DEĞİRMENCİ: “SENDİKAMIZIN EFSANEVİ LİDERİNİ HAYIRLA YAD EDİYORUM”
Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı ve Hakiş Genel Başkan Yardımcısı Yunus Değirmenci, 6 Aralık 1997’de hayatını kaybeden Hak-İş sendikası efsanevi lideri eski genel başkanı Metin Türker’i vefatının 23. yıldönümünde rahmet v
Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı ve Hakiş Genel Başkan Yardımcısı Yunus Değirmenci yaptığı açıklamada “Sendikamız için, Türk sendikal yaşamı için, Karabük için ortaya koyduklarıyla ve bizlere miras olarak bıraktığı değerleriyle, Sendikamızın merhum lideri Metin Türker’i, vefatının 23. yılında bir kez daha minnetle anıyor, kendisine Yüce Allah’tan rahmet diliyorum” ifadeleri kullandı.
Yaşanan Covid-19 virüs salgını ve sokak çıkma yasakları nedeniyle Eski Genel Başkanımız Türker’i, bu yıl mezarı başında anamayacaklarını kaydeden Değirmenci, “Ülke olarak içerisinde bulunduğumuz zorlu koşullar nedeniyle mezarı başında yad edemediğimiz liderimiz Metin Türker’in vefatının üzerinden yıllar geçmesine rağmen bizler, yine bugün uzaktan da olsa hayırla yad ediyoruz. Onu, hayırla yad etmemizi sağlayan şey ise bizlere bıraktığı o değerli emanetleridir. Birbiri ardına geçen yıllar, bizlere, insanların gelip geçici olduğunu fakat geride bıraktığı eserleriyle kalıcı olabileceğini gösterdi” diye açıklamada bulundu.
“Örnek insan, liderimiz Metin Türker, ülkemizin ve Karabük’ün çok zor zamanlardan geçtiği dönemde sahneye çıkarak elini taşın altına koymuştur” diyerek Türker’in sendikal anlayışına da değinen Genel Başkanımız Değirmenci, “O günkü şartlarda aldığı kararlar ve attığı adımlar onu bugün bir kere daha haklı çıkarmıştır. Şimdilerde, ülkemiz ekonomisinin lokomotif bir kuruluşu olan ve binlerce kişiye istihdam sağlayan Kardemir’i, o dönem tabir-i caizse ipten almıştır. Sadece işçilerin değil, tüm halkın desteğini alarak, sendikacılık nasıl yapılır, bir sivil toplum örgütü nasıl olunur, herkese göstermiştir.
Sevgili genel başkanımız Türker, o dönem ekmek kapısına, işyerine nasıl sahip çıkılır herkese göstermiştir. Eğer ki sendikacılığın bir okulu olsaydı, onu ayrı bir ders olarak okutmak gerekirdi. Bizlere emaneti olan Özçelik-İş Sendikası, bugün çalışma hayatında önemli bir sivil toplum kuruluşu olma özelliğini sürdürüyor. Bugün, biz de onun bizlere emanet ettiği bayrağı hakkıyla taşıyarak geride bıraktığı değerleri kendimize ilke edinerek yolumuza devam ediyoruz. Haklı mücadelesiyle yalnız bizlere değil, tüm sendikal yaşamın içinde yer alanlara örnek olan Metin Türker’i bir kez daha hayırla yad ediyor, kıymetli ailesine, sevenlerine başsağlığı, kendisine Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
-
BIST 100
16145,38%-0,13
-
DOLAR
44,08% 0,04
-
EURO
51,19% 0,00
-
GRAM ALTIN
7348,70% -0,08
-
Ç. ALTIN
11835,41% -0,22
SAVAŞ DOĞALGAZI VURDU: NİSAN AYINDA ZAM KAPIDA!
ABD-İSRAİL GERİLİMİ SÜRERKEN HAMANEY’E SALDIRI GİRİŞİMİ
JANDARMA MÜDAHALESİ, TARTIŞMALI KİMLİK KONTROLÜ: İBB DAVASINDA GERİLİM TAVAN YAPTI!
TAHRAN’IN ÜZERİNE "ÖLÜM" YAĞIYOR: PETROL RAFİNERİLERİ VURULDU, ŞEHRE ASİT İNDİ!
TBMM’DE İRAN GÜNDEMİ: FİDAN VE GÜLER VEKİLLERİ BİLGİLENDİRİYOR
HASAN TAHSİN GÖKCAN’IN YERİNE İRFAN FİDAN: AYM’DE YENİ DÖNEM!
MANAVGAT’TA OPERASYON DALGASI: ESKİ BELEDİYE DÖNEMİNE YENİ GÖZALTILAR
AKARYAKITTA ZAM KISIR DÖNGÜSÜ: GECE GELEN ZAM BİTMEDEN YENİSİ KAPIDA!
HAMANEY SONRASI İRAN: YENİ LİDER MÜCTEBA HAMANEY
ŞİMŞEK'TEN PETROL AÇIKLAMASI: "BU ŞOKLAR KALICI DEĞİL, TEDBİRİMİZİ ALIYORUZ!"
DENİZLİ’DE KORKUTAN SARSINTI: 5.1 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREM EGE’Yİ AYAĞA KALDIRDI!
AKARYAKITTA YENİ ZAM KAPIDA: MOTORİN 2 LİRADAN FAZLA ARTACAK
NEW YORK BELEDİYE BAŞKANI’NA SUİKAST GİRİŞİMİ: TÜRKİYE ASYALISI ŞÜPHELİ YAKALANDI!
VALİ MASATLI: “HATAY’IN YENİDEN AYAĞA KALKIŞINDA KADINLARIN BÜYÜK PAYI VAR”
BÜYÜK YIKIM: HATAYSPOR’UN 2. LİG’E DÜŞMESİ KESİNLEŞTİ
9. GÜNÜNDE SAVAŞ KONTROLDEN ÇIKIYOR: FÜZE VE İHA YAĞMURU
HATAYLI TIR ŞOFÖRÜ İRAN’DA FÜZE SALDIRISINDA AĞIR YARALANDI: AİLE TÜRKİYE’YE GETİRİLMESİNİ İSTİYOR
SİLİVRİ’DE İBB DAVASI ALARMI! Cezaevi Çevresinde Eylemler Yasaklandı
HAMANEY SONRASI KRİZ DERİNLEŞİYOR! HALEF MÜCTEBA SALDIRIYA UĞRADI İDDİASI
Yükleniyor
SAVAŞ DOĞALGAZI VURDU: NİSAN AYINDA ZAM KAPIDA!
ABD-İSRAİL GERİLİMİ SÜRERKEN HAMANEY’E SALDIRI GİRİŞİMİ
ESKİ BELEDİYE BAŞKANI DA LİSTEDE: DÖŞEMEALTI’NDA OPERASYON
JANDARMA MÜDAHALESİ, TARTIŞMALI KİMLİK KONTROLÜ: İBB DAVASINDA GERİLİM TAVAN YAPTI!
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DE SABAH OPERASYONU: GÖZALTI KARARLARI VAR
ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE TARİHİ GECE: GALATASARAY LIVERPOOL’U YENDİ
TAHRAN’IN ÜZERİNE "ÖLÜM" YAĞIYOR: PETROL RAFİNERİLERİ VURULDU, ŞEHRE ASİT İNDİ!
- Çarşamba 17.3 ° / 4.1 ° false
- Perşembe 13.4 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cuma 12 ° / 5.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

