BAKANA TEPKİ GÖSTERİNCE BAŞINA GELMEYEN KALMADI
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye konuşmasında CHP'liler hakkında kullandığı ifadeler nedeniyle tepki gösteren Hacı Kadir Demir'e 8 ay kesinleşmiş hapis cezası ve 5 bin 300 lira para cezası verildi.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin avukatı Zafer Şahin’in Pakdemirli hakkında yorum yapan 58 kişi ve Hacı Kadir Demir hakkında Taşova Asliye Ceza Mahkemesi’ne açtığı “Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret” davası sonuçlandı.
Cumhuriyet gazetesinden Mehmet Menekşe'nin haberine göre; Pakdemirli, açıkhava miting konuşmasında 27 terör örgütü PKK üyesini İzmir Belediyesi’ne yerleştirildiği, CHP’ye oy verenlerin PKK’lı olduğu yönündeki tepki çeken konuşmasına Hacı Kadir Demir “Bakanım ben 18 ay askerlik yaptım, CHP’ye oy vermek PKK’lı olmaksa ben de PKK’lıyım” diye tepki göstermişti. Bakan Pakdemirli konuşmasının devamında “Bu adilere cevabı sandıkta verecek misiniz?” sözleri kamuoyunda tepkilere neden olmuştu.
Yargılama sonunda Demir’e 8 ay kesinleşmiş hapis cezası ve 5 bin 300 TL para cezası verildi. 10 yıl AKP üyesi olan Hacı Kadir Demir yaşananlardan sonra CHP’ye geçti.
‘BU NASIL ADALET?’
Hakkında verilen cezaya tepki gösteren Hacı Kadir Demir, “Taşova Savcılığı ifademi alıp takipsizlik kararı vermişti. Şimdi elime bir mahkeme kararı geldi. Ben bakana küfür etmedim, olumsuz kelime konuşmadım, hakaret etmedim. Medya aracılığı ile FETÖ’cü yazmışım. Ben karakoldaki ifademde dedim ki Facebook hesabım çalındı, o tarihlerde kullanmıyordum. Görünen fotoğraf bana ait ama sosyal medya hesabım başkalarının eline geçmiş. Savcılığa bu şekilde dilekçe verdim. Ancak benim ifadem, verdiğim dilekçem göz önüne alınmadan 8 ay kesinleşmiş hapis ve 5 bin 300 lira para cezası aldım. Bana bu ceza niçin verildi? Ben vatana ihanet etmedim? Taşova’daki FETÖ’nün arsalarını satıp da dolaylı yollardan zimmetime geçirmedim. Bu bana kesilen ceza neyin cezası? Sayın Tarım Bakanı ‘Bu adiler’ diye bütün CHP’lilere hakaret etti. O ceza almıyor da ben tepki amaçlı söylediğim söze hem hapis hem de para cezası veriliyor. Bu nasıl hukuk, bu nasıl adalet?” ifadelerini kullandı.
-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
TÜRKİYE’YE YÖNELEN FÜZELER FARKLI PATERN GÖSTERDİ
ÖĞRENCİLER İÇİN TATİL ZAMANI: OKULLARDA İKİNCİ ARA TATİL BAŞLADI
TARİHİN HOCASI İLBER ORTAYLI HAYATINI KAYBETTİ
TCMB ANKETİ EKONOMİNİN YÖNÜNÜ GÖSTERDİ: ENFLASYON ARTIYOR, DOLAR YÜKSEK KALACAK
İSTİKLAL MARŞI’NI ARAPÇA OKUTTULAR: KARAMAN’DAKİ TÖREN TARTIŞMA YARATTI
“İŞTE BENİM STİLİM” YARIŞMACISI AYŞEGÜL ERASLAN EVİNDE ÖLÜ BULUNDU
TOKAT NİKSAR’DA KORKUTAN DEPREM: 5.5 İLE SALLANDIK, EĞİTİME ARA VERİLDİ!
ABD’DE HALKBANK DAVASI DURDURULDU: ADALET BAKANI GÜRLEK’TEN AÇIKLAMA
DİPLOMA İPTALİ DÜNYAYA TAŞINDI: AVRUPA’DAN İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İÇİN İNCELEME
ROJİN KABAİŞ’İN BABASINA ÖLÜM TEHDİDİ: SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
PYD KURUCUSU SALİH MÜSLİM ÖLDÜ! ERBİL’DE TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ
SAVCILIK, İMAMOĞLU’NUN PAYLAŞIMLARININ YAPILDIĞI HESABA SORUŞTURMA AÇTI
SAVAŞ DOĞALGAZI VURDU: NİSAN AYINDA ZAM KAPIDA!
ABD-İSRAİL GERİLİMİ SÜRERKEN HAMANEY’E SALDIRI GİRİŞİMİ
JANDARMA MÜDAHALESİ, TARTIŞMALI KİMLİK KONTROLÜ: İBB DAVASINDA GERİLİM TAVAN YAPTI!
TAHRAN’IN ÜZERİNE "ÖLÜM" YAĞIYOR: PETROL RAFİNERİLERİ VURULDU, ŞEHRE ASİT İNDİ!
Yükleniyor
GÖKÇEK’TEN TARTIŞMA YARATAN AÇIKLAMA: “BU DÖNEMİN CİHADI CHP İLE BOĞUŞMAK”
TÜRKİYE’YE YÖNELEN FÜZELER FARKLI PATERN GÖSTERDİ
TARİHİN HOCASI İLBER ORTAYLI HAYATINI KAYBETTİ
SON ANKETTE DİKKAT ÇEKEN TABLO: ERDOĞAN ÜÇ SENARYODA DA KAYBEDİYOR
İSTİKLAL MARŞI’NI ARAPÇA OKUTTULAR: KARAMAN’DAKİ TÖREN TARTIŞMA YARATTI
“İŞTE BENİM STİLİM” YARIŞMACISI AYŞEGÜL ERASLAN EVİNDE ÖLÜ BULUNDU
- Cumartesi 15.7 ° / 5.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazar 14.5 ° / 9.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazartesi 13.5 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu


