CHP’Lİ BAŞARIR; BÖYLE BİR AÇIKLAMAYI BIRAKIN BİR BELEDİYE BAŞKANINI SOKAKTAN GEÇEN ÇOCUK BİLE YAPMAZ
CHP Mersin Milletvekili ve PM üyesi Ali Mahir Başarır, AKP'li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak'ın yapmış olduğu talihsiz açıklamaya yanıt verdi.
CHP Mersin Milletvekili ve PM üyesi Ali Mahir Başarır, AKP'li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak'ın yapmış olduğu talihsiz açıklamaya yanıt verdi.
CHP'li Başarır verdiği yanıtta:
'Geçtiğimiz Cuma günü İzmir’de çok vahim bir deprem felaketi yaşadık. Acımız oldukça büyük. Yaşadığımız bu deprem felaketinin son olmayacağı çok açık ortada. İktidar ne yazık ki bu konuda gerekli tedbirleri almada, deprem bilinci konusunda oldukça yetersiz. Bunları yaptıkları açıklamalardan da anlıyoruz.
Cumhurbaşkanı Erdoğan yaşadığımız İzmir Depreminin ardından ““ İzmir’de yaşanan hadise ortada. Bunların hiçbirisinin böyle bir akıbetle imtihan olacakları belki de akıllarından geçmiyordu ama işte geldi ve yakaladı” gibi talihsiz bir açıklama yapmışken ardından, Cumhur İttifakının küçük ortağı ve “askıda ekmek” kampanyasının mimarı Sayın Bahçeli de “Keşke riskli binalarda oturmak tercih edilmeseydi” diyerek ülkenin gerçeklerinden ne kadar uzak olduklarını ortaya koydular.
Bunlar yetmiyormuş gibi bir talihsiz, bilinçsiz, akıllara durgunluk verecek açıklama da AKP’li Mersin Akdeniz İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Gültak’tan geldi.
AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı “ Her şeyi devletten beklemeyin, biraz para verip sıfır ev alın” diyor. Böyle bir açıklamayı bırakın bir belediye başkanını sokaktan geçen çocuk bile yapmaz. Böyle bir kişinin seçim bölgem olan Mersin’in güzide bir ilçesi olan Akdeniz Belediyesi’nde belediye başkanlığı yapmasından hicap duyuyorum.
Ne yazık ki bu AKP’li belediye başkanının bu ülkedeki vatandaşlarımızın %40’ının asgari ücretle geçindiğinden haberi yok.
Ne yazık ki bu arkadaşın 23 milyon vatandaşımızın “Açlık ve Yoksulluk Sınırı”nın altında yaşadığından haberi yok.
Bu arkadaşın, bu cümleyi, hangi ülkede yaşayan vatandaşlar için söylediğini merak ediyorum. Vatandaşlarımız depremin acısını yüreklerinde hissederken, yapılan bu alaycı açıklamalar acıyı daha da derinleştirmektedir.
Yapılan bu açıklamalar ülkemizdeki emeklilerin, işçilerin, memurların yaralarını deşmektedir. Yapılan bu açıklamalar, yönetici vasfı taşıyan bazı kişilerin ne denli toplumdan, halktan kopuk yaşadıklarını sergilemektedir' sözlerini ifade etti.
-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,44% 0,26
-
EURO
51,21% -0,05
-
GRAM ALTIN
6462,35% 3,47
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
İlgili Haberler
ABB’DE KRİTİK DOSYA: YARGI SÜRECİ BAŞLADI, TARTIŞMA BÜYÜYOR
İMRALI ZİYARETİ TAMAMLANDI: DEM PARTİ HEYETİ GERİ DÖNDÜ
CHP LİDERİNDEN OPERASYON TEPKİSİ: “SALDIRI ALTINDAYIZ”
TRUMP’IN SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ: HAMANEY İDDİASI, SOMALİLERE HAKARET
ORTADOĞU’DA KRİTİK GECE: RİYAD VE KUVEYT İÇİN SALDIRI İDDİASI
HATAY’IN GÜNDEMİ ANKARA’YA TAŞINDI
ÜNLÜ İSİMLERİN YER ALDIĞI UYUŞTURUCU DOSYASINDA KARAR: 4 KİŞİ TUTUKLANDI
İBB DAVASINDA SAHTE BASIN KARTI İDDİASI: GÖRÜNTÜ ÇEKEN KİŞİ TUTUKLANDI
OSMAN KAVALA AİHM’DE KONUŞTU: “TUTUKLULUĞUM SİYASİ VE AĞIR HAK İHLALİ”
KÖRFEZ’DE GERİLİM TIRMANIYOR: 3 ÜLKE İRAN KAYNAKLI SALDIRILARA MÜDAHALE EDİYOR
TÜRKİYE’NİN MALİ KARNESİ MASADA: ŞİMŞEK’TEN RİSK AÇIKLAMASI
AKBELEN’DE 5 BİN ZEYTİN AĞACI İÇİN SÖKÜM KARAR
İSTANBUL AÇIKLARINDA KRİTİK OLAY: PETROL TANKERİNE DRON VE İDA SALDIRISI
KALBİMİZ SANTRADA: TÜRKİYE-ROMANYA MAÇINDA İLK 11’LER BELLİ OLDU
CHP’DEN SAVAŞ EKONOMİSİNE KARŞI PAKET: DESTEKLER VE VERGİ DÜZENLEMELERİ
İBB DAVASI’NDA 10’UNCU CELSE: GÖZLER MEHMET MURAT ÇALIK’IN SAVUNMASINDA
“UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA ŞOK DALGA: ÜNLÜ İSİMLER İÇİN GÖZALTI KARARI”
İSRAİL MECLİSİ’NDEN TEPKİ ÇEKEN KARAR: FİLİSTİNLİ MAHKUMLARA İDAM TASARISINA ONAY
ÖZÇELİK-İŞ İLE MMK ARASINDA ANLAŞMA SAĞLANDI
GÜRLEK’İN KAYITLARINI SORGULAYAN BİR MEMUR DAHA GÖZALTINA ALINDI
Yükleniyor
ABB’DE KRİTİK DOSYA: YARGI SÜRECİ BAŞLADI, TARTIŞMA BÜYÜYOR
İMRALI ZİYARETİ TAMAMLANDI: DEM PARTİ HEYETİ GERİ DÖNDÜ
HÜRMÜZ BOĞAZI’NDA KRİTİK GERİLİM: İRAN’DAN SERT MESAJ
CHP LİDERİNDEN OPERASYON TEPKİSİ: “SALDIRI ALTINDAYIZ”
3 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON:UŞAK BELEDİYE BAŞKANI VE ÜST DÜZEY İSİMLER GÖZALTINDA
TRUMP’IN SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ: HAMANEY İDDİASI, SOMALİLERE HAKARET
ORTADOĞU’DA KRİTİK GECE: RİYAD VE KUVEYT İÇİN SALDIRI İDDİASI
- Cuma 17.1 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 18 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 16.5 ° / 10.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu




