BERAT ALBAYRAK'IN TVF ÜYELİĞİ SONLANDIRILDI
Hazine Maliye Bakanlığı’ndan istifa eden AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak, Türkiye Varlık Fonu’ndaki (TVF) görevinin sona erdirildiği açıklandı.
İletişim Başkanlığı, yönetim Kurulu üyeliğine Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu atandığını duyurdu.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nca, görevlerinden aflarını talep eden Berat Albayrak ve Arda Ermut‘un, Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu üyeliklerinin sona erdiği açıklandı.
İletişim Başkanlığı, konuyla ilgili, “Görevlerinden aflarını talep eden Sayın Dr. Berat Albayrak ve Sayın Arda Ermut’un Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu üyelikleri sona ermiş, Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyeliğine Sayın Ahmet Burak Dağlıoğlu Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından atanmıştır” açıklamasını yaptı.
İSMİ DAKİKALAR İÇERİSİNDE KALDIRILDI
İletişim Başkanlığı’nın duyurusunun ardından Albayrak ve Ermut’un isimleri TVF’nin sitesinden dakikalar içerisinde kaldırıldı.

AHMET BURAK DAĞLIOĞLU KİMDİR?
Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunudur. Geçmişte Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği genel sekreterliği de yaptı.
Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi mezunudur. IE Business School’da Global Master in Finance ve Bahçeşehir Üniversitesi Strategic Marketing and Brand Management alanlarında çift masterlıdır.
Yatırım Ajansı’nda New York’ta görev yaptı. Geçmişte Başbakanlık’ta Yatırım Ajansı Başkan Yardımcılığı’nda bulundu. Yine aynı kurumda Kamu-Özel Sektör İş Birliği Daire Başkanliğı görevini de ifa etti. Ardından Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ajansı Başkan Yardımcısı oldu.
ALBAYRAK’IN İSTİFASI
Berat Albayrak, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa ettiğini Instagram hesabı üzerinden duyurmuştu. AKP’ye yakın medyada istifaya ilişkin herhangi bir habere yer verilmezken, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan saatler sonra yapılan açılamada istifanın kabul edildiği belirtildi. Daha sonra ise Albayrak’ın Varlık Fonu Başkan Yardımcılığı görevine devam ettiği ortaya çıktı.
Boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine ise Lütfi Elvan getirilmişti.
VARLIK FONU NEDİR?
Ağustos 2016’da kurulan Türkiye Varlık Fonu, Cumhurbaşkanlığı hükûmet sisteminin devreye girmesiyle 2018 yılında AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bağlandı. Fonun yönetim kurulu başkanlığını Erdoğan, Başkan yardımcılığı görevini ise Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yürütüyordu.
Yaklaşık 30 milyar dolar büyüklüğe sahip olduğu tahmin edilen Varlık Fonu, kamu kuruluşu statüsünde olmadığı için Sayıştay tarafından denetlenemiyor. Fonu denetley
-
BIST 100
16124,69%0,46
-
DOLAR
44,35% 0,04
-
EURO
51,39% -0,21
-
GRAM ALTIN
6491,35% 1,81
-
Ç. ALTIN
10945,35% 1,69
İlgili Haberler
CHP’DEN SAVAŞ EKONOMİSİNE KARŞI PAKET: DESTEKLER VE VERGİ DÜZENLEMELERİ
İBB DAVASI’NDA 10’UNCU CELSE: GÖZLER MEHMET MURAT ÇALIK’IN SAVUNMASINDA
“UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA ŞOK DALGA: ÜNLÜ İSİMLER İÇİN GÖZALTI KARARI”
İSRAİL MECLİSİ’NDEN TEPKİ ÇEKEN KARAR: FİLİSTİNLİ MAHKUMLARA İDAM TASARISINA ONAY
ÖZÇELİK-İŞ İLE MMK ARASINDA ANLAŞMA SAĞLANDI
GÜRLEK’İN KAYITLARINI SORGULAYAN BİR MEMUR DAHA GÖZALTINA ALINDI
MAGAZİN DÜNYASINDA ŞOK! EROL KÖSE’NİN 16. KATTAN GELEN TRAJİK VEDASI
OYAK Çimento’ya Küresel Sürdürülebilirlik Onayı
ŞARJ ÜCRETLERİNDE YENİ DÖNEM: EK ÜCRETLER KALDIRILDI, SİSTEM DEĞİŞTİ
İBB DAVASINDA GAZETECİLERDEN ANLAMLI PROTESTO! "İSMAİL ARI VE ALİCAN ULUDAĞ'A ÖZGÜRLÜK"
İBB DAVASI'NDA SEKİZİNCİ CELSE: MURAT ÇALIK VE RESUL EMRAH ŞAHAN SAVUNMALARINI YAPACAK
ABD BASINI ACIMADI: İSRAİL'İN İRAN AYAKLANMASI PLANI ÇÖKTÜ, TRUMP DA BU YANILGIYA KATILDI
İSTANBUL’DA BİNA FACİASI: 9 KİŞİ ENKAZ ALTINDA KALDI
YARGITAY ONADI: WHATSAPP DELİL SAYILDI, İSPATLANAMAYAN ALTIN TALEBİ REDDEDİLDİ
Yükleniyor
CHP’DEN SAVAŞ EKONOMİSİNE KARŞI PAKET: DESTEKLER VE VERGİ DÜZENLEMELERİ
YÜKSEK CEZALAR GÜNDEMDE: TRAFİK YASASINDA DEĞİŞİKLİK SİNYALİ
İBB DAVASI’NDA 10’UNCU CELSE: GÖZLER MEHMET MURAT ÇALIK’IN SAVUNMASINDA
“UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA ŞOK DALGA: ÜNLÜ İSİMLER İÇİN GÖZALTI KARARI”
İSRAİL MECLİSİ’NDEN TEPKİ ÇEKEN KARAR: FİLİSTİNLİ MAHKUMLARA İDAM TASARISINA ONAY
CHP’DE SÜRPRİZ DÖNÜŞ: EMİNE ÜLKER TARHAN YILLAR SONRA KÜRSÜDE
GÜRLEK’İN KAYITLARINI SORGULAYAN BİR MEMUR DAHA GÖZALTINA ALINDI
- Çarşamba 15.2 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Perşembe 13.2 ° / 6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Cuma 17.1 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı




