DAVUTOĞLU:" BAHÇELİ SES ÇIKARAMADIĞI İÇİN BİZİM SESİMİZİ GÜRÜLTÜ ZANNEDİYOR"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Bahçeli'nin "Serok Ahmet çok gürültü çıkarıyor" sözlerine tepki göstererek "Bahçeli ses çıkaramadığı için bizim sesimizi gürültü zannediyor.

GÜNDEM 13.10.2020 20:30:14 0
DAVUTOĞLU:" BAHÇELİ SES ÇIKARAMADIĞI İÇİN BİZİM SESİMİZİ GÜRÜLTÜ ZANNEDİYOR"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Bahçeli'nin 'Serok Ahmet çok gürültü çıkarıyor' sözlerine tepki göstererek 'Bahçeli ses çıkaramadığı için bizim sesimizi gürültü zannediyor. Neye ses çıkaramıyor? Öcalan’ı televizyona çıkardılar, ses çıkarmaz. Bir akademisyen Abdullah Öcalan’dan mektup getirir, yasalara aykırı olarak ses çıkarmaz. En küçük ortak Abdullah Öcalan televizyonlara çıkacak diyor, ses çıkarmaz' dedi.

Partisinin Kurucular Kurulu Toplantısı'nda konuşan Davutoğlu, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in 'yakında devlet Abdullah Öcalan’ı bırakacak o da silahları bırakma çağrısı yapacak' demesine rağmen ne MHP lideri Bahçeli’den ne de AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’dan tepki gelmediğini savundu.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

BAHÇELİ ERKEN SEÇİM YOK DERSE, SEÇİM VAR DEMEKTİR: Bahçeli bugün erken seçim olmayacağını söylemiş. Eğer Bahçeli bir dönemde erken seçim olmayacak demişse bilin ki mutlaka olacak demektir.2001’de ‘erken seçim yok’ dedi, Ecevit’e hürmetini ifade etti, ülke erken seçime gitti. Şimdi Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı ilan ediyor, 2023 yılında bir sonraki seçimde ve erken seçim olmayacak diyor. 2018’de Bahçeli ve Erdoğan milletin huzuruna gidip ‘erken seçime bahsetmek vatana ihanet’ derken, Mayıs’ta erken seçim kararı aldılar. Bu demektir ki Bahçeli ne zaman erken seçim yok derse, bir erken seçim olur bu memlekette.

TÜRK LİRASINA GÜVENİ KAYBETTİRDİNİZ: Milleti avuttukları bir yalan dünyasında yaşatıyorlar. Propaganda makinelerini işletiyorlar, ama halktan kopuklar. Bir millet niye altına koşar. Bahçeli’ye ve Erdoğan’a soruyorum, Hazine ve Maliye Bakanı’na sormaya gerek yok, o umursamıyor. Doları da altını da umursamaz ama en önemlisi Türk lirasını umursamaz. Doları umursamamasını anlarım ama Türk lirasını umursamıyor bunlar. Erdoğan yastığınızın altındaki altınları getirin, ülke ekonomisine katın diyor, Erdoğan milletinin yastığının değil artık yorganının yatağının her yeri altın. Niye? Çünkü, size güvenmiyor. Türk Lirasına güveni kaybettirdiniz siz.

“PRİME MİNİSTER” DENİLDİĞİNDE RAHATSIZ OLMUYORSUNUZ: Bahçeli geçen hafta bize Serok Ahmet diye hitap etmiş, bugün de devam etmiş. ‘Serok Ahmet çok gürültü çıkarıyor’ demiş. Serok Ahmet diye bize ne zaman denildi, biliyor musunuz? Siz rahat yatağınızda Ankara’da yatarken, biz terörle mücadeleyi alanda yaptığımız günlerde Diyarbakır’da daha o yiğit askerlerimiz, teröre karşı mücadele verirken Diyarbakır’a giderken 10 binlerce Diyarbakırlı bizi hitap etmeye davet etmişti, hazırlanmış bir miting değildi. Biz orada dönüp kendilerine şunu söyledik. Biliniz ki ‘Torosların zirvesinde bir Türkmen obasında doğmuş bir çocuk olarak, benim bu ülkede hakkım ne ise, Hakkari dağlarında ve Diyarbakır’da doğmuş Kürt aşiret çocuklarının hakkı odur’ dediğimde bütün bir Diyarbakır, bütün o meydan Serok Vezir diye inlemişti. O zaman da eleştirmiştiniz ben de o zaman size demiştim ki ben yurt dışında konuştuğumda ecnebi lisanıyla bana ‘prime minister’ denildiğinde rahatsız olmuyorsunuz da memlekette bu toprakların has çocuklarının ana dilleriyle bana hitap etmesine niye rahatsız oluyorsun demiştim.

BİR KESİMİN DİLİNE HAKARET EDEMEZSİNİZ: Ülkemizde milyonlarca insanın kullandığı bir dili nasıl hakaret unsuru olarak kullanırsınız? Bana hakaret etmenizi dahi affedebilirim, ama bu ülkenin vatandaşlarının bir kesiminin diline, örfüne hakaret etmenizi asla kabul etmeyiz.

KÜRTÇE DE TÜRKÇE DE AZİZDİR: Horasan’dır bizim ilimiz diyerek, bana ninniler okuyan babaannemin o güzel ninnisindeki Türkçe ne kadar azizse, Dicle kenarından ki kadınların çocuklarına söyledikleri ninnilerdeki Kürtçe de o kadar azizdir. Aziz Türkiye Cumhuriyeti’nin eşit vatandaşlarıyız, eşit vatandaşlara kimse hakaret edemez.

İKTİDAR'IN 3 ORTAĞI VAR: İktidarda görünüşte Cumhurbaşkanı tek hakim ama 3 ortak var. Bahçeli bir taraftan görüş beyan ederken, dün Perinçek de bir görüş beyan etti. Dedi ki ‘yakında devlet Abdullah Öcalan’ı bırakacak o da silahları bırakma çağrısı yapacak'

DEMEK Kİ BU ÜLKEYİ PERİNÇEK YÖNETİYOR: Perinçek’in bu ifadesinden sonra da ne Bahçeli’den ses çıktı, ne Erdoğan’dan bir ses çıktı. Demek ki bu ülkeyi onlar değil de Perinçek idare ediyor. Bahçeliye sorma vaktidir, bize karşı o gür çıkan sesiniz bu küçük ortağınıza karşı niye hiç çıkmaz? Kim sizi neye ikna etti? Hangi pazarlıkları yaptınız şehitlerimizin kanı üzerinden ve Doğu’daki vatandaşlarımızın yaptığı fedakarlıklar üzerinden?

BAHÇELİ SES ÇIKARAMAZ: Gürültü çıkarmak demiş Bahçeli ses çıkaramadığı için bizim sesimizi gürültü zannediyor. Neye ses çıkaramıyor? Öcalan’ı televizyona çıkardılar, ses çıkarmaz. Bir akademisyen Abdullah Öcalan’dan mektup getirir, yasalara aykırı olarak ses çıkarmaz. En küçük ortak Abdullah Öcalan televizyonlara çıkacak diyor, ses çıkarmaz.

NEDEN AZERBAYCAN MASADA YALNIZ BIRAKILDI: Bahçeli’ye ve Erdoğan’a soruyorum, bütün Dünya Azerbaycan’a verdiğimiz askeri destekten bahsederken, neden Türkiye masada yok? Niye masa Moskova’da kuruluyor ve niye Aliyev orada yalnız bırakılır?


Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22

KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"

KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANI EYÜP KAHVECİ: İLK İCRAATIMIZ İSRAF KÜLTÜRÜNÜ ORTADAN KALDIRMAK

ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL'İ ATİNA'YA DAVET ETTİ

AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK

MERKEZ BANKASI ANKETİNDE YIL SONU DOLAR VE ENFLASYON TAHMİNİ

İRAN DEVLET HABER AJANSI IRNA, BU SABAH ASKIYA ALINAN SİVİL UÇUŞLARIN YENİDEN NORMALE DÖNDÜĞÜNÜ DUYURDU

AKP’DEN GÖREVİ DEVRALAN CHP'Lİ MAZGİRT BELEDİYE BAŞKANI TAYHAVA: BELEDİYEMİZİN ŞU AN 45 MİLYON 534 BİN LİRA BORCU VAR, İCRALAR HARİÇ

İMAMOĞLU: DİLERİM, FİLİSTİNLİ VE UKRAYNALI ÇOCUKLAR, EN KISA ZAMANDA BARIŞ VE HUZUR DOLU BİR HAYATA KAVUŞURLAR

İZMİR'DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM... İZMİR VALİSİ ELBAN: "VALİLİĞİMİZE BİLDİRİLEN HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK BULUNMAMAKTADIR"

CHP'DE YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ BELLİ OLDU

"HAFTA SONU KAFE VE RESTORANLARA GİTMEYİN"ÇAĞRISI

AKP VE MHP GRUPLARINDAN CHP'YE TAZİYE ZİYARETİ

TOKAT SULUSARAY'DA 5.6 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

AFAD: YOZGAT İLİMİZDE 2 KATLI BİR EV İLE TOKAT İLİMİZİN SULUSARAY İLÇESİNDE 5 AHIRIN ETKİLENDİĞİNE DAİR İHBARLAR ALINDI

TAKSİCİYİ ÖLDÜREN ŞÜPHELİ İFADESİNDE, "ÜCRET YÜZÜNDEN TARTIŞMIŞ OLSAK DA ARAÇTAN PARA ÇALMAK İÇİN BİNMİŞTİM" DEDİ

SARIYER’DE TAKSİCİYİ ÖLDÜREN İRANLI ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

İBB MECLİSİ’NDE MHP VE BBP GRUP KURDU

İETT'NİN 2023 FAALİYET RAPORU İBB MECLİSİ'NDE KABUL EDİLDİ...

AFAD: "YOZGAT VE TOKAT İLLERİNDEKİ 112 ACİL ÇAĞRI MERKEZLERİNE TOPLAM 231 İHBAR GELMİŞTİR, CAN KAYBI BULUNMAMAKTADIR"

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "BATILI ÜLKELERİN TEK SES OLARAK İSRAİL'E 'DUR' DEMELERİ GEREKİYOR"

KAVALA VE DEMİRTAŞ ŞARTI KONMUŞTU: BAKAN FİDAN, HOLLANDA'YA GİDİYOR

UZMAN ERBAŞLARIN SÖZLEŞMESİNİN FESHİ...ANAYASA MAHKEMESİ, TAKSİRLİ SUÇLARDA SÖZLEŞMENİN FESHİNİ ÖNGÖREN YASA HÜKMÜNÜ İPTAL ETTİ

HOLLANDA'DAN ‘GÜMRÜK BİRLİĞİ’ İÇİN KAVALA VE DEMİRTAŞ ŞARTI

GAMZE TAŞÇIER'DEN 1 MAYIS ÇAĞRISI: "TAKSİM MEYDANI BAŞTA OLMAK ÜZERE MEYDANLARDA OLACAĞIZ"

ÖZGÜR KARABAT, KONUT SATIŞLARINDAKİ ARTIŞA DİKKAT ÇEKTİ

“20 YILDIR BU ÜLKEDE RECEP TAYYİP ERDOĞAN'I ERDOĞAN YAPAN EMEKLİLERDİR”

TÜİK: ŞUBAT AYINDA TAVUK YUMURTASI ÜRETİMİ YÜZDE 5,7 AZALARAK 1,73 MİLYAR ADET OLDU

CHP TBMM GRUP MÜDÜRÜ LEVENT BAYRAKTAR HAYATINI KAYBETTİ

METEOROLOJİ, 13 İLDE KUVVETLİ RÜZGAR VE KISA SÜRELİ FIRTINA UYARISI YAPTI

HAKKINDA 10 YIL 5 AY HAPİS CEZASI BULUNAN FEHMİ ORAL MEŞE HAVALİMANINDA YAKALANDI

Yükleniyor


KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"

ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL'İ ATİNA'YA DAVET ETTİ

AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK

MERKEZ BANKASI ANKETİNDE YIL SONU DOLAR VE ENFLASYON TAHMİNİ

İRAN DEVLET HABER AJANSI IRNA, BU SABAH ASKIYA ALINAN SİVİL UÇUŞLARIN YENİDEN NORMALE DÖNDÜĞÜNÜ DUYURDU

AKP’DEN GÖREVİ DEVRALAN CHP'Lİ MAZGİRT BELEDİYE BAŞKANI TAYHAVA: BELEDİYEMİZİN ŞU AN 45 MİLYON 534 BİN LİRA BORCU VAR, İCRALAR HARİÇ

İMAMOĞLU: DİLERİM, FİLİSTİNLİ VE UKRAYNALI ÇOCUKLAR, EN KISA ZAMANDA BARIŞ VE HUZUR DOLU BİR HAYATA KAVUŞURLAR

  • Cumartesi 24.1 ° / 10.7 ° false
  • Pazar 23.3 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 23 ° / 10.1 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16