığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

GÜNDEM 13.02.2020 11:14:13 0
DOSYA ÖZEL SORUŞTURMA BÜROSU

İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’nin dönemin Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Burhan Kuzu’nun nüfuzunu kullanarak yargıya baskı yaptığı iddialarına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı sessizliğini bozdu. Başsavcılık yetkilileri Kuzu hakkındaki soruşturmanın Özel Soruşturma Bürosu tarafından yürütüldüğünü açıkladı.

Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre, HSK’den gelen dosyanın Zindaşti’nin kızı ve şoförünün öldürülmesi olayının azmettiricisi olduğu iddiasıyla yargılanarak beraat eden Orhan Ünğan’ın şikâyeti üzerine başlatılan soruşturma dosyasıyla birleştirildiği de öğrenildi. Ünğan’ın 18 Kasım 2019’de Özel Soruşturma Bürosu’na Kuzu’nun yargılamaya müdahalede bulunarak Zindaşti’nin tahliye edilmesini sağladığı yönünde ifade verdiği öğrenildi.

OLAY

Naci Şerifi Zindaşti'nin ismi ilk kez Yunanistan’da uyuşturucu ile yakalanan bir gemi ve FETÖ üyesi Ergenekon savcısı Zekeriya Öz’ün dava kapsamında gizli tanık yaptığı iddialarıyla gündeme geldi. İddiaya göre Zindaşti, hayal gücünü zorlayan bir servete sahipti. Bu servet ile de herkesi etkisi altına aldığı iddiaları ayyuka çıkmış bir isimdi. Herkesin tartıştığı ve “cinayet”, “uyuşturucu kaçakçılığı” ile ismini andığı Naci Şerifi Zindaşti’nin ismi, kızının da içinde olduğu bir aracın uyuşturucu hesaplaşmasında hedef olmasıyla daha çok duyuldu. 26 Eylül 2014’te Zindaşti’nin kızı Arzi Şerifi Zindaşti ile yeğeni Devrim Öztunç’un içinde bulunduğu araç iki şüpheli tarafından çapraz ateşe tutuldu. Zindaşti’nin kızı ve yeğeni, olay yerinde can verdi.

Zindaşti’nin kızı ve aynı zamanda koruması olan yeğeninin ölümünün ardından İstanbul bir dizi cinayet ve uyuşturucu hesaplaşmasının da alanı haline geldi. İddiaya göre talimatları veren isim Zindaşti idi. İstanbul’da Zindaşti’nin emriyle seri cinayetler işlendiği şüphesi artınca İstanbul Emniyet Müdürlüğü de Zindaşti ve adamlarına yönelik operasyon düzenledi. 6 Nisan 2018’de düzenlenen operasyonda Organize Şube Müdürlüğü ekipleri Zindaşti ile birlikte adamlarını gözaltına aldı. Zindaşti, “adam öldürmek”, “cinayete azmettirmek”, “FETÖ üyeliği” suçlarından tutuklandı.

“Cinayet” ve “cinayete azmettirme” suçlaması ile hâkim karşısına çıkarılan Naci Şerifi Zindaşti ve 5 adamı tutuklanıp cezaevine konuldu. Hakkında ciddi cinayet delilleri olan ve gemilerle uyuşturucu ticareti yaptığı iddiası tutanaklara geçmiş bir isim olan Zindaşti, 6 ay içinde gece yarısı kararıyla tahliye edildi. Tahliye kararının altında Sulh Ceza Hakimi Cevdet Özcan’ın ismi vardı. Tepki çeken, yargı camiasında da tartışılan tahliye kararına, savcılık hemen itiraz etti ve yeniden yakalama kararı çıktı. Ancak ağır suçlamalarla yargılanan Zindaşti kayıplara karıştı. İddiaya göre eski milletvekili Burhan Kuzu da Zindaşti'nin tahliyesi için hâkimlere baskı yapmıştı.

Sürpriz tahliye kararından sonra Zindaşti’nin kayıplara karışması, sadece yargı camiasında değil, bütün kesimlerde tepki yarattı. Hâkimler ve Savcılar Kurulu dosyaya el koydu. Tahliye kararını veren Hakim Cevdet Özcan görevinden alınarak geçici olarak Küçükçekmece Hakimliği’ne atandı. HSK kararla ilgili de jet hızıyla soruşturma başlatıp müfettiş görevlendirdi. Müfettiş incelemesi başladığında ise Hakim Cevdet Özcan Erzurum’daki yeni görev yerine atanmıştı.

Dün Kuzu'nun ifadeye çağrılabileceği yönündeki haberlerin kamuoyuna yansımasının ardından, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı sessizliğini bozarak Kuzu ile ilgili soruşturma başladığını doğruladı. Özel Soruşturma Bürosu’nca yürütülen soruşturma kapsamında Kuzu’nun ilerleyen günlerde ifadeye çağrılabileceği öğrenildi.
 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10965,41%0,43
  • DOLAR

    42,51% 0,04
  • EURO

    49,57% -0,03
  • GRAM ALTIN

    5786,72% 0,60
  • Ç. ALTIN

    9321,75% 0,26

40. AĞIR CEZA’DAN SIFIR TAHLİYE! İBB DAVASINDA BEKLENEN OLMADI!

ŞARA'NIN EŞİ İSTANBUL'DA EĞİTİM HAKKINDA KONUŞTU

“DAYANIŞMA DEĞİL, SORUMLULUK”: MANSUR YAVAŞ’TAN ÇARPICI MİTİNG ÇAĞRISI

İMRALI GÖRÜŞMESİNDE FIRTINA: “YAZSAM ORTALIK KARIŞIR” DİYEN TAYYAR’DAN ÇARPICI ÇIKIŞ

KABUL EDİLEN İDDİANAME UYAP'A DÜŞMEDİ: CEZA MUHAKEMESİ Mİ AŞILDI?

İNDİRİM SEVİNCİ 1 HAFTA SÜRDÜ: AKARYAKITTA SOĞUK DUŞ!

“AKP’Lİ İSİMDEN İMAMOĞLU DOSYASINA KÜRTÇE ATASÖZÜ TEPKİSİ”

“İMAMOĞLU DAVASINDA ŞOK PERDE ARKASI: ATAMA ÖNCESİ SUÇ DUYURUSU ORTAYA ÇIKTI!”

“SİYASETİ SARSAN YARGI PAKETİ: TAHLİYELER GENİŞLEDİ, CEZALAR YENİDEN YAZILDI!”

İBB DOSYASINDA DENGELERİ DEĞİŞTİREN KARAR: 19 KİŞİ SERBEST, 2 İSİM TUTUKLULUĞA DEVAM!

TSK, TEVFİK GÖKSU’DAN DESTEK İSTEDİ: ESENLER BELEDİYESİ KIŞLA İÇİN 1 MİLYON TL HARCAYACAK

ADLİYELERDE ALARM! BİR HAFTADA İKİNCİ SOYGUN: SİLAHLAR EMANETTEN BUHARLAŞTI!

ESKİ YARSAV BAŞKANI EMİNAĞAOĞLU'NDAN AKIN GÜRLEK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

ADLİYEDE AKILALMAZ VURGUN: 147 MİLYONU MARKET ARABASIYLA ÇIKARDI!

BAHÇELİ “CANLI YAYINLANSIN” DEDİ, MHP NEDEN HAYIR DEDİ? PERDE ARKASI ORTAYA ÇIKTI

TBMM BAŞKANI DOSYAYI AÇTI: İMRALI ZİYARETİNİN TÜM NOTLARI PAYLAŞILACAK

ERDOĞAN’DAN 11. PAKET FRENİ: “BU MADDELERİ ÇIKARIN” TALİMATI!

CUMHUR İTTİFAKI’NDA BARZANİ DEPREMİ: KRİZİ BÜYÜTEN SON ÇIKIŞ ENSARİOĞLU’NDAN

KKTC’DE İLAHİYAT PROTOKOLÜ LAİKLİK DENETİMİNE GİDİYOR: CUMHURBAŞKANI ERHÜRMAN DOSYAYI AYM’YE TAŞIDI

CHP’DE FIRTINA SÜRERKEN BAHÇELİ’DEN NET MESAJ: “ARINMA ÇAĞRISI YERİNDE”

HATAYSPOR’UN 180 MİLYON TL’LİK KAYIP ŞOKU: İKİ YÖNETİM ARASINDA DEV FARK!

GEZİ DÖNEMİNE DAİR KRİTİK GELİŞME: AHMET ATAKAN İÇİN “YAŞAM HAKKI İHLALİ” KARARI

ÖZEL’DEN İKTİDAR UYARISI: “YENİ SALDIRILAR MUTLAKA GELECEK, DAHA FAZLASINI GÖZE ALDIM”

SİYASİ PARTİLERE DENETİM KASIRGASI: AYM’DEN BİR PARTİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU!

TRT’DEN DİYANET’E, SARAY’A KADAR: MİLYARLIK BÜTÇEYE BİR DE 65 BİN TL’LİK EK ZAM!

SINIFTA UTANÇ ANLARI: ÖĞRETMENE ZORBALIK GÖRÜNTÜLERİ TÜRKİYE’Yİ AYAĞA KALDIRDI!

“EMNİYET MÜDÜRÜNÜN MAKAM ARACIYLA RÜŞVET BASKINI: İŞ İNSANI SUÇÜSTÜ YAKALANDI”

“ENAG KASIM ENFLASYONUNU AÇIKLADI: RESMİ RAKAMLARIN ÜZERİNDE YENİ ALARM”

“AKP KULİSLERİNDE PANİK: ‘BAHÇELİ BİR ANDA ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI YAPABİLİR’”

ERDOĞAN, SAVCILARA SESLENDİ: YETERLİ SUÇ ŞÜPHESİNE ULAŞILDIYSA KAMU DAVASI AÇMAK YASAL BİR MECBURİYETTİR

Yükleniyor


ŞARA'NIN EŞİ İSTANBUL'DA EĞİTİM HAKKINDA KONUŞTU

“DAYANIŞMA DEĞİL, SORUMLULUK”: MANSUR YAVAŞ’TAN ÇARPICI MİTİNG ÇAĞRISI

İMRALI GÖRÜŞMESİNDE FIRTINA: “YAZSAM ORTALIK KARIŞIR” DİYEN TAYYAR’DAN ÇARPICI ÇIKIŞ

KABUL EDİLEN İDDİANAME UYAP'A DÜŞMEDİ: CEZA MUHAKEMESİ Mİ AŞILDI?

İNDİRİM SEVİNCİ 1 HAFTA SÜRDÜ: AKARYAKITTA SOĞUK DUŞ!

“AKP’Lİ İSİMDEN İMAMOĞLU DOSYASINA KÜRTÇE ATASÖZÜ TEPKİSİ”

  • Cuma 19.4 ° / 8.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17.5 ° / 11 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 12.7 ° / 7.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 14 10 1 3 20 33
2.FENERBAHÇE A.Ş. 14 9 0 5 18 32
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 14 6 1 7 7 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 14 4 6 4 3 16
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 14 4 7 3 -4 15
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 14 3 6 5 -6 14
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 14 3 8 3 -8 12
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 14 2 6 6 -17 12
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8