CHP’Lİ ÖZEL: ATATÜRK’ÜN PARTİSİ YOLLARA DÜŞTÜ. BABA EVİNE BEKLİYORUZ HERKESİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Bu ülkeyi Recep Tayyip Erdoğan ve damadı yönetmiyor olsaydı, 128 milyar dolarımız iş bilmezlikten, yandaşlıktan tükenmeseydi 128 milyar doları vatandaşa harcayabilseydik çok başka bir ülkede olurduk

GÜNDEM 10.04.2021 02:20:28 0
CHP’Lİ ÖZEL: ATATÜRK’ÜN PARTİSİ YOLLARA DÜŞTÜ. BABA EVİNE BEKLİYORUZ HERKESİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Bu ülkeyi Recep Tayyip Erdoğan ve damadı yönetmiyor olsaydı, 128 milyar dolarımız iş bilmezlikten, yandaşlıktan tükenmeseydi 128 milyar doları vatandaşa harcayabilseydik çok başka bir ülkede olurduk. Ben bu parayı vatandaşa dağıtacağım dersen hane başına 45 bin TL düşüyor, kişi başı 12 bin 500 TL düşüyor. Bu parayı çarçur ettiler... Türkiye’nin dolar milyarderleri geçen seneyi yüzde 40 zenginleşerek kapatmış. Kriz sana var, yokluk sana var, açlık sana var, işsizlik sana var. Ne kadar zorluk varsa sana, çil çil dolarlar yandaşlara” dedi.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Afyonkarahisar’da İl Başkanı Yalçın Görgöz ile birlikte dün vatandaşla buluştu. Özel, şöyle konuştu:
BİRİLERİNİN SARAYDA YAŞAMASINI BİRİLERİNİN YOKSULLUK ÇEKMESİNİ HAZMEDEMEDİ: Hep birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını, birliğini, dirliğini, herkesin mutlu olmasını, hiçbir annenin gözünün yaşının akmamasını, hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesini istiyoruz. Hepimiz bir baba evinde doğarız. Kimi evlenir gider, yeni yuva kurar. Kardeşler ayrılır, başka yerlerde yaşar ama evlilikte işler kötüye gidince ya da iş bozulunca bilirsin ki baba evinin bacası tütmektedir, çorbası seni beklemektedir. CHP herkes için baba evidir, buyursunlar gelsinler. Geçmişte hangi siyasi partiye oy vermiş olursa olsun herkesin baba evindeki yeri hazırdır. Baba evinin tapusunda Kemal Kılıçdaroğlu da yazmıyor Deniz Baykal da yazmıyor. Ecevit de yazmıyordu, İnönü de yazmıyordu. Baba evinin tapusu bir kişiye kayıtlıdır o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Atatürk yollara düştüğünde 7 istila ordusu vardı Anadolu’da, yollara düştüğünde ayaklarda çorap yoktu, silahımız yoktu, mermimiz yoktu. Bu topraklarda Büyük Taarruz’u başlattı. Birilerinin sarayda yaşamasını, birilerinin yoksulluk çekmesini hazmedemedi, sarayları bıraktı, cumhuriyeti ilan etti, halkın yokluktan kurtulmasına hizmet etti.
CHP HER AİLE EN AZ 2 BİN 500 DESTEK SİGORTASI VERMEK İSTİYOR: İşte Atatürk’ün partisi yeniden işsizliği, yeniden yoksulluğu bitirmek istiyor. Yoksulluğu yönetmek değil yok etmek istiyor. Her aileye en az 2 bin 500 TL aile destekleri sigortası vermek istiyor kimsenin çocuğu yatağa aç girmesin diye. Yoksulluğu yok etmek için Atatürk’ün partisi yollara düştü. Baba evine bekliyoruz herkesi. Milletin efendisi olan köylüden, kafası bozulduğunda “al ananı da git” diye kovduğu köylüye geldik. Keyfi yerinde çiftçiden, köylüden, veresiye defteri kabarık, borçlu, borcunu ödemek için traktörünü satan köylüye döndük. Yeniden köylüyü milletin efendisi yapmak için, tarımla ilgili projelerimizle, destekleme sözlerimizle, zamanında ödenecek desteklerle, yem fiyatlarına yapılacak indirimle, ilaçlarda ve gübrede yapılacak desteklemeyle, hepinizin yüzüne yeniden güldürmek için yollara düştük. Bizimle birlikte yürüyün, bizimle birlikte değiştirin, bizimle birlikte yüzünüzü güldürün. Kapısından girdiğimiz esnaf, ‘seçim ne zaman’ diyor, çünkü bıçak kemikte, dayanılacak güç kalmadı, siftah yok. ‘Bin TL verdik esnafa, 6 milyon aileye’ diye övünüyorlar. CHP iktidarda olsaydı her aileye 2 bin 500 TL verecekti.
DOLAR MİLYARDERLERİ YÜZDE 40 ZENGİNLEŞTİ: Bu ülkeyi Recep Tayyip Erdoğan ve damadı yönetmiyor olsaydı, 128 milyar dolarımız iş bilmezlikten, yandaşlıktan tükenmeseydi 128 milyar doları vatandaşa harcayabilseydik çok başka bir ülkede olurduk. Ben bu parayı vatandaşa dağıtacağım dersen hane başına 45 bin TL düşüyor, kişi başı 12.500 TL düşüyor. Damat Bey, ‘doları tutacağım’ dedi diye bu parayı tükettiler. Bu parayı çarçur ettiler. Size ‘para yok veremiyoruz’ diyenlere inanmayın. Türkiye’nin en zengin kişileri açıklandı. Türkiye’nin dolar milyarderleri geçen seneyi yüzde 40 zenginleşerek kapatmış. Kriz sana var, yokluk sana var, açlık sana var, işsizlik sana var. Ne kadar zorluk varsa sana, çil çil dolarlar yandaşlara. Vatandaşa para yok ama yandaşa, şirketlere parayı buluyorlar. Biz bu düzene isyan ediyoruz, bu düzeni sona erdireceğiz. Vatandaşa düğün yaptırmayanlar bütün Türkiye’de seyircili kongre yaptılar. Avrupa’da günlük en çok vaka açıklayan ülkeyiz. Soma’da 301 madenci öldü. Bu memlekette her gün neredeyse bir Soma faciası yaşanıyor. Birileri partisi eriyor, oyları düşüyor diye, partisini güçlü göstermek için lebalep kongreler yapıyor. Analarımız, kardeşlerimiz hangi partiden olursa olsun, evlatlarımız ölürken, partisi ayakta dursun diye lebalep kongre yapanlara yazıklar olsun. İnsanlar ölüyor ama birilerinin keyfi yerinde. AK Parti anketlerde eriyor, üye sayısında eriyor, milletin vicdanında eriyor, yolcudur Abbas, bağlasan durmaz. Siz bu güçlüklerle yaşarken; Passat’a binen İletişim Başkanı’nın makam arabasını Mercedes’e çevirmişler. Bir maaş alması lazım herkesin, o maaşı bile alamayanlar var, emeklilikte yaşa takılanlar var ama Fahrettin Altun’un evine 5 maaş giriyor.
İTTİFAK ORTAKLARIMIZLA BİR SEYRİ DEĞİŞTİRMENİN UMUDUNDAYIZ: İttifak ortaklarımızla birlikte bir seyri değiştirmenin umudundayız. Gençlerimizin yüzde 75’i yurtdışına gitmek istiyor. İşçilerimiz asgari ücretten dünyadaki en yüksek vergiyi ödüyorlar, sendikaları yok. Esnafımız ciddi sıkıntılar çekiyor ama seslerini duyan yok. Cumhuriyet Halk Partisi sayesinde emeklilere verilen bayram ikramiyesine 4 yıldır zam yapmıyorlar. Emekliye para bulamıyorlar ama kendi maaşlarına yüzde 30 zam yaptılar. Kim sesini yükseltiyorsa ona ‘sen darbecisin, sen teröristsin’ diyen ve iktidarını böyle sürdürmek isteyenler var. Biz 7 milyon gencin, tüm toplum kesimlerinin umudu olabilirsek, bambaşka bir süreç başlayacak. Cumhuriyetin şanlı şerefli ordusuna FETÖ’yle kumpas kurdurtup, vatansever subayları içeri attılar. Sonra özür diledikleri o amiraller Montrö’nün önemini hatırlatınca, kafasında sarık olan bir amiralin yakışmadığını söyleyince amiralleri tekrar aldılar, Ankara’da zulmediyorlar. Darbeden korkuyorsan amiralin emeklisinden değil sarıklısından kork. Darbeyi onlar yapıyor.”

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    15633,92%0,74
  • DOLAR

    43,30% 0,03
  • EURO

    50,71% 0,17
  • GRAM ALTIN

    6731,52% 0,20
  • Ç. ALTIN

    10966,11% -0,50

ZAM YAĞMURU DİNMİYOR: MOTORİN REKOR SEVİYEYE YÜRÜYOR

MECLİS’TEN GEÇTİ: EMEKLİYE 20 BİN TL, ADAY MEMURA YENİ DÜZEN, SKUTERE BAKANLIK PENÇESİ!

MSB'DEN SINIRDAKİ BAYRAK SALDIRISINA SERT TEPKİ: "ORGANİZE BİR PROVOKASYON!"

YERLİKAYA HAKKINDA DİKKAT ÇEKEN İDDİA: MAKAM ODASI TOPLANDI

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ’NE YENİ OPERASYON: 13 GÖZALTI KARARI

7. TRUMP’TAN NATO VE GRÖNLAND ÇIKIŞI: “BİZ OLMASAK KİMSE GÜVENDE DEĞİL”

ÇEKMEKÖY DOLDU TAŞTI: ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A “DUVARLARINIZ VIZ GELİR” ÇIKIŞI

ŞİVAN PERWER GÖZYAŞLARI İÇİNDE KONUŞTU: SDG’Yİ SİLDİLER

USTA TİYATROCU HALDUN DORMEN 97 YAŞINDA HAYATINI KAYBETTİ

AÇLIK SINIRI 30 BİNİ AŞTI, ERDOĞAN 20 BİN LİRAYI YETERLİ GÖRDÜ

BOYKOTTAN ÇIKTI, DAVALAR SÜRÜYOR,ESPRESSOLAB’DEN “ÖZÜR” BEKLENTİSİ

BÜYÜK SORUŞTURMADA YENİ DALGA: ÜNLÜ YAZAR VE SOSYETE VELİAHTLARI GÖZALTINDA!

İZMİR’DE TARİKAT GÖVDE GÖSTERİSİ: YURTTAŞA YASAK, MENZİL’E SERBESTLİK

BAHÇELİ’DEN ÇİFTE ÇIKIŞ: SURİYE UYARISI, EMEKLİYE “SEFALET ÜCRETİ” VURGUSU

DİYANET’E BAĞLI KUR’AN KURSUNDA ÇOCUKLARA ŞİDDET KAMERADA

MESS İLE UZLAŞMA SAĞLANAMADI: TÜRK METAL GREV KARARI ALDI

MS HASTASI TAYFUN KAHRAMAN CEZAEVİNDE DÜŞTÜ, HASTANEYE KALDIRILDI

TUTUKLU ESKİ FUTBOLCU ÜMİT KARAN HAKKINDAKİ TEST SONUCU BELLİ OLDU

EKONOMİ ÇÖKÜK, ADALET TARTIŞMALI… SANDIKTA MAKAS AÇILMADI

SELVİ’DEN BAKIRHAN’A SERT SUÇLAMA: “SÜREÇ KARŞITLARININ SİYASİ UZANTISI”

‘ERDOĞAN’IN MEKTUP ARKADAŞI’ YASA DIŞI BAHİSTEN GÖZALTINDA

KABİNE BUGÜN TOPLANIYOR: GAZZE MEKTUBU, SURİYE KRİZİ VE EKONOMİ MASADA

19 YILDIR AYNI YERDE, AYNI SORU: HRANT DİNK NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ?

SURİYE’DE CEPHELER SUSTURULDU: ŞAM–SDG MASASINDA ATEŞKES İMZASI

SAMSUN'DA ÇOCUKLARIN 'HUSUMET' DEHŞETİ: 16 YAŞINDAKİ ÇOCUK İKİ GENCİ BIÇAKLADI!

DİYANET’TE DEĞİŞEN NE? YENİ BAŞKAN, ESKİ ALIŞKANLIK: MEDİNE’DE LÜKS ZİRVE

HBB: SAYIŞTAY BULGULARI TAVSİYE NİTELİĞİNDE, USULSÜZLÜK İDDİASI GERÇEĞİ YANSITMIYOR

DEPREM ÜZERİNDEN HATAY TARTIŞMASI: YAYMAN–ÖZEL HATTI GERİLDİ

TİRYAKİ’NİN ÇIKIŞI TARTIŞMA YARATTI, ÖZEL HATAY’DA BAŞKA BİR HAT ÇİZDİ

KARTALKAYA FACİASINDA TÜYLER ÜRPERTEN İDDİA: EĞİTMENLER ÇOCUKLARI ARKADA BIRAKTI

Yükleniyor


MSB'DEN SINIRDAKİ BAYRAK SALDIRISINA SERT TEPKİ: "ORGANİZE BİR PROVOKASYON!"

YERLİKAYA HAKKINDA DİKKAT ÇEKEN İDDİA: MAKAM ODASI TOPLANDI

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ’NE YENİ OPERASYON: 13 GÖZALTI KARARI

ÇEKMEKÖY DOLDU TAŞTI: ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A “DUVARLARINIZ VIZ GELİR” ÇIKIŞI

ŞİVAN PERWER GÖZYAŞLARI İÇİNDE KONUŞTU: SDG’Yİ SİLDİLER

AÇLIK SINIRI 30 BİNİ AŞTI, ERDOĞAN 20 BİN LİRAYI YETERLİ GÖRDÜ

BOYKOTTAN ÇIKTI, DAVALAR SÜRÜYOR,ESPRESSOLAB’DEN “ÖZÜR” BEKLENTİSİ

  • Perşembe 8.9 ° / -0.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 1.7 ° / 0 ° Hafif karla karışık yağmur
  • Cumartesi 5.2 ° / 0.8 ° false

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9