BORCU YAPILANDIRILMAYAN ÇİFTÇİ ZİRAAT BANKASI'NDA KENDİNİ YAKTI
Nevşehir’in Derinkuyu İlçesinde patates üreticisi olduğu öğrenilen A.Ş. Ziraat Bankası Şubesi içerisinde kendini yakarak intihar girişiminde bulundu. Vücudunda yanıklar oluşan A.Ş. kaldırıldığı hastanede tedaviye alındı.
Nevşehir’in Derinkuyu ilçesi Yazıhüyük kasabasında yaşayan patates üreticisi A.Ş. iddiaya göre, bugün (10 Eylül) sabah saatlerinde Ziraat Bankası Derinkuyu Şubesi’ne gelerek bankaya olan borcunun yapılandırılmasını istedi. Kredi yapılandırma talebi banka görevlilerince reddedilen A.Ş. yanında getirdiği benzin bidonunu üzerine dökerek kendini ateşe verdi. Bankada bulunan güvenlik personelinin müdahale ederek yangını söndürmesi ve yetkililere haber vermesi üzerine, şubeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Vücudunda yanıklar oluşan A.Ş. Nevşehir’e sevk edilerek tedaviye alındı.
ÇİFTÇİNİN GELDİĞİ DURUM BU
Konu ile ilgili ANKA’ya konuşan CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, patates üreticilerinin çaresiz bırakıldığını söyleyerek, “Üreticilerin borcu kartopu gibi büyüyor. Üretici çareyi kendini yakmakta buluyor. AKP iktidarının çiftçiyi getirdiği durum bu” dedi.
Gülmez, patates üreticilerinin daha önceki siyasi iktidarlar döneminde sulamada kullanılan elektrik faturalarının ertelendiğini ancak özelleştirme sonrasında ise elektrik dağıtım işini alan Medaş’ın üreticilerden geçmişe dönük borçlarını ödemesini istediğini anımsattı.
Gülmez, patates üreticilerinin yaşadığı sorunları şu sözlerle aktardı:“Ekonomik durumu iyi olan üreticiler borcunu ödedi, olmayanlar ödeyemedi. Ödeyemeyenlerin tarlalarına elektrik idaresi ipotek koydu. Nevşehir bölgesindeki çoğu çiftçimizin tarlaları şu anda ipotekli. Bu tarlalar ne satılabiliyor ne de devredilebiliyor. Bir de bu yıl patates fiyatları taban olarak 45 kuruşa gidiyor tarladan, tavan olarak da 70 kuruşa satılabiliyor. Maliyeti 90 kuruş; tabii ki üretici bunun altından kalkamıyor, borçlarını ödeyemiyor ve sürekli olarak borçlanıyor. Borçlar gelecek yıla devroluyor, tabii faiz biniyor, faizin faizi biniyor derken üreticilerin borcu kartopu gibi büyüyor. Neticede üretici çareyi kendini yakmakta buluyor. AKP iktidarının çiftçiyi getirdiği durum bu.”
-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% -0,11
-
EURO
50,57% 0,14
-
GRAM ALTIN
7115,78% -0,27
-
Ç. ALTIN
11571,81% 0,00
SIRMA HALI KONUŞMASI SONRASI OPERASYON: SENDİKA BAŞKANI TÜRKMEN GÖZALTINA ALINDI
HAVA SAHASINDA İRAN VETOSU: İSVİÇRE FEDERAL KONSEYİ ABD’NİN ASKERİ TALEPLERİNİ GERİ ÇEVİRDİ
MARKA YATIRIM HOLDİNG’E OPERASYON: BAŞKAN MİNE TOZLU BİÇER GÖZALTINDA
NETANYAHU’NUN ÖLDÜĞÜ İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI! İSRAİL VE İRAN'DAN AÇIKLAMA
İSKENDERUN’DA AİLE İÇİ TARTIŞMA ÖLÜMLE BİTTİ:EŞİNİ ÖLDÜREN KADIN TUTUKLANDI
50 BİN LİRAYA SATILMIŞ: ŞAMPİYON AT SMART LATCH’İN KAVURMA YAPILDIĞI SKANDALDA YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI
TÜRKİYE’YE YÖNELEN FÜZELER FARKLI PATERN GÖSTERDİ
ÖĞRENCİLER İÇİN TATİL ZAMANI: OKULLARDA İKİNCİ ARA TATİL BAŞLADI
TARİHİN HOCASI İLBER ORTAYLI HAYATINI KAYBETTİ
TCMB ANKETİ EKONOMİNİN YÖNÜNÜ GÖSTERDİ: ENFLASYON ARTIYOR, DOLAR YÜKSEK KALACAK
İSTİKLAL MARŞI’NI ARAPÇA OKUTTULAR: KARAMAN’DAKİ TÖREN TARTIŞMA YARATTI
“İŞTE BENİM STİLİM” YARIŞMACISI AYŞEGÜL ERASLAN EVİNDE ÖLÜ BULUNDU
TOKAT NİKSAR’DA KORKUTAN DEPREM: 5.5 İLE SALLANDIK, EĞİTİME ARA VERİLDİ!
ABD’DE HALKBANK DAVASI DURDURULDU: ADALET BAKANI GÜRLEK’TEN AÇIKLAMA
DİPLOMA İPTALİ DÜNYAYA TAŞINDI: AVRUPA’DAN İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İÇİN İNCELEME
Yükleniyor
SIRMA HALI KONUŞMASI SONRASI OPERASYON: SENDİKA BAŞKANI TÜRKMEN GÖZALTINA ALINDI
İMAMOĞLU’NDAN ERDOĞAN’A AÇIK ÇAĞRI: “İSTANBUL’DA DA TÜRKİYE’DE DE YARIŞALIM”
MARKA YATIRIM HOLDİNG’E OPERASYON: BAŞKAN MİNE TOZLU BİÇER GÖZALTINDA
NETANYAHU’NUN ÖLDÜĞÜ İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI! İSRAİL VE İRAN'DAN AÇIKLAMA
ÖĞRENCİLERE ARAPÇA İSTİKLAL MARŞI VERİLDİ! KAYMAKAMIN HEDİYESİ TARTIŞMA YARATTI
YARGI BAĞIMSIZLIĞI İÇİN TARİHİ KARAR: DANIŞTAY, AKIN GÜRLEK DAVASINI ESASTAN İNCELEYECEK!
MEYDANLAR ADALET ARIYOR: ÖZGÜR ÖZEL’DEN "UTANMAZ ADAMLAR" ÇIKIŞI VE İMAMOĞLU’NDAN TARİHİ MESAJ!
- Pazartesi 13.5 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Salı 17.4 ° / 8.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Çarşamba 19.4 ° / 7.5 ° Güneşli


