BİZİM BAŞLATTIĞIMIZ PARTİ İÇİ HAREKET DEĞİLDİR

Muharrem İnce, 4 Eylül’de Sivas Kongresi’nin yıldönümünde Sivas'tan "1000 Günde Memleket Hareketi"ni harekete geçireceklerini açıkladı: “Bizim başlattığımız parti içi hareket hiç değildir. Amacımız bir çıkış y

GÜNDEM 13.08.2020 15:25:07 0
BİZİM BAŞLATTIĞIMIZ PARTİ İÇİ HAREKET DEĞİLDİR

Yeni parti kuracağı iddia edilen CHP'li Muharrem İnce 4 Eylül’de Sivas Kongresi’nin yıldönümünde Sivas'tan '1000 Günde Memleket Hareketi'ni harekete geçireceklerini açıkladı. CHP yönetimini Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle eleştirileren İnce, “Bizim başlattığımız parti içi hareket hiç değildir. Amacımız bir çıkış yolu göstermektir. Bu toprakların insanları küllerinden yeniden doğmasını bilmiştir. Kadrolarımızla zafere hazırlanıyoruz. Bu hareket gücünü de finansmanını da milletten alacaktır” dedi.
İnce, Ankara’da bir otelde kameraların karşısına geçerek beklenen açıklamayı yaptı. 'Ayrılsam bile CHP'yi kurtarmak için ayrılırım.' diyen İnce, 'Türkiye seçeneksiz değildir. Türk seçmeni tutucu da değildir. Yüzde 80’i değişkendir. Ben inanıyorum ki 50 + 1 mümkündür” diye konuştu.
İnce’nin konuşmasından satırbaşları şöyle:
Sıra İnce'de: Herkes konuştu. Bilen de bilmeyen de. Sıra Muharrem İnce'de. Türkiye tarihinin en zor dönemlerini yaşıyoruz. Mühürsüz oy pusulalarıyla kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye’nin sorunlarını daha da derinleştirmiştir. Devlette kurum ve kurallar çökmüştür. TÜİK, Merkez Bankası gibi kurumların bağımsızlığı yok edilmiştir. Din ve vicdan arasındaki bağ koparılmıştır.
CHP de nasibini aldı: Ülkemizde enerji sorunu değil, enerji yönetimi sorunu vardır. Sorunları çözmek yerine erteleyen bir ülke haline geldik. Bugün işsizliği artıran, halkı yoksullaştıran bir cumhurbaşkanı vardır. Önemli olan evde buzdolabı olması değil içinin dolu olmasıdır. Bu kötü gidişattan CHP de nasibini almıştır. CHP de ilk kez grup başkanvekilleri seçimle gelmiyor, genel başkan atıyor. Rahmetli Ecevit 'bir kontenjan istiyorum' der. 'Ahmet Taner Kışlalı’yı kültür bakanı yapacağım' der. Beşinci sıraya koyarlar. Parti bu halden bu hale geldiğini herkes görsün.
Konuşup çekip gitti: Kurultayda beş dakika konuşabilmek için büyük mücadele gerekiyor. 10 yılda 7 kurultay yapmıştır. İsmet İnönü, o kurultayları haftalarca izlemiştir. Bugün, kendisi konuşup çekip gitmiştir. Kadın Kolları’na ise katılma zahmetinde bulunmamıştır. CHP önce kendi evlatlarına güvenmelidir.
Türkiye seçeneksiz değil: Salıdan salıya kolay yolu geçmek, muhalefet olmaktan memnun olmak demektir. AKP çökecek ama Türkiye’nin üzerine çökecek. Türkiye’nin sorunlarına ne tek adam ne tek adam muhalefeti çözebilir. İşler kötüye giderken kendi hatalarını dış mihraklara bağlayanlarla bunlar aynı yolun yolcusudur. Türkiye seçeneksiz değildir. Ayrıca Türk seçmeni tutucu da değildir. Ben inanıyorum ki Ecevit’in yüzde 42’si hatta 50 artı 1 de mümkündür.
Kadrolarımızı zafere hazırlıyoruz: Bizim başlattığımız parti içi hareket hiç değildir. Amacımız bir çıkış yolu göstermektir. Bu toprakların insanları küllerinden yeniden doğmasını bilmiştir. Adımız ‘Bin Günde Memleket Hareketi’dir. Kadrolarımızla zafere hazırlanıyoruz. Bu hareket gücünü de finansmanını da milletten alacaktır.
4 Eylül'de Sivas'tayız: Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde nasıl millet bizi finanse ettiyse yine edecektir. Adalet can çekişirken, bu millet hiç hak etmediği acılarla boğuşurken yola çıkmanın tam zamanıdır. Sivas Kongresi’nin yıldönümünde, 4 Eylül’de Sivas’ta olacağız. Memleket hareketini başlatacağız. Bizim haraketimizde asla Atatürk düşmanları olmayacaktır. Bu harekette doğaya saygı ön koşulumuz olacaktır. Kadına şiddete en yüksek sesle karşı çıkacaktır. Bütün bu anlattıklarım bir Cumhuriyet öğretmeninin hayali değildir. Bu anlattıklarımda Cumhuriyet öğretmenini güzel düşleri vardır. Alanında uzman, çözüm üreten arkadaşlarımızla yollara düşeceğiz.
Kazanmasın diye ellerinden geleni yaptılar: Ben sorularınızı tahmin ediyorum. Tek tek yanıt vereyim. Seçim gecesi neredeydin? Zonguldak’a mitinge gidiyorum. Rıza Yalçınkaya, yolda öğrenmiş ki milletvekili listesine konulmamış. Takımı o yapıyor, oyuna ben çıkıyorum. Sıfır moralle miting yapmıştım. Reklamlarda bir benim bir Kılıçdaroğlu’nun reklamı. Sen aday değilsin ki... Reklamlarımı engelliyorlar. Moralimi bozmak için her şeyi yapıyorlar. Kazanmasın diye ellerinden geleni yapıyorlar.
Bana veri vermediler: Bilgi istiyorum bilgi vermiyorlar. Aldınız mı tutanakları, madem aldınız. YSK’ya yazdım. CHP kaç sandıkta görevlendirilmemiş? 13 bin sandıkta görevli yok. 4 milyon oyu sokağa bıraktılar. Erdoğan 1 milyon 300 bin oy az alsaydı seçim ikinci tura kalacaktı. 4 milyon oyu sokağa bıraktılar, benden milletin karşısına çıkmamı istiyorlar. Bana veri veremediler çünkü yoktu.
Beni çağırmadılar: 60 gün sonra seçim değerlendirme toplantısı yapıyorlar. Beni çağırmıyorlar. Serum yemiş, hastalanmış. Seçimi tartışıyor parti, beni davet etmiyorlar...
Neden dava açmadılar: Bir CHP’li saraya gitmiş. 'Yapmayın, parti yara alacak.' Yok. İki gazetecinin ikisine de dava açtım. Genel Merkez açamadı. Acaba Genel Başkan Yardımcılarından biri mi gitti? Gazeteciden korkuyorlar, doğruyu söyleyecek çünkü.
İddiası yok: CHP, tam da iktidara yürürken niye İnce böyle yaptı? CHP iktidarı demek genel başkanının cumhurbaşkanı olması demektir. Böyle bir iddiası var mı? İddiası yoksa hayal demektir. Sadece Erdoğan’ı indirmek için ama ‘yerine kim gelirse gelsin.’ İktidara yürüyormuş da ben engel oluyormuşum. Öyle bir iddiası yok ki.
Kürt vatandaşlara teşekkür etmedi: CHP yerel seçimlerde başarısız mıydı İnce? Hayır çok başarılıydı. Bize Kürt vatandaşlarımız, HDP’liler kazandırdı. Ama Kılıçdaroğlu, açıktan teşekkür edemedi. Ben yürekten teşekkür ediyorum. ‘Elimize taş basıyoruz, onun için oy veriyoruz’ diyen Kürtleri yok sayamazsınız.
Söylenenler doğru değil: Bu su şişesi Cumhur İttifakı bu da Millet İttifakı. Ben buradan buraya mı geçiyorum? Hayır. Millet İttifakı içindeysem bu da ayrı bir umut olsun. Bölmek demek buradan buraya taşımak demektir. 50 artı 1 sisteminde bölme olmaz. Futbolun kurallarıyla basketbol oynamak gibi olur. Söylenen sözler doğru değil.
Erdoğan'ın yerinde olsam desteklemem: 'Sizi saray mı destekliyor.' İnce 8 puan fazla aldı. Erdoğan, AKP ve MHP oylarından daha az aldı. O oylar bana geldi. Ben AKP ve MHP’den oy alma ihtimali olan biriyim. Sarayın beni desteklemesi mantıklı değildir. Ben Erdoğan’ın yerinde olsam İnce’yi desteklemem. Oy alma ihtimalim çok daha fazla ve geçmişte de aldım.
Yandaş medya gözlerimi yaşarttı: Yandaş medyaya gelince bana olan yakınlığınız gözlerimi yaşartıyor. Ne kadar çok seviyorsunuz. Memeleket Hareketi’ni başlattığımda ekranlarınızı bana kapatacağınızı biliyorum ama Memleket Harekatı medyayı da özgürleştirecektir.
Partide ilkeler çiğneniyor: Kurultayda İnce’ye saygısızlık yapıldı o yüzden parti kuruyor’ Arkadaşlar biz çocuk muyuz? En az kırıldığımdır. Delegelerin arasında oturmak benim için gururdur. Partide ilkeler çiğneniyor ben buna üzülüyorum.
İkinci açıklamam Cumhuriyet Bayramı öncesi:Biz 4 Eylül’de güneşe çıkacağız. İkinci büyük açıklamamı da Cumhuriyet Bayramı öncesinde yapacağım.
İnce'nin açıklamasının ardından soru almadı.


Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00

CHP LİDERİ ÖZGÜR ÖZEL VE A TAKIMI İLE YENİ DÖNEMİN YOL HARİTASI DEĞERLENDİRDİ

DİYANET, YENİ GEZİLER İÇİN ŞİMDİDEN BİLETLERİ AYARLADI…

YEREL SEÇİM HEZİMETİ İKİ PARTİYİ YAKINLAŞTIRDI: DİKKAT ÇEKEN YENİ İDDİA

DEVLET ERKANI, ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ

ERDOĞAN AÇIKLADI: ÖZGÜR ÖZEL GÖRÜŞMESİNDE 'YENİ ANAYASA' TEKLİFİNDE BULUNACAK

YÜKSELİŞ ROBO-YÜK ROBOTİK TAKIMI, ÜLKEMİZİ AVRUPA'DA TEMSİL EDECEK

İSTANBUL VE ANKARA'DA GAZETECİLERE GÖZALTI

DÖNMEZ ; AMACIMIZ BATAKLIĞI KURUTMAK

ERDOĞAN, IRAK TÜRKMEN TOPLUMU TEMSİLCİLERİNİ KABUL ETTİ

ERDOĞAN, ERBİL’DE NEÇİRVAN VE MESRUR BARZANİ TARAFINDAN KARŞILANDI

STEİNMAİER'İN MÜZE GEZİSİ SIRASINDA "GAZZE'DEKİ KATLİAMI DURDURUN" DÖVİZİ ASILDI, "YAŞASIN FİLİSTİN" MARŞI ÇALINDI

MİLLİ EĞİTİM BAKANI TEKİN 81 İLDEN GELEN ÇOCUKLARLA ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ

TBMM'DE ATATÜRK ANITI'NDA TÖREN DÜZENLENDİ

YOĞUN BAKIMDAN ÇIKAN ÇETİN DOĞAN YENİDEN CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

ÖZGÜR ÖZEL’DEN 23 NİSAN VİDEOSU

VAN'DA KAYYUMDAN DEM PARTİ'YE GEÇEN TUŞBA VE EDREMİT BELEDİYESİ'NİN BORCU 539 MİLYON TL OLARAK AÇIKLANDI

İSMAİLAĞA’NIN 'LİDERİ' HASAN KILIÇ HAYATINI KAYBETTİ

DENİZ YÜCEL'DEN BAKAN MEHMET ŞİMŞEK'E: "AKP'NİN KAYMAK TABAKASI HARİÇ GERİ KALAN HERKESİ KASTEDİYOR"

CHP’Lİ TANRIKULU DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ, BAYRAK MESAJI VERDİ

ERDOĞAN, IRAK SÜNNİ TOPLUMU TEMSİLCİLERİNİ KABUL ETTİ

ÖNTÜRK HBB BAŞKANLIĞINI ÇOCUKLARA DEVRETTİ

ÖĞRENCİLER KAYMAKAM DEMİRYÜREK’İN KOLTUĞUNU DEVRALDI

BAKAN VEDAT IŞIKHAN'DAN 1 MAYIS AÇIKLAMASI

GÜNAYDIN VE İMAMOĞLU, ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER’İ SİRKECİ GARI’NDA KARŞILADI

DİSK HEYETİNDEN 1 MAYIS KUTLAMALARI İÇİN İBB’YE VE İSTANBUL VALİLİĞİ’NE ZİYARET

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, IRAK BAŞBAKANI SUDANİ İLE GÖRÜŞTÜ

ERGÜN ATALAY'DAN IŞIKHAN'A ''ASGARİ ÜCRET'' GÖNDERMESİ

BAKAN ÖZHASEKİ'DEN VATANDAŞLARA 'ORMAN YANGINI' VE 'SICAK' UYARISI

GAMZE TAŞCIER’DEN ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI IŞIKHAN’A TEPKİ

AKP’Lİ ELAZIĞ BELEDİYE BAŞKANI ŞERİFOĞULARI'NIN SEÇİMDE KENDİSİNE DESTEK VERMEYEN PERSONELİ SÜRDÜĞÜ İLERİ SÜRÜLDÜ

Yükleniyor


CHP LİDERİ ÖZGÜR ÖZEL VE A TAKIMI İLE YENİ DÖNEMİN YOL HARİTASI DEĞERLENDİRDİ

DİYANET, YENİ GEZİLER İÇİN ŞİMDİDEN BİLETLERİ AYARLADI…

YEREL SEÇİM HEZİMETİ İKİ PARTİYİ YAKINLAŞTIRDI: DİKKAT ÇEKEN YENİ İDDİA

DEVLET ERKANI, ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ

ERDOĞAN AÇIKLADI: ÖZGÜR ÖZEL GÖRÜŞMESİNDE 'YENİ ANAYASA' TEKLİFİNDE BULUNACAK

ERDOĞAN, IRAK TÜRKMEN TOPLUMU TEMSİLCİLERİNİ KABUL ETTİ

ERDOĞAN, ERBİL’DE NEÇİRVAN VE MESRUR BARZANİ TARAFINDAN KARŞILANDI

  • Salı 29 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 32.8 ° / 16.8 ° Güneşli
  • Perşembe 34.1 ° / 18.6 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16