CHP’Lİ BAŞARIR: ŞENTOP İÇİN ‘TEK ADAM’ IN MUTLULUĞU ÖNEMLİ

Cumhurbaşkanının oğullarının okul arkadaşlarının bürokratik düzeyde üst düzey yerlere gelmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlanması istemiyle bir soru önergesi verdi.

GÜNDEM 9.04.2021 16:22:56 0
CHP’Lİ BAŞARIR: ŞENTOP İÇİN ‘TEK ADAM’ IN MUTLULUĞU ÖNEMLİ

Cumhurbaşkanının oğullarının okul arkadaşlarının bürokratik düzeyde üst düzey yerlere gelmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlanması istemiyle bir soru önergesi veren CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, Mustafa Şentop’un önergeyi Cumhurbaşkanlığına göndermeden iade etmesini eleştirdi.
Bilal Erdoğan’ın Sınıf Arkadaşları Ülkeyi Yönetiyor
 
Mustafa Şentop, ‘Erdoğan’a kalkan mı olmak istiyor?’ sorusunu soran CHP’li Başarır: ‘’Kamudaki kayırmacılık artık başka bir düzeye ulaştı. Artık sadece aile bireyleri değil, aile bireylerinin arkadaşları, arkadaşlarının arkadaşları üst düzey görevlere atanıyorlar. AKP iktidarı; devleti, AKP Genel Başkanı’nın da söylediği gibi bir ‘Anonim Şirket’ gibi yönetiyor. Bir sürü örnek var; Varlık Fonu’nun Genel Müdürü, Selim Arda Ermut aynı zamanda Türk Hava Yolları ve Türkiye Basketbol Federasyonu’nda da Yönetim Kurulu Üyeliği yapmakta. Keza, TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın liseden sınıf arkadaşı. Yine Bilal Erdoğan’ın sınıf arkadaşı Erkan Kandemir; inşaat mühendisi iken Sağlık Bakan Yardımcılığı’na terfi ettirildi. Aynı şekilde Bilal Erdoğan’la aynı liseden mezun olan Abdülkerim Çay ve Ahmet Olmuştur isimli şahıslar da THY’de Genel Müdür Yardımcısı pozisyonunda çalışmaktadır. Ben bir milletvekili olarak bunların tesadüf olup olmadığını sorduğumda ise Erdoğan’a kalkan olmak isteyen TBMM Başkanı Mustafa Şentop, önergemizi kuruma dahi göndermeden iade ediyor. Meclis Başkanı için, Anayasa maddeleri ya da içtüzük maddeleri değil, ‘Tek Adam’ ın mutluluğu önemli. Erdoğan’ın itibarı, mutluluğu; Şentop için Anayasa’dan da, içtüzükten de önde geliyor.’’ ifadelerini kullandı.
 
41 Kere Maşallah
Saray iktidarının, kamudaki görevleri istediği gibi kullandığını belirten CHP’li Başarır, ‘’Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ile aynı liseden mezun olan Yahya Üstün’ün Varlık Fonu’ndan 40 maaş alıp almadığını sorduğumuz zaman, önergemiz yanıtlanmıyor, iade ediliyor. Bilal Erdoğan ile aynı liseden mezun, Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, 40 ayrı şirketteki yönetim kurulu üyeliğinden sonra THY’nin Aydın Çıldır Havalimanı’nda kurulu THY Uçuş Eğitim ve Havalimanı İşletme AŞ’de yönetim kurulu üyesi olduğu ortaya çıktı. Bu görevlere alımlarda, referans kısmına Bilal Erdoğan yazıldığı zaman bu durum, liyakattan daha etkili oluyor. Burada Meclis Başkanı’nın yapması gereken şey, halka hesap vermektir, gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlamaktır. İş yeri kapalı olan esnaf, kirasını ödemek için ailesine avuç açarken bunlar ise hangi vicdanla ceplerini tıka basa dolduruyorlar? Hangi vicdanla nüfuzlarını kullanarak ihaleleri alıyorlar? Cidden artık pes! Ülkede bir ton işsiz varken bu kayırmacılığı araştırmaya devam edeceğiz, önergelerimiz yanıtlanmasa da iade edilse de biz vatandaşlarımızın hakkını savunmaya, tek kuruşun dahi hesabını sormaya devam edeceğiz. Liyakat sahibi, çalışkan, vatanını, bayrağını seven birçok genç varken bu isimlerin kamuda türlü türlü görevlere getirilmesine son vereceğiz. ‘’ sözlerine yer verdi.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,44% 0,07
  • EURO

    51,07% -0,17
  • GRAM ALTIN

    6362,52% -0,86
  • Ç. ALTIN

    10645,44% 0,00

İlgili Haberler


GAZETECİLERE DESTEK YÜRÜYÜŞÜNE MÜDAHALE: POLİS PARKI ABLUKAYA ALDI

BAKAN AKIN GÜRLEK’TEN DİYANET’E: “ÖZELLİKLE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

EV SAHİPLERİ DİKKAT: 31 MART SON GÜN, CEZA KAPIDA

CEYLAN ERTEM’DEN KADIKÖY ÇAĞRISI: “GAZETECİLERİ YALNIZ BIRAKMAYIN”

TİNY HOUSE DAHİL: TARLAYA EV YAPMAK İSTEYENLERİ BEKLEYEN BÜYÜK ENGEL

CHP MİTİNGİNDE SERT ÇIKIŞ: ÖZEL’DEN YALIM GÖRÜNTÜLERİNE VE İKTİDARA TEPKİ

AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANINDAN İSTİFA KARARI: “MAHKEME SONUCUNU BEKLEYECEĞİM”

BAHÇELİ SESSİZLİĞİ BOZDU: İZZET ULVİ YÖNTER NEDEN AYRILDI?

 ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN İŞÇİ NEDEN HEDEFTE?

DONALD TRUMP: “SANIRIM İRAN’DA REJİMİ DEĞİŞTİRDİK… SIRADA KÜBA VAR”

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İZZET ULVİ YÖNTER İSTİFA ETTİ

AKIN GÜRLEK’TEN YARGI ELEŞTİRİLERİNE YANIT

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TARİFEYİ DEĞİŞTİRDİ: YENİ DÜZENLEME RESMİ GAZETE’DE

MİLLİ EĞİTİM’DEN EK ATAMA DUYURUSU: BAŞVURULAR 28-30 MART’TA

ORTADOĞU’DAKİ SAVAŞIN FATURASI BÜYÜYOR

ABB’DE KRİTİK DOSYA: YARGI SÜRECİ BAŞLADI, TARTIŞMA BÜYÜYOR

İMRALI ZİYARETİ TAMAMLANDI: DEM PARTİ HEYETİ GERİ DÖNDÜ

HÜRMÜZ BOĞAZI’NDA KRİTİK GERİLİM: İRAN’DAN SERT MESAJ

CHP LİDERİNDEN OPERASYON TEPKİSİ: “SALDIRI ALTINDAYIZ”

3 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON:UŞAK BELEDİYE BAŞKANI VE ÜST DÜZEY İSİMLER GÖZALTINDA

TRUMP’IN SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ: HAMANEY İDDİASI, SOMALİLERE HAKARET

ORTADOĞU’DA KRİTİK GECE: RİYAD VE KUVEYT İÇİN SALDIRI İDDİASI

HATAY’IN GÜNDEMİ ANKARA’YA TAŞINDI

HER YAĞIŞTA AYNI KRİZ: HATAY’DA ALTYAPI TARTIŞMASI BÜYÜYOR

A MİLLİ TAKIM ROMANYA’YI 1-0’LA DEVİRDİ: PLAY-OFF FİNALİNE YÜKSELDİK!

ERDOĞAN’DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZLER: “MİLLET YÖNETİMDE BİZE GÜVENİYOR”

ÜNLÜ İSİMLERİN YER ALDIĞI UYUŞTURUCU DOSYASINDA KARAR: 4 KİŞİ TUTUKLANDI

İBB DAVASINDA SAHTE BASIN KARTI İDDİASI: GÖRÜNTÜ ÇEKEN KİŞİ TUTUKLANDI

OSMAN KAVALA AİHM’DE KONUŞTU: “TUTUKLULUĞUM SİYASİ VE AĞIR HAK İHLALİ”

GÜRLEK SESSİZLİĞİNİN NEDENİ BELLİ OLDU: ERDOĞAN’DAN TALİMAT

Yükleniyor

loading

GAZETECİLERE DESTEK YÜRÜYÜŞÜNE MÜDAHALE: POLİS PARKI ABLUKAYA ALDI

BAKAN AKIN GÜRLEK’TEN DİYANET’E: “ÖZELLİKLE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

CEYLAN ERTEM’DEN KADIKÖY ÇAĞRISI: “GAZETECİLERİ YALNIZ BIRAKMAYIN”

TİNY HOUSE DAHİL: TARLAYA EV YAPMAK İSTEYENLERİ BEKLEYEN BÜYÜK ENGEL

CHP MİTİNGİNDE SERT ÇIKIŞ: ÖZEL’DEN YALIM GÖRÜNTÜLERİNE VE İKTİDARA TEPKİ

AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANINDAN İSTİFA KARARI: “MAHKEME SONUCUNU BEKLEYECEĞİM”

 ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN İŞÇİ NEDEN HEDEFTE?

  • Pazartesi 15.5 ° / 7.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 16.9 ° / 7.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 20.1 ° / 7.2 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17