CHP PARTİ MECLİSİ TOPLANIYOR
CHP Parti Meclisi (PM) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bugün toplanacak. PM’de, güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüş için sürdürülen çalışmalar ve Gara operasyonunun ardından başlayan dokunulmazlıkların kald?
CHP PM toplantısı, bugün saat 11.00’de video konferans yöntemiyle gerçekleştirilecek. Toplantıda, Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) hazırladığı rapor, PM üyelerine dağıtılacak. Raporda, yeni anayasa tartışmaları ve pandemi sürecinde iktidarın yapmadığı hizmetler anlatılacak. Kadına şiddet, ekonomi ve Meclis gündemi de raporda yer alacak diğer konu başlıkları olacak.
Gara’ya gerçekleştirilen askeri operasyonların ardından HDP’li milletvekillerinin yasamadokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik tartışmalar, PM’de de ele alınacak. Partinin bu konuda TBMM’de izleyeceği nihai politikanın, PM toplantısında şekillenmesi bekleniyor. Bazı PM üyelerinin, 2016 yılında çok sayıda HDP’li milletvekillerinin tutuklanmasına yol açan dokunulmazlık oylamasını hatırlatarak, “Bu kez Anayasa’ya aykırı olan dokunulmazlık oylamasına ‘evet’ dememeliyiz” çıkışında bulunacağı öğrenildi. Bazı parti yöneticilerinin de bu görüşte olduğu bildirildi.
Yeni Anayasa ve güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmaları da toplantıda masaya gelecek. Bu konuda MYK tarafından hazırlanan rapor için bir yazı kaleme alan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, PM’de de tekrarlaması beklenen yazısında, “Hukuk ve demokrasinin kalan kırıntıları, Saray rejimi tarafından silinip süpürüldü. Denge ve denetleme mekanizmaları tamamen felç edildi. İhtiyacımız, ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’dir” ifadelerine yer verdi.
İktidar partisinin pandemi sürecindeki ihlalleri ve kötü ekonomik tablonun da değerlendirileceği toplantıda ayrıca “Cumhur İttifakı’nın sistemin sürekliliği için girdiği arayışlar” da bir diğer konu başlığı olacak.
Kaynak: BirGün
-
BIST 100
16202,21%0,95
-
DOLAR
44,35% 0,05
-
EURO
51,52% 0,02
-
GRAM ALTIN
6501,38% 1,97
-
Ç. ALTIN
10948,01% 1,72
İlgili Haberler
İBB DAVASI’NDA 10’UNCU CELSE: GÖZLER MEHMET MURAT ÇALIK’IN SAVUNMASINDA
“UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA ŞOK DALGA: ÜNLÜ İSİMLER İÇİN GÖZALTI KARARI”
İSRAİL MECLİSİ’NDEN TEPKİ ÇEKEN KARAR: FİLİSTİNLİ MAHKUMLARA İDAM TASARISINA ONAY
ÖZÇELİK-İŞ İLE MMK ARASINDA ANLAŞMA SAĞLANDI
GÜRLEK’İN KAYITLARINI SORGULAYAN BİR MEMUR DAHA GÖZALTINA ALINDI
MAGAZİN DÜNYASINDA ŞOK! EROL KÖSE’NİN 16. KATTAN GELEN TRAJİK VEDASI
OYAK Çimento’ya Küresel Sürdürülebilirlik Onayı
ŞARJ ÜCRETLERİNDE YENİ DÖNEM: EK ÜCRETLER KALDIRILDI, SİSTEM DEĞİŞTİ
İBB DAVASINDA GAZETECİLERDEN ANLAMLI PROTESTO! "İSMAİL ARI VE ALİCAN ULUDAĞ'A ÖZGÜRLÜK"
İBB DAVASI'NDA SEKİZİNCİ CELSE: MURAT ÇALIK VE RESUL EMRAH ŞAHAN SAVUNMALARINI YAPACAK
ABD BASINI ACIMADI: İSRAİL'İN İRAN AYAKLANMASI PLANI ÇÖKTÜ, TRUMP DA BU YANILGIYA KATILDI
İSTANBUL’DA BİNA FACİASI: 9 KİŞİ ENKAZ ALTINDA KALDI
YARGITAY ONADI: WHATSAPP DELİL SAYILDI, İSPATLANAMAYAN ALTIN TALEBİ REDDEDİLDİ
BODRUM’DA KORKU DOLU SABAH: MARİNADA YANGIN, 8 YAT KÜL OLDU
Acılı babadan yürek yakan sözler: “Oğlum iyilik yaparken öldürüldü”
GENÇ FUTBOLCU CİNAYETİNDE DİKKAT ÇEKEN İSİM: SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR
Yükleniyor
İBB DAVASI’NDA 10’UNCU CELSE: GÖZLER MEHMET MURAT ÇALIK’IN SAVUNMASINDA
“UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA ŞOK DALGA: ÜNLÜ İSİMLER İÇİN GÖZALTI KARARI”
İSRAİL MECLİSİ’NDEN TEPKİ ÇEKEN KARAR: FİLİSTİNLİ MAHKUMLARA İDAM TASARISINA ONAY
CHP’DE SÜRPRİZ DÖNÜŞ: EMİNE ÜLKER TARHAN YILLAR SONRA KÜRSÜDE
GÜRLEK’İN KAYITLARINI SORGULAYAN BİR MEMUR DAHA GÖZALTINA ALINDI
BENZİN VE MOTORİNDE DALGA: POMPA FİYATLARI ALTÜST
- Çarşamba 15.2 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Perşembe 13.2 ° / 6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Cuma 17.1 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı




