CHP PARTİ MECLİSİ TOPLANIYOR
CHP Parti Meclisi (PM) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bugün toplanacak. PM’de, güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüş için sürdürülen çalışmalar ve Gara operasyonunun ardından başlayan dokunulmazlıkların kald?
CHP PM toplantısı, bugün saat 11.00’de video konferans yöntemiyle gerçekleştirilecek. Toplantıda, Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) hazırladığı rapor, PM üyelerine dağıtılacak. Raporda, yeni anayasa tartışmaları ve pandemi sürecinde iktidarın yapmadığı hizmetler anlatılacak. Kadına şiddet, ekonomi ve Meclis gündemi de raporda yer alacak diğer konu başlıkları olacak.
Gara’ya gerçekleştirilen askeri operasyonların ardından HDP’li milletvekillerinin yasamadokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik tartışmalar, PM’de de ele alınacak. Partinin bu konuda TBMM’de izleyeceği nihai politikanın, PM toplantısında şekillenmesi bekleniyor. Bazı PM üyelerinin, 2016 yılında çok sayıda HDP’li milletvekillerinin tutuklanmasına yol açan dokunulmazlık oylamasını hatırlatarak, “Bu kez Anayasa’ya aykırı olan dokunulmazlık oylamasına ‘evet’ dememeliyiz” çıkışında bulunacağı öğrenildi. Bazı parti yöneticilerinin de bu görüşte olduğu bildirildi.
Yeni Anayasa ve güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmaları da toplantıda masaya gelecek. Bu konuda MYK tarafından hazırlanan rapor için bir yazı kaleme alan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, PM’de de tekrarlaması beklenen yazısında, “Hukuk ve demokrasinin kalan kırıntıları, Saray rejimi tarafından silinip süpürüldü. Denge ve denetleme mekanizmaları tamamen felç edildi. İhtiyacımız, ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’dir” ifadelerine yer verdi.
İktidar partisinin pandemi sürecindeki ihlalleri ve kötü ekonomik tablonun da değerlendirileceği toplantıda ayrıca “Cumhur İttifakı’nın sistemin sürekliliği için girdiği arayışlar” da bir diğer konu başlığı olacak.
Kaynak: BirGün
-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
50 BİN LİRAYA SATILMIŞ: ŞAMPİYON AT SMART LATCH’İN KAVURMA YAPILDIĞI SKANDALDA YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI
TÜRKİYE’YE YÖNELEN FÜZELER FARKLI PATERN GÖSTERDİ
ÖĞRENCİLER İÇİN TATİL ZAMANI: OKULLARDA İKİNCİ ARA TATİL BAŞLADI
TARİHİN HOCASI İLBER ORTAYLI HAYATINI KAYBETTİ
TCMB ANKETİ EKONOMİNİN YÖNÜNÜ GÖSTERDİ: ENFLASYON ARTIYOR, DOLAR YÜKSEK KALACAK
İSTİKLAL MARŞI’NI ARAPÇA OKUTTULAR: KARAMAN’DAKİ TÖREN TARTIŞMA YARATTI
“İŞTE BENİM STİLİM” YARIŞMACISI AYŞEGÜL ERASLAN EVİNDE ÖLÜ BULUNDU
TOKAT NİKSAR’DA KORKUTAN DEPREM: 5.5 İLE SALLANDIK, EĞİTİME ARA VERİLDİ!
ABD’DE HALKBANK DAVASI DURDURULDU: ADALET BAKANI GÜRLEK’TEN AÇIKLAMA
DİPLOMA İPTALİ DÜNYAYA TAŞINDI: AVRUPA’DAN İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İÇİN İNCELEME
ROJİN KABAİŞ’İN BABASINA ÖLÜM TEHDİDİ: SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
PYD KURUCUSU SALİH MÜSLİM ÖLDÜ! ERBİL’DE TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ
SAVCILIK, İMAMOĞLU’NUN PAYLAŞIMLARININ YAPILDIĞI HESABA SORUŞTURMA AÇTI
SAVAŞ DOĞALGAZI VURDU: NİSAN AYINDA ZAM KAPIDA!
ABD-İSRAİL GERİLİMİ SÜRERKEN HAMANEY’E SALDIRI GİRİŞİMİ
JANDARMA MÜDAHALESİ, TARTIŞMALI KİMLİK KONTROLÜ: İBB DAVASINDA GERİLİM TAVAN YAPTI!
Yükleniyor
MEYDANLAR ADALET ARIYOR: ÖZGÜR ÖZEL’DEN "UTANMAZ ADAMLAR" ÇIKIŞI VE İMAMOĞLU’NDAN TARİHİ MESAJ!
50 BİN LİRAYA SATILMIŞ: ŞAMPİYON AT SMART LATCH’İN KAVURMA YAPILDIĞI SKANDALDA YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI
AZİZ İHSAN AKTAŞ’IN AÇTIĞI DAVADA AKPOLAT BERAAT ETTİ, İTİRAFÇIYA REKOR CEZA
VATANDAŞIN SIFIRI TÜKENDİ: EŞEL MOBİL BİTTİ, ZAM YAĞMURU ŞİMDİ BAŞLIYOR!
GÖKÇEK’TEN TARTIŞMA YARATAN AÇIKLAMA: “BU DÖNEMİN CİHADI CHP İLE BOĞUŞMAK”
TÜRKİYE’YE YÖNELEN FÜZELER FARKLI PATERN GÖSTERDİ
- Cumartesi 15.7 ° / 5.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazar 14.5 ° / 9.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazartesi 13.5 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu


