CHP’Lİ AYGUN: HAZİNE’YE AİT TAŞINMAZLAR VAKIFLARA DEVREDİLDİ
CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, İstanbul Zirai Karantina Müdürlüğü’nün Hazine’ye ait Halkalı’daki 10 dekarlık arazisinin, İlim Yayma Vakfı’nın kurduğu İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’ne devredildiğini söyl
CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, İstanbul Zirai Karantina Müdürlüğü’nün Hazine’ye ait Halkalı’daki 10 dekarlık arazisinin, İlim Yayma Vakfı’nın kurduğu İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’ne devredilmesine ilişkin soru önergesi verdi.
Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin bu vakfa ilişkin bilgiyi geçiştirerek “genel geçer” bir yanıt verdiğini kaydeden Aygun, şöyle devam etti:“Bakan Pakdemirli yanıtında, ‘İstanbul Zirai Karantina Müdürlüğü’nün faaliyetlerini yürüttüğü taşınmaz Hazine adına kayıtlıyken tahsisi Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne geçmiştir. Taşınmazın vakıflara devri ile bakanlığımızın herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Yeni hizmet binası yapılıncaya kadar İstanbul Atatürk Havalimanı’nda hizmet verilecektir’ demiştir. İyi de hizmet binası tamamlanmadan, bu konuda hazırlık yapılmadan bu ne aceledir ki 10 dekarlık Hazine arazisini Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devrediyorsunuz?”
Pakdemirli, yanıtının devamında, laboratuvar analiz işlemleri için numunelerin gecikmelere neden olmayacak şekilde laboratuvarı bulunan Antalya, İzmir ve Mersin Zirai Karantina müdürlüklerinin yanı sıra Ankara Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, İzmir Bornova Zirai Mücadele Enstitüsü Müdürlüğü ile Adana Biyolojik Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüklerine de gönderileceğini bildirdi.
İthalat-ihracat iş ve işlemlerinde devamlılığın sağlandığını savunan Pakdemirli, “Taşınma nedeniyle aksaklık yaşanmaması için çalışmalar yoğun bir şekilde devam etmektedir” dedi.
‘UMURLARINDA DEĞİL’
Yanıtı değerlendiren Aygun, “Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne geçen arazi, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’ne devredilecek. Stratejik cihazların olduğu İstanbul Zirai Karantina Müdürlüğü, pandemi döneminde önemli bir denetim yapmakta ve karantina güvenliğini sağlamaktadır. Ancak halkın gıda güvenliği bile umurlarında değil” diyerek tepki gösterdi.
Aygun, müdürlüğün taşınmasının telafisi olanaksız sıkıntılar doğuracağını vurgularken, “Zirai karantina, bir ulusal güvenlik sorunu değil midir” diye sordu. Pandemi döneminde yapılan bu devrin “devlet aklıyla bağdaşmadığını” belirten Aygun, burada daha farklı “hesaplar” olduğunu söyledi.
Son dönemde belediyelerdeki bina ve arazilerin de vakıflara devredildiğine işaret eden Aygun, kısa bir süre önce Taksim Gezi Parkı’nın mülkiyetinin Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı’na devredildiğini anımsatarak “Sadece Gezi Parkı değil, Galata Kulesi, Selimiye Kışlası, Adile Sultan Sarayı, Pera Palas Otel, Vefa Lisesi, Şişli Etfal Hastanesi, Sait Halim Paşa Yalısı Vakıflar’a tescil edilmişti. Kâğıt üzerinde olan, tanımadığımız vakıflara devirler yapılıyor. Devletin içini boşaltıp vakıflara geçiriyorlar. Sistemli bir operasyon var” dedi.
-
BIST 100
16050,09%-1,29
-
DOLAR
44,34% 0,09
-
EURO
51,41% -0,14
-
GRAM ALTIN
6272,39% -0,07
-
Ç. ALTIN
10740,95% -0,16
İlgili Haberler
GÜRLEK’İN KAYITLARINI SORGULAYAN BİR MEMUR DAHA GÖZALTINA ALINDI
MAGAZİN DÜNYASINDA ŞOK! EROL KÖSE’NİN 16. KATTAN GELEN TRAJİK VEDASI
OYAK Çimento’ya Küresel Sürdürülebilirlik Onayı
ŞARJ ÜCRETLERİNDE YENİ DÖNEM: EK ÜCRETLER KALDIRILDI, SİSTEM DEĞİŞTİ
İBB DAVASINDA GAZETECİLERDEN ANLAMLI PROTESTO! "İSMAİL ARI VE ALİCAN ULUDAĞ'A ÖZGÜRLÜK"
İBB DAVASI'NDA SEKİZİNCİ CELSE: MURAT ÇALIK VE RESUL EMRAH ŞAHAN SAVUNMALARINI YAPACAK
ABD BASINI ACIMADI: İSRAİL'İN İRAN AYAKLANMASI PLANI ÇÖKTÜ, TRUMP DA BU YANILGIYA KATILDI
İSTANBUL’DA BİNA FACİASI: 9 KİŞİ ENKAZ ALTINDA KALDI
YARGITAY ONADI: WHATSAPP DELİL SAYILDI, İSPATLANAMAYAN ALTIN TALEBİ REDDEDİLDİ
BODRUM’DA KORKU DOLU SABAH: MARİNADA YANGIN, 8 YAT KÜL OLDU
Acılı babadan yürek yakan sözler: “Oğlum iyilik yaparken öldürüldü”
GENÇ FUTBOLCU CİNAYETİNDE DİKKAT ÇEKEN İSİM: SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR
TRUMP’TAN AVRUPA’YA SERT SÖZLER: “KORKAKLAR, ABD’SİZ NATO KAĞITTAN KAPLAN”
Yükleniyor
GÜRLEK’İN KAYITLARINI SORGULAYAN BİR MEMUR DAHA GÖZALTINA ALINDI
BENZİN VE MOTORİNDE DALGA: POMPA FİYATLARI ALTÜST
GÜRLEK TARTIŞMASINA MHP MÜDAHİL OLDU: “KAPSAMLI AÇIKLAMA ŞART”
ADLİYEDE GERGİN SABAH: VEKİLLERE YASAK, 402 SANIKLI DAVADA KRİTİK 9. CELSE
MAGAZİN DÜNYASINDA ŞOK! EROL KÖSE’NİN 16. KATTAN GELEN TRAJİK VEDASI
OYAK Çimento’ya Küresel Sürdürülebilirlik Onayı
- Salı 16.7 ° / 6.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Çarşamba 15.2 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Perşembe 13.2 ° / 6 ° Orta kuvvetli yağmurlu




