CÜBBELİ, SARIKLI GENERAL HANGİ TEKKEYE GİTTİ? 

Cübbeli, sarıklı bir 'apoletli' generalin makam aracı ile tekkeye gittiği ortaya çıkarken Sosyal medya hesabından "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün tarikatına ilişkin paylaşımlar yapan S.T i

GÜNDEM 27.03.2021 01:21:30 0
CÜBBELİ, SARIKLI GENERAL HANGİ TEKKEYE GİTTİ? 

SADAT'tan TSK'ya giriş şartlarındaki değişikle ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 'Amiralin tarikat görüntüleri her yönüyle inceleniyor'  ifadeleri kullanıldı.
Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) subay ve astsubay yetiştiren Harp Okulları ile Astsubay Yüksekokulları’na giriş şartlarında dikkat çeken bir değişiklik yapıldı. Önceki yönetmelikte Harp Okulları ile Astsubay Yüksekokulları’na giriş şartları arasında bulunan “irticai ve bölücü görüşleri benimsememiş veya bu faaliyetlere karışmamış olmak” hükmü kaldırıldı. Bunun yerine harp okullarına giriş için “terör örgütlerine veya milli güvenliğe karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen gruplara üyelik, iltisak ya da irtibatı bulunmamak” şartı getirildi.
TSK'daki cemaat ve tarikat yapılanları ile ilgili çok çarpıcı fotoğraflar ortaya çıktı.
Odatv'de yer alan habere göre; Sosyal medya hesabı Facebook'ta açıkça tarikat propagandası yapan S.T isimli bir kişinin teğmen olarak göreve başladığı iddia edildi.
S.T'nin geçen yıl sonunda Harp Okulundan mezun olduğu öne sürüldü. Facebook hesabının profil resminde “Tek yol İslam” yazısı yer alan Teğmen S.T’nin, Kurtuluş Savaşı kahramanı 2’inci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü hakkında da hakaret içeren paylaşım yaptığı öğrenildi.
Kamuoyu tarafından “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün konuşmalarını sık sık paylaşan teğmen S.T’nin güvenlik soruşturmasını geçerek Harp Okuluna nasıl girdiği ve mezun olduğu ise henüz bilinmiyor. 
S.T isimli teğmen ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı’nın nasıl tutum alacağı ise merak konusu.
“İRTİCAİ FAALİYET” YÖNETMELİKTEN ÇIKARILMIŞTI
Harp Okulları ve Astsubay Yüksekokulları’na giriş yönetmeliğindeki “yasadışı, siyasi, yıkıcı, irticai, bölücü faaliyetlerde bulunmamış olma” şartı kaldırılmıştı.
Resmi gazete yayımlanan yeni yönetmeliğe göre askeri okullara giren öğrencilerinde aran şartlar arasına “Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti, iltisakı ya da bunlarla irtibatı olmamak” eklenmişti.
Daha önceki yönetmelikte ise bu şart şöyleydi: “Kendisinin, annesinin, babasının, kardeşlerinin ve velisinin, tutum ve davranışları ile yasadışı, siyasi, yıkıcı, irticai, bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş, bu gibi faaliyetlerde bulunmamış veya bu gibi faaliyetlere karışmamış olması.”
Şimdi merak edilen sorular şunlar:
- İddia edildiği gibiyse bu teğmen askeri okula girişte herkese uygulanan güvenlik soruşturmasından nasıl geçti?
- Bu kişi paylaşımlarına rağmen nasıl mezun oldu?
- FETÖ ile mücadele edilirken başka tarikat ve yapılar TSK’ya sızmaya mı çalışıyor?
İşte o teğmenin paylaşımlarından bazıları:

TEKKEDE GİZEMLİ APOLET...
Veryansın TV de 3 kare fotoğraf yayınladı. Fotoğraflarda bir 'apoletlinin' sarıklı şekilde namaz kıldığı görüldü.
Veryansın TV şu soruları sordu:
1) Bu devlet aracı bir tuğgeneral/tuğamiral - tümgeneral/tümamiral aracı mı?
2) Burası tekke mi, tekke ise hangi tekke?
3) Bu sarık hangi tarikatın sarığı, Menzil mi İskenderpaşa tarikatının mı?
4) Bu üniformayla namaz kılan bir amiral mi yoksa sıradan bir vatandaş mı?
Veryansın Tv bu soruları şu sorunun yanıtını merak ettiği için soruyor:
5) Türk Silahlı Kuvvetler’de madalyalardan kaldırılan Atatürk rozeti yerine bu sarık mı konulacak ya da hangi sarık konulacak?
İşte o fotoğraflar:

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İNCELEME BAŞLATILDI

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 'Amiralin tarikat görüntüleri her yönüyle inceleniyor'  ifadeleri kullanıldı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), tarikat merkezindeki amiralin görüntülerine ilişkin inceleme başlattıklarını duyurdu. 

Konuya ilişkin yapılan açıklamada,  ''Amiralin tarikat görüntüleri her yönüyle inceleniyor''  denildi. 

Ayrıca, Harp Okulları yönetmelik değişikliğine ilişkin de bilgi verildi. Yapılacak yeni düzenlemenin yürürlükten kaldırılana göre daha geniş kapsamlı,  güncel mevzuata uygun ve daha somut olduğu belirtildi.

MSB’den yapılan açıklama şöyle:

Harp Okulları yönetmelik değişikliği: Yeni düzenleme, yürürlükten kaldırılana göre daha geniş kapsamlı, güncel mevzuata uygun ve daha somut. Yayımlanan Yönetmelikte yer alan düzenleme yürürlükten kaldırılan Yönetmelikte yer alan düzenlemeye istinaden daha geniş kapsamlı, güncel mevzuata uygun ve daha somut bir düzenleme olmakla birlikte basına ve sosyal medyaya yansımış olan Millî Savunma Üniversitesi Harp Okulları Yönetmeliğine ilişkin açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır.

Güven artırıcı önlemler toplantılarının dördüncüsünün Ankara'da yapılmasına yönelik Yunan muhataplarımıza davetimiz yinelenmiştir.

15 Temmuz 2016’dan bu yana 21 bin 494 personel ihraç edildi, 3 bin 173 personel hakkında ise idari süreç devam etmektedir.

Suriye harekat alanlarında mart ayında DEAŞ’lılar dahil 183 terörist, kahraman komandolarımız tarafından etkisiz hale getirildi.

1 Mart’tan bu yana yurt içinde ve sınır ötesinde terör örgütlerine karşı devam eden operasyonlarda 231 terörist etkisiz hale getirildi.

SADAT’TAN DİKKAT ÇEKEN MESAJ

Kararın ardından, SADAT’tan (Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.) dikkat çeken bir açıklama geldi. 

Haberin tartışıldığı gün, SADAT sosyal medya hesabından, TSK’dan “irticai faaliyetler” gerekçesiyle ilişiği kesilen askerlere yönelik mesaj paylaşıldı. 

“SADAT Savunma ve Vekalet Savaşları” başlıklı açıklamada, şu ifadeler yer aldı: 

“Türkiye’nin bugün izlemekte olduğu bu siyaseti önceden taa 2012 yılında fark eden bir avuç insan vardı. TSK'dan inançlarını yaşamaya çalıştıklarından dolayı irtica yaftası ile ilişiği kesilmiş bu insanların her biri mesleklerinin zirvesinde olan insanların ta kendileri idi. Bildikleri tek iş askerlik mesleği olan bu kahramanlar 28 Şubat döneminde yaşanan o kara günlere aldırmadan devletinin içerisinde çöreklenmiş alçak ve hain damarın yaptıklarına küsmeden, devletine karşı en ufak bir eylemde bulunmadan, kendi değerlerine, dinine düşman bu örümcek kafalı yapıya takılmadan bir araya geldiler ve İslam Coğrafyasında akan kan ve gözyaşına merhem olmanın çarelerini aramaya başladılar. Bugün Covid-19 virüsüne karşı elbirliği ile savaşan doktor ordusu misali onlarda en iyi bildikleri işte bir araya gelerek, her şeylerini ortaya koyarak, batılı emperyalist ülkelerin İslam Ülkeleri Ordularına verdikleri kanlı askeri danışmanlık hizmetlerini kendi ahlaki ve kültürel yapılarına uygun bir şekilde vermek, akan kan ve gözyaşına merhem olmak adına eyleme geçtiler ve SADAT Savunma adında danışmanlık şirketini kurdular.”

SADAT’ın açıklaması, Harp Okulları ile Astsubay Yüksekokulları’na girişte “irticai faaliyetler” şartının kaldırılmasına destek olarak yorumlandı. 

HARP AKADEMİSİNDE GÖREV YAPMIŞ KOMUTAN ODATV’YE KONUŞTU

Bir önem Harp Akademisi Komutanlığı’nda görev yapan emekli Kurmay Albay Cengiz Köylü ise Odatv’ye yaptığı değerlendirmede, “Hiç de güzel olan bir şey değil” dedi. 

“Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yapısıyla, TSK’nın geleneksel yapısıyla oynanıyor” diyen emekli Albay Köylü, kararın nelere yol açabileceğini şöyle değerlendirdi: 

“Ülkemiz için hayırlı değil. Tarikatların ve ona benzer yapıların yerleşmesine yol açacak bir karar. Kimse dur diyemeyecek bundan sonra.”

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi hatırlatması üzerine ise emekli Albay Köylü şunları söyledi: 

 “Kesinlikle, 15 Temmuzlara yol açabilecek bir durum. Kullanılmaya müsait bir TSK yapısı ortaya çıkacak, siyasi nüfus yerleştiği zaman TSK için bir tehlikedir bu.”

HULUSİ AKAR 'İRTİCA' TARTIŞMASINA GİRDİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, muhalefetin 'irticaya giriş izni' eleştirilerine yanıt vererek, 'İrticaya yeşil ışık yaktığımız yorumu doğru değil. Değişiklik, yönetmeliği daha etkin hale getirme çabası' dedi.

SADAT HAKKINDA…

Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin (SADAT), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski başdanışmanı Adnan Tanrıverdi tarafından kuruldu. Tanrıverdi'nin 2012'de eski meslektaşlarıyla kurduğu SADAT'ın amacının Müslüman ülkelerin ordularını Avrupa'nın yardımına ihtiyaç duymayacak şekilde yetiştirmek olduğu aktarıldı. 

SADAT internet sitesinde kendisini, 'Uluslararası savunma alanında danışmanlık ve askeri eğitim veren ilk ve tek Türk şirketi' olarak tanımlıyor.


Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,20
  • EURO

    34,91% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2435,49% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04

YARGITAY, BAŞKANINI SEÇEMİYOR: 25'İNCİ TURDA DA SONUÇ ÇIKMADI

İZMİT BELEDİYE MECLİSİ'NİN AKP'Lİ ÜYESİ İBRAHİM EFE, KENDİNİ YERE ATTI, SALDIRIYA UĞRADIĞINI İDDİA ETTİ

METEOROLOJİ, KUVVETLİ RÜZGAR VE TOZ TAŞINIMI UYARISINI YİNELEDİ...

MERKEZ BANKASI: “PARA POLİTİKASI KURULU, ENFLASYON ÜZERİNDEKİ YUKARI YÖNLÜ RİSKLERE KARŞI İHTİYATLI DURUŞUNU YİNELEMİŞTİR”

TCMB, YÜZDE 50 OLAN POLİTİKA FAİZİNİ SABİT TUTTU

AKP'DEN CHP'YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ'NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA

İMAMOĞLU: BEYOĞLU’NA FARKLI BİR ÇAĞI VE DÖNEMİ YAŞATACAĞIZ

İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BİROL AYDEMİR, PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

ÇORLU DAVASI'NDA KARAR AÇIKLANDI

DEVLET BAHÇELİ, FERDİ TAYFUR ŞARKISIYLA YÜRÜDÜ

YILDIRIM KARA: DOĞA İÇİN SEFERBERLİK TALEP EDENLER, ÇED RAPORU ZORUNLULUĞUNU KALDIRIYOR

ŞAHİN’DEN DÖNMEZ’E ZİYARET

ŞAHİN’DEN ÖNTÜRK’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA: "7 İLDE GERÇEKLEŞTİRİLEN 'BOZDOĞAN-29' OPERASYONLARINDA 23 ŞÜPHELİ YAKALANDI"

İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"

İYİ PARTİLİ UZ'UN KURULTAY DELEGE LİSTESİNDE USULSÜZLÜK YAPILDIĞI GEREKÇESİYLE ÇANKAYA 4. İLÇE SEÇİM KURULU'NA YAPTIĞI İTİRAZ REDDEDİLDİ

ANNE BABALAR ÇOCUKLARINI BESLEYEMİYOR:ERDOĞAN VİCDANA GELSİN, ÇOCUKLARI DÜŞÜNSÜN

ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER’DEN DESTEK

AKP’DEN DEM PARTİ’YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ'NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI

ÖZEL’DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"

ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEINMEIER, ÖZGÜR ÖZEL İLE GÖRÜŞTÜ

TBMM GENEL KURULU'NDA CHP VE MHP ARASINDA 'MANİSA' TARTIŞMASI

ERDOĞAN: İSRAİL İLE YOĞUN TİCARİ İLİŞKİLERİ AYAKTA TUTMUYORUZ, O İŞ BİTTİ

SPORDAN SORUMLU ESKİ DEVLET BAKANI MEHMET ALİ YILMAZ EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

DANIŞTAY BAŞKANLIĞINA ZEKİ YİĞİT YENİDEN SEÇİLDİ

YARGITAY 23 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR…

ÖZGÜR ÖZEL: BİRİLERİ AKSİNİ SÖYLESE DE BU MECLİS TEK SANDIKLA KURULMUŞ MECLİSTİR

YANIKÖMEROĞLU'NUN KATILIMIYLA CHP'NİN MİLLETVEKİLİ SAYISI 126 OLDU

10 EKİM GAR KATLİAMI DAVASI...GÖKÇE GÖKÇEN: "TÜM SORUMLULAR AÇIĞA ÇIKANA KADAR HESABINI SORMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

10 EKİM GAR KATLİAMI DAVASINDA VERİLEN ARA KARARA TEPKİ: "BU KATLİAM GÖZ GÖRE GÖRE GELDİ"

Yükleniyor


YARGITAY, BAŞKANINI SEÇEMİYOR: 25'İNCİ TURDA DA SONUÇ ÇIKMADI

İZMİT BELEDİYE MECLİSİ'NİN AKP'Lİ ÜYESİ İBRAHİM EFE, KENDİNİ YERE ATTI, SALDIRIYA UĞRADIĞINI İDDİA ETTİ

METEOROLOJİ, KUVVETLİ RÜZGAR VE TOZ TAŞINIMI UYARISINI YİNELEDİ...

AKP'DEN CHP'YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ'NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA

İMAMOĞLU: BEYOĞLU’NA FARKLI BİR ÇAĞI VE DÖNEMİ YAŞATACAĞIZ

İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BİROL AYDEMİR, PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

ÇORLU DAVASI'NDA KARAR AÇIKLANDI

  • Cuma 29 ° / 16.6 ° false
  • Cumartesi 30.7 ° / 15.5 ° false
  • Pazar 34.6 ° / 18.3 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16