CUMHUR İTTİFAKINDA YEREL ÇATLAĞI  ARTIK RAHATLIK DÖNEMİ BİTTİ

Ordu MHP Milletvekili Cemal Enginyurt, AKP'li Belediye Başkanı Hilmi Güler'i sert sözlerle eleştirdi. Başkan Güler’i sadece fotoğraflarda gördüklerini belirten Enginyurt, "Bu saatten sonra görmek de istemiyoruz.

GÜNDEM 21.05.2020 12:21:41 0
CUMHUR İTTİFAKINDA YEREL ÇATLAĞI  ARTIK RAHATLIK DÖNEMİ BİTTİ

Bu saatten sonra MHP, Ordu Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan ve Ordu'nun 18 ilçesinde yapılan yanlışları gündeme taşıyacaktır. Artık rahatlık dönemi bitti. Bir yıl sesimizi çıkarmadık. Bir yıl bekledik' diye konuştuOrdu MHP Milletvekili Cemal Enginyurt, kentte yayın yapan yerel bir televizyonda katıldığı programda 31 Mart seçimlerinde MHP’nin Cumhur İttifakı’nın gereğini yerine getirerek ve Ordu’da AKP adayı Hilmi Güler’i desteklediğini dile getirdi.
“AKP’NİN SEÇİMİ KAZANMASINDA BELİRLEYİCİ OLDUK”
“Sayın Hilmi Güler, 5 yerde miting yaptıysa biz 18 yerde miting yaptık” diyen Cemal Enginyurt şunları kaydetti:
* Cumhur İttifakı’na oy istedik. Hilmi Güler Beyefendi’nin Ordu için bir şans olduğunu söyledik. En az 10 ilçede AK Partinin seçimi kazanmasında birinci derecede belirleyici olduk.
* Ama bu arkadaşlar seçimi kendilerinin kazandığını düşündü. Sayın Hilmi Güler MHP’yi hep unuttu. Cumhur İttifakı’nı hep unuttu.
“ERDOĞAN OLMASA BUNLAR KÖYE MUHTAR OLAMAZDI”
Enginyurt, Başkan Hilmi Güler’in, kendisine ve AKP’ye hakaret eden CHP Milletvekili Mustafa Adıgüzel’e değer verip projeleri tartıştığını ileri sürerek şöyle konuştu:
* Mustafa Adıgüzel, Altınordu Belediye Başkanını Meclis’te hedef alıyor, şehrin valisine hakaret ediyor, ‘Hilmi Güler 5 yerden 250 bin lira maaş aldı’ diye haykırıyor, her yerde Hilmi Güler'e hakaret ediyor. Ama bu Hilmi Güler, Mustafa Adıgüzel'i el üstünde tutuyor.
* Mustafa Adıgüzel AK Partiye her gün hakaret ediyor. Cumhurbaşkanına hakaret ediyor.
* AK Partililer şunu bilsinler, belediye başkanı, vekiller şunu bilsinler. Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı bunlar köye muhtar olamazdı. Sayın Cumhurbaşkanı sayesinde o koltukta oturuyorlar.
* Kim Sayın Cumhurbaşkanına hakaret ediyor, o hakarete cevap vermiyorlarsa, o hakaret edenleri makamlarda karşılıyorlarsa benim gözümde de il başkanımın gözünde de zerre kadar adamlıkları yoktur. Bu kadar net.
“RAHATLIK DÖNEMİ BİTTİ”
Başka şehirlerden adam getirilip belediyede makamlarının CHP’lilere teslim edildiğini öne süren Enginyurt, şu ifadeleri kullandı:
* Adamlarda orada oturup Ordu'nun adamını, iş adamlarını tehdit ediyor. Bunun Cumhur İttifakı ile ilgisi yok. Kimse bunu ittifaka eleştiri olarak görmesin.
* Ben inanıyorum ki AK Parti il başkanı dahil bu söylediklerimin altına imza atar. Ama il başkanı olduğu için söyleyemez.
* Cumhur İttifakı belediyeye destek verirken var, oy verirken var. Ama bir tane MHP’li meclis üyesi komisyona alınmadı. Bizim meclis üyemizin bir ayıbı, bir kusuru mu var? Neyini gördün?
* Ama Hilmi Güler ve arkadaşları şunu bilsin, bu saatten sonra MHP, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde ve Ordu’nun 18 ilçesinde yapılan yanlışları gündeme taşıyacaktır.
* Artık rahatlık dönemi bitti. Bir yıl sesimizi çıkarmadık. Bir yıl bekledik. Nisan ayında Ordu’da projeler uçacaktı. Ordu ayağa kalkacaktı. Bırak uçmayı yerimizden kalkamıyoruz.
Enginyurt, Başkan Güler’in MHP’lilerin telefonlarına bakmadığını ve randevu vermediği de söyledi.
“AK PARTİ İÇİN BAYRAK ASANLAR SÜRÜNÜYOR”
Ordu Büyükşehir Belediyesi’ni karalayanların işe alındığını ancak seçim döneminde AKP için çalışan, bayrak asan gençlerin işe alınmadığını açıklayan Enginyurt, konuşmasına şöyle devam etti:
* Benim il başkanımı, ilçe başkanlarımı ve belediye başkanlarımı kimsenin madara etmeye hakkı yok. Sizden iş istemeyiz, ihale istemeyiz.
* ‘Ordu güzel olsun’ diyoruz. ‘3-5 çocuğa ekmek verin’ diyoruz. Bu çocuklar AK Partinin çocukları. Belediye meclis üyesinin çocuğu, adamın 10 kat binası var işe giriyor. Zenginin çocuğu, hiç problemi yok işe giriyor. AK Parti için bayrak asan, minibüste yatan kalkanlar sürünmeye devam ediyor.
“BU SAATTEN SONRA GÜLER İLE GÖRÜŞMÜYORUZ”
* Bunu söyleyince Cumhur İttifakı’na zarar mı veriyor olacağız? Bu saatten sonra Hilmi Güler'le görüşmüyoruz. Bütün görüşmeyi kestik seçimlere kadar. 2023'e kadar Hilmi Güler ile hiçbir şekilde görüşmeyeceğiz.
* Hilmi Güler kendini düzeltmediği müddetçe, bu milletin hakkını vermediği müddetçe, Cumhur İttifakı’na sahip çıkmadığı sürece, Hilmi Güler Cumhur İttifakı’nın ilçe belediyelerine sahip çıkmadığı sürece, yanında çalışanlara dikkat etmediği sürece, bu şehrin insanını ayrıştırdığı sürece Hilmi Güler'le de görüşmeyi kesiyoruz bu saat itibariyle.
“ÇAYBAŞI’NIN ÇÖP SORUNUNU NEDEN ÇÖZMÜYORSUN?”
Başkan Hilmi Güler’in CHP’li Gülyalı ilçesine çok fazla ilgi gösterirken, diğer ilçe belediyelerine yeterli ilgi göstermediğini iddia eden Cemal Enginyurt, şunları söyledi:
* Gülyalı’yı ayağa kaldıracağım diyorsun. Akkuşa kaç defa gittin? Mesudiye’ye ne kadar gittin? Korgan’a, Kumru’ya ne yaptın? Çaybaşı’na ne yaptın?
* Çaybaşı’nda, çöp meselesini çözemedin. Hâlâ gece yarıları gizli gizli çöp döküyorsun. ‘Dökmeyeceğim’ diye söz verdin. İlküvez’e gizli gizli çöp döküyorsun.
İlküvez’in halkını da jandarmaya içeri aldırıyorsun. Hakkını savunmasına izin vermiyorsun. Çözsene kardeşim çöp meselesini. Söz verdiniz ya ‘burası çöplük değil’ diye. ‘Burası geri dönüşüm tesisi, burası arıtma yapacak, burası enerji üretecek’ dediniz ya.
“SEÇİM VE SENET ZAMANI TEZ GELİR”
Bazı ilçelerin köylerinde suların akmadığını ama belediyenin sayaç bağlayarak para aldığını sözlerine ekleyen Cemal Enginyurt, şunları söyledi:
* Sizinle ve adamlarınızla hiçbir şekilde görüşmüyoruz. Sizinle görüşme talebimiz yok. Sizinle yol almıyoruz. Sizinle yoldaşlık yapmıyoruz.
* Güzel bir sözü var Demirel'in. ‘Seçim ve senet zamanı tez gelir’ diye. O senin yanında hayal kuranlar var.
* ‘Büyükşehir belediye başkanı olacağım’ diye, filan yere ‘belediye başkanı olacağım’ diye hayal kuranlar var. Hayallerinizi kursağınızda bırakmazsak namerdiz. Siz bizi tanımıyorsunuz. Tanıdığınız günde iş işten geçmiş olacak.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    11036,82%-0,78
  • DOLAR

    42,44% 0,00
  • EURO

    49,53% 0,33
  • GRAM ALTIN

    5757,12% 0,22
  • Ç. ALTIN

    9320,33% -0,07

ÖZEL’DEN İKTİDAR UYARISI: “YENİ SALDIRILAR MUTLAKA GELECEK, DAHA FAZLASINI GÖZE ALDIM”

SİYASİ PARTİLERE DENETİM KASIRGASI: AYM’DEN BİR PARTİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU!

TRT’DEN DİYANET’E, SARAY’A KADAR: MİLYARLIK BÜTÇEYE BİR DE 65 BİN TL’LİK EK ZAM!

SINIFTA UTANÇ ANLARI: ÖĞRETMENE ZORBALIK GÖRÜNTÜLERİ TÜRKİYE’Yİ AYAĞA KALDIRDI!

“EMNİYET MÜDÜRÜNÜN MAKAM ARACIYLA RÜŞVET BASKINI: İŞ İNSANI SUÇÜSTÜ YAKALANDI”

“ENAG KASIM ENFLASYONUNU AÇIKLADI: RESMİ RAKAMLARIN ÜZERİNDE YENİ ALARM”

“AKP KULİSLERİNDE PANİK: ‘BAHÇELİ BİR ANDA ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI YAPABİLİR’”

ERDOĞAN, SAVCILARA SESLENDİ: YETERLİ SUÇ ŞÜPHESİNE ULAŞILDIYSA KAMU DAVASI AÇMAK YASAL BİR MECBURİYETTİR

GAZETECİ FURKAN KARABAY TAHLİYE EDİLDİ

KOMİSYON SONRASI İLK TEMAS: DEM PARTİ HEYETİ İMRALI’DA ÖCALAN’LA GÖRÜŞTÜ

BARZANİ'NİN OFİSİNDEN BAHÇELİ'YE YANIT: IRKÇILIKTAN VAZGEÇTİĞİNİ SANIYORDUK

OECD RAPORU KRİZİ TESCİLLEDİ: ENFLASYON DÜŞMÜYOR, 2027 VAADİ ÇÖKTÜ

SOSYAL GÜVENLİKTE KARA DELİK: 200 BİN SAHTE SİGORTALI TESPİT EDİLDİ

BORSA OPERASYONUNDA ŞOK DALGA: GÖKHAN GÖNÜL VE AREF AYNI DOSYADA!

14 GAZETECİ KOVULDU, YÖNETİM DEĞİŞTİ, TEKİN’DEN NET MESAJ: DOĞRU ADIM!

TELEFONLAR TOPLANDI, KAPILAR KAPANDI: İŞTE MEB’İN GİZLİ ‘KADIN’ PROGRAMI

ŞAMPİYONLUK HATTI KARIŞTI: DEV DERBİDE KART FIRTINASI VE SON NEFES GOLÜ!

DARBE POLEMİĞİ BÜYÜYOR: AKP’DE TARTIŞMA, MHP’DEN REST, TAYYAR’DAN YENİ MESAJ

CHP–DEM GERİLİMİNE ÖZEL FRENİ: “CANLARI SAĞ OLSUN, TARTIŞMA BİTMİŞTİR”

PİYASALARA ŞOK DARBE! BORSA MANİPÜLASYON AĞINA EŞ ZAMANLI BASKIN

FUTBOL DÜNYASINI SARSAN FON DAVASI: ERZAN’A 102 YIL HAPİS

İMAMOĞLU’NA BERAAT VEREN HAKİM MARAŞ’A ‘ATANMIŞ’

ÖZDİL ÖNCESİ BÜYÜK DEĞİŞİM: SÖZCÜ, PEKER’İN AVUKATIYLA ÇALIŞMAYA BAŞLADI

ÖZEL'İN LİSTESİNDE SÜRPRİZ YOK: CHP'DE YENİ YÖNETİM BELLİ OLDU!

İKTİDAR MEDYASININ HEDEF ALDIĞI İMAMOĞLU DAVASI HAKİMİNE SÜRGÜN

CHP’DE BÜYÜK KURULTAY HAMLESİ: PM 80 KİŞİYE ÇIKTI, MYK YENİLENDİ… HEDEF TEK: İKTİDAR!

BAKAN TUNÇ'TAN FATİH ALTAYLI AÇIKLAMASI

11. YARGI PAKETİ KAPIDA: BANKA HESAPLARINA 48 SAATLİK ‘ASKI’, HATLARA SIKI TAKİP, CEZALARA SERT AYAR

AVUKATI AÇIKLADI: ÖCALAN’IN KOŞULLARI YENİDEN DÜZENLENDİ!

PAPA 14. LEO İLK YURT DIŞI ZİYARETİNDE TÜRKİYE'DE: ANKARA, İSTANBUL VE İZNİK'E GİDECEK

Yükleniyor


SİYASİ PARTİLERE DENETİM KASIRGASI: AYM’DEN BİR PARTİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU!

TRT’DEN DİYANET’E, SARAY’A KADAR: MİLYARLIK BÜTÇEYE BİR DE 65 BİN TL’LİK EK ZAM!

SINIFTA UTANÇ ANLARI: ÖĞRETMENE ZORBALIK GÖRÜNTÜLERİ TÜRKİYE’Yİ AYAĞA KALDIRDI!

“EMNİYET MÜDÜRÜNÜN MAKAM ARACIYLA RÜŞVET BASKINI: İŞ İNSANI SUÇÜSTÜ YAKALANDI”

“AKP KULİSLERİNDE PANİK: ‘BAHÇELİ BİR ANDA ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI YAPABİLİR’”

ERDOĞAN, SAVCILARA SESLENDİ: YETERLİ SUÇ ŞÜPHESİNE ULAŞILDIYSA KAMU DAVASI AÇMAK YASAL BİR MECBURİYETTİR

  • Perşembe 18.6 ° / 8.3 ° false
  • Cuma 19.4 ° / 8.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17.5 ° / 11 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 14 10 1 3 20 33
2.FENERBAHÇE A.Ş. 14 9 0 5 18 32
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 14 6 1 7 7 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 14 4 6 4 3 16
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 14 4 7 3 -4 15
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 14 3 6 5 -6 14
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 14 3 8 3 -8 12
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 14 2 6 6 -17 12
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8